2024. augusztus 7.családjával járt itt 25 1. Aug. 6. :
Fizető vendégként egy tollat szerettünk volna kölcsön kérni - nem kaptunk. (- Nincs- volt a válasz). Az okát még nem sikerült megfejtenünk. Nemtörődömség? Lustaság? Merevség? . . . 2. Aug. 7. Egy fagyira ültem be délelőtt. A bejárattal szembeni asztalsornál éppen befejezték a takarítást - ám minden asztal szinte úszott a vízben, miután "letörölték" - azaz elárasztották.
Mivel elég sokan voltak, oda ültem le. A munkatárs kihozta az asztalhoz rendelt fagyit, én pedig megkértem, törölje le, legyen szíves az asztalt, hiszen semmit sem lehet rátenni. Először értetlenül nézett, mint aki nem hisz a fülének. Megismételtem hát a kérést ( közben azért mégis vízre bocsájtotta a tálcát). Erre azt válaszolta enyhe vonagló mozdulatokkal nyomatékosítva a mondanivalót, hogy ő nem tudja, mi van itt, mert ő bennt van. (Ehhez nekem, mint vendégnek, vajon mi közöm? . . . )
Harmadszor is elmondtam, mit szeretnék, mire ő: "Letörlöm" - majd eltűnt. Még most is keresném, ha az asztal azóta még nem száradt volna. . . . . Hiába, van, aki be van oltva vendéglátás ellen, van, aki nem szeret takarítani. Ez itt most jól összejött. + 1 pozitívum: a kávézóban mindig kedvesek, készs3gesek a kiszolgálók.