2018. december 13.családjával járt itt 55 Háromszor voltam már Gyulán 2-4 napra, s természetesen a Várfürdő nem maradhatott ki egyszer sem. Nyáron persze a kinti medencék, s a fő attrakció, a hullámfürdő varázsolt el. Most télen számomra a Lovarda gyógyvizes úszómedencéje vitte el a pálmát. Ennél jobbat még sehol nem tapasztaltam.
Ráadásul csak néhányan úsztunk egyszerre, nem volt zsúfoltság. Persze a kinti gyógymedence is kellemes. A Wellness részleg sem maradt ki, viszont az AquaPalotát csak fotóztam, az inkább a fiataloknak élvezet. Egy hiányosság, ami érthetetlen számomra: nincs centrifuga ! ! !
2018. december 13.családjával járt itt 55 Remek 4 napunk volt az Erkelben. Fő erénye a hotelnek a közvetlen átjárási lehetőség a Várfürdőbe, ami szintén pazar volt. A szoba megfelelő, bár nyomasztóan sötét a bútorok színe és a gyér világítás miatt. A tévé csatornaválasztéka szűkös. Az ágy kényelmes, a fürdőszoba kifogástalan.
Az étkezés az időnkénti sorbanállástól eltekintve kellemes volt családi körben. Összességében nagyon elégedettek voltunk a kínálattal. Bő választék, ízléses tálalás, egy-két kimagaslóan ízletes fogás. / Plusz egy feledhető ebéd. / Remek sétalehetőségek, látnivalók, szép környezet, ide többször vissza kell jönni.
2018. október 5.családjával járt itt 55 Fejedelmi vendéglátásban volt részünk számtalan kisebb-nagyobb figyelmességgel, kedvességgel fűszerezve. Pl. térkép tájékoztatással / kérés nélkül /, polifom hurka a tófürdőhöz - és sorolhatnám. . Tágas, kényelmes szoba terasszal,kilátással a városra, a fürdőszobában zuhanyfülke, kád + bidé is !
A matrac és ágynemű tökéletes pihenést nyújtott. A reggelizőasztal hótiszta damaszttal terítve,szépen tálalva a bőséges reggeli. A dzsúz nincs felvizezve, a frissen főtt kávé egy baristának is becsületére válna. Háziasszonyunk mindenre kiterjedő figyelme biztosította jó közérzetünket. Az eddigi 26 szálláshelyből ez és a lillafüredi Tókert vezet nálam.
2018. szeptember 25.családjával járt itt 25Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Előzetesen olvasott vélemények alapján nem vártam sokat, de a selejt matrac, a törött WC ülőke és a kosz minden elképzelést felülmúlt. Mosatlan pohár, kétes tisztaságú bögrék a reggelinél, az utcafronton kerülgetett madárürülék, stb. Némi odafigyelés nem ártana. A város, a Malomtó, a Tavasbarlang miatt még így is megérte.
A hiányosságokat nem rovom fel a kedvező ár miatt, de a tisztaság elvárható lenne.
2018. szeptember 23.családjával járt itt 45 Pár éve itt ebédeltünk, amikor nem voltunk megelégedve a választott erdei gombás szarvaspörkölttel . Szemesi lévén azóta sem tértem be. Most viszont mindkettőnknek ízlett az étel. Én nosztalgiából választottam a Ropogós csülköt hagymával, krumplival, valóban ropogós, amellett omlós volt, bár kissé sótlan.
A másik választás tészta vaddisznóhússal, vargányával. Málnaszörppel fejeztük be, mivel kocsival jöttünk. A pincérek rendkívül udvariasak. Számunkra meglehetősen borsos árak,de néha megengedjük magunknak a jövőben is.
2018. szeptember 6.családjával járt itt 25 A "panoráma" az alattunk levő garázslejáró és egy idegesítően zúgó gépház volt. Ez hagyján, a falhoz tolt ikerágy egyikére tornamutatvány árán lehetett lefeküdni. Egy éjjeliszekrény, azon alacsonyan a lámpa, így olvasni sem volt kényelmes a gyenge világítás miatt. a fürdőszobában fogas nem volt, csak a helye az ajtón.
A svédasztalos ellátást menüválasztásosra váltották, ami a reggelinél még elfogadható volt, a vacsora viszont kritikán aluli. Pl. a túrós csusza tejfölt, pörcöt nem látott, csak némi kevés sovány túrót, agyonszárított sült krumpli, hideg étel, lepusztult ülőgarnitúra. A személyzet udvarias volt.
2018. augusztus 10.családjával járt itt 45 Kánikula lévén nem főztem, hanem elmentünk étterembe ebédelni. Hangulatos, csupa virág kerti rész és nyitott, szellős benti étterem, az utóbbit választottuk. Gyors kiszolgálás, udvarias pincérek,ragyogó tisztaság. Hideg limonádét és kétféle főételt fogyasztottunk. Amit nagyon értékelek, az a salátabár !
Nekem a borjúpörkölthöz adott núdli nem ízlett, inkább nokedlivel ettem volna. A fiam pedig hiába kért volna más köretet a konfitált omlós tarja mellé, nem lehetett lecserélni a paprikás krumplit.
2018. június 14.családjával járt itt 55 Először jártam itt 2 alkalommal. Első este az igen kedvező árú kedvezménnyel, másnap már a nem éppen olcsó egész napos belépővel, amit ellensúlyoz a rengeteg lehetőség. Itt aztán lehet válogatni a legkülönfélébb kül- és beltéri medencék, csúzdák sokasága, élményelemek stb. között. Ennyi idő kevés is volt, hogy mindent kipróbáljunk.
A hullámmfürdőt nagyon élveztük, remek a 2 irányból indított hullámverés, ilyet még nem volt szerencsém tapasztalni. Amit hiányoltam: tűző napsütés esetén nincs árnyékolás egyik medencénél sem.
2018. június 8.családjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Tágas, hangulatos szobát kaptunk hatalmas laptévével, kényelmes fekhellyel. A fürdőszobában nincs szappan, szerencsére volt nálunk. A recepción a lányok elég tájékozatlanok, kérdésünkre, hogy van-e busz a vasútállomásra, kapásból taxit ajánlottak, pedig van megfelelő busz is.
A közeli Wolf hotelben volt az étkezés, ami elég gyengécske választék és minőség tekintetében is. Reggelinél egy fajta legolcsóbb sajt,gyümölcs sehol. Vacsoránál 1 leves, 1 száraz piskótaszerű desszert mindkét napon. A város viszont elbűvölő, a fürdője csodás !
2018. május 23., csoporttal járt itt 45 Csoporttal voltunk 4 napot. Már jártam itt pár éve, a szoba átlagos, a tévé azóta legalább új, modern laptévé. A fürdőszoba nem éppen 3 csillagos, 40 éves berendezéssel, ideje lenne felújítani. Ami viszont kiváló, az az ellátás, az étkezés. Nem nagyon találkoztam ilyen választékkal a reggelinél, a svédasztal minden igényt kielégít.
Vacsoránál is teljes mértékben elégedettek voltunk. A desszertek -többféle- finomak. Reggelinél 2-3 féle gyümölcs. Még valami: friss, jéghideg víz is volt a vacsorához, ez külön jó pont.