Aztán mégis úgy hozta a sors, hogy kedvezménnyel két éjszakára bejelentkeztem, ebbe a tengerjáró hajót idéző "intézménybe", s bizony nem bántam meg. Kellemesen csalódtam, ami az összbenyomást illeti. Nem mai gyerekként akár egy időutazásnak is vehetném, hiszen nem sokat változhatott, a felújítás ellenére sem, a régi szakszervezeti állapotához képest. A recepción annak ellenére is gyorsan túl jutottunk, hogy éppen akkor érkezett egy nyugdíjas és két diákcsoport. A szoba felejthető. Egy értékelő korábban frappánsan azt írta: "Nagyon proletár, Linóleum, rossz ágy, matrac, stb. " Nem mondok ellent neki. Az azért meglepő volt, hogy a régi matracra rátett második matrac is meglehetősen puha volt, így reggel nem esett nehezemre a felkelés, mondhatni kidobott az ágy. A fürdő a panel lakásokra hajazott, a mosdó és a kád egy csapteleppel működött. Már volt ugyan benne törülköző szárító, csak éppen meleg víz nem cirkulált benne. Így aztán nem igazán akartak száradni a törülközők és a fürdőruhák. A wellness szolgáltatások sok színűek. Igaz a legtöbbje nincs benne a szobaárban. A sószobát, az infraszaunát külön fizetség mellett lehet csak igénybe venni, de ingyenes a gőzfürdő,a jakuzzi, és a finn szauna, no és a nyakzuhany, ha működne. Az élménymedence - ha annak lehet nevezni - nagysága a szobaszámhoz képest nagyon kicsi. A tumultust elkerülve, ezért reggel mentünk le szaunázni és fürödni, mert akkor a többség a reggelivel volt elfoglalva. Azt azért nem tudom, miért csak nyolckor nyit a wellness, és miért csak este 7-ig van nyitva, ha már ilyen kicsiny a befogadó képessége? Tetszett, hogy a wellness spórolós recepciósa igyekezett lebeszélni a szauna lepedőről, hogy minek az, hiszen ott a törölköző. A félpanzióval, azon túl, hogy az ételekhez csak nehezen lehetett hozzájutni, nem volt gond. A konyha jó, a pincérek kedvesek. A választék is megfelelő volt. A környezet valóban csodálatos. Számtalan erdei sétaút vezet a Lővérekbe. Jó levegő, csend, madárfütty. A közeli kilátóról s a szállodából is remek a kilátás egészen a Fertő tóig, és Sopron városára. Búcsúzóul megállapítottuk, volt jobb is, de ha figyelembe vesszük az ár-érték arányt, akkor nem volt tévedés a Sziesztába jönni kikapcsolódni. Azért, ha igazán korrektek akarunk lenni, akkor nem biztos, hogy ez az arány, annyira pozitív, hiszen a parkolásért is fizetni kellett, no és még a fürdőköpenyért is, amiért sok helyen nem kell.