2017. június 3.barátokkal járt itt 55 A majkpusztai remeteségben megtett kirándulásunk után tértünk be a rögtön mellette levő étterembe. A helynek nagyon szuper adottságai vannak, a remeteségben kifáradt turisták tudnak egy jóízűt ebédelni, miközben gyönyörködhetnek a közvetlen mellettük levő tóban. Nyugalom, csend, természet,csodás kilátás a teraszról, ízletes ételek, mi kellhet még?
Rögtön házi limonádéval, házi eperszörppel indítottunk, nagyon ízlett mindkettő, és tényleg házi volt. Az elsőnek kért eperkrémleves túróhabbal - bár a kedvenc kéthelyi Lóki csárdában kapható eperkrémlevest nem körözi le, de nagyon ízlett, és kimondottan jólesett a kora nyári melegben. A főételre mondjuk kicsit várnunk kellett, bár nem voltunk sokan a vendéglőben, de még nem volt zavaró, mert közben gyönyörködhettünk a tájban. A kért főételek nagyon finomak voltak, szarvasragu burgonyás lángossal- rendkívül jópofa tálalás, és laktató. Az én sertésbordám szárított paradicsommal, mozzarellával is korrekt adag volt, szépen kitálalva, szóval meg voltam elégedve. A kiszolgálás udvarias volt, rögtön ugrottak, amikor kértem még egy plusz uborkasalátát. Összességében nagyon tetszett a hely, jó, hogy a szuper helyszínhez még ízletes ételek is társulnak. Mindenképp ajánlom annak, aki erre jár.
2017. május 7.barátokkal járt itt 55 A tulajdonos Kánya Zolitól rendszeresen szoktam venni saját füstölésű halakat a káptalantóti termelői piacon. Már nagyon vártam, hogy kipróbálhassam a halsütödéjét, hiszen tudom, hogy csak minőségi alapanyagokkal foglalkozik. Egyáltalán nem csalódtam. Maga a hely a régi balatoni halsütödéket idézi, de pont ezért hangulatos, családias.
Az étlap nem zsúfolt, átlátható, mégis nehéz választani a finomságok közül. Mi sült harcsát rendeltünk friss illetve céklás heringsalátával. Hamar készen lett, és tényleg azt kaptuk, amit vártunk. A heringsaláta is isteni volt. A tálalás is jópofa, mintha pizzás dobozból ennénk, igazi büfé-hangulatú, nagyon ötletes. Haza is vittünk a halchipsből, ami még másnap is nagyon ízletes volt. No meg a céklás salátából, azt nem hagyhattuk ki másnap sem. Összességében nagyon tetszett a hely, mind a kiszolgálásban, mind az ételek ízvilágában, minőségében. Maximálisan azt kaptam amit vártam. Reményeim szerint még sokszor ehetek náluk.
2017. május 7.barátokkal járt itt 35 Sok jót hallottam a helyről, kézműves csodák, isteni sütemények és fagyik, kedves kiszolgálás, meleg hangulat. Szóval nagy elvárással és kíváncsisággal indultam ide. Maga a cukrászda falatnyi, de hangulatos, barátságos (lenne). Pár asztalka van bent és kint, gondolom, inkább elvitelre vannak az édességek.
Sajnos első nekifutásra nem találtam olyan süteményt, ami rögtön megtetszett. Azt láttam, hogy az árak nem alacsonyak, bár ha tényleg minőségi termékekről van szó, akkor nem gond; de az árhoz képest néhány édességet kicsinek találtam. A pult mögött lévő hölgy elég kedvetlen volt, nem nagyon figyelt a rendelésemre (a vanília fagyi már elfogyott- de én fahéjat kértem. . . ). Maga a tiramisu szelet(ke) ízletes volt, de nem volt különlegesebb, mint egy nem kézműves cukrászdában. A gombóc fahéjfagyi viszont isteni volt, azt elismerem. Kint ültünk le a kevés számú asztalkák egyikénél. Amin kiakadtam, hogy az asztalra kiírták, hogy a használt edényt majd a vendégnek kell visszavinni. És mindezt nem humoros stílusban, hanem inkább felszólítva. Attól, hogy visszaviszem a koszos tányéromat, attól még az asztal koszos marad, vagy azt is töröljem le? Összességében az elfogyasztott sütemények, főleg a fagyi minősége, íze tetszett, de a kiszolgálás stílusa miatt többször biztosan nem próbálkozunk. Egy ilyen kuckós-családias helytől pont a kedvességet, barátságos fogadtatást várnám el. A mosoly nem kerül pénzbe, az szívből kellene, hogy jöjjön.
2016. december 18.barátokkal járt itt 55 Az ötlet rendkívül jó: egy régi csárda lett felújítva úgy, hogy két részre lett osztva, egy a'la carte és egy önkiszolgáló étterem. Az étlapos éttermet választottuk. A berendezés elegáns, kifinomult, jó ízlésre vall. Nagyon tetszett, hogy a régi csárdából megtartottak dolgokat, mint például a cserépkályhát, a régi gerendákat.
A pincér nagyon szimpatikus és udvarias volt. Az étlapon nincs sok étel, ami nem baj, mert abból a kevésből is lehet választani. Az árak nem alacsonyak, de megfizethetőek. A megrendelt ételek gusztusosan voltak tálalva, és roppant ízletesek voltak, úgyhogy még kértünk plusz adagot is elvitelre az otthoniaknak. Akkora adagot kaptunk, hogy sajnos a desszertnek már nem volt hely, pedig tudtam volna mit rendelni. Sebaj, majd legközelebb, mert biztosan visszatérünk még.
2016. november 27.barátokkal járt itt 35 Öt-hat évvel ezelőtt a családdal rendszeresen jártunk ide, nagyon meg voltunk elégedve. Aztán egyszer egy főétellel melléfogtam, hiába volt remek a hús és a pórémártás, a grillezett zöldségek tocsogtak a zsiradékban. Eltelt ez a pár év, gondoltam, újra megpróbálom, hátha jó irányba változott a hely.
A berendezésben semmi nem változott, az étlap viszont megújult, bár inkább a magasabb árfekvésű, különlegesebb ételek (pl bélszín, libamáj) felé. A pincérek udvariasak voltak, de kicsit úgy éreztem magam, mint egy nagyon előkelő helyen, ahol viselkedni kell (bár ehhez képest a terítő például foltos volt). . Amikor kihozták az ételeket, megdöbbentünk, nem számítottunk a fine dining adagokra. Maguk az ételek finomak voltak (bár a mirelit röszti helyett jobban esett volna a házi), de egyikünk sem lakott jól. Ráadásul a pincérek többször odajöttek, és udvariasan kérdezgették, hogy ízlik. Ez engem kimondottan zavart, hogy nem lehet nyugodtan enni. Sajnos ennyi év után sem sikerült az étterembe vetett bizalmamat visszaszerezni, de megért egy próbát. Többet nem.
2016. november 20.barátokkal járt itt 25 Maga a csárda szuper lehetne, barátságos berendezés, nagyon jó helyen, rálátással a városra- mégis távol a város zajától. Az étlap változatos, az árak pénztárcabarátiak. A megrendelt ételek tényleg nagyon finomak voltak, az adag bőséges volt. DE
Az asztalunk a konyha és pénztárgép mellett volt, és végig kellett hallgatnunk, ahogy a felszolgálók egymással vitatkoztak.
A pincérnő már rászólt a kollégájára, hogy ne a vendég előtt. Zavarában rossz ételt rendelt meg nekünk a konyhától, kapkodott, a pincér emiatt is, meg a többi asztal miatt is morgott vele. Sajnos mindent hallottunk. Konkrétan kellemetlenül éreztük magunkat, holott nem velünk voltak "bunkók". Őszintén szólva már alig vártam, hogy eljöhessünk. Többet biztosan nem megyünk oda, amit igazán sajnálok, mert az ételek rendkívül finomak voltak.
2016. július 24.barátokkal járt itt 45 Régóta kíváncsi voltam erre a helyre. Örülök, hogy kipróbáltam, de szerintem többször nem látogatom meg. Maga a csárda egy hatalmas területen helyezkedik el, rendezvényközpont, lovarda társaságában. Csárda hangulat, faragott lóalakok, karikás ostor stb, szóval a helyszín teljesen rendben volt.
A pincérünk nagyon flegma, sótlan volt, bár igazából nem velünk, csak jólesett volna egy mosoly, vagy pozitív reagálás. Néha már kényelmetlenül éreztem magam, hogy 30 fokban dolgoztatjuk. . . A megrendelt ételeket (Eperkrémleves, Vegetáriánus tál, Ökörpofapörkölt) hamar kihozták. A leves egyszerűen isteni volt, a vega tál semmi extra, bár ízletes volt rajta minden, de a tálalás nem volt guszta. Az én ökörpofa pörköltem viszont nagyon ízlett. Mind a tálalás, mind az íze rendkívül bejött. A kávé viszont felejtős volt. Összességében nem volt csalódás a hely, bár szerintem jobban dicsérik, mint ami megilleti. Az ételek finomak voltak, a pincér hozzáállásán viszont még sokat kell javítani.
2016. július 24.barátokkal járt itt 55 Mielőtt Szegedre utaztam pár napra, megkérdeztem, milyen éttermeket-csárdákat ajánlanak az ismerősök. Ezt a Halászcsárdát többen mondták. Késő délután értünk oda, tele volt az étterem terasza, voltak, akik kint vártak, hogy leülhessenek. Nekünk jó volt bent is, 30 fokban jobban is esett bent leülni.
A pincérünk rendkívül udvarias, segítőkész volt, vette a poénokat is. A csárda nagyon szépen van berendezve, hangulatos, ízléses. Az udvaron cigányzenekar játszott, de nem voltak tolakodóak, hangosak, lehetett a zene mellett beszélgetni. Az étlapon sok minden van, nagyon tetszett, hogy a különböző ételfajtákhoz ki lehetett választani, hogy milyen halból szeretnénk. Mi előételnek haltöpörtyűt választottunk, utána pedig kétszemélyes haltálat. Mindkettő bőséges adag volt, és nagyon ízletes. Úgy ahogy a limonádé is mellette, amit nagyon gusztán tálaltak és finom volt. A számla nem volt vészes, főleg ha azt nézzük, mit adott, és mennyire felkapott hely. Nagyon ajánlom mindenkinek, aki ízletes és különleges halételre vágyna, bár az étlapon sok más finomság is szerepel.
2016. július 24.barátokkal járt itt 45 A Szegedi Szabadtéri Játékok miatt mentünk Szegedre. A szálloda nagyon jó helyen van, kb 10 perc sétálásra a Dómtól. Maga a hely nagyon puritán, látszik, hogy felújították, ez hol sikerült, hol nem. Frissen meszelt falak, új járólapok, új matracok, ugyanott néhol piszkos erkély, régi műanyag székekkel.
A fürdőszoba nagyon kicsi, de végül is el lehetett benne férni. A reggeli változatos, tartalmas volt, bár a gyümölcslevet nem mertem megkóstolni, nem volt bizalomgerjesztő. Az étkező egy kicsit piszkos volt, a kinti részen az asztalok nem voltak letörölve. De azért tartalmas, finom reggelit ettünk mindkét reggel. A recepciós lányok nagyon udvariasak, segítőkészek. Az egész hotelnek kollégium-hangulata volt. Mégis, egyáltalán nem bántam meg, hogy itt szálltunk meg. Az ár kedvező volt, és a város közelsége miatt mindenképp érdemes itt foglalni. Főleg a Szabadtéri Játékok idején.
2016. július 24.barátokkal járt itt 55 Előzetes internetes keresés után találtam rá erre a helyre, Szegedre menet. Az autópályán nem nagyon van kitáblázva, de szerencsére hamar odataláltunk. Az éttermet felújították, inkább modern volt, mint csárda hangulatú. Az étlap nagyon gazdag, a pincér udvarias és segítőkész, még a toalett is igen tiszta volt, látszik, hogy nagyon ügyelnek rá.
A kért ételek (Eperkrémleves, Lazacfilé és Harcsa) rendkívül finomak voltak, korrekt adagúak. A számla egyáltalán nem volt magas, főleg ahhoz képest, milyen gasztronómiai élményt nyújtottak az ételek. Mindenképp ajánlom ezt a helyet! !
72 fotózott hely / 6 oldalon