2016. június 25.barátokkal járt itt 55 Megint találtam egy "kedvenc" éttermet. Nagyon hangulatos mind a terasz, mind a belső rész. Az étlap változatos, sokféle étel szerepel rajta, jópofa középkori elnevezéssel. Már azért is el kell ide többször látogatnom, mert annyi szimpatikus ételt találtam az étlapon, amit ki szeretnék próbálni.
A pincér nagyon kedves volt, kaptunk grátisz körtepálinkát is. Az ételek nagyon ízletesek voltak, a kávé jóízű, és az ebéd végén meglepően keveset fizettünk. Nem csalódtam a helyben, amennyi jót olvastam a neten róla, tényleg úgy volt. Biztosan újra meglátogatjuk.
2016. május 17.barátokkal járt itt 45 Tettünk egy gasztro-kitérőt a sümegi Terazzában. Azért kitérőt, mert általában nem a fine dining éttermeket választom, a csárda hangulat és ételek nagyobb mennyisége jobban vonz. De kíváncsi voltam. Nem bántam meg. Gyönyörű a hely, pazar kilátás a várra, és az épület tényleg olyan, mintha Toszkánában lennénk.
A személyzet rendkívül udvarias, kedves és segítőkész. Az étlapon kevés étel található, de ami van, az különleges, minőségi. Az ételkiválasztás után vendégváró falatkát is kaptunk. Végigettük a leves-főétel-desszert sort, mondjuk csak így laktam jól. (Máshol általában a főétel is elég)
Igényesen tálalt ételek, van benne fantázia. A leves isteni volt, a főétel és a desszert nekem ugyan száraz volt,
de összességében a panorámát, kiszolgálást beleértve tetszett minden. Bár továbbra sem az én ízlésem a fine dining, és ezután is csárdába fogok inkább enni, azért mindenképp érdemes volt a kalandozás a gasztronómia mai modern oldalára.
2016. február 28.barátokkal járt itt 55 Nem tudom, eddig miért nem jártam még itt, hiszen egy már régóta működő, stabil jó hírrel rendelkező helyről van szó. Már a berendezés is megfogott, nagyon hangulatos. A pincérek udvariasak, tényleg a vendégért vannak. Többször odajöttek az ebéd alatt, hogy vagyunk megelégedve, de kérdésük egyáltalán nem volt tolakodó.
Az étlapon rengeteg étel van, az étterem nevéhez hűen sokfajta vad. De aki nem szereti a vadat (mint én), az is talál magának ínycsiklandozó falatokat. Mi meggyes gesztenyével töltött fürjet rendeltünk szedermártással, valamint zalai szűzpecsenyét. Rugalmasak voltak, mikor variáltam a körettel, persze, megoldható. Az ételek rendkívül ízletesek voltak, és az adagok sem szerények. Nagyon jóllaktunk, és az ebéd utáni kávé és jó minőségű, finom volt. A számla egyáltalán nem volt sok, főleg ha az ételek színvonalát nézzük. Azt biztosan tudom, hogy még többször meglátogatjuk ezt az éttermet, és bátran ajánlom mindenkinek.
2015. november 22.barátokkal járt itt 55 Egy környékbeli ajánlotta ezt az éttermet, hogy nagyon jól főznek. Már kívülről is tetszett a hely, nagyon szeretem a csárdákat. Alföldön járva szerettünk volna egy jó birkapörköltet enni, ezért nagyon örültünk, amikor az étlapon megláttuk. Mindketten birkapörköltet kértünk, egyiket dödöllével, másikat sztrapacskával.
A dödöllének zalai lévén megörültem, főleg amikor kiderült, hogy a tulaj is zalai. Mindkét birkapörkölt rendkívül finom volt, jó nagy adag, teljesen nem is tudtunk megbirkózni vele. A dödölle is finom volt, formáját tekintve nem a kimondott zalai/vasi, de ízlett. Ami a sztrapacskát illeti, ilyen finomat még talán életemben nem ettem. Leöblítve a házi akácvirágszörppel, ami szintén nagyon ízlett. Ráadásul kóstolni is tudtunk a helyben kapható "disznóságokból/marhaságokból", majd után venni is. Mindenképp ajánlom annak ezt a helyet, aki jóízű, magyarosat szeretne enni. Én is nagyon örülök, hogy eljutottam ide.
2015. november 22.barátokkal járt itt 55 Az interneten sok jót olvastam erről a cukrászdáról. Nem csalódtam. Nagyon szimpatikus személyzet fogadott bennünket. Rögtön megkérdezték, jártunk-e már náluk, ha nem, ajánlják a múzeumukat, ami a cukrászda egyik részében van. A berendezés csodálatos, régies, mintha visszacsöppennénk a múltba.
A választott sütemények rendkívül finomak voltak, a kávé is minőségi. A bútorok, a hangulat egyszerűen lenyűgözött, és a személyzet hagyott minket nyugodtan körülnézni, fényképezni. A cukrászdában lévő múzeumot sem szabad kihagyni, nagyon érdekes szerszámokat és eredeti cukrászati kellékeket lehet látni. Ha a közelben laknék, biztosan többször eljönnék ide, a minőségi édességek, jó kávé, udvarias kiszolgálás és a korabeli hangulat miatt. Nagyon jól éreztem magam.
2015. november 22.barátokkal járt itt 45 Szarvason járva betértünk ebbe a nagyon jó helyen lévő étterembe, ami kívülről is szimpatikusnak tűnt. Igazi csárda kinézete volt belülről is, családias, hangulatos. A pincérünk szimpatikus volt, udvarias, nem tolakodó, türelmesen válaszolt minden kérdésünkre. Kétféle halas ételt kértünk, harcsapaprikást és haltálat.
Mindkettő nagyon ízletes volt, bár azt a fatálat, amin a sült halakat kihozták, én még otthon sem merném elővenni annyira elhasznált volt. Összességében amit vártam azt kaptam, az ételek finomak voltak, a kiszolgálás udvarias, az ár kedvező. Nem csalódtam.
2015. november 22.barátokkal járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Két éjszakát tölthettem el ebben a csodálatos hotelben. Nagyon alkalmas teljes kikapcsolódásra, ha valaki el akar menekülni egy kis időre a város zajától. A hotel berendezése modern, skandináv típusú, nagyon tiszta, rendezett. Az udvar és a vízpart is gondozott, és a hotel területén minden egy kellemes sétával elérhető.
A wellness részleg is teljes kikapcsolódást nyújt, családias, barátságos. A személyzet rendkívül segítőkész, mosolygós, nagyon szimpatikus fiatalemberek. A reggeli és a vacsora bőséges, minőségi, és termelői élelmiszereket használnak, ez nagyon tetszett. A tálalás nagyon gusztusos volt, az ételek ízletesek, a séf többször kinézett, hogy minden rendben van-e. Külön köszönet neki a finom étkekért. Lehet, hogy nem a legolcsóbb hely, de a kifinomult, romantikus környezet, szimpatikus személyzet, kiváló ételek miatt mindenképp csak ajánlani tudom.
2015. október 10.családjával járt itt 55 Nagy elvárásokkal indultam erre a helyre. Rengetegen voltak, pedig már elmúlt fél 3 is. Nehezen, de kaptunk helyet. Igazi magyaros, tiszta étterem, az étlapon sok kipróbálni való étel, az árak igazán barátiak. Egyetlen negatívum az volt, hogy nagyon sokat kellett várni. Az italrendelést hamar felvették, de utána legalább 25 perc eltelt, mire jöttek kérdezni, hogy mit kérünk.
Az ételeket újabb 25 percnyi várakozás után kaptuk meg. Hozzáteszem, tényleg igen sokan voltak, szóval volt munkájuk a pincéreknek, bár akkor ott hosszúnak tűnt a várakozás. A háromféle étel, amit kértünk, nagyon ízletes volt, nagy adagokkal. A számla is igen baráti volt, főleg ha azt nézzük, hogy csomagoltattuk a maradékot, mert nem tudtuk mind megenni, annyit kaptunk. Összességében tetszett a hely, bárkinek jó szívvel ajánlom. Biztosan visszatérek, talán akkor hamarabb megkapjuk az ételeket, és akkor ez az egyetlen hibájuk is felejtős lesz számomra.
2015. június 13.barátokkal járt itt 45 Nagy várakozással mentem erre a helyre, mert nagyon ajánlották. Az biztos, hogy nagyon kellemes, a pincérek szimpatikusak, udvariasak és nem tolakodóak. Az étlap színvonalas, több ínycsiklandozó étel szerepel rajta. Az én személyes hibám, hogy nem szeretem a száraz húst, és az én bárányos fogásom sajnos az volt, viszont a tejszínes-tárkonyos mártás hozzá nagyon ízlett.
A másik főfogás is jól nézett ki, de semmi extra. A desszerttel, Gundel palacsintával viszont meg voltunk elégedve. Összességében amennyire vártam a látogatást ebben az étteremben, ahhoz képest kicsit csalódás volt, viszont semmiképp nem mondanám rossz helynek. Szimpatikus, színvonalas, és egyáltalán nem fizettünk sokat. Mindenképp ajánlom kipróbálásra, ha valaki Keszthelyen jár.
2015. május 30.barátokkal járt itt 45 Kicsit kettős a véleményem erről a panzióról. Aznap kétszer is felhívtak, hogy valóban jövök-e. Gondoltam is, milyen precízek. Bementünk a főbejáraton, legalább 10 percet vártunk, míg valaki kijött, hogy bejelentkezhessünk. Furcsa volt, hogy rögtön elkérték a szoba és a parkolás árát, de később rájöttem, hogy mivel senki nincs a recepción, nem tudtunk volna velük találkozni, hogy rendezzük a számlát.
Az emeletre nagyon hangulatos lépcső majd előtér vezetett, igazi csárda-hangulattal. A szobába érve az előzmények után nagyon pozitív élmény várt. Nagy tisztaság, elegáns, ízléses, tágas szoba, erkély, szóval nagyon-nagyon szép. A panzió roppant jó helyen van, a centrumban, könnyű sétával minden elérhető a Szépasszony-völgyben. A vacsorát a panzióhoz tartozó csárdában fogyasztottuk el. Nagyon szép volt a berendezés, tiszta, hangulatos. A vacsora is igen ízletes volt, egyetlen nagy negatívum, hogy pont egy sótlan pincért fogtunk ki, semmi humor, semmi mosoly, még majdnem kényelmetlenül éreztük magunkat, hogy dolgoztatjuk. A szoba a párna kivételével nagyon szuper volt. A reggeli is bőséges volt, minden minőségi, friss élelmiszerekből, a választék nagyon is megfelelő. Amit viszont nagyon furcsállottam, hogy a reggeli ki volt szépen tálalva a tálalón, de senki nem volt ott a személyzettől, nem is tudom, honnan tudják, ha elfogy valami. Mikor távozáskor bementem leadni a kulcsot, megint senki nem volt a recepción. Kétszer bekopogtam a privát ajtón, senki nem jött ki. Kellemetlen volt köszönés nélkül elmenni, de ott kellett hagynom a pulton a kulcsot. Összességében a szállás-étterem nagyon szuper, rendkívül szép, de a csárdában levő kiszolgálás és személyzet hiánya negatív volt számomra.
72 fotózott hely / 6 oldalon