2024. október 7.barátokkal járt itt 15A megrendelt ételek minősége és tálalása is katasztrófa, a savanyúság buggyant volt, visszaküldtem. A főfogás mellé pakolt díszítés: fonnyadt paradicsom, szintén messze a frisstől. Az ételek nagy része mirelitből készült. A vargánya gombának nevezett valami talán sampignon lehetett, de biztosan nem vargánya. Nem ajánlom senkinek.
2018. május 29.barátokkal járt itt 45 A hotel Tilia éttermében előre rendeltünk vacsorát, mert sokan mentünk. Érkezéskor kedvesen fogadtak, a teraszon terített asztal várt minket. Sok jót hallottunk a konyháról, amit be is bizonyított a szakács. A hideg előétel kacsamájas hab gyümölcsszósszal és friss ropogós kenyérkével megalapozta az estét.
A spárgaleves fürj tükörtojás betéttel szintén kifogástalan volt. Az egyik választható főétel a vaddisznó szűz rizottóval, a másik fogas túróscsusza tortán tálalva volt. Ennél krémesebb rizottót még sosem volt alkalmam kóstolni. A desszert pedig vargabéles XXI. század. Az ételekhez illő borokat a környék pincészeteiből (Sabar, Villa Tolnay) válogatták, így méltóak az ételsorhoz. Néhány apróságtól eltekintve elégedettek voltunk. Bár van még javítani való, a Tilia jó útra lépett és remélhetőleg a kezdeti nehézségeket gyorsan orvosolják és amikor majd visszatérünk, már minden tökéletes lesz! Sok sikert a munkához!
2017. május 2.barátokkal járt itt 45 Annyi jó véleményt olvastam erről a helyről, hogy muszáj volt kipróbálnom. Nem mellesleg Serényi Zsolt, a tetovált séf adja hozzá a nevét és a tudását, szóval nagy baj nem lehet! Péntek este, előre foglalás nélkül is volt szabad asztal a részünkre.
Mivel először jártunk itt, a felszolgáló srác ajánlatát elfogadva a reuben szendvics és a pulled pork mellett döntöttünk, mely ételek megfelezve érkeztek ki hozzánk, így mindketten megkóstolhattuk mindegyiket. Ez jó ötlet az étterem részéről! Sajnos, mindkét ételnél voltak apró kifogásaink, de összességében jóra értékeltük. Ami nem volt tökéletes, az az, hogy viszonylag száraz volt a husi, nem volt meg benne az a "tocsogós" , a húslével nyakon öntött érzés, illetve a pulled porknak kicsit furán májas íze volt. Az evőeszközök már nem műanyagok, viszont a sörök és az üdítők még most is műanyag pohárban érkeztek, ez nálam mínusz pont.
2017. május 2.barátokkal járt itt 55 Péntek este egy kiadós pulled pork szendvics után keresgél az ember lánya egy helyet, ahova befér és ahol jó kézműves söröket kóstolhat. Aztán a sokadik helyről kifordulva rábukkan erre a sör kánaánra és úgy érzi, hazaért. Bár csak 10 féle csapolt tételből választhatsz, az üveges kínálat felbecsülhetetlen mennyiségű.
Európa és Amerika is bőven képviselteti magát, de külön említést érdemel a hazai választék bősége. Az árak elsőre kicsit meglepőek (van palackos tétel 3800 Ft-ért is és 500-ért is) de kóstolás után már nem számít, hogy mennyibe került, mert annyira jó! Ja, én alapvetően borkedvelő vagyok, de itt meginogtam!
2017. március 20.barátokkal járt itt 45 Ebédelni tértünk be a csárdába, de visszatérő vendégekként volt pár meglepetés. A csárda elnevezés már csak a malomnak és a belső dekorációnak (mázas cserépedények a falon, polcokon, szép cserépkályha) köszönhető. A belső design megváltozott, modern lett, ami számomra kicsit eklektikussá tette az éttermet.
Az ételválaszték a mai kor divatjának megfelelően nem túl széles, igyekeznek a bisztró érzést hozni. Az ételekre nem kellett sokat várni, a tálalás ízléses és szép, az ételek finomak, de az adagok jócskán csökkentek az itt megszokott "csárda adagokhoz" képest. Inkább fine dining, de ahhoz meg a csárda jelleg nem illik. Jó lenne összhangba hozni a dolgokat és eldönteni, hogy melyik úton járnak. A törekvés adott, a stílus még hiányzik.
2017. március 20.barátokkal járt itt 55 Igényes, letisztult design, figyelmes és nagyon kedves személyzet, bőséges, magas minőségű választék az étkezéseknél, szép, tágas wellness részleg 3 féle szaunával, gőzfürdővel, 2 belső és egy kültéri, szezonálisan működő medencével.
A hotel egyetlen hátránya a balatoni panoráma hiánya, de a part és a strand is 2 perc séta távolságra található, szóval minden adott egy kellemes és emlékezetes pihenéshez. Nálam 5 csillag.
2017. február 9.barátokkal járt itt 45 Egy januári vasárnap botlottunk bele az étterembe, nem ezt kerestük, de mivel már régóta ki akartuk próbálni, betértünk. Délután 2 körül rajtunk kívül nem volt vendég, miközben a környékbeli keleti éttermek tömve voltak. Aztán rájöttünk, a magyarok nem nagyon esznek halat. Ez óriási hiba.
Ebben az étteremben kellemes környezetben, nagyon kedves kiszolgálás mellett sokféle halételt kóstolhatunk. Mi a halburgert választottuk, finom házi sült burgonyával, házilag készült grátisz mártogatóssal (választható ízben). A halburesz a pirospaprika miatt egy jobb fajta fasírtra emlékeztetett, de érezni benne a halat is, nekem tetszett. A grillezett körte igazán pikáns lehetett volna benne, ha egy kicsit több van belőle, az ötlet viszont jó. A zsemléből lehetne jobbat is adni, de lehet, hogy csak jobban át kell pirítani. Házi gyümölcslevet kértünk céklás-almás ízben. Nekem betolakodott a paradicsomlé íz is, nem erre számítottam, de ezt leszámítva finom volt. Az árak a földön járnak, a hangulat, a berendezés rendben van. Külön tetszett a pince részbe levezető lépcsősor, telitalálat!
2017. január 10.barátokkal járt itt 55 Baráti társasággal december 30-án este tértünk be az étterembe, ami nagyon jó döntésnek bizonyult. Az ételválaszték bőséges, de nem túlzó. Borkedvelőkként a környékbeli borászatok termékeiből is kifogástalan tételeket tudtunk kóstolni. A szürkemarhából készült vadas zsemlegombóccal egyszerűen zseniális, kihagyhatatlan.
Gyors, udvarias és hozzáértő kiszolgálásban volt részünk, ide szívesen visszatérünk!
2016. november 13.barátokkal járt itt 35 Egy kedves barátunk ajánlotta az éttermet, különösen a Füstölt csülköt juhtúrós galuskával. A csülök rendben volt, igen méretes adagok érkeztek. A sztrapacska elbírt volna még egy kis juhtúrót, inkább csak galuska volt tejföllel. Főételként még harcsapaprikást kértünk szintén juhtúrós sztrapacskával.
A harcsapaprikás érdekes módon gombával készült és nagyjából az is volt csak benne, a harcsa csak nyomokban, bár az ízvilággal nem volt baj. A harmadik főétel a szalonnás marhasült, amiben a marhaszeletek omlósak voltak, csak nem sült, hanem párolt változatban kerültek tányérra. A hozzá tálalt parázsburgonya pedig gyanús, hogy mirelitből készült. Desszertként a napi ajánlatból sütőtök tortát választottunk, ez nem okozott különösebb gasztro élményt, de nagy baj nem volt vele. A somlói galuska kissé túlméretezett, egyszerű desszert lett, a hátszegi túrós palacsintára pedig sajnos elég sokat kellett várni, a kemencében való sütés miatt, de legalább finom volt. A borkínálat nem túl széles, többet várok a tokaji borvidék egyik étteremtől. A felszolgálók nem adtak túl sok információt a kínálatról, én pl nem tudtam, hogy 2 féle tokaji furmint kapható, és csak a számlázásnál derült ki, hogy természetesen a drágábbikból kaptam. Az étterem hangulatos is lehetne, de nekem kevés volt a fény, zavaró félhomály volt. Ár-érték arányban akkor lenne rendben, ha azt kapná a vendég, ami az étlapon a leírásban szerepel, nem kifelejtve néhány alapanyagot az ételekből. Összességében nem rossz hely, de van még hova javulni. Remélhetőleg lesz rá törekvés is.
2016. május 17.barátokkal járt itt 55 Malackrumpli! Már a név is vonzó, de ha belépsz, egyik ámulatból a másikba esel. Az sem zavar, hogy a 71-es főút mellett vagy, mert a hatalmas forgalom zaja ide mégsem hallatszik el. Minden érzékedet lefoglalja a malackrumpli.
Először a látvány miatt: az újrahasznosított anyagokból készült kerti és beltéri bútorok ötletesek és praktikusak is egyben, a dekorációk mosolyra késztetnek (krumplinyomó a falon egy képkeretbe foglalva), még a mellékhelyiség ajtaja is extra különleges jelölést kapott. Következik a füled kényeztetése: kellemes jazz szól, nem zavarva beszélgetést. Aztán az ízlelőbimbók is kapnak a jóból. Az előszezon kínálata még nem túl sokféle, mégis mindenki talál kedvére valót, húsevő és vega egyaránt. Mi a már tavaly is jól bevált házi zsemlébe bújtatott, malackrumplival és zöld salátával tálalt hamburgert választottuk, amit a tapolcai sörfőzde frissen csapolt kiváló szilvás sörével, remek bodza limonádéval illetve a ház borából készült hideg fröccsel öblítettünk le. De volt pulled pork (20 dkg husi) salátával, vagy karalábé főzelék és bőrén sült ponty is. Természetesen minden bio gazdaságból származik, azaz nem csak finom, de vegyszer mentes is. A nyitás óta eltelt évek a kiszolgálás gyorsaságára is hatással voltak, mire odaértünk az asztalunkhoz az első adag hambi már meg is érkezett! Gyorsan követte a többi is szerencsére, mert nagyon guszta volt és mint kiderült finom is. A hely egyetlen hátránya, hogy egyelőre csak készpénzfizetési lehetőség van, későbbre ígértek bankkártyás lehetőséget is. Evés közben érkezett a teraszra egy hatalmas barbeque sütő szerkezetet is, ami miatt biztos, hogy a nyári szezonban is visszatérünk egy ebédre, egy jó kis mangalica oldalasra. Addig is nézegetjük a fényképeket, amik mások ide feltöltöttek.