2016. december 13.gyerekekkel járt itt 15 A szállás nem túl messze található a városközponttól, külleme kívülről tetszetős. Az már kevésbé, hogy senki sem várja a vendéget, nem igazítja útba, nem hallgatja meg a kérését, csupán "kaszírozni" érkezik meg a vendéglátó. A szoba első ránézésre elmegy kategóriába sorolható, csak ne kelljen az ágyon aludni, mert a várbörtönben látott priccs kényelmesebb lehet.
Az utcáról simán be lehet látni a bambuszrolón keresztül, így villanyt sem mertünk kapcsolni-megjegyzem jól tettük, mert így legalább nem láttuk a retkes falon szétnyomott bogármaradványokat, vagy a tátongó lyukakat. Az ágynemű szikrát hányt olyan műszálas volt, de legalább hideg víz folyt a csapból, bár ez nem volt túl ideális a fürdésnél. A reggeli vicc kategóriába sorolható. A legolcsóbb felvágottból 2 szelet ujjnyi vastagra szeletelve egy tányéron, hozzá egy karika paradicsom. Egy kis tálban a tegnapról visszakapargatott vajak maradéka itt-ott lekvárral, morzsával díszítve, s kaszás karéj kenyérke. Ha kávét innál, nyomd bele az automatába a százast, s kapsz érte forró vizet, mert az ott dolgozó hölgy nem tudja hol kell bele tenni a kifogyott tejport vagy kávét. Leginkább átutazó kamionosoknak ajánlanám e helyet, s nem pihenni vágyó vendégeknek. A hibát ott követtem el, amikor nem olvastam el a kommenteket foglalás előtt. . .
2016. december 13.családjával járt itt 15A panzióban zárt kaput találtunk, az ajtóra kifüggesztve egy szöveg, mely kéri érkezéskor hívjunk egy telefonszámot, majd a kiírt számon senki sem jelentkezett. Néhány percen belül más vendégek is érkeztek, s együtt tanakodtunk a mínuszokban mitévők legyünk. Sok helyen jártunk már, de ilyen igénytelen, nemtörődöm hozzáállással még sehol sem találkoztunk.
2016. június 21.a párjával járt itt 25 A Hunguest Hotel név önmagában garanciát jelentett számomra ezidáig az elvárható színvonal tekintetében. Most sajnos csalódnom kellett. A szálloda elhelyezkedése kiváló, minden jól megközelíthető, de kizárólag a "retro" szerelmeseinek ajánlom. Kádár idejéből való bútorzat, gyenge felszereltség jellemzi.
A konyhán igyekeznek tartani a lépést a 21. század igényeivel, de a fürdő és a szobák minősége elrontja a jóllakott vendég kedvét. A szomszédos szállodák kínálata, külleme messze felülmúlta szegény lepukkant szálláshelyünket. Nagy esőzésben állt a víz a folyosókon, szobánkban, és sehol egy takarító. Már értem miért volt ennyire olcsó a többi szálláshelyhez képest. . .
2016. május 24.családjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy vasárnapi ebédet fogyasztottunk el az Anna vendéglőben Soltvadkerten. A vendéglő barátságos és tiszta, a hangulatot emeli a zenész játéka is. A pincér udvarias volt, a kiszolgálás megfelelő színvonalú. Az előtérben svédasztalról lehetett válogatni, de mi étlapról rendeltünk.
Az ételek mennyisége és minősége elmarad a kiváló szinttől, átlagosnak mondható. Az árak igazodnak az átlaghoz, nem is olcsó, nem is túl drága. A kínálat nagyon gazdag, számtalan ételféleségből lehet választani. Csak azért nem tudom maximálisra értékelni, mert hasonló áron gasztronómiailag sokkal színvonalasabb ebédet is kaptunk máshol. Ennek ellenére jól éreztük magunkat.
2016. május 20.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nászajándékba kaptuk a pihenést, így a karácsonyi ünnepeket itt töltöttük. A szálloda személyzete mindenre gondolt, figyelmességük páratlan volt. A nászutas lakosztályt kaptuk. Érkezésünkkor behűtött pezsgő, és sütemény fogadott minket. Nem sokszor dugtuk ki az orrunkat a szállodából, de megtalálták az alkalmat, hogy apró ajándékokkal kedveskedjenek nekünk.
Mézeskalács szívet, bejglit csempésztek a szobánkba, még a bárban is a kedvünket keresték. Tisztaság, kényelem, barátságos személyzet vár minden ide érkezőt. Amin lehetne javítani, a parkolók száma, mivel kevés autót tudnak befogadni.
A pisztrángfesztivál idején látogattunk el Tapolcára. A Hunguest Hotel szállodáiban rendszeresen megszállunk, mert a minőséget biztosítva látjuk. Most sem volt ez másként. Gyönyörű, tiszta, igényes, minden szempontból kiemelkedő szolgáltatásokban volt részünk. A masszőr munkáját külön megköszönném, aki szinte újjá varázsolt.
Férjemnek a halpedikűr tetszett leginkább, boldogan lógatta virgácsait a törpehalak akváriumába. Választékos, bőséges ételkínálat, tiszta, rendezett szobák, csendes wellness várja az idelátogatókat. A barlangi pihenés lehetősége már csak hab a tortán. :-)
2016. május 20.a párjával járt itt 55 Pünkösdi ünnepek idején szálltunk meg férjemmel Hévíz egyik legbarátságosabb szállodájában a Helios-ban. Visszatérő vendégek vagyunk, ugyanis az elmúlt tíz évben sok helyen jártunk, de itt mindig a várakozásunknak megfelelő szolgáltatásokban részesülünk. Az ételek mennyisége és minősége kifogástalan, a szobák tiszták, a wellnessben minden szükséges elem biztosított.
Itt említeném meg, hogy gyógyvizes medencével is rendelkeznek, ami nem hátrány olyan vendégek esetében, akik állapotuk vagy félelmeik miatt a tóban nem tudják ezt igénybe venni. Ha mindenképp csomót kellene keresnem a kákán, talán annyit említenék meg, hogy a szobák régen voltak felújítva, a köntösök kicsit használtabbak az elvárhatónál, de ez minket cseppet sem zavart. Sokat adnak az egészséges táplálkozásra, a spiritualitást kedvelők paradicsoma. Szívesen ajánlom mindenkinek!
2016. május 18.a párjával járt itt 25 Pünkösdi hétvége lévén férjemmel felkerekedtünk, hogy bejárjuk a Balaton északi partját. Túl voltunk a Szigligeti vár megmászásán, csókot váltottunk a Rózsakőnél, majd izgatottan vártam a jól megérdemelt ebédünket a kiszemelt borozó-étterem teraszán (Szeremley).
Mivel az idő nem volt túl kegyes, a székre ráfagytam s vágyakozva tekintgettem vendégtársaimra, akik nagy plédekbe burkolózva falatoztak. A mai napig azon töprengek, vajon hol kellett volna kérni ha már magától a pincér nem érte fel ésszel hogy adjon plédet. Felütöttem az étlapot, ahol csillagászati összegekért kínáltak kb. 3 féle étket. Az árról másnak is meglehetett a véleménye, hiszen mikor valaki rágyújtott, két asztallal arrébb felkiáltott egy vendég: nem azért fizette ki a négyezer Forintot az ételért, hogy cigifüstben egye meg (majd 10 perc múlva ő is rágyújtott az asztalnál). Szóval a kínálat enyhén szólva is gyér volt. Olyan ételek is szerepeltek az étlapon, melyek csak "szezonban" elérhetők. Még nekem égett az arcom, hogy mertem rendelni. Halászlét rendeltem, hiszen mégiscsak a Magyar Tenger partján voltunk. Filézett halból kértem, de majdnem megfulladtam a szálkáktól. Az adag kicsi volt és biztosan az én hibámból -mert nem rendeltem bele ikrát +400 Ft-ért- éhes maradtam. Férjem üdítőt kért, de az nem volt. Persze borházban bort szokás inni, de vezetett a szerencsétlen, mert én nem voltam képes a meredek lankákon átvenni a volánt. Szóval limonádéban egyeztek ki a pincérrel. Befőttes üvegben kapta a limonádét, amibe nem sajnálták a citromlevet, mert még Hévízen is csókra állt a szája :-D . Száz szónak is egy a vége: borházba borozni kell menni, szezonban, s közben gyönyörködni a csodálatos panorámában. Egyéb opciót nem ajánlok senkinek. Jó utat!