Kiváló
2018. július 23.barátokkal járt itt 55 Hiánypótló étterem "Koszt és kvártély" Tokaj belvárosában. A vendégszobákat nem próbáltuk, de ha olyan színvonalasak, mint az étterem, akkor le a kalappal. A jó étterem "lelke" a séf. Itt egy kiváló séf dolgozik, igazi, modern konyhát visz, izgalmas ételekkel, a tálalás pedig kreatív, játékos, olykor meglepő elemeket tartalmaz.
Társasággal érkeztünk, előre foglaltunk asztalt és a pár perces késésünk ellenére is fenntartották, pedig szombati csúcsidő volt. Amíg az ételekre vártunk, kenegetős padlizsánkrém került asztalunkra, isteni, helyben sütött kenyérrel. A séf heti ajánlata hamburger volt, amitől kissé meglepődtem, de végül bevállaltam. Nem csalódtam, kétféle, mangalica és szürkemarha burgert kaptam, szószokkal, kétféle burgonyával (chips és hasáb) és mindenféle "aprósággal" mint ribizli pöttyek és valami ropogós, isteni finom, zöld színű morzsa, amiről a mai napig nem tudom, mi lehetett. Kicsit lassan hozták ki az ételt, gyanítom, a ragacsos mangalica oldalas elkészítése vett több időt igénybe, amit egyik társunk rendelt. A kiszolgálás kiváló volt, nagyon kedvesek voltak a pincérek. Külön pont, hogy a konyha helyi alapanyagokból dolgozik, amiket meg is lehet vásárolni a helyszínen. Mivel 2 pince között mentünk be, bort nem kértem, de a borlap kínálata is impozáns. Az árak nem olcsók, de megfizethetőek és a színvonalhoz képest megfelelő az ár/érték arány. Hétköznapokon, déli időszakban menüvel várják a betérő vendéget, nagyon jó árfekvéssel. Ajánlom azoknak, akik értékelik a minőséget és el szeretnének szakadni a hagyományos "csárda-étterem kínálattól".
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Kiváló
2016. december 28., csoporttal járt itt 55 Húsz fős csoporttal ebédeltünk ott, előre megbeszélt, 3 fogásos menüt kaptunk egy választott italt és kávét. Nagyon figyelmes kiszolgálásban volt részünk, előre jeleztük, hogy a csoportban van, aki nem fogyaszt disznóhúst, így füstölt borjúnyelv került a krémleves tetejére.
A tanyasi jérce, szaftos, omlós, a tonkababos panna cotta desszert lágy, krémes és hihetetlenül finom volt. A hely nagyon hangulatos, a kiszolgálás udvarias, bár a pincér fiúk a nagy pörgésben néha kicsit megkéstek az extra kérésekkel. A szakácsok viszont zseniálisan főznek, megéri a hosszú utat. Az árak nem olcsók, de ár/érték arányban nagyon megéri ellátogatni oda. Remélem, még én is visszatérek.
5Ételek / Italok
4Kiszolgálás
5Hangulat
5Ár / érték arány
4Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Átlagos
2016. december 28., csoporttal járt itt 35 Húsz fős társasággal mentünk ebédelni, előre megbeszélt időben, helyfoglalással. Turistaszezonon kívül mentünk, hogy vendégeink megkóstolhassák az igazi tiszai halászlevet. Az rendben is volt, a legjobb halászlevet ott kapja az éhes utazó, aki a környékre vetődik. DE sok apró bosszúság lerontotta az ebéd hangulatát.
Először is, a számunkra megterített asztal nagyon szűkös volt, alig fértünk el, plusz, ha valaki ki akart menni a pulthoz, vagy a mosdóba, nagyon nehezen tudta megoldani, pedig lett volna hely, csak aki terítést intézte, egyáltalán nem figyelt az ilyen részletekre. A finom leves után felszolgált vegyes tálak csalódást okoztak, mirelit hasábburgonya, ízetlen rizs és "egyenízű" rántott dolgok. A halak finomak voltak, a többi bizony csak átlagos. Az adagok bőségesek voltak, ugyan, de egyhangúak. Valószínűleg betérek még oda, de csak a halászlé kedvéért.
4Ételek / Italok
2Kiszolgálás
3Hangulat
4Ár / érték arány
3Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.