2015. április 18.családjával járt itt 55 Idejét sem tudom már, mikor még a Malomkert ez izgalmas romhalmaz volt. Balatoni szállást keresgélve akadtam a Hotel História Malomkertre. Számos szállást áttekintve mindig visszatértem. Megmutattam a családnak is, s végül úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk. Jó döntésnek bizonyult.
Bekerült azon szálláshelyek listájára, ahova nem a zseniális ár-érték arány miatt szeretnénk visszatérni, hanem mert annyira jó volt. Nekünk nagyon bejön ez a történelmi-modern párosítás, amelyet a História megtestesít. A Boutique jelző a névben előfeltételez egy bizonyos színvonalat a környezet kialakításában, amit a História teljesít is. Nagyon elegáns, nagyon kényelmes és tágas környezet. A személyzet pedig nagyon segítőkész és előzékeny. A reggeli átlagos – láttam már nagyobb kínálatot, de végül is elégséges így is – hiányt nem szenvedtünk. Az étterem azonban meglepetés volt. Olyan fogásokat vállalnak be, amellyel fine dinning éttermekben találkozunk, de nem feltétlenül azon az áron kínálják. Ráadásul az ételek rendben vannak. Mi nem találkoztunk semmi kifogásolhatóval. Sikerült végigkóstolni a ház söreit. Kivételes, hogy egy ilyen „kicsi” helyen ennyire finom és színvonalas söröket készítsenek. Nagyon bejött, akárcsak a ház lekvárjai. Figyelem! Bevásárolhatsz belőlük! :-) Ne hagyd ki! Egészen biztosan visszatérünk még.
2015. április 18.a párjával járt itt 55 A Rosinante főztjét már volt alkalmunk kóstolni az elmúlt évek SVÉT-jein, s elnyerte tetszésünket már akkor. Viszont csak most volt szerencsénk tiszteletünket tenni. Nos, a környezet, ami fogadott nagyom szívélyes, közvetlen, meleg, és vidám. Fontos kiemelnem, hogy vidám – nagyon jó érzés itt beülni egy ebédre.
Ezt erősíti a személyzet viselkedése is. Az ebéd természetesen a korábbi tapasztalatnak megfelelően finom volt. Minden fogás tartalmazott valami ötletet – egy-egy ízpárosítást, alapanyagot, stb. , ami izgalmassá tette. A többiek már írtak a vendéglátás apró kis kedvességeiről, amiről nekünk fogalmunk sem volt, így igazán nagyon jól estek. Fel kell hívnom a figyelmet az árakra. Ilyen színvonalú ételek ezen az áron igazán barátinak mondhatók. Aki járt már színvonalas éttermekben, tudja, s értékeli ezt. Ne higgy annak, aki mást mond! Tervezzük a hosszabb visszatérést, s ezt ajánlom másoknak is.
2014. június 21.családjával járt itt 55 Több hasonló jellegű és színvonalú éttermet próbáltam már, de eddig az Ikon viszi el a pálmát. Rendkívüli igényességgel elkészített és tálalt ételek. Eddig sehol nem kaptam ilyen szakszerű segítséget a borok kiválasztásához, s ez a bennfentesség jellemezte a kiszolgálás egészét.
Az ételek rafinált ízharmóniája, az egyre újabb és újabb ízek megjelenése és eltűnése különleges élvezetet biztosít. Korábban street-food rendezvényeken ettem az ételeiket. Több különlegességgel ismerkedhettem meg így. Mindez sokat sejtetett, ami a családi ebéd elköltése során beteljesedett.
2014. június 21.egyedül járt itt 55 Különleges ételek igényes tálalással, találó harmonikus ízek. A fine dining éttermek világát figyelik, s ezek között találnak példaképeket. Sajnos a hely túl kicsi ahhoz, hogy a miliőt tekintve is közéjük tartozzanak, de az ételek alapvetően ennek felelnek meg. A hely az Olompia Étterem világát idézi, hogy nincs hagyományos értelemben vett állandó étlap.
Természetesen választani azért tudunk, s így az ételek is a frissesség jegyében születnek, ami mindenképp előny, s a színvonal biztosítéka lehet. Bátran ajánlom mindenkinek, aki igazán jót akar enni.