2018. június 4.gyerekekkel járt itt 55Két személyre foglalt a fiam, de miután nem volt hely, rugalmasan egy külön kisterem nagy aszatalához vezettek. Remek ételeket ettünk, előételtől főételi, vegyesen. Remekül éreztük magunkat, de idő hiányában, csak egy fotót készítettem. Ezen látni a választékot, de mondhatom, minden remek volt.
2018. május 5.családjával járt itt 45Véletlenül kerültünk ebbe az étterembe, de remek ételek mellett ünnepeltük a névnapos Vejemet. A menüt ajánlatra választottuk, Újházi tyúkleves, és egy 7 személyes vegyes tál vegyes salátával. Minden friss volt és ízletes, és a nagyfröccs kísérő is finom, hideg. Kicsit távol esik az otthonunktól, de még lehet, hogy máskor is ide látogatunk. A végén, egy emlékfotó a királyi"testőrrel"! Köszönjük.
2018. április 22.gyerekekkel járt itt 55 Régesrégi kolléga az étterem tulajdonosa, Rosenstein Tibor, bár az életben nem sikerült találkoznunk. Az éttermét, hírből ismertem, De amígy én hosszú éveket ccsináltam a kóser konyhát, az Ő vendéglője, csak zsidó identitású! Most volt alkalmam, a fiam meghívására ki is próbálni.
Én kiváncsiságból az általam is csinált ételeket kóstoltam, míg a fiam, a vadakra tette a voksát! Én nagyon finom húslevest ettem gazdagon, macesz gombóccal, sóletet, mindennel telepakolva, ahogy illik. Hozzá házi kovászos uborkát kértem, amin valóban éreztem, hogy nem piaci portéka. Ő tárkonyos vadragulevest és vörösboros őzpörköltet kóstolt, burgonya krokettel. Desszertnek, mindketen a madártjet kértük. Nem azért mert egyformán több mint 50 éve üzzük a konyhaművészetet, de semmilyen kifogást nem tudok semmire sem mondani. Minden úgy volt és úgy ízlett, mintha magamnak csináltam volna. A felszolgálás is gördülékenyen ment, látszott a sok éves tapasztalat, és az összeszokottság. Nem mondom, hogy olcsó árakkal dolgoznak, de tudom a minőséget meg kell fizetni. Bizonyára lesz még alkalmam, hogy más típusú ételeket is megkóstoljak itt. Merem ajánlani olyanoknak, akik szeretik a minőséget, az ízeket.
2017. december 10.gyerekekkel járt itt 55 Tavaj, a 70. születésnapomat a Kopaszi gáton levő Vak Varjúban étteremben rendeztük. Ma a fiam elvitt az Újlipót városban levőbe. Elegáns, szépen berendezett étterem, még nem jártam benne. Remek ételeket kaptunk, (vegyeset) és végig kóstoltuk. Jó ízű, dekoráltan tálalt ételek voltak.
A Fiam kocsival volt, így én ittam bort, megkóstolva egy Nyakas-féle fehérbort. Az is kitűnő volt. Ahhoz, hogy nagyobb családi összejövetelt tartsunk, nem olcsó, de 50. év szakmaiság után, tudom, hogy a minőségnek, ára van. És talán nem véletlenül volt folyamatos teltház.
2017. október 25.gyerekekkel járt itt 55 Ahogy már sokszor, a Nagyapa születésnapjára gyűltünk össze. Egy új helyet keresve, akadtunk erre a kisvendéglőre. Remek volt a választás, mint kiderült, mert változatosan és jókat ettünk. A Nagyapa és az én menüm, Palóc leves és borzacska volt, a gyerekeknek húsleves, és ki mit választott magának.
Az unokám,megelégedett egy kis húslevessel, utána kevés sült krumplival,hogy maradjon hely a tortának. A végén nagyon finom (otthon készült) torta volt a csúcspont. Bizonyára nem utoljára ettünk itt!
2017. október 8.gyerekekkel járt itt 45Ez a hely, a kockás abroszával, a régi kocsma és a mai étterem keverékét sugallja. Viszont tisztasága, a vendéglátásuk profizmusa, valóban -Hungarikum-, a maga egyszerű eleganciája, a teríték, minden a vendégért van biztosítva. Az ételek minősége és mennyisége is minden igényt kielégít. Remek hangulatban töltöttük el a finom ebédet. Ajánlom másoknak is, ha egy csendes helyen egy jót akarnak étkezni.
2017. szeptember 14.egyedül járt itt 45 Először még a helyt sem találtam, de segítséggel (Itt jártam. hu) meglett. A feltett képek, nem egy napon készültek, de miután egy remek, olcsó helyről beszélek, összegyűjtöttem a legjobbakat. Mi sem bizonyítja jobban, hogy sort kell állni, mert sokan kedvelik. Önkiszolgáló, de van felszolgálás is.
50 év tapasztalatával, kijelenthetem, hogy nagyon ízletesen, szinte háziasan készül minden. Az adagok kielégítenek minden igényt. 200 méteres körben (Keleti környéke) számtalan ékezési lehetőség van, de állítom, mind felett ez a legjobb, minden szempontból.
2017. június 28.családjával járt itt 45 Bár még tél volt, mikor először jártunk, s ünnepeltünk Kék Pisztráng-ban, már akkor eldőlt, hogy nyáron, a kertet is kipróbáljuk. Ez most Iván és László névnap ürügyén történt, az unoka testvéremmel. (és persze a család egy része) Azzal együtt, hogy seregnyi napközis gyerekkel sikerült együtt helyet foglalni, remek,és gyors kiszolgálásban volt részünk.
Nagyon jó pincér kolléga segített a választásokban, melyet ugyanolyan gyorsan, foganatosított is. Minden rendben volt, mindenki elégedetten állt fől, úgy hogy még meg fogjuk találni az alkalmat, hogy újra eljöjjünk.
2017. június 14.gyerekekkel járt itt 45 Pünkösd hétfő lévén, telt házas étteremnél is szíves látás, egybe asztal megterítve a kertben, és egy nagyon jó hangulatú ebéd, remek ételekkel. A két nem túl fiatal felszolgáló, remek összhangban szolgálta ki a vendégeket. Mi 10-en voltunk, de rajtunk kívül, vol még jó 30 vendég. Az adagok nagysága és minősége, a várakozásnak megfelelt.
Jó 12 éve voltunk itt, egy diploma osztás után, de az óta is azonos minőségű. Jól éreztük magunkat, bizonyára még visszatérünk ide.
2017. február 15.a párjával járt itt 55Lehet, hogy már unalmas, nem először olvasni erről a helyről. De már sokadszorra itt járva, felmerülhet a kérdés, vajjon miért? Mert még nem csalódtunk benne. Ha az ember jót akar, akkor marad a már elismertnél! Semmi extra nem volt csak az ünnepi alkalom, no meg az a báránycsülök, amit kaptam. Bátran merem másoknak is ajánlani.