2025. január 3.a párjával járt itt 55 Decemberben voltunk itt, igaz nem először. Kedves hely. Hangulatos, amolyan igazi, hamisítatlan cukrászda. A sütik finomak, a forralt bor remek. Az árak, mint hasonló helyeken, semmi kirívó. A kiszolgálás viszont nem a "szokványos". Figyelmes, valóban a vendég a lényeg érzése van annak, aki ide betér.
Remélem nem adják fel, mint a hasonló balatoni helyek és megmarad nekünk! Egy dolgon változtatnék csupán: az egész épületet "neki adnám".
2024. december 24.gyerekekkel járt itt 15 Nehéz dolog azt értékelni, ami nincs. Ebben az étteremben sajnos nem ismerik a vendéglátás fogalmát. Sem alkalmazotti, sem pedig tulajdonosi szinten. Persze, hogyan is várhatnánk el egy alkalmazottól azt, amit magunk mint tulajdonisok sem tudunk, nem ismerünk. Azt, hogy a vendéglátas a vendéggel kezdődik. Egy hétköznap délben tértünk be ide.
A hely kb 15%-ban volt tele vendéggel, gondoltuk nem kell sokat várni. Egyszerűnek tűnő ételt rendeltünk, steaket. Amikor még 1 óra múlva sem érkezett meg, kértem a számlát, jelezve elmegyünk. A felszolgáló, aki egyébként a rendelést felvette, megkérdezte, kártyával, vagy készpénzzel rendeznénk a fel sem szolgált ételek árát. Ezt kérdésemre (Hogy mondta? ) megismételte. A tulajdonos asszony reklamálásom hallva mély értetlenségének adott hangot, mondván mit elégedetlenkedek, amikor egy steak sütési ideje legalább 30 perc. Legalább ne beszélne hülyeséget. Közöltem, legalább nekem ne adjon ilyen olcsó és rossz kifogást, mivel szakmabéli vagyok, mire kedves vendéglátónk javasolta nekem, íratkozzak be ismét az iskolába, mivel sz@rul végeztem el. Az a szó számára valószínűleg ismeretlen és ezért írom ide: elnézést. Nos, ezek után, hogyan ajánljam bárkinek is ezt a helyet? A személyzet képzetlen, a tulajdonos arrogáns és kioktatja a vendéget. Minden szakmában vannak favágók. A vendéglátásban ennek egyik jeles képviselője a Fehér Akác. Csillagok helyett baltát érdemelne.
2024. február 25.a párjával járt itt 55Remek hangulatú hely, lelkes és barátságos felszolgálással. Ételek, italok rendben. Csak ajánlani tudom.
2020. február 2.a párjával járt itt 55 Először jártunk itt, szóval kissé tartottam attól, milyen lesz. Az étterem remek helyen van, csodás kilátással a Balatonra. Az épület egy patinás és jó érzékkel felújított kúria, igaz a belsőn lehetne még javítani képekkel, fotókkal, stb. Nyáron a kerthelység hangulatos lehet a sok fával, biztosan kipróbáljuk majd.
Az étlap egyszerű, áttekinthető, de változatos és igazán jó ízléssel összeállított. A borok választéka tükrözi a hely jellegét, változatos és jellemzően balatoni, ami nagyon helyes, hiszen mégis csak az északi parton vagyunk. A kiszolgálás figyelmes, a felszolgáló láthatóan élvezi a munkáját. Képben volt mind az italokat, mind pedig az ételek tekintetében. Végig figyelt ránk, jó érzés volt. Az ételek nem csak ízre, de képben is kifogástalanok voltak. A tálalás már-már művészi, leginkább a desszertek. Első alkalom volt számunkra, de nem az utolsó, most is alig akartunk elmenni, annyira megfogott bennünket a hely. Mindenkinek ajánljuk.
2020. január 19.a párjával járt itt 55 Itt most egy egész regényt, sőt könyvtárat tudnék írni. Helyette annyit röviden:
A hely, az ételek, a tálalás, a felszolgálás tökéletes. Sok helyen jártam már a világon, de ez az étterem biztosan benne van az első háromban. Számomra mindenképpen. Profi és egyben művészi. Az ételkészítés művészei dolgoznak, nem, alkotnak itt.
Ajánlom mindenki most azonnal vegye fel a bakancslistájára, ott is az első helyre.
2020. január 19.a párjával járt itt 55 Nem először jártunk itt, de a hely, a szálloda, a személyzet mindenben hozta az eddig tapasztaltakat. A foglalás egyszerű és gyors. A külön párna és bekészítés rendben volt. A szoba tiszta és jól felszerelt. A fürdőszoba tágas és igényesen berendezett, bár jó lett volna egy törülközőszárító. Az étterem elegáns minden tekintetben.
A felszolgálás felettébb udvarias és szakszerű. Az ételkínálat jó, az ízek remekek. A környzet nagyon romantikus, mint maga a szálloda. Egy dolog nem éppen a legideálisabb, a wellness rész. A hely tiszta és jól szervezett, a személyzet szolgálatkész. Csupán a wellness nagysága kicsi. Amennyiben több medence lenne, az mindenképpen a hely előnyére válna.
2019. október 17.a párjával járt itt 55 Egy szombat esti vacsorára tértünk be. Jártunk már itt évekkel korábban, amikor még Chianti néven futott a hely. Egyrészt kíváncsiak voltunk milyen lett a változás után, másrészt a Dining City rendezvény keretében jónak ígérkezett a menüsor alapján. Nem csalódtunk! Az ételek igazán jól sikerültek, minden részletük, tálalásuk remek volt.
A kiszolgálás tanítani való. Figyelmes és gondos felszolgáló, sok információt adott az ételekről. Érdeklődött a véleményünkről és folyamatosan figyelt ránk. A hely maga igen kellemes és hangulatos. Csupán a csoki láva sikerült kevésbé "lávásra", szóval kissé túlkészült, de ennyi belefért. Gratulálok a személyzetnek és a tulajdonosoknak! Így tovább! Mindenkinek ajánlom és mindenképpen visszatérünk!
2019. szeptember 19.a párjával járt itt 55 Megvallom, már több alkalommal is jártunk itt. A kiszolgálás nagyon figyelmes és kedves. Az ételek is szinte már háziasak és nem okoznak sohasem csalódást. Frissen készülnek és lehet egyéni kérése is a vendégnek, nem mondanak nemet rá. Ha többször is ellátogatsz ide, biztosan mint régi ismerőst üdvözölnek, ami jól esik.
Ilyen hely nem nagyon van a Balatonnál, hiszen jóformán a tóparton tudsz ebédelni, vagy vacsorázni. Virágok, mindenütt és látszik a tulajdonos figyelme mindenre kiterjed. Nekem személy szerint egy jó brassói még beleférne a kínálatba, de hátha majd jövőre. . . Ajánlom jó szívvel mindenkinek és még nem késő, hiszen elő és utószezonban is fel lehet keresni, nyitva vannak.
2019. szeptember 19.a párjával járt itt 55 Egy vasárnap este tértünk be az étterembe. A felszolgáló azonnal jött és felvette a rendelést, segített ételt választani. Pizzát, májgombóc levest és tapast kértünk. Minden étel remek volt, a tálalás is nagyon profi. A kiszolgálás kedves és gyors. Én elég kritikus vagyok egy étteremben, de itt nem találtam kirívó dolgot.
Talán annyit csak, hogy az ételek érkezhettek volna kicsit gyorsabban. A hely maga nagyon hangulatos, a felszolgáló figyelmes és kedves volt. Megnéztem a wc-t is, tiszta, korrekt. Amint láttam hétköznap van menü is, ami a lap szerint legalább is igen változatos és 2 menüből is lehet választani. Ajánlom mindenkinek.
2018. szeptember 30.a párjával járt itt 45 Előrebocsátom, visszatérő vendégek vagyunk ebben a szállodában. Eddig ez nem volt véletlen. A wellness, a kiszolgálás, maga a hely altalában véve rendben van. Árak a színvonalhoz képest szintén. Ami viszont aggodalomra ad okot, azok az ételek. A választék még elmegy, no de a minőség. . . nagyot esett.
A reggeli még rendben is lenne, de a vacsora erősen görögösen "all inclusive' feeling. Előételek egyhangúak, a főételek + köretek koncepciótlanul vannak kiváladztva, magyarul, nehéz összerakni őket. Ha ebbe az irányba mennek tovább, előbb vagy utóbb gond lesz. . .