2019. szeptember 2.a párjával járt itt 45 Első pillanatban meglepődtem érkezéskor, mert akkor szembesültem a valósággal, hogy én egy eredeti barlangban fogok pár napot eltölteni, ami ennek megfelelő körülményekkel jár, még ha a mai kor elvárásaihoz igazodó kényelmi funkciókkal is van kiegészítve.
A barlangok a falu végén, egy szűk utcácska tetején, a hegy oldalába vájva találhatók, ahonnan lelátni a falura, és ahova messziről fel is. 24 órás kamerarendszer figyeli a külső mozgást viszont, így hamar sikerült belerázódnom a helyzetbe, és felfedezni a barlangi élettel járó nem mindennapi szépségeket, élményeket szerezni. Két "emelet" van, 4-4 lakással, alapvetően közös, de mégis saját kis előkertekkel, tűzrakási lehetőséggel. A barlang, barlangnak megfelelő módon csak a bejárat felől szellőztethető, vagyis csak a szoba felőli oldalon rendelkezik ablakokkal, a felszerelt konyha és fürdőszoba nem, s szintén barlangnak megfelelő diszkrét világítása van, aminek több hozzászólóval ellentétben nem éreztem hátrányát. Szép tisztaság fogadott, remek kényelmes ággyal, hibátlanul működő klímával, televízióval és wi-fivel. Mivel már tájékozódtam előzetesen, vittünk magunkkal a kinti székekre párnát, a nyugágyra szivacsot, sőt egy kis olvasólámpát is, az esetleges sötétben eligazodás végett. A kényelmünket egyetlen dolog zavarta: a szekrények átható-erős doh szaga. Nem is pakoltuk bele a ruháinkat, helyette a szekrényajtóra helyezett vállfákat, és a szobánkban található kiságyat használtuk. (Javaslatom lenne a szekrényajtók leszerelése, kizárólag nyitott polcok használata, úgy nem tud megállni "beszorulni" a pára. )
Nagyon kedves és barátságos személyzet fogadott, a reggeli kis kosárban az ajtónk előtt várt, minden nap friss zsemlével. A félpanziós étkezés a kb. másfél km-re található Végvár étteremben, a vár tövében volt, ami kocsival kényelmesebb, de mi minden nap lesétáltuk. Nagyon békés, csendes, kellemes volt a környezet, nagyon élveztük az ott tartózkodásunkat. Egri kirándulásunkhoz ( összekötve pincelátogatással ) a helyi buszközlekedést vettük igénybe, ami nagyon jó és pontos, a megálló egészen közel van. Aki vágyik a kicsit elszigetelt csendre, annak szívesen ajánlom ezt a helyet.
2019. augusztus 25., csoporttal járt itt 55 Hévíz mellé, társasággal, csoportprogram keretében érkeztünk erre a helyre. Még sosem jártam hasonlóban. Legjobban talán egy lakópark + campinghez (sátrak nélkül) tudnám hasonlítani. Kényelmes, nagy alapterületű komplett lakások, sőt házak találhatók itt, kiegészítve minden közösségi program lehetőségével.
Van itt kinti-benti medence, sokféle wellness szolgáltatással, fittness, lovarda, tenisz-ping pong, óriás sakk, focipálya, gyermekjátszótér, étterem, fodrászat, közért stb- mindez egy hatalmas, szépen gondozott park területén. Az üdülőfalut egy patak választja ketté, az átjárást több híddal segítve. Az étterem választéka bőséges,a személyzet nagyon kézséges és figyelmes. Ugyanezt a figyelmességet tapasztaltuk a rendezvény lebonyolításával kapcsolatban, több tekintetben is. Az apartman minden szükséges felszereléssel rendelkezik, strandtörölközőktől kezdve konyharuháig. Állatok is behozhatók, valóságos paradicsom a kutyák számára. Eleve szeretjük az állatokat, de ott tartózkodásunk alatt semmi kellemetlen élményünk nem volt velük kapcsolatban. Sem ugatás, sem egyéb nem zavarta a nyugalmunkat, a gazdák odafigyeltek rájuk. Nagyon tetszett, hogy az autókat a külső parkolóban le kell tenni, a házak között nem kell kerülgetni őket, a csomagok behordása igazán elenyésző probléma volt a kapott nyereséggel szemben. Az egyetlen kényelmetlenség a falak vékony szigetelése. A házirend ugyan írja hogy este 10 után a többiek kényelme érdekében ne használjuk pl. a zuhanyt, de ezt elég nehéz azért betartani, és bizony elég hangos, ahogy több egyéb zaj is. Összegezve viszont nagyon jól érzetük magunkat, tetszett a komplexum és a szolgáltatásai. Annyira, hogy azt tervezzük, ezentúl ez lesz a jövőben a rendszeresen, minden évben visszatérő közös programunk új helyszíne.
2019. június 10.a párjával járt itt 55 Kikapcsolódásra és fürdőzésre tökéletes ez az egy éve épült szálloda. Mesteri nevű kis falu végében, a természet közepén található, egy remek, gyógyvízzel rendelkező fürdő területén. A medencék hatalmasak, minden este ahogy kell, rendben leengedik, reggel újratöltik őket. Van fedett, félig fedett és nyitott egyaránt.
Ami nincs: tömeg! Még úgysem, hogy a közvetlen szomszédságában egy szép, gondozott (sőt elegáns! ) camping található, elsősorban osztrák vendégekkel. Nagy alapterületű, kényelmes szép szobát kaptunk, hatalmas erkéllyel, rajta sarok ülőgarnitúrával, párnákkal, az ajtónk előtt két bármikor igénybe vehető relaxációs fotellel. Az ágy kimondottan kényelmes, még az amúgy problémás derekamnak is élmény volt! Az személyzet nagyon kedves és készséges volt, az ételek és a kiszolgálás hibátlan, ahogy a tisztaság is. Nagyon örülök hogy felfedeztük ezt a helyet, biztos hogy visszatérünk ide még!
2019. május 14.a párjával járt itt 45 Közel 10 év után tértünk vissza az időközben részben átépült szállodába, ami elhelyezkedésének köszönhetően közel van a centrumhoz, a várhoz, és jó kiindulási pont a környék (újra)felfedezéséhez. Az átépítés még folyamatban van, de talán a Húsvéti ünnepnek köszönhetően (? ) nem érzékeltünk belőle semmit.
A változás amúgy szembeötlő, különösen a szobákban. Nagyon mutatós a hangulatvilágítással ellátott dobogón elhelyezett ágy, de nem árt főleg éjszaka óvatosan elhagyni bármilyen tevékenység miatt, mert könnyen "félreléphet" az ember a közvetlenül az ágy melletti lépcsőnek köszönhetően. A szoba berendezése amúgy jó, kényelmesen el tudtuk pakolni a cuccainkat is, még az apró fürdőszobában is. A wellness részleg bővült szaunával, fittness teremmel és folyamatban van egy újabb medence valamint napozóterasz épülése. A személyzet nagyon kedves és figyelmes, mind a recepción, mind az étteremben igyekeztek minden igényt kielégíteni, ahogy a wellnessben is. Az ételek választéka és minősége hibátlan. Igen kellemes 4 napot töltöttünk itt, jókat kirándultunk a lobbyban elhelyezett tv. nagyszerű ismertető videója alapján, (ott szereztünk tudomást a különleges hangulatú és látványt nyújtó Gombosi-pincesorról pl) az építkezés teljes befejezése után pedig visszatérünk bepótolni az időnk rövidsége miatt kimaradt látnivalókat és programokat.
2019. március 20.a párjával járt itt 45 Egy apró, 70 fős kis falu végében, a természet kellős közepén található kis gyöngyszem a hely. A birtok számos lehetőséggel rendelkezik: horgásztó, lovaglás, sétakocsikázás, benti-kinti medence, játszótér gyerekeknek és felnőtteknek, (lengőteke, teniszpálya, trambulin, stb) kerékpárkölcsönzés, borospince, háziállatok (még egy emu is) valamint benti játékterem és előadóterem.
A főépületi szobákon kívül a parkban található régies parasztház jellegű épületekben is meg lehet szállni. Az ételválaszték és a konyha nagyon jó. Házias ízek, kiváló minőség, sok háztáji alapanyag. A felszolgáló személyzet kézséges, barátságos, figyelmes. A főépületi szobánk kényelmes volt, azonban itt ért egy igen kellemetlen meglepetés. A hall mindegyik sarkában közvetlen egymás mellett van 3-3-szoba, ajtajaik összeérnek. A falakon belül nem hallatszott át semmi, de kintről minden. Különösen zavaró volt, hogy az ajtók közelsége mindig olyan érzetet keltett, mintha a mienket babrálnák. Mivel mellettünk pont egy többgyermekes család volt, a napközbeni pihenésünk teljesen lehetetlenné vált a sorozatos ajtócsapkodások és ajtó előtti beszélgetések-hancúrozások miatt. Mintha a mi előszobánkban történne minden. Talán egy plusz ajtó a szoba előtt csökkentené valamennyire a beszűrődő zajt, vagy a gyermekkel és anélkül érkezők valamilyen szervezett külön csoportosítása. Kizárólag ez miatt értékeltem alacsonyabb pontszámmal a szoba kényelmét. Ezt leszámítva nagyon jól éreztük magunkat. Különösen kellemes volt a szervezett borkóstoló, ahol nemcsak a borokat, az előadást is igen élvezetük. Köszönjük a hangulatos ünnepi programokat is, a táncházat, és az élőzenés táncos estet. Vissza fogunk térni ide- de kizárólag más elhelyezkedésű szobába.
2018. december 26.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Egy eldugott apró település szélén, a világ zajától távol található a szálloda, ami az elmondások alapján ebben az évben kezdte meg az elsősorban egészségi szolgáltatásokon kívüli szállás nyújtást. A kastély gyönyörű, és igen praktikusan átépített. A hozzáépült télikert, és étterembővítés hangulatos, a wellness- részleg kényelmes, mindennek helye van.
Szép a park, érdekes az épület egyes helyiségeinek a fűvel borítása. A hallbeli falfestmények, a bútorok szépen illeszkednek a környezetbe, nagyon kellemes a könyvtárszoba. Jó megoldás a pincében kialakított játékrészleg, tetszett hogy külön helyiségekben van a billiárdasztal, a dart stb, nem zavarva egymást, de mégis egységesen. De-luxe szobánk volt, amiben bőven találtunk pakolóhelyet, kényelmesen elfértünk a fürdőszobában is. A személyzet nagyon figyelmes. Örömmel tapasztaltuk, hogy a viszonylag alacsony vendéglétszám ellenére minden teljes gőzzel üzemelt, és az ünnep valódi ünnepi hangulatáról is gondoskodtak. Kellemes meglepetés volt a karácsonyi vacsorához a zenekar, nem számítottunk rá hogy
még táncolni is fogunk. Külön kiemelném az étteremvezető munkáját, és az egyik recepciós hölgyét, aki egy a szobával kapcsolatban felmerült problémát nagyon vendégbarát módon orvosolt. Az ételek finomak voltak, a reggeli választéka bőséges. A tisztasággal is elégedettek voltunk, bár néhol elkélne egy kicsit alaposabb odafigyelés az eldugottabb helyeken, a fotelek alatt, függöny mögött. Összességében remekül éreztük magunkat az elmúlt 4 napban, tökéletes kikapcsolódásban és kiszolgálásban volt részünk. Köszönjük a hotel személyzetének a valóban nagyon kellemes karácsonyt, vissza fogunk ide térni még.
2018. november 26.a párjával járt itt 55 A hotel az egyik kedvencem, először akkor jártam itt, amikor még nem üzemelt teljes gőzzel a felújítás és átépítés után. Az első vendégek egyike voltunk, és azóta is visszatérők vagyunk. Töltöttünk itt hétvégéket, nyaraltunk, szilvesztereztünk, sohasem csalódtunk. A hotel elhelyezkedése remek.
A vár és a tó szomszédsága adja gyönyörű panorámát, a közvetlen fürdőbe történő átjárás a kényelmet. A személyzet kifogástalan, a szoba és az ágy ( Dürer) szintén. Gyermekkel érkezők, vagy gyógyulni vágyók számára éppúgy kellemes lehetőség a szálloda és a város, mint a csak kikapcsolódni kívánóknak.
2018. november 6.a párjával járt itt 25 Olyan kellemes 5 napot töltöttünk az Erzsébet szárnyban itt négy éve, hogy az sem riasztott el a visszatéréstől, hogy csak egy "korlátozott kilátású tetőablakos" szoba maradt a Zsuzsanna szárnyban a négynapos ünnepre. Arra azonban nem számítottunk, hogy a kilátás annyira korlátozott, hogy az égbolton kívül semmi mást nem látni.
A tetőablak olyan magasan van, hogy egy külön hozzávaló kampós bottal lehet csak felérni, a nyitás-zárás meg olyan hanggal jár, mint egy ajtócsapódás. Ez különösen éjszaka volt igen "szórakoztató", persze miután a sötétben sikerült a bottal megtalálni a megfelelő pontot az ablakon. A szoba egyébként is igen mostohán volt kezelve. A folyosó legvégén van, ahol amúgy minden második mennyezeti lámpa ég (érdekes módon nappal, világosban is) kivéve a szoba előtti utolsó kettőt. Nem kártyával, kulccsal nyílik az ajtó, amivel bele kell a sötétben találni a kulcslyukba. Egy másik kulcs elfordítása működteti a villanyt,ahhoz az ajtó melletti belső falon van egy kulcslyuk, amit végképp lehetetlen volt megtalálni. A telefonom elemlámpájával világítottam, míg a párom lebonyolította a bejutási hétpróbát. Reggel első dolgunk volt szólni a recepciósnak miatta, aki nyugtázta a kérést. Mivel semmi nem változott, sötétedéskor megismételtük, immár egy másik recepciósnál, aki szintén nyugtázta,de végül minden maradt a régiben. Következő reggel, immár harmadszor ismét megreklamáltuk a sötétséget, amire a recepciós hölgy válasza azt válaszolta, "direkt ég csak minden második égő", és ne bajlódjunk a belső falon a sötétben a világítás kulcsával, szedjük le a kulcscsomóról, és hagyjuk bent a falban. Nehezen értette meg, hogy nem a második lámpa nem ég, hanem az utolsó kettő, ami miatt maga az ajtó kinyitása is művészet a sötétben. Mivel nem akart feljönni és kipróbálni a sötétben való bejutást, immár ingerülten rákérdeztem, hogy hol tudok a közelben villanykörtét vásárolni. Akkor már ő is megígérte hogy intézkedik. A napot kirándulással töltöttük, hazaérve még minden változatlan volt. Estefelé viszont meglepve fedeztük fel, hogy MIND A KÉT UTOLSÓ égő világít. Mint kiderült, egyetlen kapcsoló elfordításán múlt a dolog, nem értem, hogy miért kellett akkor napokig bosszankodnunk? ? Bosszúságból akadt amúgy még:
Ott tartózkodásunk 4 napja alatt egyszer tapasztaltunk takarításilag annyit, hogy kivitték a szemetet. Az étteremben az italrendelés nagyon nehézkes volt, ahogy a leszedés is. Reggelinél keresni kellett nem használt edénnyel teli kétszemélyes asztalt. Azon vendégek közé tartozom, aki nem keresi hogy mibe lehet belekötni, aki igyekszik minden körülmények között megtalálni a pozitívumot. Most az volt az egyetlen, hogy szép a környék jókat kirándultunk, de ez nem a hotel személyzetének köszönhető. Nyomát sem találtuk az évekkel ezelőtti odafigyelésnek, csalódás volt az idei utunk. Mi nem valószínű hogy visszatérünk ezek után ismét ide.
2018. október 3., kollégákkal járt itt 55 Visszatérő vendégként érkeztem a szállodába, és örömmel fedeztem fel, hogy nem kell egyetlen liftnél tülekedni, sem egymást kerülgetni a szűk lépcsőházban mint első alkalommal. Most egy konferenciára érkeztem, a hotel ebben sem okozott csalódást, minden jól szervezett volt.
A személyzet barátságos, figyelmes, az ételek változatosak, a tisztasággal is elégedettek voltunk. A szoba és az ágy kényelmes, van pakolási lehetőség, és fogas az előtérben, amit sajnos több helyen kihagynak valamiért. Ismét nagyon kellemesen éreztem itt magam, és biztos vagyok benne hogy nem utoljára.
2018. szeptember 2.a párjával járt itt 55 Régen jártam itt, és afféle nosztalgiából kerestük fel. Az udvar átalakult, bővült egy grillterasszal, részben fedetté vált. Az egész kerthelyiség hangulatos, békebeli időket idéz a klasszikus retro kerti székekkel és a kockás abrosszal. A mosdók tiszták, de ráférne már egy kis felújítás. A személyzet barátságos, figyelmes.
A pincében található különterem kiváló kisebb társasági összejövetelekre. Az ételválaszték, és azok minősége, ami miatt eredetileg érkeztünk, bőséges, és kifogástalan. Hatalmas és ízletes adag, amit kézséggel becsomagolnak. Mindenkinek szívesen ajánlom.