2014. december 31.gyerekekkel járt itt 55 Idén visszatértünk a Helikon Hotelbe. Immáron 3 gyermekünkkel. Most is elégedettek voltunk mind a szobával, mind az ételekkel, mind a személyzettel. Minden reggelinél volt tejbegríz! ! ! :)
A Balaton közelsége, a panoráma lenyűgöző. A gyerekek szobájában folyt a wc-tartály, amint jeleztük a recepción, pár perc múlva megjelent a szaki és megjavította.
Egyetlen negatívumként említeném, hogy a bowling-ot nem tudtuk használni, mert éppen nem üzemelt. A csocsó azonban ingyenes és a biliárd is kikapcsolódást biztosított. Ott tartózkodásunkkor voltak gyerekprogramok: vetítés, tini disco. . .
2014. november 6.gyerekekkel járt itt 55 Családias hangulatú szálloda. A szobánk tágas volt és ízlésesen berendezett, a konyha jól felszerelt (bár mi nem használtuk ki). Mindenhol tisztaság honolt. A személyzet kedves, udvarias és segítőkész. A központ sincs messze, gyalog is elérhető pár perc sétával. A svédasztalos reggeli minden igényt kielégítő, széles választékkal.
A vacsora 3 fogásos menü volt (kétféle főételből lehetett választani): bőséges és ízletes.
2014. október 11.a párjával járt itt 35 Párommal tévedtünk be ebbe az étterembe egy esztergomi kiruccanás alkalmával. Rajtunk kívül csak két asztalnál ültek a kerthelyiségben, a belső rész üres volt. Mégis hosszasan kellett várni, hogy a felszolgáló odajöjjön. Hozott étlapot, kihozta az italokat, amiket rendeltünk. Az étlapról elsőre kiválasztott étel aznap nem volt, a második sem.
Végül sikerült olyan kérnem, amit a szakács el tudott készíteni. Rengeteget kellett várni, mire kettőnk ebédjét kihozták. Ahogy láttam a másik két asztalnál menüt fogyasztottak. Az étel finom volt, a hely hangulatos. Ennyi pozitívumot elmondhatok az étteremről. De sem a rendelhető választékkal, sem a kiszolgálással nem voltunk elégedettek. Ami az ételt illeti ár-érték arányban elégedettek lehettünk volna, ha nincsenek a negatív benyomások. Kár.
2014. október 9.gyerekekkel járt itt 55 Az Afrika apartmanban kaptunk szállást. Az apartman két szobás, 3 gyerkőccel mentünk, jól elfértünk. A berendezés egyszerű, ízléses. A konyha felszereltsége megfelelő. Mi csak kávét főztünk ugyan, de a lehetőség adott volt a főzéshez is. A fürdőszoba tiszta, rendezett, volt törülközőbekészítés is.
Parkolásra zárt udvarban történhetett. A bérbeadó kedves, segítőkész és rugalmas. A fürdő főbejárata nem volt közel, de kb. 10-15 perc sétával odaértünk.
2014. szeptember 8.gyerekekkel járt itt 45 Nekünk nagyon tetszett a hotel. Jó az elhelyezkedése, közel van a központhoz. Egybenyíló szobákat kértünk. Mindhárom gyerkőcnek különálló ágya volt, ezzel elkerültünk egy vitát arról, hogy ki aludjon kivel a franciaágyon (ezért piros pont jár a hotelnek! :) ). A személyzet barátságos volt: Pl.
mint kiderült, köntös csak 18 év felett jár, de a fiamnak első kérésre biztosítottak egyet. Az ételek is finomak és változatosak voltak. A wellness részleg kellően nagy volt, bár a jakuzzi szinte mindig foglalt volt, de a szaunákban, gőzkabinban nem volt probléma. Összességében mi kellemes 3 napot töltöttünk ott.
Napos hétvége -
Club Thermál Kastély Poroszló
2014. augusztus 18.a párjával járt itt 35Pici, tiszta szoba. Mivel padlástérben volt, így elég sokszor oda kellett figyelnünk, hogy ne verjük be a fejünket. TV nem volt benne az érkezésünkkor, de estére kerítettek egyet. Az ételek megfelelőek voltak (kuponnak megfelelően tálalták). A wellness részleg kicsit kopottas, de mivel jó idő volt ottlétünkkor, nagyon nem is használtuk. A személyzet kedves, segítőkész.
2014. július 26.gyerekekkel járt itt 45 Két alkalommal jártunk eddig a Négy Remetében. A kiszolgálás mindig megfelelő volt, az ételek ízletesek, a kínálat kellően bőséges. Az árak talán picit magasak, de azért megfizethető. Kell-e kellemesebb élmény egy meleg nyári estén, mint a majki tó partján lévő étterem teraszán elkölteni egy vacsorát? !
Van egy éttermi étlap és egy a kiszállításokhoz, azonban helyben fogyasztáskor nem lehetett kérni a kiszállításokhoz tartozó étlapról ételt. Ezt furcsállottam.
2014. július 25.gyerekekkel járt itt 15 Érkezésünkkor 4 gyerekcsoport volt a szállodában. Ezzel nem lett volna gond, bár sokáig hangoskodtak, de csupán gyerek módon viselkedtek :) Két egybenyíló szobát kértünk. A gyerekek szobájában 3 ágynemű helyett 2 volt. Estig (ágyazásig) 3szor szóltunk a recepción, mire végre megkaptuk a harmadikat.
Természetesen a foglaláskor jeleztük, hogy 3 gyerkőccel megyünk, hiszen ennek megfelelően fizettünk is. A gyerek szobájában egy egyszemélyes ágy és egy kihúzható kanapé volt. A kanapé elég ramaty állapotban volt, és kihúzva szinte csak oldalazva lehetett haladni a szobában. Amúgy is elmondható, hogy kicsi terek vannak. Pici szobák, pici fürdő. Apropó fürdő: a gyerekek fürdőszobájában nem volt világítás. Mindhiába szóltunk naponta többször a recepción, a tulajjal is beszéltünk. Hol izzócserére, hol biztosítékra hivatkoztak, de ki nem javították az 5 nap alatt, amíg ott tartózkodtunk. A gyerekek szobájában le volt szakadva a szúnyogháló, a mi szobánkban nem működött. A tévében 2 magyar csatorna jött be. Hűtő, minibár nem volt egyik szobában sem. A falak vékonyak, a szőnyeg koszos, a fal foltos. Két menüből választható kétfogásos vacsora helyett 3 napig azt a "menza-kaját" kaptuk, amit a gyerek csoportok. A 4. nap (mikorra a gyerekek elutaztak már és "rendes" szállóvendégekkel telt meg a hotel) valóban volt "rendes" vacsoránk is. A reggeli is "csökkentett" módban működött, amíg a gyerekcsoportok ott voltak. A személyzet - kivéve a tulajt és feleségét - kedves, segítőkész. Az ételek - leszámítva, hogy nem volt választék - finomak voltak, bár kis adagokban mérték. Mi tuti nem térünk vissza.
2014. június 24.gyerekekkel járt itt 55Családias légkörű, tiszta étterem. Könnyen megközelíthető helyen. Finom, kiadós harapnivalókkal, széles étel- és italválasztékkal, valamint korrekt árakkal találkozik a betérő vendég. Többször jártunk már a Kocsifordulóban. A felszolgálók kedvesek és előzékenyek. A gyerekeink is szívesen jönnek velünk ebbe az étterembe. A weboldaluk folyamatosan frissül, naprakész.