Gyémánt 16 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 13 hasznos szavazat kell
Kitartó fotózó még 221 feltöltött kép kell
2019. április 2.a párjával járt itt 45 A közelben sétálva betértünk egy esti sörözésre. A sörválaszték bőséges, több tucatnyi csapolt sör, a hazai kézműves sörök ismertebbjei képviselve vannak. A kiszolgálás gyors, udvarias, a gyorsaságot megfelelően nagy számú pincér garantálja. A tisztaság sörözőhöz képest egészen példás.
Az árszínvonal meglehetősen magas, egy korsó itt 4 dl-t jelent, és 1. 000 Ft körül van egy korsó sör, ami durván 50 %-kal magasabb a kerületben levő cseh sörözők szintén minőségi söreinek árainál. Az ételkínálat modern, azonban szintén elég drága, mi csak a sört próbáltuk, így az italok minőségét értékeltük. Időnként mindenképpen érdemes kipróbálni a kevés helyen ilyen bőséges széles választék miatt.
2019. március 26.a párjával járt itt 45 A böjtidőszakra tekintettel többet járunk mostanában vega helyekre, így a Govindát is kipróbáltuk, már sokszor sétáltunk a környékén. A berendezés kicsit gyorséttermes, bár a képek indiai hangulatot árasztanak. A kiszolgálás szívélyes, jó érzékkel ajánlanak ételt.
A választék nem túl nagy így este felé, dahl levest ettem és egy csicseriborsós, sajtos egytálételt, mindkettő finom , és nagy adag volt. Az árak a menza fílinghez képest nem alacsonyak, de az ételek minősége azért kárpótol. A legnagyobb hiányosság a bankkártyás fizetés lehetőségének hiánya, ez ma a belvárosban alap lenne, ez sokat ront a hely egyébként pozitív megítélésén, az öt pontot négy pontra rontja le.
2019. március 7.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Palotanegyed egyik legszebb részén, a Lőrinc pap téren nyílt meg nemrég ez a cseh söröző, a tér elég eldugott sarkában. Ha itt a honlapon nem olvasok az étteremről, biztos nem tévedek ide. Megérte idetévedni. Kiváló sörválaszték jutányos áron, a legtöbb sör korsója 650 Ft, ami a környékhez és a minőséghez képest jutányos ár.
Az ételárak nem olcsók, a környék árszintjének megfelelőek, különösen a levesek 990 Ft-os ára tűnik kicsit magasnak. Az adag nagysága azonban kárpótol, kis lábasban érkezik mindegyik leves, a csészénél nagyobb adag. A főételek a cseh konyha vonalát képviselik, én csülkös káposzta levest, és barna sörben párolt marhapofát ettem knédlivel. A knédli nekem kicsit száraz volt, az ételek talán egy picit sósabbak a kelleténél, jól lehet rájuk inni a sört, de mindkettő nagyon finomra sikerült. A berendezés kicsit romkocsma hangulatot áraszt, a székek elég össze-vissza stílusúak, mintha lomtalanításból guberálták volna össze őket, de van egy sajátos pozitív hangulata az egész helynek. A kiszolgálás nem olyan profi, mint egy jó étteremben, de azért udvarias és viszonylag gyors. Kedves, kellemes hely, vissza fogunk térni, és jó szívvel ajánljuk a sör és a cseh konyha kedvelőinek.
2019. február 20.a párjával járt itt 45 Néhány éve nyílt az Egyetem téren a Pad thai lánc egysége, és azóta is töretlenül népszerű. Kezdetben mis is lelkesedtünk érte,aztán szép lassan kiszerettünk belőle. A néhány év alatt 30 %-ot drágult, ma már az alap 1290 Ft, ha egy féle húst és egy féle zöldséget kér rá az ember, 2.
000 Ft fölé megy a számla, egy nem túl nagy adag tésztáért vagy rizsért, ami pár deka húst tartalmaz. Mindez gyorséttermi környezetben. A kiszolgálás nem rossz, megvan a maga hangulata a helynek, csak az adag kicsi és drága, az italválaszték lehetne nagyobb. Ha pálcikával esszük, akkor tovább tart és így többnek tűnik. Egyszer érdemes kipróbálni, nagy előnye, hogy számtalan variációt lehet kombinálni a kínálatból.
2019. február 20.a párjával járt itt 55 Valentin nap alkalmából mentünk vacsorázni az étterembe, már többször elsétáltunk előtte, most jött el az idő a kipróbálására. A Krúdyról elnevezett marhahúslevessel kezdtem, feleségem erdei gomba capuccinót kért. A marhahúsleves maga volt a tökély, a Szindbád című film jutott eszembe, ahogy Latinovits majszolta a húslevest.
Egy szelet puhára főtt marhahús, és egy szelet velős csont is a leveshez járt, pont annyi velővel, ami egy szelet pirítósra kellett. A borjú bécsi nem volt ennyire katartikus, de jóra sikerült, nem egy bonyolult étel, de volt ahol sikerült elrontani. A kért saláta ( vecsési vegyes ) az árához és a bécsi szelet nagyságához képest elég kis adagra sikerült, csapolt sörből csak Dreher volt, ez a választék lehetne nagyobb. Régi vágású tapasztalt pincér szolgált fel, úgy ahogy az iskolában tanítják. Összességében kellemes vacsorát költöttünk el, legközelebb majd valamelyik borvacsorát fogjuk kipróbálni.
Vörös Postakocsi Étterem válasza
Köszönjük szépen pozitív visszajelzését, bízunk benne, hogy máskor is éttermünket választja.
2019. február 26., Vörös Postakocsi Étterem, vendégkapcsolati manager
2019. február 5.egyedül járt itt 45 Három éve írtam először erről a helyről, így megérett az idő egy újabb értékelésre. Őrzi népszerűségét a pizzázó, szinte mindig állnak előtte, de a gyors kiszolgálásnak hála kígyózó sor soha nem alakul ki. A nagy forgalom miatt nincs ideje kihűlni vagy kiszáradni a pizzának, így általában friss és ropogós a pizza, a feltét nagysága a szerencsétől függ.
A pizzaszelet ára 250 Ft lett egy-két éve, ez még mindig olcsónak számít. Kategóriájában kifejezetten jónak számít, így aki olcsó pizzára vágyik, bátran kipróbálhatja, jellegéből adódóan nagy csodára azonban ne számítsunk.
2019. január 19.egyedül járt itt 35 Az Arany János utcai metrónál a hasonlóan igénytelen megjelenésű lángosos mellett található ez a street food áruda. A kiszolgálás elég egykedvű, de elfogadható még, a kért marhahúsos taco egész jó volt, nem túl nagy adag, 3 adagot javasol a hely egy komplett étkezésre. Egy adag ára 500 Ft, a marhahúsosé 600 Ft ( most csak ez volt ) , erre jön a kiegészítők felára.
Három adag árából egy normál ebédet meg meg lehet enni egy étteremben jóval kulturáltabb körülmények között. A többi hasonló árudától az különbözteti meg, hogy viszonylag egyedi ételt kap a vendég, más mint a hamburger vagy a lángos.
2019. január 17.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Itt a honlapon olvasott vélemények alapján jött az ötlet az étterem kipróbálására, miután szeretjük az indiai konyhát. Az elmúlt egy hónap során két másik indiai étteremben is megfordultunk, így friss összehasonlítási élményünk volt. Az étterem megjelenése a 80-as 90-es éveket idézi, különösen a mellékhelyiségen látszik az idő vasfoga.
A berendezés stílusos, kihozták belőle amit lehet. Egyébként szép helyen, a Kodály Körönd szélén fekszik. A konyha és az étlep a többi indiai éttereméhez hasonló, az adagok bőségesek. Gomba levessel és bárányhúsos levessel kezdtünk, majd csirke saagwala ( spenótos ) és kolhapouri csirke következett sárga és jeera rizzsel. Finomra sikerült mindegyik, kiváló fűszerezéssel. A kiváló kiszolgálás indokolja az öt pontos minősítést, magyar nyelven, szakszerű és udvarias kiszolgálásban volt részünk.
2019. január 6.egyedül járt itt 45 Egyik hétköznap délután jártam erre, és itt vásároltam meg a hétvégi péksüteményeket. Forgalmas helyen fekszik, nem messze a buszmegállótól, egyik vevő a másikat váltja. Így a kiszolgálás gépiesebb, mint a kisebb forgalmú egységeknél, de azért megfelelő.
A péksütemények választéka itt is bőséges, egészséges termékekből is akad, és valamennyi vett áru friss és ropogós volt. A szendvicsek választéka lehetne nagyobb itt is, a klasszikus szalámis zsemlén túl több féle ízt is lehetne tartani.
2019. január 6.egyedül járt itt 35 Egyik reggel a metrón jutott eszembe, hogy ebédre szendvicset kellene vennem, így az Arany János utcai megállónál kiszálltam vásárolni. A Kőbánya-kispesti egységnél kisebb volt a választék, jóllehet a reggeli csúcs idején jártam itt, a kedvenc tonhalas szendvicsem éppen nem volt.
A választott csirkés és sajtot, pesztós szendvics finom, ropogós, friss volt, utóbbiban kicsit több beltartalom lehetett volna. Az árak nem túl alacsonyak, a két szendvicsért többet fizettem, mint amennyit egy bőséges meleg ebédért fizettem.