Gyémánt 16 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 13 hasznos szavazat kell
Kitartó fotózó még 221 feltöltött kép kell
2019. január 6.egyedül járt itt 45 Körülbelül egy éve nyílt a Lipóti új egysége a Kálvin téren a Trio Pizza helyén. Az Egyetem téren és a Ferenciek terén is van pékségük, a sűrű hálózatnak az Egyetem téri egység esett áldozatul. Itt a forgalom nem túl nagy , így a kiszolgálás egész kedves és informatív, új kedvencünk a teljes kiőrlésű nosztalgia kifli, ami reggelente friss és ropogós.
A szendvics választék lehetne bőségesebb, a tonhalas és a tojáskrémes szendvics nekem nagyon hiányzik, így maradunk a tönkölyös és teljes kiőrlésű pékárunál, ami finom és egészséges.
2019. január 2.a párjával járt itt 45 Kedvenc éttermünkben nem volt hely, ezért a sok Új Év tiszteletére bezárt étterem mellett nyitva tartó Alföldi Éttermet választottuk. Jó négy évvel ezelőtt az ebéd menüt próbáltuk, most az Új Évi vacsoránkat költöttük itt el.
Egy-két éve tulajdonos vagy üzemeltető váltás történt, az új - talán egyiptomi - tulajdonos a hagyományos turista csalogató magyaros ételeket bárány specialitásokkal egészítette ki, egy ideig a Nílus Vendéglő elnevezéssel is próbálkozott, de végül maradt a 40 éves név és design. Bárány levest ettünk, amihez külön hozták az erős paprikát, citromot, zúzott fokhagymát és petrezselymet, amivel saját ízlés szerint lehetett ízesíteni a csak csontos húst tartalmazó, erősen bárány ízű levest. Így viszont kifejezetten finom lett a leves, ami lehetett volna forróbb is. Másodiknak, miután disznóhúsos étel alig volt, bárány kebabot és bárany saslikot ettünk. A saslikhoz adott rizs kicsit hideg volt, és a saslik nem nyárson sült, ami nevéből következett volna, de azért jóra sikeredett. A kiszolgálás visszafogottan indult, de végül is tökéletes lett, már az első falatok megkóstolása után érdeklődött a pincér, hogy finom-e az étel. 10 % szervizdíjat tartalmaz a számla, ami a környéken megszokott. Pici hiányzott az ötös értékeléshez, egyébként a bárány ételek miatt jó szívvel ajánlható.
2019. január 1.a párjával járt itt 45 Négy éve írtam utoljára értékelést a helyről, nem voltam elragadtatva tőle. Azóta szép lassan megszerettük, bár a nem túl ízléses berendezés nem változott, de a térre kiülve ez kevéssé zavar. Kiváló csapolt meggysört lehet kapni egészen jó áron, ami arra késztetett minket, hogy egyre gyakrabban beüljünk ide, különösen nyári időszakban.
A személyzet létszámát sikerült a kívánt szintre emelni, így ma már sokat gyorsult a kiszolgálás, nem véletlenül nagyon népszerű a hely tavasztól őszig alig lehet üres helyet találni.
2018. december 28.a párjával járt itt 45 A Ráday utcában a Harminckettesek terére költözött Tandori étterem helyén nyílt meg idén áprilisban ez az indiai étterem, amit nemrég fedeztünk fel. Az utcai portálja annyira jelentéktelen, hogy többször elmentünk előtte anélkül, hogy észrevettük volna, és akkor is alig találtuk meg, amikor célirányosan ide mentünk.
A berendezés stílusos, kivéve a korábbi étteremben sem tetsző sakktábla mintás padlót. A közönség rajtunk kívül külföldiekből állt, nagyrészt indiai külsejű vendégekből. Az ételek finomak, igazi indiai ízvilág jelenik meg, az adagok mérete lehetne nagyobb. Az árak kicsivel alacsonyabban a hasonló indiai éttermek árainál, de az adagok nagysága is kisebb. Az egyetlen pincér egy indiai fiatalember volt, aki magyarul alig tudott, angolul tudtunk rendelni, ami nálam sokat ront a kiszolgálás minőségén, angolul nem tudó magyar vendég az éhen halhat, és a kiszolgálás sem volt olyan informatív, mint egy magyarul jól beszélő pincérrel.
2018. december 20.egyedül járt itt 45 Szeptemberben nyílt a Pizza Forte új egysége az Egyetem téren. A parányi helyen korábban több vendéglétó egység működött, többségük egy-két év után bezárt,csakúgy mint a szomszédos üzlet, melyben a Lipóti Pékség egysége működött 8 hónapig. Fél tizenkettőkor az egyetlen vendég voltam, így a kiszolgáló részletes tájékoztatást tudott adni a bőséges választékról.
A 32 cm-es falusi pizzát - tejföllel, sonkával, lila hagymával - vettem, amivel feleségemmel mind a ketten jól laktunk. A pizza finom volt, frissen készült, 8-10 percet várni kellett rá, amit egy kellemes sétával töltöttem. Az ára nem túl olcsó, de nem is kirívóan magas. Szép helyen fekszik, az egyetemmel szemben, sok szerencsét kívánunk a minél további működéséhez.
2018. december 18.a párjával járt itt 45 Gyakran megfordultunk ebben a török étteremben,amikor gyors vacsorára vágytunk, a lakásunkhoz közel esik. Valamivel jobb, mint a legtöbb török étterem, bár semmiben sem kiemelkedő, de különösebb hibapontja sincs, a török éttermek etalonjának tekintett másik éttermet [moderálva - a szerk. ] messze felülmúlja.
A választék bőséges, a szokott török éttermi ételeken túl mátrai borzas is az állandó kínálat része, és minden nap 4-5 féle húsos főétel van az állandó kínálaton kívül. A kiszolgálás gyorsétteremhez képest egész jó, közvetlen, a tea grátisz kapható. Megbízható étterem, de nagy csodára nem lehet számítani, már csak jellegéből adódóan sem.
2018. december 17.a párjával járt itt 55 Egyik téli este az étterem előtt sétálva betértünk egy rétesre és forralt borra, nagyon kedvesen fogadtak, nemcsak azt a vendéget szeretik, aki végig eszi az étlapot. Forralt bort máskor is itt szoktunk inni, fele annyiba kerül, mint a Vörösmarty téren 100 méterrel odébb, is kiváló minőségű borból készül.
Az étlap főleg magyaros ételekből áll, néhány izgalmasabb tétellel, a fő profil a turisták csalogatása, a cigányzene is nekik szól. A hely nagy előnye a fekvése, a teraszról fantasztikus panoráma nyílik a Várra, ehhez képest az árak nem magasabbak a belvárosi átlagnál. A vásári forgatag talpon állójában sem lehet olcsóbban enni.
2018. december 17., kollégákkal járt itt 55 Munkatársaimmal a Karácsony előtti , év végi vacsoránkat költöttük itt el. A megjelenése igazi külvárosi vendéglő, régi idők képeivel a falon. Az ételválaszték bőséges, nehéz volt választani, számtalan vadétel dúsítja az egyébként is bőséges kínálatot.
A rántott borjúláb mellett döntöttem, ami nem egy könnyen elkészíthető étel, de itt jól sikerült, csakúgy, mint a többi kollégám étele. A kiszolgálás a nagy számú vendég ellenére szívélyes, szakszerű és udvarias. Az ár érték arány megfelelő, az adagok szép nagyok, jól lehet velük lakni. A kerület kedvenc étterme, számos cég és közintézmény bérli ki különböző rendezvényre, így érdemes előre foglalni helyet, vagy tájékozódni előre,mert könnyen úgy jár az ember, mint az az értékelő, aki nem kapott helyet. ( valószínűleg nem az öltöny hiánya miatt, mi sem voltunk öltönyben )
2018. december 6.a párjával járt itt 45 Már többször elsétáltunk az étterem előtt, de sem a megjelenése, sem a kínálata nem volt túl vonzó. Egyik este mindenhol telt ház volt, a szomszédos török étteremben éppen akkor érkezett egy nagyobb külföldi csoport,így ide tértünk be. Rajtunk kívül csak egy asztalnál ült két vendég, így várakozni nem kellett.
A kiszolgálás elég gépies, a hely gyorsétterem jellegű, az esti kínálat nem túl nagy, hamburger, fish and chips, gyros és tépett malac. A gyros tál mellett döntöttünk, ami elég átlagos volt, különösebb hibája nem volt, de emlékezetes sem marad. Az ára kifejezetten kedvező különösen belvárosi szinten. Ha éppen nincs jobb, megteszi, de csak az ár-érték-aránya jobb a közepesnél.
2018. november 11.a párjával járt itt 55 Két és fél éve voltunk legutóbb a szállodában, akkor azzal zártam az értékelésemet, hogy fogunk még ide jönni. Így is tettünk, Tavaly kétszer voltunk itt, és idén áprilisban, majd novemberben, az ünnepek után töltöttünk itt 3-3 napot.
Az eltelt két és fél évben nem sok változott, az árak emelkedtek, a színvonal továbbra is magas, a szállodát övező kastélypark sajnos továbbra is elhanyagolt, helyenként szemetes. A személyzet kissé fásult volt, de kedves és igyekvő, a be és kijelentkezést rugalmasan kezelik, ha előbb érkezik a vendég,elfoglalhatja szobáját, és a későbbi kijelentkezést is engedik, ha nem jön vendég a szobába. Csúcsterhelés esetén ez nyilván nem igaz, de mi hétköznap szoktunk menni, kikerülve a tömeget. Áprilisban 8-10 vendég volt összesen, ekkor nem svédasztalos volt az étkezés. Meleg reggelit külön kérésre készítettek, a svédasztalos hidegtál mellett, este félpanziós étlapról lehetett választani 3 fogást, amivel bőven jól lehetett lakni, a választék és a minőség is megfelelő. Pihenésre abszolút ideális, harapni lehet a csendet és levegőt, a wellness rész remek, a gyógyvíz príma. Az kétségtelen, hogy a pihenésen túl sok mindent nem lehet csinálni.