Gyémánt 16 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 13 hasznos szavazat kell
Kitartó fotózó még 221 feltöltött kép kell
2018. november 2.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az itt olvasott vélemények vezettek oda, hogy kipróbáljam ezt a rétesboltot, a bérbe adott lakásom közelében van, korábban már gyakran elmentem előtte. A kiszolgálás kedves és informatív, a választék kisebb, mint a korábbi értékelők látogatása idején, de azért 8-10 féle rétes volt.
Az őszibarackos és a meggyes-mákos rétest kóstoltam, feleségemnek kapros túrósak vittem. Nekem kifejezetten ízlettek a rétesek, vékony tésztája volt, de nem réteslap, hanem hagyományos nyújtott rétes, az ízesítés is jól sikerült. Hozza azt, amit egy rétesboltnak hozni kell, többet elvárni jellegéből adódóan nem lehet.
2018. október 30.a párjával járt itt 35 Négy és fél éve voltunk utoljára az étteremben, majd a napokban egy margitszigeti séta után a régi idők emlékére betértünk újra. A menza jelleg nem változott, sorállás, áttekinthetetlen kínálat, az étel megrendelése után előrehaladva látod meg, hogy mi a naponta változó kínálat.
Annyi változott, hogy az ételek minősége romlott, így nyilván az ár érték arány is az ételek szokásos drágulásával. Borjúhúsos gyros helyett csirkehúsosat kaptam, a hús kicsit sületlen volt, de le kellet vágni, mert jött a sor. Az adag nagysága már hasonló helyekétől messze elmarad. A céklasaláta tele volt kukoricával, a muszaka túl olajos volt, egyedül a sült tejberizs volt kifogástalan. Korábban azt írtam, hogy ilyen gyros máshol is van, ez úgy változott, hogy ennél többnyire jobb a többi gyros, érdemes a közelben is egy jobb helyet keresni, bőven akad.
2018. október 18.a párjával járt itt 55 Pár hónapja nyílt meg ez az indiai étterem a belváros szívében, és rögtön nagyon népszerű lett, két hete telt ház miatt nem tudtunk asztalt foglalni, most végre sikerült, de most is telt ház volt. Külön hosztesz kísér az asztalunkhoz, miután ketten voltunk,egy két személyes, nem túl nagy asztalt kaptunk, de éppen elfértek rajta az ételek.
A kiszolgálás elegáns,udvarias de kissé személytelen és merev. A hely jó sokáig készült, talán egy évig is húzódott az átalakítás, sokat sétáltunk előtte. De megérte, mert szép és stílusos lett. Az ételek fantasztikusak , madrasi és hyderabadi csirkét ettünk byrjani és római köményes rizzsel, és még egy csirke byrjanit. Régen ettem ennyire finomat, az adagok szép nagyok, egy főétellel és rizzsel bőségesen jól lehet lakni. Színvonala az általunk eddig látogatott indiai éttermek színvonalát egyértelműen meghaladja, jó szívvel ajánljuk mindenkinek.
2018. október 16.a párjával járt itt 55 Közel három éve fedeztük fel az éttermet, azóta szép lassan a kedvencünkké vált, és megérett egy újabb értékelésre különös tekintettel arra, hogy a hely jobbnak bizonyult az első benyomásnál. A választék bőséges , még variálható is, számtalan csirke, disznó és halféle kapható frissen sütve a csevapcsicsáról nem is beszélve.
Vegáknak rántott sajt frissen kirántva, vagy grillezett juhsajt ajánlható, ez utóbbi nagyon finom. A napi ételválaszték estefelé már elfogy, de kicsit korábban érkezve igazán választékos és ínyenc ételek kaphatóak, a kakas here pörkölttől a vadragun át a citromos tonhalig. A frissen sültek 5-10 perc alatt elkészülnek, a személyzet gyors és udvarias. A kapott minőséghez képest az ár-érték arány is jónak mondható. A hely legnagyobb hibája talán a talponálló jelleg, ez elsőre kicsit furcsa, de meg lehet szokni.
2018. október 4.a párjával járt itt 55 3 éve jártunk először az étteremben, rögtön megnyerte tetszésünket. Azóta többször megfordultunk itt, több ételt is kipróbáltunk, grillezett tengeri halat is ettem, ami már nincs az étlapon. Valamennyi esetben kiválóra sikerültek az ételek, nagyon finomak voltak. Kedvencünk továbbra is a két személyes grill tál, hatalmas adag, két éhes ember jóllakik vele.
A helyre ráférne egy kis optikai tuning, kicsit lehangoló a belső, pár képpel lehetne egy kis balkáni hangulatot teremteni. Az árak nem alacsonyak, de a minőséghez, és az adag nagyságához képest elfogadhatóak a 10 % szervizdíjjal együtt. Ahhoz képest, hogy frissen készült az étel, csak rövid időt kellett rá várni. Továbbra is kedvenc helyeink közé soroljuk.
Érdekes
2018. október 2.a párjával járt itt 45 Az Őrség legemblematikusabb helye ez a skanzen, az őrségi hagyományok leginkább Szalafőn tekinthetők meg, a turizmus is erre a településre fókuszál leginkább, ez a legtipikusabb szeres település. A skanzen szépen berendezett, elég informatív, de aki járt már skanzenben, annak túl sok újdonsággal nem szolgál.
A belépődíj nem eltúlzott, a személyzet is udvarias, valami kis többlet mégis hiányzott ahhoz, hogy igazán emlékezetes legyen a látogatásunk.
2018. október 2.a párjával járt itt 55 Őrségi nyaralásunk során hazafelé menet Szentgyörgyvölgyön át vitt az utunk, és megálltunk megnézni a református templomot. Szerencsére a templom nyitva volt, és némi önkéntes adomány fejében meg tudtuk csodálni méltán híres mennyezetét, melyet helyi mesterek festettek.
Páratlan a maga nemében, más mint a barokk katolikus templomok, de a puritán református vagy evangélikus templomokhoz képest is kissé más. A környéken járva érdemes megcsodálni, ritkán lát ilyen harmonikus templom belsőt az ember.
2018. szeptember 27.a párjával járt itt 55 Nyáron 5 napot töltöttünk Gyopárosfürdőn, minden nap felkerestük a strandot is, a szállodai szobánk ára tartalmazta a mindenhova érvényes belépőt. Kulturált, rendezett strand, hangulatos gyógymedence, szép kiszolgáló létesítmények, pompás szauna park, hatalmas úszómedence, és minden kapható, mi szem-szájnak ingere.
Jó ötlet a sószoba, minden nap felkerestük ezt is. A tavon lehet csónakázni, vízibiciklizni korrekt áron. Megérdemelten győzött az év feltörekvő fürdője kategóriában,nagyon kellemes hely, jó szívvel gondolunk rá azóta is.
Érdekes
2018. szeptember 27.a párjával járt itt 45 Őrségi pihenésünk során kerestük fel a strandot. A belépő nem túl olcsó, nyugdíjas jegy csak kedden van. Ehhez képest nem túl nagy szám, a külső részen volt egy gyógyvizes medence, egy úszómedence és egy normál vizes élménymedence. A külső csúszdás rész zárva tartott.
Az energia park hangulatos, kérdés hogy ténylegesen mennyit ér, én különösebben semmit nem éreztem. A kiszolgáló részek szép állapotban vannak, ennek ellenére sokkal szebb és hangulatosabb fürdőkben is megfordultunk már, ez csak azért ajánlható, mert a közelben nincs más, és azért kifejezett hibája sincs.
2018. szeptember 25.a párjával járt itt 35 Szeptember elején, nyári melegben hétköznap az Őrségből hazafelé tartva Balatonberényben megálltunk strandolni és ebédelni. A strandon már csak ez az egy étterem volt nyitva, így 3 év múlva újra ettünk itt. A kiszolgálás gyors volt, de olyan semmilyen, nem volt szívélyes, az ételek jó közepesek, a roston csirkemell gyorsan elkészült, de nem sült át rendesen.
A régi vendégcsalogató kedvezmények eltűntek, kedvezményes menü már ebédre sincs, így az ár érték arány sokat romlott. Ez billentette át négyesről hármasra az összképet. Vannak jobb éttermek Balatonberényben, de ha más nincs nyitva, egyszer itt is meg lehet ebédelni, felejthetetlen élményt ugyan nem fog nyújtani.