Gyémánt 6 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 7 hasznos szavazat kell
Aktív tag még 6 értékelés kell ehhez az év végéig
Kitartó fotózó még 200 feltöltött kép kell
2017. március 29.egyedül járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A közelben járva 40 percem volt ebédelni, ezért ezt az éttermet próbáltam ki, bízva abban, hogy a menükre nem kell sokat várni. Két levesből, 5 féle főételből és 2 féle desszertből állítható össze a 2 két fogásos menü 990 Ft-ért, a 3 fogásos 1090 Ft-ért.
Várakozásom bejött,mert gyors volt a kiszolgálás, mellette udvarias is, ha nem is annyira, mint egy elegáns étteremben, de itt a gyorsaság a fontos. A választék jól összeállított, a pörkölt rántott hús szintnél érdekesebb. Bakonyi betyárlevest, majd tejszínes, gombás csirkét választottam gerslivel, a desszert kókuszos tekercs volt. A leves kifejezetten finomra sikerült, a főétel bőséges adag, és szakított a rizs és krumpli való csak köretnek elvvel. A kis üveg Cola csak 150 Ft, így remek az ár-érték arány. A gyors étkezés kategóriájában kimagasló, érdemes kipróbálni.
2017. március 22.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A honlapot olvasva jött az ötlet a hely kipróbálására, a közelben lakva számos alkalommal láttuk már, de a külseje nem volt túl bizalom gerjesztő. A név kávéházat sejtet, kapható is kávé, de valójában kifejezetten kocsma hangulatot áraszt, este mindenki sört fogyasztott. Hatféle kézműves sör volt csapon, 800-1100 Ft korsónkénti áron, egy korsó itt 4 dl-es.
Nem a legolcsóbb söröző, a hely szolid megjelenéséhez képest különösen. A teraszról szépen rálátni a Kálvin térre és a Nemzeti Múzeumra, egyébként a terasz a nem túl szép nylon burkolása ellenére is elég hűvös. A sörök tényleg különlegesek és finomak, mi búzasört és egy fekete angol vagy amerikai sört ittunk. A környéken olcsóbban és stílusosabb helyeken is lehet jó kézműves söröket inni, de azért ezt is érdemes kipróbálni.
2017. március 22.egyedül járt itt 45 Számos alkalommal vásároltunk elvitelre ennél a piai kifőzdénél a Pestlőrinci piacon, főleg szombati napokon. A választék főleg átlagos magyaros ételek, rántott húsok, pörköltfélék, pár sült hús. Egy főétel ára körettel 1. 000 Ft körül van, ami elég normális adag, a minőség nem kiemelkedő, de jó átlagos.
Időnként vadpörkölt vagy harcsapaprikás is kapható, ez már 1. 500 Ft körüli áron. A kiszolgálás a helynek megfelelően gyors, de azért udvarias, kellően informatív, ha kérdés merül fel. Ha nincs kedve főzni valakinek, és a közelben lakik, jó alternatíva, helyben is lehet fogyasztani, de a környezet elég lehangoló.
2017. március 10.a párjával járt itt 45 Véletlenül fedeztük fel az Alkotmány utcában járva, hogy új görög étterem nyílt ( 2016. nyarán ) . Miután nagyon szeretjük a görög konyhát, rögtön kipróbáltuk. A berendezés és a megjelenés a ma divatos minimál stílust képviseli, nem mondaná meg az ember, hogy görög étteremben van.
A vendégszeretet az Görögországot idézi, rendkívül figyelmes és udvarias a kiszolgálás. Az ételek a tradicionális görög ételek kicsit modernizált, újragondolt változatai. A mouszaka kicsit hideg és furcsa volt, nekünk a hagyományos jobban ízlik, a baklava is teljesen új megjelenést kapott. Az adagok szépen tálaltak, de elég kicsik, az árak meglehetősen magasak, az általam választott polipos tésztaétel közel 4. 000 ft-os ára elég túlzás,egy kis adag desszert is 1. 500 Ft. Az italválasztékból a megszokott görög borok nekem hiányoztak, az italárak egyébként elfogadhatóak. Érdemes egyszer kipróbálni, egyedi az ízvilága, a modern görög konyha
nem képviselteti magát itthon más helyen, nekünk a hagyományos görög éttermek ( Dionysos, Zorba, Gyradiko ) ízvilága jobban bejön.
2017. március 2.a párjával járt itt 45 Számtalanszor elsétáltunk a söröző előtt, mire a napokban kipróbáltuk egy sörözés erejéig. Nemrég még Magyar csárdaként működött a hely, most angolos pubbá lett átalakítva. Ami maradt az a gulyásleveses paprikás csirkés turista menü. Főleg angol sörök vannak, de azért bővebb a sörválaszték, magyar IPA is kapható nem túl olcsón.
Az ételválaszték a turistákat célozza, magyar embernek inkább sörözésre való hely, de arra remek. Hangulatos pub, gyors, udvarias kiszolgálás, jó sörök, más nem kell ehhez. Sokáig gondolkodtam, hogy 4-es vagy 5-ös osztályzatot adjak, valahol a kettő között van, de talán annyira mégsem kiemelkedő, így maradt a 4-es. Esti iszogatásra kiváló, délután pedig érdemes kihasználni az akciós időt.
Mindenben átlagos -
Retró Büfé Lángos-Palacsintázó - Bajcsy- Zsilinszky út Budapest
2017. február 26.egyedül járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Péntek délután egy sajtos, pirított hagymás hot dog erejéig kipróbáltam a büfét. A szomszédos Kolbice előtt egy lélek sem volt, itt többen is várakoztak. A megjelenés valóban retro, a kínálat is az, lángos, régi időket idéző hot dog, olcsó virslivel.
A hot dog nem volt rossz, de különösebben jó sem, a kiszolgálás személytelen, várakozás közben az alkalmazottak egymás közötti zsörtölődését lehetett hallani. Ha nem is hagyott mély benyomást, azért jó egy ilyen hely a belvárosban, ha megéhezik a közelben valaki, érdemes kipróbálni, a lángos talán nagyobb élményt jelent.
2017. február 23.a párjával járt itt 55 Egyik este tértünk be egy forró csoki erejéig, már sokszor elsétáltunk előtte a nyitás óta, de nem vagyunk nagy kávézók. A forgalom már nem volt túl nagy, a kiszolgálás informatív és kedves volt, egy elegáns étterem színvonalán mozgott. A hely hangulatos, tiszta, rendezett.
A törökméz ízű és a fekete erdő forró csoki tényleg nagyon finom és különleges , különlegesebb mint más neves kávézókban. A sütemények szépek, kívánatosak, 800 Ft körüli áron. A nagy adag forró csoki adagja 1. 490 Ft volt, ami a magas minősége mellett is erős túlzás, a két forró csokiért többet fizettünk, mint előtte a vacsoránkért. Nagyon kellemes hely, csak egy kicsit az árakat kellene mérsékelni.
2017. február 18.a párjával járt itt 35 A Hold utcai piacon akartunk ebédelni, körbesétálva felső szintet végül itt kötöttünk ki. Önkiszolgáló jellegű hely, mint a többi,talán az ebédidős csúcs utáni időszak miatt a kiszolgálás nagyon szívélyes és kedves volt. A választék tekintélyes, az ételek is finomak lettek volna melegen.
A csülkös bableves is éppen ehetően langyos volt, a második fogást mikrózták, de mire ettük volna eléggé kihűlt. A hangulat tényleg menzás egy kicsit, de ez a többi sokkal nagyobb nevű Hold utcai étteremre is igaz. Az árak alapján egy hagyományos étteremben is ehettünk volna, a többi Hold utcai piaci helyhez hasonlóan elfoglalt bankárok gyors étkezésére megfelelő. Ha itt akar enni valaki, nem rosszabb mint a többi hely, de külön eljönni ide kár
lenne.
2017. február 18.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A honlapon olvasva jött az ötlet a cukrászda kipróbálására, korábban már többször elsétáltam előtte. Legnagyobb meglepetésemre a hideg februári napon is volt fagylalt, ráadásul szép nagy választékban. 3 cukormentes változat is volt, én a pisztácia és a vörös boros málna mellett döntöttem.
A két gombóc , amit úgy kennek fel, hatalmas adag volt, a borsos árat ez elviselhetővé teszi. 350 Ft egy gombóc, de az érdekesebbek 450 Ft-ba kerülnek. A sütemények is szépen tervezettek, cukormentes és gluténmentes édesség is van, 750-900 Ft-os áron. A kiszolgálás udvarias volt, a belső berendezés ízléses és stílusos. Fogunk még menni.
Espressoul Budapest - Cukrász Manufaktúra & Kávézó válasza
Köszönjük szépen! Nagyon örülünk! :)
2017. február 21., Espressoul Budapest - Cukrász Manufaktúra & Kávézó, tulajdonos
2017. február 13.egyedül járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Annyi rossz kritikát olvastam a helyről,hogy felkeltette az érdeklődésemet, és amikor a közelben jártam, elmentem kipróbálni. A hely egy átlagos piaci kifőzde, talán szándékosan is árasztja a lepukkadt fílinget, maga a piac és egész Pestújhely 30-40 évvel ezelőtti hangulatot áraszt.
Nyilván nem a magyar gasztronómia élvonala, a felfokozott média érdeklődés és a Gasztroangyalban történt sztárolás is érthetetlen. Piaci kifőzdének viszont kifejezetten jó, a népszerűségének oka a hatalmas adagok és az ehhez kapcsolódó kiváló ár-érték arány. Szalontüdőt vettem elvitelre 1250 Ft-ért, és nem tudtam egy evésre megenni, bár levest sem ettem előtte, és 40-50 dkg hús nálam könnyen lecsúszik. A minőség jó átlagos, nem találtam benne hibát, talán a mártásból lehetett volna kicsit több arányaiban. A hely nagyon elhanyagoltnak tűnik, de kifejezetten piszkosnak nem mondanám, a kiszolgálás a helynek megfelelő. Frissen sülttel a rossz kritikák miatt nem próbálkoztam, de látványra a cordon bleu egész szépen nézett ki, amit utánam egy négyfős társaság vásárolt meg. A többi piaci kifőzdénél sem akkor készül a rántott hús, amikor a vendég megrendeli, hanem előre van kisütve, egyébként várhatna rá a vendég 20-30 percet, mint az étteremben. Érdemes kipróbálni a készételeket főleg elvitelre, különösen nagy evőknek, a helyben fogyasztás annak ajánlott, aki szereti a lepukkadt piaci hangulatot.