Gyémánt 16 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 13 hasznos szavazat kell
Kitartó fotózó még 221 feltöltött kép kell
2015. október 23.a párjával járt itt 55 Ez az a hely, amit biztosan nem az itt olvasott vélemények miatt kerestünk fel, miután itt csak rosszat olvastunk róla. A hely frekventált jellege és szépsége miatt már régen felfigyeltünk rá, amikor egyik este betértünk ide. Miután vacsora után voltunk, és az ételválaszték egyébként sem különösebben figyelemre méltó, a süteményeket kóstoltuk meg, utána kávét és üdítőt ittunk.
A berendezés hangulatos, igényes, az árak egészen elfogadhatóak, nekünk nem számoltak fel szervizdíjat. A kiszolgálók is kifejezetten kedvesek, szolgálatkészek voltak, lehet, hogy cserélődött a személyzet, vagy csak szerencsénk volt. A sütemények és a kávé is kiváló minőségű, remek kávéházat ismertünk meg.
2015. október 23.a párjával járt itt 55 Csütörtök este jöttünk felfedezni az éttermet, és a legjobbkor érkeztünk, mert a másnapi ünnepre - illetve a 3 napi bezártságra - való tekintettel fél adag étel áráért nagy adag ételt lehetett kapni, mint péntekenként. Kedves, közvetlen fiatal hölgy szolgált ki, szakszerűen tájékoztatott az ételekről.
Az ételek egy része, mint a gulyásleves, a magyaros ízvilágot hozza, egy része indiai étel, és kapható gyros is szejtánból. Az ételek szép nagy adagok, megérik az árukat akció nélkül is, inni tucatnyi féle préselt gyümölcs és zöldséglevet lehet kapni. Mi gulyáslevest, spárgalevest és kétféle indiai ételt - egy spenótos és egy paradicsomos - ételt ettünk. Italként sütőtök illetve kiwi levet ittunk. Húsevőknek is érdemes egyszer-egyszer kipróbálni a változatosság kedvéért, vegáknak kötelező.
2015. október 9.a párjával járt itt 45Egyik este vacsora után a cukrászda előtt sétáltunk, és betértünk ide egy sütemény erejéig. Takaros házban, szépen berendezett helyre érkeztünk, 6-8 vendég kényelmesen le is tud ülni, de a többség elvitelre vásárol. A választék elég átlagos, nem túl fantáziadús, a minőség elég jó, az árak viszont mérsékeltek. Leginkább az tetszett, hogy olyan igazi békebeli cukrászda hangulata van.
2015. október 9.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Soproni gasztro-kirándulásunk utolsó állomása volt a borozó, ami a belváros közelében, attól pár perc sétára fekszik. 1994-ben alapította a Vincellér Pincészet, amelynek borait felszolgálják. A berendezés egyszerű, hangulatában a borozó jelleg dominál. A kiszolgálás udvarias, de kissé visszafogott, panaszra nincs ok, de elmarad a jobb éttermeknél megszokott nívótól.
Az ételek közül a levesek hatalmas tálban érkeznek, a húsleves gazdagon tényleg gazdag 550 Ft-ért, a Jókai bableves pdig egy csülökpörköltnyi húst tartalmazott. A rántott harcsa és a rántott füstölt marhanyelv - ritkán kapható csemege - is finom volt. Az árak mérsékeltek, a hely színvonalának megfelelőek. Érdemes kipróbálni annak, aki a közelben jár, de azért akadnak jobb éttermek Sopronban.
2015. október 7.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Gyógygödörben már 25-30 éve is jártam, Sopron emblematikus borozója a Fő téren, kötelező felkeresni. A borozón túl étterem is működik, egyik este itt vacsoráztunk. A normál éttermi árak mellett a kiszolgálás megmaradt a kocsmai nívónál, az 1800 Ft-os ételárak mellett azért egy boros poharat lehett volna hozni a borhoz a kocsmai egy deciliteres kimérő pohár helyett.
Az ételek - májgombóc leves, velős pirítós, roston csirkemell, szalontüdő - íze megfelelő volt, de a tálalás a menzákat idézte. A velős pirítós jó vastag szeleteket takar, borkorcsolyának jobb mint előételnek. A közepesnél jobb minősítés kizárólag fekvésének és egyedi hangulatának köszönhető. Az pedig kifjezetten kínos, hogy egy ilyen helyen bankkártyával nem lehet fizetni.
2015. október 7.a párjával járt itt 45 Történelmi épület ad helyt 1964 óta a borozónak, 1681-ben itt választották nádornak Eszterházi Pált a Soproni Országgyűlésen. Az épület a XIV-XV. században épült, mai formáját az 1600-as években nyerte el. A mai borozó fiatal személyzettel rendelkező, jó kedélyű kocsma, ami főleg a helyi ifjak által kedvelt, szombat este telt ház volt.
A választék a soproni borokra épül, de két féle sört, és többféle pálinkát is lehet kapni. A hely nyújta azt, amit egy ilyen borozótól el lehet várni, egy-két pohár borra megéri betérni és megcsodálni az ősi falakat.
2015. október 7.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Soproni kirándulásunk első étterme, a várban tett sétánk után tértünk be ide, miután jókat olvastunk az étteremről. Elég kevés vendég étkezett itt ekkor, a kiszolgálás gyors és udvarias volt. Az ételek - vadragu leves , és kétféle szarvasszelet - elkészítése és tálalása is rendkívül igényes, és finom volt.
A szarvaszeletből még egy tányérral meg tudtam volna enni, de a vadhúsból sehol nem adnak túl nagy mennyiséget . ( a később tesztelt Fehér Rózsa Fogadó éttermét leszámítva ) A hely történelmi levegőt áraszt, az 1702-es felirat feltehetően az építés évét jelzi a stílus alapján. Összességében egy igényes, elegáns éttermet ismertünk meg elfogadható árakkal, csak a WC tisztaságán lehetne javítani.
2015. október 6.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Októberi soproni kirándulásunk során próbáltuk ki az éttermet, és a soproni éttermek közül ezt találtuk a legjobbnak, nem véletlen a jó helyezése itt a honlapon. A belváros szélén fekszik, hangulatos kerthelyisége van, és két belső teremben is lehet étkezni. Szombat este telt ház volt, szerencsére akadt egy szabad asztal.
A kiszolgálás ennek ellenére gyors, udvarias volt, hamar megkaptuk a rendelt ételeket. Mindketten vadraguleves ettünk - én cipóban - utána a feleségem borjú bécsit burgonya salátával, én vadas szarvascombot zsemlegombóccal. Az adagok példásan nagyok, de azért meg lehett enni, valamennyi étel jó ízű, jól elkészített fogás volt. Bárkinek ajánlható az étterem, széles a választék, mindenki megtalálhatja a szája íze szerinti étkeket, az árak pedig barátságosak. Ha Sopronban járunk, fogunk még menni.
2015. október 6.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Csütörtök este jöttünk ide vacsorázni, a honlapot olvasva jött az ötlet, hogy kipróbáljuk a helyet. A fogadtatás lehetett volna barátságosabb is, de ezt leszámítva a kiszolgálásra nem lehetett panaszunk, de a Curry House kiszolgálásától azért messze elmaradt a színvonala. A hely stílusos, indiai hangulatot áraszt.
A választott ételek - madrasi csirke és hyderabadi csirke - finomak voltak, az adagok nagysága megfelelő, az árak a többi indiai étterem áránál alacsonyabbak. Kellemes estét töltöttünk itt, aki a hasonló konyhát szereti, bátran kipróbálhatja, autentikus, jó minőségű indiai ételt ehet.
2015. szeptember 27.a párjával járt itt 45 Vasárnapi sétánk során a szomszédos Ruszwurmban akkora volt a tömeg, hogy nem fértünk be, így kipróbáltuk ezt a fagylaltozót. Nevéből adódóan a fagylalt a fő árucikk, de kávé, üdítő és édességek is vannak. A fagylaltválaszték nem volt túl bőséges, de 8-10 féle fagyi azért volt, és valóban egyedi , finom fagylalt volt.
Mi mon cherry-t , pisztáciát, sós mogyorót ettünk,és jól választottunk. Egy gombóc 250 Ft, ami a belvárosban megszokott, ezért szép nagy, kemény gombócokat kapni. A kiszolgálás a sok külföldi vendég miatt elég fásult , gépies és kissé lassú volt. Fagylaltkedvelőknek érdemes kpróbálni.