Gyémánt 16 értékelés kell még ehhez
Népszerű író még 13 hasznos szavazat kell
Kitartó fotózó még 221 feltöltött kép kell
2024. október 7.egyedül járt itt 45 Több alkalommal ebédeltem az étteremben az utóbbi időben. Hangulatos szép beltere is lett, ebédidőben menüt kínálnak, többféle levesből és főételből választható ki a menü. A menü megfelelő adag, szépen felszolgálják, az ételek ízletesek voltak, a választék is megfelelő. Legutóbb húslevest, csevapcsicsát, és császármorzsát ettem.
Az árak nem túl alacsonyak, 3. 000 Ft körül van a két fogásos menü ára, bizonyos választható ételek felárasak, a desszert 800 Ft. Szervizdíj van, üdítővel együtt a háromfogásos menüért 5. 000 Ft körül fizettem, a feláras ételek választása esetén 6. 500 Ft körüli számla lett volna, ez ebédmenü szintjén nem túl alacsony, mindennapi étkezésre pláne nem, de ezért minőséget kap az ember.
2024. október 7.a párjával járt itt 45 Egy Holt-kőrösi hajókiránduláson fedeztük fel a szállodát, és nagyon megtetszett. Idén szeptember elején eljött az idő a kipróbálására. Az időjárás nem fogadott a kegyeibe minket, 35 fokos melegben érkeztünk, majd másnap megjött az esős idő, és csak az indulásunk perceiben sütött ki újra a nap.
A szálloda fekvése nagyon szép, a Hol-Kőrös partján fekszik. , egy hatalmas parkban egy erdős liget mellett. A folyóban csak úszni lehet, mert a stégnél annyira ki van mélyítve a víz, hogy nem ér le az ember lába. A szállodának kellemes a gyógyvize, két medence is van az úszómedence és az élménymedence mellett, Az étkezés az első nap kiváló vacsorával indult, kacsa, hal, és szarvas is volt a választékban, majd a kínálat egyre jobban ellaposodott. A reggeli is erősen átlagos, talán a pékáruk választéka az, ami kifejezetten dicsérhető. A szoba felszereltsége az dicséretes, még vízforraló, és kávé tea bekészítés is volt. A hasonló árszínvonalú szállodáknál gyengébb az ellátás színvonala, a hasonló ellátást nyújtó szállodákhoz képest 20-30 % -kal drágább. A kuponos oldalakon később mis is láttunk lényegesen olcsóbb ajánlatot, érdemes itt foglalni a szálloda honlapja helyett, legalább 20 %-ot spórolhat az ember. Ilyen áron jó választás, aki nem árérzékeny, annak egyébként is ajánlható.
Érdekes
2024. szeptember 10.a párjával járt itt 45A templomtól nem messze indul az út a kálváriára, ami a nyárias melegben kissé fárasztó volt, de megérte, a kilátás mindenért kárpótolt. A Visegrádi Várra és a Duna-kanyarra csodás a panoráma, a kápolna sajnos zárva, abból nem sokat láttunk. Nagymaroson járva érdemes megmászni, mi nem számoltuk meg a lépcsőfokokat, volt elég szépen, maguk a lépcsők is önálló régiségek.
Érdekes
2024. szeptember 10.a párjával járt itt 45 Nagymarosi kirándulásunk alkalmával találtunk a templomra, ami a Fő térhez közel, a vasút másik oldalán található, A templom sajnos zárva volt, az előtér volt nyitva csak, itt elolvashattuk a templom történetét, A XIV. századig nyúlik vissza a története, megjelenése is elég impozáns, jóval többet is ki lehetne hozni belőle, mint látnivalóból.
A centrum közelsége és külső szépsége miatt érdemes felkeresni, talán majd a belsőt is meg lehet tekinteni.
2024. augusztus 20.a párjával járt itt 55 Hat éve vacsoráztunk utoljára az étteremben, akkor írtam is értékelést róla. Az eltelt időben semmi nem változott. Hétköznap este jártunk itt, meglehetősen nagy pangás volt, egy időben csak mi ültünk az étteremben, később érkezett két pár.
A kevés vendég nagy előnye a gyorsabb kiszolgálás, az más kérdés, hogy mikor fagyaszthatták le a felszolgált ételeket, napi 8-10 vendég mellett az étlapon levő 40 féle étel lassan fogyhat el. Most is vaddisznó levest ettem, mint hat éve, most roston sült rák következett grillzöldséggel és tócsnival, feleségem zeller krémlevest és olívás csirkét evett. Valamennyi étel jól sikerült, a tócsni kicsit túl olajos volt. . Az árak kedvezőek, itt keveset drágultak, a kerthelyiség kellemes, a kiszolgálás megfelelő. Kedves kertvárosi étterem, nem a ma divatos minimál stílusú bisztrós vonal, nem is túl népszerű, de kellenek az ilyen helyek, ahol felhajtás nélkül lehet egy jót enni.
2024. augusztus 11.a párjával járt itt 45 6 évvel ezelőtt írtam utoljára a szállodáról, azzal zártam az értékelést, hogy fogunk még menni. Ez így is lett, a Covid leállás miatt a 2020. és 2021. évet kihagyva minden évben eljöttünk ide, többnyire májusban vagy júniusban, legutóbb idén július végén, augusztus elején. Nyári főszezonban először voltunk.
Korábban kiváló ár - érték arány jellemezte a szállodát, az utóbbi években jelentősen drágult, utolérte a többi hasonló szálloda árszínvonalát. A szoba továbbra is tiszta kényelmes, a légkondi központilag szabályozott, ami azt jelenti, hogy az északi és déli fekvésű szobában egyforma hőt ad le, ami a kánikulában az északi fekvésű szobában sarkvidéki hideget eredményezett, szerencsére ki tudtuk kapcsoltatni. Az étkezés sokat romlott, először csak kérésre volt teljes kiőrlésű pékáru a reggelihez, majd 2023-ban e-mailben arról tájékoztattak, hogy ezt nem tudják megoldani. A szomszédos 3 csillagos szállodában ez nem volt megoldhatatlan. Állítólag nincs rá igény, az értékelők meg az egészségtelen ételekre joggal panaszkodnak . A vacsora színvonala is esett, bár a választék első látásra széles, élő zene szól. A leves két féle: változó gyümölcsleves, és 4 napon át ugyanaz a marhahúsleves, ami finom volt, de a végén már unalmas. Hal és vadétel is volt, a hal 3 napon az ötből olcsó tilápia volt. A fürdő továbbra is kellemes, a személyzet udvarias és igyekvő, a bárban kiváló koktélok kaphatóak. Alapvetően jól éreztük magunkat, de már nem ötpontos a hely.
2024. július 14.egyedül járt itt 45 A József körúton megállt az idő, még a 90-es évek hangulatát idézi. A cukrászda is ebbe a retro hangulatba illeszkedik bele, kicsit még a 70-80-as évek hangulatát idézi, amikor még cukrászdában randiztak a fiatalok. A sütemények választéka elég szép, cukormentes süteményekből is van bőven, ezeket kóstoltam meg.
Elég finomak voltak, de nem kiemelkedő egyik sem. Legutóbb fagylaltot ettem volna, de cukormentes fagylalt nem volt. A kiszolgálás átlagos, a tisztaság megfelelő. Aki egy kis időutazásra vágyik, annak élmény lesz, egyébként nem nagy szám.
2024. július 14.a párjával járt itt 45 Dining City akcióban próbáltuk ki az éttermet, modern , nem túl stílusos vonalat képvisel a Hajós utca sétálóutca részén. . Belépés után eltelt egy-két perc, mire a két pincér közül észrevett egyikük, és az asztalunkhoz kísért. A kiszolgálás igyekezett gyors lenni, a két pincérnyi létszám nem túl sok.
A hely a fine dining éttermek stílusát próbálja utánozni, nem túl sok sikerrel, az ételek hatalmas tálon érkeznek, és meglehetősen kis adagok, a három fogással éppen nem maradtunk éhesek. Az akcióban a 8. 000 Ft-os menüár jutányosnak mondható, az étlapon szereplő árak meglehetősen magasak. Az ételek minősége megfelelő volt, azon túl, hogy a feleségem levese kissé sós lett, de összességében nem volt emlékezetes, a sült oldalasom bárhol kapható átlagos étel , még az előétel - grill camambert mézes cékla ágyon - sikerült legjobban. Egyszer jó volt eljönni, de nagyon nem vágyunk vissza.
2024. június 30.a párjával járt itt 55 Tiszafüredi üdülésünk alkalmából kerestük fel az állatkertet, elég távol mindentől, de azért megtaláltuk. Nemrég nyílhatott meg, árnyas fák még nincsenek. A hirdetésekben az olvasható, hogy kenguruk között sétálhatunk, ez részben igaz. A nagy termetű vörös kenguruk azok el vannak zárva, a kisebb termetű benneth kenguruk csak egy szalaggal vannak elválasztva, de nem jöttek közel.
Etetni az állatkertben kapható csemegével sem szabad őket, így odacsalogatni sem lehet lehet őket. Maradnak a kameruni kecskék és a madagaszkári makik, őket lehet kézből etetni, élnek is a lehetőséggel, különösen az utóbbiak aranyosak. Mindenesetre a Tiszántúlon járva érdemes felkeresni, egy kellemes órát el lehet tölteni, de sokkal többet nem.
2024. június 30.a párjával járt itt 55 Májusban kerestük fel az Öko Centrumot Tisza tavi üdülésünk idején, meglehetősen sok helyen promótálták, így nehéz volt kihagyni. Kicsit nehezen indult a belépés, a főbejárati parkolóban mobiltelefonos applikáció telepítésével lehetett fizetni a parkolásért ( ami egy agyrém ) , de a másik bejáratnál is volt egy parkoló, ahol egyáltalán nem kellett fizetni.
A kiállítás szépen elrendezett, érdekes, a kilátóból szépen rálátni a Tisza tóra. Az akvárium a legkülönlegesebb, felejthetetlen, amikor 2 méteres vizák úsznak el az ember feje felett, a vidrák etetése is látványos. A többi rész inkább jó átlagos helyenként felejthető részekkel. A Tisza tónál járva hiba lenne kihagyni.
160 fotózott hely / 14 oldalon