2021. június 25.a párjával járt itt 55 Nem akarom elhumorizálni a dolgot, túlon túl is sok a fecske a Hotel körül. Napozást csak napernyő alatt, vagy hason fekve javaslom, háton fekve csak csukott szájjal. Kiváló wellness, kiváló szoba, kiváló ellátás, pihenésre és fürdésre kiváló hely. Ami különösen tetszett, az a pezsgős reggeli.
Aki pihenése helyszínéül a Borostyán Hotelt választja, nem fog csalódni, de szemrehányást sem tenni!
2019. július 14.családjával járt itt 55 Másodszor voltunk itt, most sem csalódtunk. Az új építésű házak egyikében voltunk. 5 fő részére megfelelő, bár a szobák kicsit szűkösek, de aludni nagyon megfelelő. A közösségi tér, vagy nevezzük előszobának, kiváló a családi összejövetelre. Rendkívüli előny, hogy a két szobához van külön-külön fürdőszoba, sőt az előtérben még egy külön WC is.
Kicsit sok a tükör, először nagyon zavart, végül is megszoktuk. A kutyák fogadásával nem értek egyet, mert szabadon engedik, egy idegen számára lehet veszélyes is, másrészt a fűben szaladgálva, el-el pottyantva ezt-azt, nem kis egészségügyi kockázat. A nagyon szépen ápolt fűben így nem lehetett egy jó ízűt tollaslabdázni. A WC-n itt is helytelenül "STERIL" felirat van, a "FERTŐTLENÍTVE" felirat helyesebb lenne. mert ami a levegőre kerül, az nem lehet steril. Természetesen a tisztasága megfelelő. Tudomásom szerint mi próbálhattuk ki először az elektromos kishajót, ami minden képesítés nélkül vezethető. Nagyon élveztük. Nagyon tetszett a csendesség, az erdő mellett sok mókust láttunk, ami üde színfolt volt. Kert nagyon szépen gondozott, ápolt. Itt sem volt se kevesebb, de több szúnyog sem, mint másutt. Lehet, hogy a nyarat jövőre is itt kezdjük!
2019. június 10.a párjával járt itt 55 Jó színvonalú szálloda. Kényelmes, nagy méretű szoba, fantasztikus nagy fürdőszoba. Völgyre néző szobát rendeltünk a látvány kedvéért, pechünkre a bejárat fölöttit kaptuk, így az előtető kicsit kitakart a látványból. Nagy kár, hogy az erkélyajtó csak nyitható és nem dönthető, mert éjszakára jó szolgálatot tenne egy szúnyoghálós ajtó.
Vagy a fix üvegportálon lehetne egy szúnyoghálós ablak. A kinti jacuzzi csodálatos, még arra is volt figyelem, hogy a korlát sodronyból legyen, ne takarja el a kilátást. Itt viszont a völgyre a kilátás hibátlan. Másnál is olvastam, hogy a wellness törölköző lehetne nagyobb is, ez nagy igazság. Ételek finomak reggel is, este is,
bőséges is. Étterem tágas, világos, pincérek udvariasak. Külön megemlítem a reggeli idején működő italautomatát. Nagyon szuper, mindig volt mindegyik féle ital megfelelő hőmérsékletű. Az adagolópanel egyszerűen csodálatos. Nincs csepegés, csorgás, fröcskölés. Nem kívánok szakmai fejtegetésekbe bonyolódni, de a WC-n a STERIL felirat nem valós, mert ami a levegőre kerül, az nem steril. Helyén való lenne, ha FERTŐTLENÍTVE felirat szerepelne. Nem volt hiba semmi a tisztasággal, de fertőtlenítőszerrel nem lehet sterilezni. Ez az ország összes szállodájában igaz. Az ár érték arányra kevesebb jelet tettem, mert azért kicsit túlzás az ár az állami ünnepeken. Vacsorához járhatna ennyi pénzért egy pohár bor vagy egy korsó sör. Mindezek ellenére csak jóra értékelem ezt a helyszínt. Másnak is ajánlom!
2019. május 26.a párjával járt itt 55 Márciusban jártunk itt a párommal,legutóbb évekkel ezelőtt. Most a felújítás után sokkal szebb lett a szálloda. Az átalakult wellness részleg is nagyon kellemes kikapcsolódást biztosít. Előszezonban voltunk és hétköznap, így biztosított volt a pihenés, nem volt zsúfoltság. Nagyon kellemes a fürdő, kellemes pihenést biztosít a csend.
Az étterem kiváló. A reggeli bőséges, változatos, ugyanezt lehet elmondani a vacsoráról. Nincs soha zsúfoltság az étteremben, mert az étkezés kezdetén és végén is ugyanaz a választék és bőség megtalálható. Ide érdemes akár évente is eljönni! Jól éreztük magunkat, ezt az is bizonyítja, hogy az 5 nap gyorsan elrepült.
2019. május 24.a párjával járt itt 25 Hideg, esős időt fogtunk ki. Ez nagyon beárnyékolta az öt napunkat. Legutóbbi ottjártunk óta nagyon szépen lett átalakítva a reggeliző és a kastély étterme. Telt ház ellenére nem volt zsúfoltság. Sajnos a csendes wellness részleget analfabéták is látogatták, akik olvasni nem tudnak.
Volt aki egész nap telefonált, állandóan csörgött a telefonja vagy állandóan hívott valakit. A vendégek nem kíváncsiak egy maszek vállalkozó ügyintézéseire. Volt egy középkorú társaság, akik egész nap viháncoltak, nem voltak tisztában azzal, hogy visszhangzik a légtér, a víz nagyon viszi a hangot, és más pihenését zavarja. Szobánkhoz tartozó fürdőszoba hiányosságai: szagelszívó nem működött, tusoló üvegfala ha 20 centivel szélesebben takart volna, akkor nem úszott volna az egész fürdőszoba zuhanyozáskor. Mosdókagyló helyett csak egy kicsi kézmosónál szokásos alkalmatosság volt, a felette lévő piperepolc olyan alacsonyan volt, hogy a fogmosás igencsak akadályozva volt. A "mosdó" csaptelep fröcskölt, kicsavartam a szűrőbetétet, kiürítettem a homokot. De még így is fröcskölt. Az ember nem gyakran hord magánál ilyen filléres szűrőbetétet vagy nem gyakran visz magával háztartási sósavat, hogy a vízkövet oldja. Ez nem a vendég reszortja. Ezt a takarítónők nem vették észre? És, valami jó is: Reggeli mennyisége, minősége, választék minden igényt kielégít. Vacsora hibátlan, a vacsora alatti korlátlan italfogyasztás dícséretre méltó. Az élménybirtokon az ún. lovagi torna vagy lovasbemutató nagyon gyenge műsor volt.
2017. október 22.a párjával járt itt 35 Dunára néző szobát kértünk, ezt igazolták vissza, udvarra nézőt kaptunk, ahol kétszer is a kertész ébresztett, egyszer elektromos fűrésszel bokrot nyesett, másnap az ablakunk alatt lombfúvóval falevelet takarított. Tisztaság a szobában nem megfelelő, széken lévő huzat enyhén szólva flekkes(tenyérnyi furcsa folt).
Fürdőszobában takarítás enyhén szólva gyenge, kádban hosszú hajszálak, szappantartóba kis darab szappan beleszáradva. Szappant ott is hagytuk. Fürdőkád nagyon kicsi, zuhanyozni kényelmetlen, egyszerűen nehéz. Trezor nagyon mini, a szekrény legmélyén, legalján, a legkényelmetlenebb helyen le kellett térdelni hozzá. Szobában fűtőtest időnként hatalmas zajjal berezonált, éjszaka is többször felébresztett. Étkezés: ételválaszték, minőség, mennyiség rendben. Viszont választottunk italcsomagot is, ami 18 és 24 óra közöttre szólt. Étteremben első este kértem 2x2 deci bort, majd ismét még 2 decit, hoztak 2-szer kettőt(elfogyott), másnap a korsó sör után még kértem egy pohár sört, kaptam korsóval(ez is elfogyott, de nem ennyit kértem). Harmadik nap számlát hoztak az italról, még a pincér csodálkozott el, hogy nem írtam alá. Negyedik nap: egyszer megkérdezik, hogy Gössert vagy Sopronit kérek, más alkalommal közlik, hogy Gösser nem jár, csak Soproni. (korábban kaptam). Az italcsomag éjfélig aktuális, de a bárban soha nem tartózkodott senki, hogy kiszolgáljon, már én éreztem kellemetlenül magam, hogy várakoztam, mindhiába. Az italcsomagot csak a vacsoránál tudtuk kihasználni, máskor soha. Így az italcsomag nagyon nem ár-érték arányos. Pincérek rendkívül tájékozatlanok. Sajnos ezt a szállodát sem kerülte el a poloskainvázió, az öt nap alatt a függönyről 3 db-ot szedtem össze. Wellness: az ülőmedencében nagyon sok, több maréknyi homok, ez még a nyárról maradhatott! A szobában a TV oldalfalra van szerelve, igaz, hogy betettek két fotelt is, de ott kényelmesen nem lehet helyet foglalni, lefekvéskor arrébb kellene tenni, de hova? Szóval nem erre számítottam. Saját nyugalmunk érdekébe a helyszínen nem tettem szóvá semmit, nem akartam magunknak kellemetlenséget,jól döntöttem!
2017. szeptember 24.a párjával járt itt 55 Jól éreztük magunkat. Tisztaság, ellátás, szoba, étterem, ételválaszték, éttermi és szállodai személyzet, . . . stb. minden kiváló. Mátraszentimre község nagyon elhanyagolt, kihalt, nagyon sok a csúnya udvarral rendelkező ingatlan, elhanyagolt épületek a szépek között.
Sajnos az időjárás nem fogadott kegyeibe, szinte végig esett az eső, ezért sokszor a wellness mellett a tévézést választottuk. Sajnos érthetetlen módon közismert csatornákat nem lehetett nézni, mert szinte kivétel nélkül kódoltak voltak. Nem részletezem, hogy melyek voltak ezek, mert nem a reklám helye, mindenesetre a hotel vezetésének utána kellene nézni, hogy ez így nincs jól. Egyébként minden kifogástalan, ár-érték arányos. Nyugodt szívvel ajánlom bárkinek. Viszont javasolom, hogy Gyöngyös felőli megközelítésnél több helyen nagyobb útbaigazító tábla kihelyezése lenne indokolt. Galyatetőnél a GPS egy nagyon meredek útra visz, ott pl. javaslom egy TOVÁBB tábla kihelyezését a szálloda megnevezésével.
2017. április 27.gyerekekkel járt itt 45 Szálloda jó helyen, szobánk kényelmes, fürdőszoba felújításra szorul. Nagyon hiányzott egy strandtörölköző. A gk. parkolás kicsit borsos, nem őrzött. Szezonon kívül jobban megéri az utcán parkolni. Svédasztal nagyon kis helyre zsúfolt. A korábbi elhelyezés sokkal jobb volt. Merem remélni, hogy csupán a teltház zsúfoltsága okozta ezt az átrendezést.
Ünnepen a teltház nagyon nagy zsúfoltságot eredményezett az étteremben. Wellness részlegen kevés a fogas. A medencék körül a hatalmas víztócsákat sokkal gyakrabban kellene megszüntetni a balesetveszély miatt. Néhány éttermi felszolgálónak van még mit tanulni. Bízom benne, hogy ez az unott fásultság is a teltház miatti fáradtság következménye. Fentiek ellenére jól éreztük magunkat, nagy valószínűséggel még leszünk a Barátság Hotel vendégei.
2017. március 26.a párjával járt itt 55 Minden hibátlan, nem véletlen, hogy törzsvendégek vagyunk. Elő és utószezonban hétköznap nagyon békés, csendes, pihenésre alkalmas hely. Wellness részlegben úszómedence, ülőmedence különböző élményelemekkel és gyógyvizű medence is van. Szoba nagyon kényelmes, tágas. Fürdőszoba tágas, zuhanykabin kényelmes.
Mosdókagyló mellett hatalmas tárolóhely pipereszereknek. Erkély is hatalmas. Étkezés bőséges választékból történik, folyamatos a feltöltés, étkezési idő elején és végén is ugyanaz a bőséges választék.
2017. február 20.a párjával járt itt 55 Az összefoglaló értékelésben minden benne van! Ilyen kemény télen még soha nem voltunk sehol sem pihenni. Jó döntés volt. A hely választása előtt sok értékelést olvastunk, nem értjük a fanyalgókat, de a túlzókat sem. Előítéletek nélküli várakozással indultunk, jól döntöttünk. Személyzet udvarias.
Semmi gond nem volt az étteremben sem. Megfelelt a takarító személyzet munkája is. Apróság: a welness részleg az esti órákban kicsit sötét. Ott tartózkodásunk idején a medencék vize napról napra hidegebb volt. Kicsit sok volt a fertőtlenítőszer, az élményelemek működése közben kicsit csípte a szemet. De a kellemetlenség hamar elmúlt, nem maradt tartós. Az apróságokon lehet segíteni, módosítható minden! Szobánk nagyon szép helyen volt, a kilátás kiváló. Csendes környezetben sikerült kicsit kikapcsolódni, pihenni.