2016. május 29.családjával járt itt 55 Magyar sajátosság szinte ,hogy bármerre járunk ,panaszkodásba elégedetlenségbe botlunk. Épp ezért, azt gondolom nagyon fontos,ha más a tapasztalunk, annak is merjünk hangot adni. Délután kettő felé járt az idő. Éhesen keresgéltünk a vár alatti utcácskák éttermeinek kínálatában.
Az étlap bősége ,változatossága és a vonzó napernyős terasz miatt a Minorita étteremre esett választásunk. A velünk foglalkozó pincér,jelenléte kedvessége,igazi rátermettsége biztosította,hogy ottlétünk alatt végig azt érezhettük ,fontos a vendég "jól léte". A konyhai személyzet révén ,pedig igazi kulináris "túrán"vettünk részt. Az ételek melegen,rövid idő alatt kerültek az asztalra. Ízviláguk és a tálalásuk lenyűgöző. Mivel a látvány miatt,megkóstoltuk egymás rendelését is,azt kell ,hogy mondjam ,telitalálat volt valamennyi. (chilis bab,vörösboros,áfonyás vaddisznó,szarvasragu,batyus csülök)
Meg kell említenem még ,ami egy étterem esetében szintén nagyon fontos,hogy az asztalterítő ,az evőeszközök a poharak makulátlanul tiszták. Kényelmesen,nyugodtan,diszkrét figyelemmel kísérve ,sürgetés nélkül tudtuk eltölteni itt ,az étkezésre szánt időt. Köszönjük a szép délutánt , a hely valamennyi dolgozójának! Ha máskor arra járunk ,ebbe az étterembe biztos betérünk ismét! Az olvasó ,könnyen mondhatja,hogy tőlem még soha nem látott értékelést. Sok helyen megfordultam már. Vegyes tapasztalatokkal. Jókkal és kevésbé jókkal egyaránt. De a tegnapi élményem,élményünk felejthetetlen,döbbenetes ,a szó legnagyszerűbb értelmében véve!