2016. április 12.a párjával járt itt 45 A tavasz első melegebb hétvégéjén kedvünk támadt egy kiülős, teraszos kávézásra. Gondoltuk a közeli Kopaszi gáton keresünk egy ilyen helyet. Mások is így gondolhatták, mert a nyitva lévő vendéglátóhelyek teraszai zsúfolásig voltak. Nagy választási lehetőségünk nem volt, lecsaptunk az első és egyetlen üres asztalra a Le Bistro teraszán.
Az étlap tanulmányozása során kiderült, hogy egy főként tengeri ételekre specializálódott étteremben vagyunk. Az árak is elég borsosak voltak, de ez köszönhető a nagy turista forgalomnak is. Végül házi limonádét ittunk, eperrel, kétféle variációban. A tejeskávé mellé pedig a desszertekből választottunk túrógombócot. Ennek az volt a különlegessége, hogy narancshéj darabok voltak a tésztájába keverve, ezzel nagyon finom íz világot értek el. A korszerű árnyékolástechnika miatt csak részben élvezhettük a nap melegítő sugarait, és a zsúfoltság miatt a meghitt hangulat is hiányzott. De ennek ellenére jól éreztük magunkat és az étel is finom volt.
2016. április 12.a párjával járt itt 55 Tatán, az Öreg-tó- hoz közeli kis mellékutcában található A Csokizó nevű magyar kézműves csoki bolt és kávéház. Elég jól ki van táblázva a környéken, mi is így akadtunk rá. Családias hangulatú, remek kiszolgálással. Mindent végig lehet kóstolni vásárlás előtt.
Széles a választék a világ minden tájáról származó, natúr, ízesített, ét-, tej- és fehér csokikból. Lehetőség van a különböző csokikból kiválasztani, amit forró csokiként elkészítenek nekünk. De ihatunk jeges csokoládét és a kávé szerelmesei is találnak kedvükre valót. Vásárlási lehetőség van táblás, bon-bon illetve pasztillás csokikból. Nekünk legjobban a narancsos étcsoki és a perui vadon termő csokiból készült étcsoki ízlett. Az értékelésemnél nem tudtam semmibe "belekötni", ezért adtam mindenre öt pontot. Semmi érdekeltségem nincs a cégben. :)
A fogyasztási összegbe beleszámoltam a hazavitt csoki árát is.
2016. április 10.a párjával járt itt 35 Tatán az Öreg-tó partján található étkezde, fagyizó. Terasza közvetlenül a tó partján van, ahonnan a várat is látni. A kiszolgálásra ne várjunk, mert önkiszolgáló rendszerben működik. Különlegessége az egyedi, tetszőleges módon ízesíthető és díszíthető fagylaltok. Ezt egy korábbi alkalommal már kipróbáltuk.
Most az étkezde kézműves hamburgerét és tésztáját teszteltük. A fagylalttal ellentétben ez csalódás volt. Teljesen átlagosnak mondható. A hamburger zsemléje kívülről túlságosan ropogósra sütve, így nyögvenyelős. Ezen nem segített a benne lévő (majonéz-kechup-mustár keverék) szósz sem, mert kevés volt. A sajt kritikán aluli, rá sem olvadt a húsra. Szerencse, hogy a köretnek kért „aranyhajó” névre hallgató sült krumpli finom volt. Párom bolognai tésztát evett, ami menza jellegű közepes minőségű volt. Inkább a fagyit ajánlom.
2016. január 11.a párjával járt itt 45 Minap a Lurdy Házban volt dolgunk és úgy alakult, hogy elhúzódott az ebédidőbe. Gondoltunk körülnézünk az emeleti éttermek között. A szokásos magyaros, kínai és gyorséttermi kínálat között felfigyeltünk a nagybetűkkel kiírt és óriás fényképekkel hívogató Burger House étteremre.
Egy gyors pillantást vetettünk az étlapra és úgy döntöttünk ez lesz a nyerő választás. Nem csalódtunk. Bár elsőre nem mertünk túl nagyot kockáztatni, ezért csak a sima hamburger változatot kértük. Az étlap szerint 10-30 perces várakozási időt becsültek, nekünk kb. 10 perc alatt kihozták az elkészült burgereket. Még arra sem volt időnk, hogy az asztalon lévő érdekes olvasmányt, az étteremről szóló kritikát végigolvassuk. Az ígérethez híven a hamburger valóban kézműves volt, friss alapanyagokból. Kellően puha és megpirított buci, ízletesen fűszerezett húspogácsa, friss saláta. Az egészet szaftossá tevő szósz. Könnyen csúszott. Az ár-érték aránnyal is meg voltunk elégedve. Legközelebb kipróbáljuk a kézműves söröket is!
2016. január 11.barátokkal járt itt 25 Hétköznap este tértünk be egy sörre a Ferenc körúton lévő Western Pub-ba. A hely enyhén romkocsma jellegű, főként a mosdót illetően. Italozás közben megéheztünk és mivel az étlap alapján ígéretesnek tűnt a házi hamburger, gondoltuk kipróbáljuk. Bár ne tettük volna!
A buci ehetetlen száraz volt, a hús túlsütött, és ezt még az sem segített csillapítani, hogy valamiféle szósz lett volna benne, ugyanis az teljesen hiányzott belőle. Az étlapon sem volt tételesen felsorolva, hogy mit kéne tartalmazzon a hamburger, így nem tudtuk meg, hogy alapból nincs hozzá szósz, vagy a szakács volt feledékeny. Aki jó hamburgerre vágyik, az ne ide menjen enni.
2015. november 23.családjával járt itt 55 Egy nagycsaládi ebédre gyűltünk össze a Nagy Fa Tál Konyhájában. Központi helyen a Ferenciek terén, a Párizsi Udvar mellett van. A Váci utca felé biztosan sokan elhaladtak már vendégcsalogató kirakata mellett. Belépve hangulatos magyaros dizájn és szívélyes fogadtatás várt.
Mivel éppen nem volt teltház (vasárnap délben), ezért választhattunk, hogy a földszinten vagy az emeleten szeretnénk leülni. Mind a két helyen előkészítettek nekünk egy-egy hosszú asztalt. Az emeletit választottuk, hogy kicsit elszeparált helyen lehessünk. A pincérek nagyon udvariasak voltak, egyből hoztak kancsóban vizet. Ételként már a foglaláskor lefixált magyaros kétszemélyes tálakat kaptunk, amit viszont frissen az érkezésünkkor kezdtek el sütni. A készítését a földszinti nagy grillsütőn követhettük nyomon. Tetszett, hogy a tányérok is elég nagyok, oválisak voltak és a zöld mázas cserép illett a magyaros dizájnhoz. A tálon lévő ételek mindegyike finom volt, a húsok jó puhára sültek. A mi ízlésünknek egy picit túl olajos lett, de ekkora mennyiség sütésénél nehéz lett volna külön lecsepegtetni úgy, hogy közben ki ne hűljön. Az étlapon lévő ételek árán látszott, hogy inkább a külföldi turisták pénztárcájához van igazítva. De érdemes kipróbálni, mert sokszor vannak kuponos ajánlatok és nagyobb társaság esetén egyéni árajánlatot is meg lehet beszélni. Mi így az ár-érték aránnyal meg voltunk elégedve, plusz a kiszolgálás is nagyon kedves volt.
2015. november 12.a párjával járt itt 45 Szombat este kedvünk támadt valami húsos gyorskajára, de nem a közeli Burger Kinget céloztuk meg, hanem az egyszer már bevált Burger Stationt a Kelenföldi pályaudvaron. A szomszédos ivó tömve volt fiatalokkal, még az utcán is buli hangulat uralkodott. Kapóra jön, hogy pont egy hamburgeres van mellette, így felváltva lehet inni és enni is.
Az igényekhez alkalmazkodva a hamburgerezőben máris új étlappal rukkoltak elő, kibővítve a választékot. Másodjára szerettem volna valami tükörtojásost kipróbálni, így a Big Boy kicsi változatát választottam. A jalapeno paprika nekem nem jött be, mert nem szeretem a csípőset, de aki igen, annak ajánlom. Párom pedig a Truman nevű BBQ-s verziót választotta. A buci most is friss volt, a húspogácsa fűszerezése kellemes, az egész szaftos. A tükörtojás lehetne egy picit folyósabb, a nagyobb íz élményért. Az elkészítésre nem kell sokat várni. Ár-érték arányban, választékban nagyon jó. Következő lépésként javasoljuk, hogy az ételek minősége mellett a környezetre is helyezzenek nagyobb hangsúlyt, főleg a tisztaságra. Minket nem riasztott el, de nem méltó az ételek színvonalához.
2015. november 12.családjával járt itt 55 Nem vagyunk nagy Trófealátogatók, életemben talán három alkalommal volt szerencsém hozzá. Most úgy esett, hogy pont Márton napján, születésnapi ajándékként kaptam egy lehetőséget. A jeles nap alkalmából kínált különleges ételek is vonzottak minket a kipróbálásra. Hétköznap vacsoraidőben teltház volt.
Megértem azokat, akik ételgyárként jellemzik, nekem is hasonló érzésem volt. Nem szeretem a tömeget, ezért ez itt sem tetszett. De azt el kell ismernem, hogy az étel és ital választék felülmúlhatatlan. Párosulva a roppant udvarias és segítőkész kiszolgálással. A kiürült tányérokat és poharakat azonnal elviszik, rögtön hoznak újabb italt, amint elfogyott. A négyszemélyes asztal szűknek bizonyult ennyi étel és ital kényelmes elhelyezésére. A táskáknak, személyes holmiknak sincs igazán lerakodó hely, de a kabátoknak ruhatár van. Mi elsősorban a Márton napi ínyencségeket kóstoltuk. Minden nagyon finom volt, még a helyben sütött friss pogácsa is isteni. A húsok, főként a liba, de még a szarvas is, nagyon puha és ízletes. A levesek tele vannak hússal, nem spórolnak vele, mint más helyeken. Több mint három órát töltöttünk ott, de a választék csak kb. 1/4-t sikerült megkóstolni. Ár-érték arányban, ha születésnapi kedvezménnyel mennek négyen, akkor nagyon megéri, hiszen minden benne van a fix árban, étel, ital, kávé. Nem csoda, ha szinte csak születésnaposokkal van tele az étterem és minden félórában felcsendül a szokásos nóta, amit a tűzijátékos tortával vonuló pincérek hada követ. Nekem ez inkább komikus volt, mint lehangoló. Az ajándékba adott pici csoki tortával azonban nem voltunk megelégedve, a többi étel színvonalához képest nagyon alatta van. Aki nem szereti az ételgyár hangulatot, a pultoknál való tülekedést és a folyamatos szülinapozást, annak az este 9 óra utáni időpontot javasolom, addigra harmadára csökken a létszám. Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni, aztán vagy rajongóvá válik az ember, vagy nem. Mi biztosan visszatérünk.
2015. november 2.családjával járt itt 55 Szombat este tértünk be egy kis családi vacsorára. Nem volt teltház, gondoltunk azért, mert nincs annyira marketingezve a hely. De aztán folyamatosan jöttek új vendégek és szépen lassan kb. 70%-os telítettség lett. Ez jó hír azoknak, akik szombat este hirtelen felindulásból szeretnének étterembe menni.
Egy kellemes és kényelmes boxban kaptunk helyet, ahol 4 főnek nem egy kis asztalnál kell szorongania és még a táskákat is van hová rakni. Az étlapon nagyon széles választékot találtunk. Az étterem a nevéhez híven minden évszakban külön lapon kedveskedik specialitásokkal. Nehéz volt a választás, mert egytől egyig jól hangzó ételek szerepeltek rajta. Végül hárman háromfélét rendeltünk az őszi ajánlatokból, zselici őzpörköltet dödöllével, pilisi erdei gombás szarvas ragut szintén dödöllével és rostonsült hátszínszeletet zöldbors mártással. Párom régóta szerette volna kipróbálni a rántott borjúlábat, itt végre ezt megtehette. Az étlapon állandóan szerepel ez a fogás. A pincér nagyon kedves és udvarias volt. Az ételekre nem kellett sokáig várni. A végeredménnyel mind a négyen meg voltunk elégedve. A húsok egytől egyig puhák voltak és ízletesek. A dödölle szintén nagyon puha volt. Én személy szerint jobban szeretem, amikor kisebb darabokban van és jobban meg van pirítva, de ez ízlés kérdése. A steak burgonya itt nagyobb méretű hasábburgonyát jelent. Egyedül az édességek között nem találtam fogamra valót, a hagyományos somlói, gesztenyepüré és fagyi kelyhekből. Összességében egy kellemes hely, ahol jól főznek és nem drágán. Legközelebb talán kipróbáljuk a Márton napi finomságokat.
2015. október 28.a párjával járt itt 45 Burrito-t és Quesadilla-t ettem már ugyan, de ételfutárnál, ezért gondoltam kipróbáljuk, hogy milyen egy kimondottan mexikói étteremben. Kapóra jött, hogy kedvező árú kuponos ajánlatot találtam. Az étterembe belépve egy nagyon hangulatos helyen találtuk magunkat.
A mi szerencsénkre nem volt teltház, így kimondottan meghitt körülmények között ízlelhettünk bele a mexikói ételek és italok ízvilágába. Bár nem tartozunk az ivós emberek közé, de ha már ott voltunk, akkor kipróbáltuk a ház egyik specialitását, a tequilát. Mivel elég nagy volt belőle a választék, ezért a pincér segítségét kértük a választásban. Nekem, egy hölgyeknek való Olmeca Chocolate-t, a páromnak pedig egy füstös Mezcal san cosme blanco-t ajánlott. Nem bántuk meg. A csokis tequila kimondottan finom volt és nem erős, igazi női ital. Levesnek egy mexikói bablevest választottunk, ami ízvilágában hasonló a magyar bableveshez. Ebben darált marhahús, kukoricaszemek és bébi kukorica volt a vörösbab mellett. Főételként pedig egy kétszemélyes Mezcal tálat rendeltünk. Ezen burrito, sajtos quesadilla, valamilyen sörtészta szerűben lévő sertéshús, göngyölt grillezett csirke, babpüré, mexikói rizs, steak burgonya és paradicsomos bab volt. A körethez képest a húsokat kicsit kevésnek találtuk. A burrito és quesadilla tésztája néhol száraz és kemény volt. Mennyiségre elég volt, jóllaktunk, desszertet már nem kértünk. A számla kézhez kapásakor láttuk, hogy 10% borravaló alapból fel lett számolva. Ezen kicsit meglepődtünk. Tudjuk, hogy van ahol ez a szokás és akartunk is adni borravalót, mert a kiszolgálással nagyon meg voltunk elégedve. Az étlapon szokás ezt feltüntetni, mi nem láttuk, de lehet, hogy rajta volt valahol, csak nem tanulmányoztuk végig. Csütörtökön és vasárnap az ételek árából 50% kedvezményt adnak, érdemes inkább akkor menni, mint kuponnal.