2016. május 23.gyerekekkel járt itt 55 Régóta terveztük, hogy újra ellátogatunk Szilvásváradra, mert szép élményeink kötődnek hozzá. Kb. 2 hónapja láttam egy "kuponos" oldalon hirdetését a szálláshelynek. Nem azon az oldalon keresztül, hanem e-mail-es egyeztetés során foglaltam le a szállást. Érkezésünk napja előtt a szállásadó megkeresett, hogy nagyjából mikor is érkezünk.
Kb. este 1/2 7 körül érhettünk oda, mivel útközben még bementünk Egerbe, megnézni a várat és környékét. A szállásadónk nagyon kedvesen fogadott, megmutatta szobánkat, elmondta, hogy hol és hogyan van az étkezés (a félpanziós étkezések egy viszonylag közel lévő étteremben voltak) és megbeszéltük, hogy mikor akarjuk használni a wellness részleget. A szállás egy csendes utcában van nem messze a főúttól, bár mondjuk Szilvásváradon belül nincsenek óriási távok. A szoba tiszta, jól berendezett. Az ágyak kényelmesek. A szobákat kellemesen fűtötték, mert még azért éjjel hideg volt. A wellness részleg elegendő, de nem csodára kell számítani: jakuzzi, infra-szauna, sószoba, zuhanyzó. De egy 1-2 órás kikapcsolódásra elegendő. Van gyerekeknek játszószoba és felnőtteknek is (ping-pong, biliárd, darts, léghoki, csocsó, sakk). Jól ki tudtunk kapcsolódni. Jól éreztük magunkat.
2016. május 22.gyerekekkel járt itt 45 Lillafüredről tartottunk Eger felé, amikor is kipattant a fejemből az ötlet, hogy menjünk be Bükkszentkeresztre nézzük meg. Be is tértünk, körül is néztünk, meg is éheztünk. Nem volt nehéz rátalálnunk a helyre, hiszen ott áll a főút mentén, szemben a temetővel. :-)
Szerencsére találtunk helyet a teraszon, ahol helyet is foglaltunk.
Limonádét kértünk és az étlapról a helyi gyógynövényekkel, fűszerekkel készített specialitásokból választottunk. Megelőzve ezeket természetesen egy kis levest is ettünk. Lányunk szokás szerint a jól bevált csontlevest ette, mi meg 3 hagymás - sajtlevest. A leveseket gyorsan meg is kaptuk, finomak voltak és jól is esett mindenkinek a meleg leves a kissé szeles időben. Aztán jöttek a főételek, isteni volt mindegyik. Ilyenkor mindegyikünk körbe kóstolja a másikakét, hogy mégis ki - mit rendelt. Mindenki elégedett volt a másikéval és a sajátjával is. Azt el tudom mondani, hogy a tócsnis, gombás, sertésszűz érmék csodálatos volt. A végén, fojtásnak rendeltünk, hárman egy adag, csöröge fánkot, helyi csipkebogyó lekvárral. Uh, mennyei. Nem a szokásos, vékony, ropogós csöröge. Hanem egy túrós, kelt tésztás fánk. Nagyon ízletes volt. Jól belakva, folytattuk utunk Eger felé.
2016. május 22.gyerekekkel járt itt 55 Szilvásvárad felé tartottunk egy rövid pihenésre, gondoltunk ha már arra megyünk nézzük meg Egerben a várat is, mert már eléggé régen jártunk ott. A kora délutáni időpontban találtunk is parkolót, ahonnan elindultunk sétánkra. Igen ám, de még nem ebédeltünk.
Amikor megnéztem a Google térképet, hogy merre is találom a belvárost a városon belül, akkor rögtön a vár mellett jelzett egy Palacsintavár nevű helyet és ez meg is maradt bennem, így gyorsan megkerestük és mivel szimpatikus volt, így be is mentünk. Nem csalódtunk, jó hangulatú hely. A megrendelt palacsintákat elég hamar meg is kaptuk és ipari méretűek voltak. Itt ne nagyi kakaós palacsintájában gondolkodjunk, hanem pizzás tányéron felszolgált über - brutál méretű, minden jóval megtöltött palacsintákban. Egy-egy palacsinta egy önálló fogás. Sós-vega-édes palacsinták sokfélesége várja az embert. Nem elhanyagolható módon még finomak is. Aki arra jár és szereti az ilyesmiket, annak érdemes betérnie.
2016. május 13.gyerekekkel járt itt 55 Egy rövid kiruccanásra mentünk még télvíz idején. Egyik nap mentünk, másik nap jöttünk. Nem messze a fürdőtől foglaltunk szállást egy apartmanházban. Odaérkezésünk napján, sajnos nem jutottunk be a fürdőbe mivel annyira nagyon sokan voltak, hogy már a beléptetésnél is legalább fél órás sor állt.
Nem vagyunk türelmetlen népek, de annyit nem voltunk hajlandóak várni, inkább elmentünk a tóhoz, ahol lehetett korcsolyázni (nincs messze pont az út másik oldalán. Utána egy fantasztikusat étkeztünk. Másnap már simán bejutottunk, gyorsan átöltöztünk és irány az élményfürdő, ott jót áztattuk magunkat, kislányunk meg kiélvezte az összes csúszdát. Kb. 3 órányi csúszdázás és ázás után neki láttunk felfedezni a többi részét is a fürdőnek. Háát, egyik ámulatból a másikba! Itt balra, ott jobbra, fel, majd le és mindenhol volt egy medence, egy merülő vagy valami. Végig mentünk az egészen és a végén egy sodrós medencés helyen horgonyoztunk le még egy jó időre. Majd jött a felszólamlás, hogy kellene enni valamit. Idefelé jövet, mintha lett volna egy étkezde. Elindultunk vissza és meg is lett, hiszen pont útba esett. Hála a jó égnek elég széles választékkal bírt az étkezde, így mindenki talált kedvére valót. Mire végeztünk jól el is telt az idő, így irányba vettük az öltözőt, ahol alapvetően csak egy gond van, legalábbis a férfi oldalon biztos, hogy kevés a hely és szerintem az öltöző is. Egyébként minden szuper volt.
2016. április 4.gyerekekkel járt itt 45 Már régebb óta terveztük, hogy meglátogatunk egy Bécsiszelet éttermet. A környéken volt dolgunk és megéheztünk, a neten megnéztem, hogy hol van ilyen vendéglő és nagy örömünkre megtaláltuk ezt a helyet, ami 10 perces távolságban volt. Navigációval gyorsan odataláltunk. Első és egyetlen gond a parkolás volt, mert tele volt a belső parkolójuk.
A kerítés mellé, szorosan oda álltam, hogy ki lehessen állni, de pont mire bementünk volna, valaki elment és annak a helyére be is tudtam állni. Bementünk, volt is szabad hely, amit elfoglaltunk. A felszolgáló hamar jött is, hozta az étlapot. Viszonylag sokan voltak, így a megrendelés kicsit lassabban ment, de utána gyorsan megkaptuk az ételeket, amik egytől egyig ízletesek és finomak voltak, mind a leves, mind a főételként kért óriás bécsi. Desszertnek még kértünk palacsintát, de annak már csak a felét tudtuk megenni, a többit elcsomagoltattuk. A hangulat olyan kisvendéglős, házias, de aki nem a Michelin csillagot keresi, akkor teljesen jó.
2016. január 5.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Gyulán töltött 2 napos kiruccanásunk első estéjére kerestünk vacsorához egy éttermet. Első helyen nem ez volt megjelölve a listánkon, de hála a jó égnek az zárva volt, így megismerhettünk egy kiváló helyet, csodás étkekkel és nagyon kedves kiszolgálással. A város központjában lényegében mindenhez közel található a hely.
Nem nagy, de ennek köszönheti hangulatát és azt talán is, hogy ilyen színvonalon tud szolgáltatni és oda figyelni az betérő vendégekre. Kellemes a világítás és halk zene szól. Kabátainkat felakasztva, helyet foglaltunk, majd megkaptuk az étlapot, amit el is kezdtünk tanulmányozni. Hamar kiderült viszont, hogy az étlapon túl van külön, időszakos ajánlata is az étteremnek. Mi a fogásaink egy részét onnan választottuk. A csicsóka leves számunkra egy kísérlet volt, de igazán finom volt, ugyan így a fő fogások is. Kellemes élményekkel telve hagytuk el a helyet, ha megyünk még Gyulára biztos fel fogjuk keresni.
2015. október 27.gyerekekkel járt itt 55 Még a nyár folyamán kaptuk a lehetőséget, hogy egy hosszú hétvégét eltölthetünk a fertődi Eszterházy kastélyban. Az október 23-ai hosszú hétvégét választottuk. Kisebb kitérőkkel tarkított utunk után viszonylag késő értünk oda, már erősen sötét volt. A sorompóval lezárt bejáróhoz értünk, ahol a csengőt megnyomva be is engedtek minket.
A belső parkolóban eléggé sok autó volt, mivel, mint később kiderült, éppen rendezvény volt. Próbáltam minél közelebb helyet találni a kastélyhoz. Mivel nem volt és láttam még egy nyitott kaput, így behajtottam rajta, ahol is találkoztunk egy hölggyel, pont azzal akit keresnünk kellett volna. Mondta, hogy hol parkoljunk le és hová menjünk a kulcsért. Óvatosan kitolattam a kastély parkból :-), mert oda sikerült a sötétben behajtanom. Majd kipakoltunk és bementünk. Megmutatta a hölgy a szobánkat, amely tényleg gyönyörű volt, korabeli bútorokkal is berendezve (gondolom csak a stílusuk volt az és nem több száz évesek voltak, de ez nem volt le semmit az értékéből), illetve azt is hogy merre tudunk közlekedni. Jól éreztük magunkat. Nem egy mai értelemben vett luxus hotel, de a környezet, a hely szépsége bőven kikompenzálja azt, amit esetlegesen várhatnak. A kastély kert, a múzeum, mind nagyon szép és mindenkinek látnia kellene, illetve rövid utakkal nagyon szép helyeket lehet még találni a környéken.
2015. október 27.gyerekekkel járt itt 15Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Hosszú hétvégi kiruccanásunk előtt már kinéztem ezt a helyet, hogy felkeressük, mivel jókat írtak róla itt is és máshol is. Elég messziről érkeztünk és nem kis kitérő volt útvonalunkban, de gondoltuk kipróbáljuk, kár volt. Szép helyen van, ragyogó környezet, hangulatos meg minden, belül is szép. Gondoltuk jó helyen vagyunk.
Megközelítettük a bejáratot, még a kiírt ajánlatok is tetszettek. Beléptünk, a belső is szép, csárda jellegű, viszont itt következett a kellemetlen rész. Megtaláltuk a felszolgálókat, akik komolyan el voltak foglalva valami zenepult összeszerelésének megfigyelésével. Megkérdeztük, hogy hová ülhetünk le. Körbenézett egyikük és azt mondta, hogy a tornácon. Kicsit meglepődtem, de mondom nézzük meg. A pultban lévő hölgyet, még megkérdeztem, hogy merre van, akik megmutatta, hogy melyik ajtón kell kimenni. Hááát, egy kellemetlenül hűvös, nem fűtött és erősen cigaretta illatú helyre érkeztünk, ahol gyorsan el is ment a kedvünk, hogy ott együnk. Gyorsan el is hagytuk a helyet. Pár javaslat:
1. , Ha céges rendezvényre vagy zárt körű rendezvényre készülnek, akkor írják ki. 2. , Ha a fenti igaz, akkor ha mégis bemegy az ember, akkor mondják azt, hogy: "Elnézését kérjük, de zárt körű rendezvényünk lesz és arra készülünk, így nem áll módunkban vendégül látnunk Önöket". 3. , Egy gyerekes családot nem akarjanak már egy hideg, fűtetlen és erősen cigaretta szagú helyen elhelyezni! ! ! Nagyon felmérgesített!
2015. október 27.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Hosszú hétvégén úton voltunk Fertődre és szokás szerint "kis" kitérővel értük el a célpontunkat. Első körben Dunakilitibe gondoltuk, hogy est-ebédelünk, de ott hoppon maradtunk, de az egy másik sztori. Itt felütöttem eme honlapot és kikerestem a mosonmagyaróvári éttermek listáját, ahol ez tűnt a legszimpatikusabbnak.
Beütöttem a navigációba és könnyen meg is találtuk. Kellemes, hangulatos hely. Bent kandallóval, amelybe be is gyújtottak és kellemes meleget adott a hűvös estében. Kedvesen invitáltak és hozták az étlapot, amelynek a választéka igen széles és hívogató. Mindannyiunk talált magának fogára valót és mondhatni degeszre ettük magunkat a feltálalt adagokból. Míg várakoztunk az ételeinkre, a ház ajándékaként hoztak saját készítésű csirkemájkrémet, amely nagyon finom volt. Mindennel nagyon elégedettek voltunk. Kellemes érzésekkel és finom ételekkel telve hagytuk magunk mögött Mosonmagyaróvárt a Hársfa étteremnek köszönhetően.
2015. szeptember 29.gyerekekkel járt itt 55 Már egy ideje terveztük, hogy meglátogatjuk az egyik Trófea éttermet. Azért erre esett a választás, mert itt a 12 év alatti gyermekek, hétvégén ingyenesen fogyaszthatnak. A kiszolgálás, az ételek kiválóak voltak. A választék elég széles:
- 5 féle leves
- számtalan fő fogás
- rengeteg féle desszert
- a saláta bár is eléggé sok színű.
A bejáratnál recepciós fogadott minket és annak ellenére, hogy nem volt asztalfoglalásunk pillanatok alatt felkínáltak egy számunkra megfelelő asztalt. Összességében, teljesen elégedettek voltunk. Az ebéd végén még egy ügyfél-elégedettségi kérdőívet is kértek, hogy töltsünk ki, amelyre csak egy hiányosságot tudtunk felírni, amit gyermekünk hiányolt, hogy nem volt rántott csirkemell. :-)