2016. április 25.gyerekekkel járt itt 45 Rövid harapnivalóra tértünk be a gyerekekkel húsvét előtti szombaton. Térről nyíló, hosszú téglalap alakú kis étterem, mely nem kínál túl sok vendégnek helyet. Nem csak ezért volt tele! Az ételek ragyogóan tálalva, mindegyik művészien kivitelezve, ragyogó ízesítéssel készülnek. Egyéni igényt is teljesítettek (salátára extra oregano adagot).
Egyetlen hátránya a kis légtér, de ezért profi a kiszolgálás (így lehet érezni az egyéni odafigyelést, több asztal esetében máshol ez már futószalag-szerű. . . ). Összességében nagyon kellemes csalódás volt a vár bejáratól 200 méterre, nagyon jó helyen lévő étteremtől.
2016. április 24.gyerekekkel járt itt 55 Visszatérő vendégek voltunk (az első 2011-ben). A kis házak egyikében svolt a szállás. Az étterem távol, de nem jelentett problémát (akinek ennyi sok, ott már baj van! ). Az ételek választéka kisebb lett 2011-től, de ennek ellenére remekül étkeztünk. A gyerekeknek (sem! ) volt ptobléma, hogy márciusi időben egy másik épületben volt a fürdés.
Az udvarra épült egy gyerek játszóvár, jó! ! ! Az animátorok munkája hiányzik. Pl. a húsvéti tojáskeresést a takarítónők szervezték, csak olyan is volt. . . (az élelmesebb anyukák hamarabb összeszedték az eldugott darabokat, mint ahogy a program "hivatalosan" megkezdődött volna (no comment). Összességében jó pihenés volt, talán mindenki megtalálta a boldogulásához szükséges pillanatokat.
2016. január 25.gyerekekkel járt itt 35 A Tápióságból jöttünk haza fiammal egy szombati napon, útközben megéhezve tértünk be a főút mellett lévő étterembe. Budapest címerével ellátott magas támlájú faragott, zöld szövetű elegáns székekről azt gondoltam, hogy a városháza kiszuperált ülései kerültek ide, de a tulaj felvilágosított, hogy külön, Erdélyben készíttették.
A személyzet nem mosolygott, barátságosságát nem nagyon mutatta (ha van ilyen). Az ételek finomak, és több, mint elégségesek voltak. Ha másért nem, ezért érdemes volt ide betérni (legfőbb ok). Bankkártyával lehet fizetni. Összességében egyszer elmegy, nem valószínű, hogy visszatérek.
2016. január 5.a párjával járt itt 35Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
On-line érdeklődésemre válasz: gyerekmentes hotel. Programmódosítás, gyerekeket otthon hagytuk. Érkezéskor pár gyereket csak láttam, ami csalódás volt. Nekem nem lehet, másnak miért igen? Más a mérce? A szobában tisztaság, kellemes meleg, ám a fűtésrendszer trabantmotor-hangot adott. Szóltam, egészen feltekerték (szabályzót elvitték), hang megszűnt.
Az éjjel nem aludtunk a melegtől. Másnap maga a recepciós mászott a radiátor alá és zárta el teljesen a fűtést. Az ételek első este finomak voltak, második este nem annyira. A választékkal nem volt baj. Borkóstoló is volt egy délután (kihagytam), este meg valami fellépő (szintén). A wellness rész nem túl nagy. Este vettem igénybe (mindig ellentétes időben, ahogy a tömegek mozognak), elviselhető volt, pláne, hogy este 11-ig igénybe vehető. A víz hőmérséklete azonban igencsak fagyos. Összességében elfogadható hely, ha valaki tolerálni képes a hiányosságokat. Ár-érték arányában nem a legjobb!
2015. december 11., üzleti partnerrel járt itt 55 Olasz partnerrel jártam az étteremben (a partner a hotelben is lakott). A partner imádta a vargánya-levest, utána spagettit evett, amiről pozitívan nyilatkozott. Jómagam harcsapaprikást rendeltem, amihez alapból más köret járt, mint enni szerettem volna, de rugalmas módon grillezett zöldségre cserélték, vagyon ízletes volt.
Miután a partner a fehér bort nem szereti, vöröset rendeltünk, nem csalódtunk. Összességében kellemes 3-3,5 órát töltöttünk ott, melynek egy baráti beszélgetésre forduló befejezése lett, tehát mindenki jól érezte magát.
2015. december 11., üzleti partnerrel járt itt 45 Brit üzleti partnerekkel érkeztem egy húzós tárgyalási nap után levezetőként. Jól sikerült, úgy éreztem, mindenki el tudta magát engedni az esti program alatt. Vendégeink nem feltétlenül összeillő, de magyar ételeket rendeltek: gulyáslevest és töltött káposztát. Utóbbi igen kis adag volt, ám annál szebben volt tálalva, az illata pedig fenséges volt, egy méterről isteni volt.
. . A kiszolgálás remek, nem kellett várni sokat, míg valaki észrevette, ha kívánságunk volt. Összességében nagyon rendben volt (bár nem én fizettem), ár-érték arányával sem volt sok kifogás.
2015. november 4.gyerekekkel járt itt 45 Családommal pár napot töltöttünk pihenésképpen a 2015 őszi iskolai szünetben. Régebbről ismertük már a szállásadót, hisz voltunk már egyszer ott. Egy emeleti hatalmas, több személyes apartmanban voltunk akkor, most pedig közvetlenül az udvarról nyíló faházban, mely a tulaj lakóháza mögött van.
Kényelmes, hisz két franciaágyas apartman (a faházban), Digi csatornákkal ellátott nappali/étkező, nagy fürdőszoba, mindez a fürdőtől alig pár percnyire. Az étkezés megoldható a közeli étteremben félpanziós ellátásban. Az udvar nagy, Arzén kutya (vizsla) mindig üdvözli a látogatót. A tulaj volt olyan kedves, hogy visszaadta az egy éve ottfelejtett tárgyunkat is. Ajánlom azoknak, akik megfizethető áron szeretnének a fürdő közelében megszállni.
2015. november 4.gyerekekkel járt itt 35 Családommal 2015 októberében néhány napot Kehidán töltöttünk. Az érkezési napon lefoglaltuk a félpanziós étkezést (mert a szálláson erre nem volt lehetőség). Pörgős, dolgos percek voltak a pincéreknek. Egy évvel korábbról már ismertem "Vera asszonyt", aki nagyon kedves.
Sikerült a telítettség ellenére a félpanzió foglalása (italok mindig külön fizetendők) 40ezer+ pénzért 4 főre, opcionális cserelehetőséggel az esetleges nemtetszőség esetére (főleg a gyerekeknek). Reggelente a rádió hangosan szól a benti teremben, máskor a télen zárt/fűtött teraszon foglaltunk helyet. Voltak esetek, amikor kritikusan néztem az eseményekre, de alapvetően az "elmegy" kategóriába sorolnám az ételek minőségét. Másodszor voltunk ott két éven belül, ugyanaz a tapasztalat. Az élő zenét esténként nem kellene erőltetni, de ez izlés kérdése, hogy ki szereti a vidéki mulatós dalokat. . . Azt hiszem, legközelebb más egységet választunk majd. Ennek ellenére ajánlom azoknak, akik a fürdő környékén szállnak meg, hisz kényelmes a közelség!
2015. október 19., üzleti partnerrel járt itt 55 Főnököm választása volt az étterem, az enyém a fogás. Az októberi eső nem vette el a kedvünket egy jó olasz ebédtől. A belga partner nemrég járt olasz nyaraláson, tehát volt összehasonlítási alap. Előételként friss bagettet hoztak, mely igazi olívaolajjal isteni volt. Egy salátástál volt a választás szezámos csirkecsíkokkal, fenséges volt.
A partner is igazás dícsérte az ízletes fogást (nem illendőségből, azon már túl vagyunk. . . ). Az ajánlott fehér bort kifejezetten finom volt, viszont a pincér lebeszélt a chianti megkóstolásától, egy másik bort ajánlott helyette. Egy sonkatál is elfogyott négy féle sajttal, melyek minősége messze verte az eddig tapasztaltakat. A sort a kollega pizzája zárta, melyet igencsak dícsért. A kapuccinót tökéletesre díszítve szolgálták fel, a sort egy citromos rövidital ajándékként zárta. Fejenként 11. 000 Ft volt a számla. A kiszolgálás első osztályú, az ízek harmonikusak, összességében mindenki elégedett volt.
2015. június 3.a párjával járt itt 55 Május utolsó szombatján párommal ünnepeltünk az Alagút Bisztróban. Kuponos megoldás volt, szem nem rebbent annak bemutatásakor. Előétel háromféle finom kencefice (sajtkrém, padlizsán, ? ? ), majd bordatál salátával, krumplival. Még a receptet sem titkolták, érdeklődésemre.
Rugalmasan kezelték az ital cseréjét is (a menüben lévő borról egyszerűen üdítőre - ha vezetek, nem iszom. . . (:-)). A kávét az emeleti fotelokban szürcsöltük el, ahol olyan érzés volt, mint a város forgatagában lenni, mégis elbújva. Ajánlom mindenkinek, mi nem csalódtunk!