2023. szeptember 30.családjával járt itt 55 Miután a családom ebből a Fejér megyei kis faluból származik , így természetes volt , hogy folyamatosan a kastély parkjában kalandoztunk az őshonos fák, növények között. A kastélyt Pollack Mihály tervezte, és az egyetlen látogatható klasszicista kastély, az ország legnagyobb angolparkjával.
A mesterséges szigeten lévő Hollandi házban a tüdőbeteg grófnő aludt a felsőszinten, alul tehenek voltak és a trágya szagát kellett beszívni a grófnőnek gyógyulása érdekében. A kastélyt sok év után eredeti állapotában adták át a látogatóknak rengeteg színes programmal. A Kincsem című film jelentős részét itt forgatták. [moderálva - a szerk. ]
2023. szeptember 29.gyerekekkel járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Amikor beléptünk a kapun , pillanatokon belül tudtuk, hogy valamilyen csodálatos, nyugalmat árasztó helyen vagyunk. A Japán bambuszliget, a növények színes tömkelege, a pálmaház, a vízesés mind-mind magával ragadja az embert. Az illatkavalkád még otthonra is elkísért , és úgy éreztem, hogy még mindig a botanikus kertben vagyok.
Egy biztos, ahhoz hogy minnél többet lássak belőle, még sokszor el kell mennem, erőt, nyugalmat meríteni a helyből. Csodálatos élmény volt, amit nagyon köszönök.