2018. december 29.gyerekekkel járt itt 45 Gyors kajára volt szükségünk-ami közelünkbe van -átutazok voltunk és páromnak eszébe jutott hogy a újszászi vasútállomás közelében van büfé ahol frissen sülteket készitenek. -jól jártunk -kövön sütött pizzát vásároltunk ,mostanában ilyen finom pizzát nem ettünk-a lányunknak is vittünk egyet.
-nem is kellett sokat várni-lehet kapni hamburgert,gyrosos ételeket,pizzát,frissen sülteket-rántott szelet,cigánypecsenye,rántott gomba,rántott karfiol,rántott sajt,stb. . . elfogadható áron és gyorsan elkészitve házias izekkel. Újszász és Abonyba is van üzletük. Késő estik nyitva 15-21:30 és házhoz szállitást is vállalnak. 4 településre is.
2018. december 29.gyerekekkel járt itt 55 Nagyon szeretem a családi kirándulásokat. A város bemutatása vár sétával. veszprém egy csodálatos város,nagyon sok nevezetességgel,amit nem tudtam elsiklani felette,be kellett mutatnom fénykép útján,maga a táj is hozzá járul,nagyon jó helyen helyezkedik el. a Tőztoronyból körbe lehet látni a várost és a tájat is.
Nagyon ajánlom aki még nem járt eme vidéken nézze meg ,nagyon szép a környék.
2018. december 29.a párjával járt itt 55 Egy kis kiruccanás,egy kis üzlet,nagyon éhesek voltunk,azon nyomban valamit enni-kintről pékség-bent már vártak a sütik is. Közel a vasútállomás közelében található,Csiga Pék-és Cukrászüzlet helyben sütött finom pizzát ettem és utána 3 féle házias krémes sütit kértünk amit az útra tovább vittünk.
Igazából végig kostóltam volna kb olyan 10-12 féle sütit ,alig lehetett választani mert amit választottunk is nagyon finom és megfelelő adag. Még vissza térünk még. Térjetek be. Kedves kiszolgálás,nem mindenhol lehet ezt tapasztalni. Itthonra is jutott egy kis süti csak maradványát tudom illusztrálni.
2018. december 28.a párjával járt itt 55 Nagyon szokszor jártunk-elhaladtunk már a főúton a cserépváraljai ut mellett,nagyon csábitott-jó kirándulási célpontnak tűnt. Sajnos a bekötő út nem a legjobb ,vigyázni kell a kátyúkra,de túra célpont kárpotol mindent. Mikor a tavaszi,még olvadt hótól nedves talaj,de az avaros erdőben nem volt olyan durva,amikor már zöldelnek a fák,még szebb a táj,de mikor még kezdődik az élet köbe látható a táj.
Nagyon örülök hogy ezt a helyet is felvehetem a bakancs listámra,egész napos kirándulást is lehet szervezni,sziklába vájt imahelyek,terepjárművel lehet közlekedni. mert emelkedős terepen kell megtenni az utat. mi szeretünk kirándulni,ajánlom azoknak akik szeretik a kihivásokat. A faluból is ellehet jutni,de faluszélén is egy másik ut,mi ezt az utat választottuk.
Kedvenc helyeim egyike -
Magyarország Történeti Kertjei Kiállítás Alcsútdoboz
2018. december 28.családjával járt itt 55 Az Alcsutdobozi Arborétum a csaplári erdőben helyezkedik el Székesfehérvár és Tata között. -Budapesthez közel kb 40km-re. Az ország egyik legeredetibb és legrégebbi angolpakja ,-kastélyparkja arborétum ami minden évszakban változatos arcát mutatja régi épületekkel. Hires az alcsútdobozi hóvirág virágzásáról is.
Hazánk egyik legértékesebb élőfa gyüjteménye itt található. A kastélykert kanyargós utakkal,patakkal,tóval,köhiddal ami MO. egyik legszebb és legrégebbi angolparkja. A friss levegő,a növények,épületmaradványok és az erdő,nem engedi el a látogatót ,mert varázsa van erdőben lévő angolparknak. minden évszakban csodás,bármikor vissza térnék. mindenki jól érezte magát . mindenkinek ajánlom mert közel is van a fővároshoz is.
2018. december 26.gyerekekkel járt itt 55 Egy kis közös kirándulás Budapest közelében-Budakeszi Vadasparkban. Külsö parkolóban hagytuk az autónkat és gyalog sétáltunk be az erdőbe-parkba. -sétányon. elhaladunk az erdészeti iskola,élménypark-kalandpark mellett. Az egész családnak nagy kikapcsolódást nyújtott, mindenki élvezte az állatok etetését ,jól esett a nyugalom ,a csend,jó levegő és a szabadság.
Ha az ember állatok közelében van ugy érzi ujra gyerek-mi nagyon szeretjük. Mindenféle vadon élő és házi állat is fellelhető. Bátran ajánlom kicsiknak-nagyoknak,szülőknek-nagyiknak. csend és nyugalom. Bejáratnál készitenek családi fotót ,távozásnál meg lehet vásárolni. Egy EMLÉK
Érdekes
2018. december 26.családjával járt itt 45 Tavaszi kirándulásunk 3 dik állomása egy nap alatt. Jó kitalálták az öseink hogy hová kell épitkezni, a környék teljes egészében körbe látható. Két nagy szikla van a várhoz közel Barát és Apáca kövek ösvényen megközelitető a vártól. Többször jártunk már itt ,még a 2011,felujitás elött is-nagyon nagy átalakuláson ment át a vár(rom).
igy felujitva nekem egy kicsit nem egészen korhűn van vissza állitva,több olyan hely nem látogatható-ami felujitás előtt- eltünt pl a pince-barlang rész a gyerekekkel mikor kicsik voltak rengeteget bujocskáztunk nagyon szeretik ők is a múltat,szeretnek várakba menni-de előtte sokkal jobban lehetett érezni a múltat. sok részletében eltünt a múlt-nyilván igy lehet megovni még ami megmaradt,de felujitás előtt mi még ott játszottunk-nagyon jó volt és a föld alatt ott voltak amit most feltártak és kiállitottak . Az nem tetszik ha vár be is van zárva de az alsó kaput nem kellene bezárni hogy legalább lehetne sétálni. A várakhoz képest elég magas a belépő ára és nem nem nyújt annyit. Nekem egy kicsit csalódás mert ismerem még a múltból is. De azért bátran ajánlom,népszerűsiteni kell hogy további felujitásokra legyen pénz.
2018. december 26.családjával járt itt 55 Egy kis kora tavaszi kirándulás párommal és édesanyámmal. Egerszalók,Kisnána ,Sirok ,Mátra egy nap alatt-csúcs szuper volt,minden évszakban csodás a kirándulások. Aki még nem látta hát nézze meg,történelem része( egyik középkori várunk egyike) és a népi kincseink bemutatása.
Aki szereti a várakat annak bakancs listán kell lennie és megnézni engem mindig lenyűgöznek ,bele tudom élni a múltba magam,. Nézzétek meg megéri. Mindig megéri előre tájékozodni,olvasni az uti célunk előtt,sokkal érdekesebb lesz. Nem nagy belépővel. Várjátékokat tartanak nyaranta. Egy kis vetités 3d-ben viccesek ezek az óriás szeművegek. Minden zeg-zugát bejártuk a várnak.
2018. december 26.családjával járt itt 55 Érdekességnek,mindenkinek látni kell egyszer,hogy Mo. -on is ( már nem használatos) páros völgy hid-csak gyalogszerrel közlekedés van. Nagyon szép a körforgalom a hidnál-Biatorbágy cimere virágokból ültetve. A hidra( közel parkoló lehetőség)-sok lépcsőn felmászni,de a környékbeli táj kárpótól -csodás környék,dimbes-dombos táj.
-lenyűgöző. Adott korban nagy népszerűségnek örvendett,megkönnyitette a közlekedést. INGYENES
2018. december 26.családjával járt itt 55 Mindig az adott környék látnivalóit összegyűjtöm és most is igy sikerült erre a helyre eljutnunk,szerintem nem is sok embernek van róla tudomása,pedig,kicsiknek -nagyoknak is érdekes kikapcsolódást kinál. patakban -köveken,kukoricacsutkán és számtalan olyan érdekes talpalá -valot találtak ki és ki is kell próbálni mindenkinek végig kell menni mezitláb,szint külömbségek,szép táj tárul elénk.
Ha nem sietünk1-2 órát is ellehet tölteni-végig járhatósága 40 perc. Ingyenes