2018. augusztus 27.családjával járt itt 55 Nagyon sok szépség van Magyarországon-Ez is egy csoda -a zsámbéki romtemplom,valamiért varázsa van-nem engedi el az embert ,körbe-körbe járja ,minden szögből lefényképezi és még minden nem akar elmenni az ember. Egy kis kiállitás-KŐTÁR is tartozik hozzá,alacsony belépő,esküvői helyszín ,sőt filmet forgattak már itt-hát nem hiába -lenyűgöző-nagyon rendben van a környezete is.
A családdal jöttünk, a fiunk is nagy fotós -őt is meg ihlette. rengeteg fotó készült. -minden illusztrálva. -vissza térünk még. Ajánlom ezt látni kell egyszer-kétszer. Beleszerettem a helybe. -rabjává váltam.
2018. augusztus 26.a párjával járt itt 55 A páromat nagyon lenyűgözte ez a múzeum,mert történelmet szeretjük,nagyon gazdag kiállitás,minden részletesen illusztrálva. Rengeteget olvastunk,sok mindent megtudtunk,láttunk az adott korrol-hogyII. Rákóczi Ferenc itt is megfordult. Történelem része ez a hely. Mindenkinek ajánlom hogy megnézze ezt a várat.
Gyönyörű nagy fákkal tele a parkja,gyógynövényekkel ami minden bajra orvosság.
2018. augusztus 26.a párjával járt itt 55 Ozora aranyos kis település,véletlenül néztük meg,éppen arra ment az utunk útszéli táblán olvastuk hogy vár van a közelben ,ugy voltunk vele mivel szeretjük a történelmet hát megnézzük. Szépen felujitott várunk. Meglepődve tapasztaltuk hogy ilyen magas belépővel még nem találkoztunk mostanában.
Igazi reneszánsz várkastély,hűs udvarral,termekkel. teljesen eltudtam képzelni a régmúlt időt hogyan éltek itt az emberek. mindig lenyűgöz egy vár-mindenhol egyedi-szívesen vissza cseppenék egy napra ,megnézni ,ott leni. Ezt a várunkat is látni kell egyszer.
2018. augusztus 26.a párjával járt itt 55Tihany levenduláról jut mindenkinek egyébe és az apátságról,vagy a tihanyi viszhang.Nagyon sok ember járt már itt,nagyon sok látnivaló van.érdemes mindent felkeresni.Finom fagyi,finom illatú szappan fürdőső,növények ,a táj.Nagyon kedves számomra ez a település,bármikor szívesen utazok ide.
2018. augusztus 26.a párjával járt itt 55Átutazás alkalmával néztük meg,mindenkinek ajánlom nagyon szép középkori vár,környék a kisváros nagyon hangulatos,A várakat látván nem lehet betelni velük,mindegyikben van valami egyedi-és látni kell egyszer. A vár uralkodik,lenyűgöző esti fényben is csodálatos. Épitészetileg is csodás épitmény-szépen felujitva korhűen.
2018. augusztus 26.a párjával járt itt 55 Ajánlás alapján jutottunk ide ebbe a kastélyba. Népszerűsiteni kell mert szerintem sokan nem is tudják hogy létezik,pedig szépen felujitott,gazdagságot tükrözi-tudtak élni- lovardától,teniszezés,minden nagyvilági szorakozás,pálmaház,őspark,tó-kápolnával( amit ki is lehet használni esküvő szinhelyéül)gyönyörű nagy fákkal.
Örülünk hogy ide eljutottunk-ezt is látni kellmindenkinek. Belépő ára itt is minimális.
Érdekes
2018. augusztus 26.a párjával járt itt 45 Fejünkbe vettük hogy megnézzük sorjában minden várunkat,kastélyainkat-mivel ezen a vidéken voltunk ez volt soros látni. A kastély múzeum és mellette van a kastély vendégház-akár itt lehet eltölteni pár napot.
Egyszerű,abban a korban csodás stilusa ,gazdagságot tükrözte(nekem a diszesebb kastélyok jobban tetszenek)minden sötétbarna és fehér,nagyon ellátott kastély volt abban a korban, minden megtalálható,szabóknak külön helység ahol dolgoztak ,laktak, helyben örölték a búzát-sütötte a pék-nagyon jól keresett . Minden helységben volt kandalló,kemence. Minimális a belépő ára Egyszer látni kell. Szlovák határhoz közel-Bodrogköz
2018. augusztus 26.a párjával járt itt 55 Szeretném népszerűsiteni ezt az elfeledett,felújitás folyamatában lévő,de abba maradt szép kastélyunkat. Nagyon sok féle funkciot töltött már be volt,könyvtár,kollégium,raktár,de megéri ha az állam még segitené hogy ez a csodás kastélyt megismerjék az emberek.
mondta a gondnok hogy néha téved erre egy-egy ember-igaz messze van egy kis település az ukrán határhoz közel-szinte a madár sem jár-de látni kell egyszer mert kiemelném a csodás mennyezeti freskót,hozzá tartozó helytörténeti kiállitást,a gondnok sok mindenfélét mesélt. -és még almával is megkinált. Kulcsot adott a párom kezébe és ő nyitotta-zárta az a kastélyajtót. próbáltam mindent illusztrálni-képekkel. a gondnok felhivta a figyelmünket a csodás Tisza partra is hozzá tartozó campingre is. Ajánlom nézzék meg a kastélyt-akinek a gyengéje. Sajnos a kastélyból mindent széthordtak-elloptak még nem volt védve.
2018. augusztus 25.a párjával járt itt 55 Mindig is szerettem volna ide eljönni,közel a határ mentén van Hollóháza,a hires porcelángyár-porcelánmúzeum. Kicsi település a hegyek között. Annyira csodás,gyönyörű,egyedi,csupa kézzel készült termék. Ha lenne ilyen készleteim nem is biztos mernék belőlük enni-olyan drága. Érdemes megnézni, mert ilyen csodákat, egy helyen nem láthat az ember fia.
Örülük hogy láthattuk végre. Egy hollóházi porcelán hütűmágnest azért vásároltam.
2018. augusztus 25.a párjával járt itt 55 Második legszebb várak egyike,amit ezidáig láttunk. Ez a várunk is messziről uralja a tájat-nagyon szép. Elég nehézkes a feljutás ,de kárpótól mindent a látvány ,a táj-kilátás,amilyen szépen korhűen fel van újitva az egész és még folyamatban van egyes részek. Kápolnát kiemelném ,mert ilyen szép és szinte mintha a levegőben lenne épitve,csodás.
a régi építészek tudtak valamit hová kell építkezni,belátható a táj,biztonság. a másik a kisfilm ,vetités a várról. Mindenkinek ajánlom hogy egyszer nézze meg,vár és a táj együtt felejthetetlen emlék marad. tárlat vezetést is lehet kérni korhű ruhában idegenvezetők. lehetöség van fotót késziteni is géppel. Fotók beszéljenek.