2024. február 4.egyedül járt itt 55 József Attila Budapesten, a Gát utca 3. számú házban született, egy emeleti bérlakásban. Gyermekkorában - a nevelőszülőknél, Öcsödön töltött két esztendő kivételével - a Ferencvárosban élt. A balatonszárszói villasoron lévő, Európai Uniós forrásból 2011-ben felújított, egykori Horváth - panzió ad otthont az új József Attila kiállításnak.
Ebben a házban töltötte utolsó napjait a súlyos betegségből lábadozó költő. 1937. december 3-án este innen indult arra a sétára, amelyről nem tért többé vissza. 19 óra 35 perckor a balatonszárszói állomásról induló tehervonat halálra gázolta. A kiállítás a költő életének utolsó időszakát idézi fel, és abból visszatekintve állít emléket az egész életművéneka Petőfi Irodalmi Múzeum anyagából, valamint magántulajdonban levő dokumentumok, fotók, tárgyak segítségével.
2024. január 22.egyedül járt itt 45 Az ember azt gondolja, a Balatonra csak nyáron jó menni, amikor fürdeni lehet a kellemesen meleg vízben. Én 2023. április 15-én voltam, esett az eső, olyan nemszeretem idő volt! Hát most akkor mit csináljak? Kérdeztem magamtól. Először is megnéztem a Balaton partját, imádom télen-nyáron, tavasszal-ősszel.
Szép látvány volt a végeláthatatlan fodrozó víz, a felhők az égen, jó érzés volt a végtelen csend, nyugalom. De valamit csak meg kellene nézni! ? Így esett a választás a József Attila Emlékházra, majd séta Szárszó utcáin le-fel, húsvét után lévén még a nyuszis dekorációt is láthattam. Ami igazán tettszett még, a muskátlis és pillangós ház. József Attillát egyébként is szeretem, talán mert a költészet napján születtem. Kellemes fáradtság után szállásom a Két Korona Konferencia és Wellness Hotel Balatonszárszó - ba volt, ami megkoronázta a napomat. Wellness, svédasztalos vacsora, kényelmes meleg szoba, kedves fogadtatás, udvarias pincérek, minden igényt kielégítő kényelem. Reggelinél ugyanezt tapasztaltam, svédasztalos reggeli, hatalmas választék, figyelmes pincérek, kedves személyzet. Nagyon sajnáltam, hogy el kellett jönnöm.
2024. január 19.barátokkal járt itt 55 A Bory - Vár Magyarország egyetlen látogatható magán múzeuma. A várat Bory Jenő szobrászművész és építészmérnök építette saját kezével, 40 éven keresztül, emléket emelve hitvesi szeretetének, megvalósítva művészi álmait. A várban sétálva visszatükröződik az elegancia, falait kortárs művészek, valamint festőművész felesége, Komócsin Ilona és saját műalkotásai díszítik.
A műteremben szobor- és képkiállítás is megnézhető. Egyszer ezt mindenkinek látnia kell!
2024. január 19.barátokkal járt itt 55 Szarvas, Békés vármegye nyugati kapuja. Az intézmény a nevét Tessedik Sámuel evangélikus lelkészről kapta. A múzeumban megtalálható a Magyar Televízióból ismert esti mese fogat mosó macija, melynek alkotója néhai Szabó László , valamint az általa összegyűjtött és megálmodott játék-báb-makett kiállítás.
A gyereksarokban régi jól ismert animációs bábfilmeket tekinthetnek meg. Tessedik Sámuel nevéhez kötődik az Evangélikus Ó-Templom is: A mai, 3000 főt befogadni képes Ótemplom Tessedik Sámuel és Boczkó Dániel lelkészek működése alatt épült 1788-ban.
2024. január 19.barátokkal járt itt 55Máriapócs, város Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye Nyírbátori járásában.
Itt található Máriapócs Nemzeti Kegyhely, a magyarországi görögkatolikusok, a magyarok és szomszéd népeinek kedvelt zarándokhelye.
Egész évben búcsúk és zarándoklatok sokasága zajlik a városban, mindenképpen érdemes felkeresni.
2024. január 19.barátokkal járt itt 55Ez már az ujjáépített Szent István - terem, kihagyhatatlan látnivaló a Budai Várban.
Csodálatos berendezés, ami számomra feltűnt, túl kis helyre zsúfolták a berendezést, kicsit tágasabbnak,
jobban el tudtam volna képzelni.
Szépségéből ez semmit nem veszít!
2024. január 19.barátokkal járt itt 55 Budapest I. kerületében, a Szentháromság téren áll a Mátyás - Templom, májusi kirándulásunk alkalmából tettünk látogatást, jólesett a rekkenő hőségben egy meghitt, hűvös hely.
Áhítattal sétáltunk a templomban, csodáltuk a fantasztikusan szép építészeti remekművet.
Szavak helyett képek!
2024. január 19.barátokkal járt itt 55Ha már Karácsonyi vásár, akkor kihagyhatatlan a Szent István Bazilika látogatása.
Ide vissza kell jönni, rövid látogatás volt idő hiányában, mégis meghitt hangulatban telt az itt töltött idő, legközelebb több időt szentelünk e csodálatosan szép templom bejárására.
2024. január 19.barátokkal járt itt 55 Hamár Szeged, VIRÁG CUKRÁSZDA és KÁVÉHÁZ! Városnéző sétánk egy kis sütizéssel - fagyizással zárult, és hát hol máshol ! ? A Klauzál téren található Neobarokk stílusú épület ad otthont nemcsak a cukrászdának, az étteremnek is. Mi a cukrászda részen voltunk, látva a széles választékot, nehezen, de sikerült eldönteni mivel szeretnénk zárni a napot.
A látvány igazán lenyűgöző, az épület belseje, berendezése, hangulata marasztaló, ha Szegeden jársz kötelező tiszteletedet tenni. Beszéljenek inkább a képek!
2024. január 19.barátokkal járt itt 55 Még sohasem volt szerencsém ebben a világhírű kávéházban vendégnek lenni. Ez már múltidő. Barátnőmmel elhatároztuk, meglátogatjuk. A honlapon még itthon átolvastuk a tudnivalókat, izgatottan készültünk. Legnagyobb meglepetésünkre megérkezésünkkor nagyon hosszú sor volt előttünk, nem is láttuk az elejét.
Türelmesen álltuk a sort, addig is fotóztunk a környéken, araszolva mindig közelebb a bejárathoz! Egy óra sorban állás után kinyílt számunkra a NEW YORK KÁVÉHÁZ ajtaja. Már itt elvoltunk "ájulva" az elénk tárult látványtól. Még mindig sorbanállás, majd egy nagyon kedves Dóra nevű pincérhölgy az asztalunkhoz kisért! Az itallapról kiválasztottuk a 24 carat gold New York cappuccinonkat, már itthon elterveztük, ezt fogjuk kérni. Amíg vártuk hogy kihozzák, a kávézó fantasztikus szépségével nem tudtunk betelni. Csináltunk is rengeteg képet! Egy örök élményben volt részünk az itt töltött időben, a pincérhölgy végtelen kedvességével, a búcsúval, amit sosem felejtek! : Átölelt a Dóra nevű pincérhölgy és megkérdezte, adhat e egy puszit! Igent mondtam. Átölelve köszöntünk el egymástól, Dóra szavai a fülembe csengenek: " ez volt a napom fénypontja". . . . mondta! Visszamegyünk! Ha örök élményt szeretnél, ne hagyd ki a NEW YORK KÁVÉHÁZAT!