2015. március 16.barátokkal járt itt 45 Átutazóban Hévízen egy gyors ebédre vágytunk. A buszpályaudvar közelében kezdtünk keresgélni valamilyen egyszerű helyet. Meg is találtuk a félig büfé, félig étterem jellegű Lacikonyhát. Amíg az igen gazdag választékkal ismerkedtünk,felettébb gusztusos ételeket adtak ki a büfé ablakán, de aki úgy kívánta annak ki is vitték a fedett, fűtött sátor-étterembe a rendelést.
Húslevest és gulyáslevest választottunk kezdésnek, és akkora adagot kaptunk, hogy a rántott hal már nem fért belénk. Ekkor felajánlották, hogy becsomagolják, ha el akarjuk vinni. Mindkét leves pompás ízű és húsban sem szűkölködött. A hal is frissen ropogósan került a tányérra. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a leveseket kedvező áron, 390 forintért adták. A főételek azonban már ezer fölött kezdődnek. Hiába, Hévízen nem a magyar turisták pénztárcájához szabják az árakat. Ennek ellenére a Lacikonyha előtt mindig sokan várakoznak. Ebben alighanem a forralt bor és az egyéb innivalók is közrejátszanak. Meg a barátságos és udvarias kiszolgálás.
2015. március 13.egyedül járt itt 45 A téli hónapokban, február 28-ig különös kedvezménnyel csalogatják vendégeket, nyugdíjas ajánlataik olyannyira kedvezők, hogy több ismerősön négy-öt hetet töltött ott, mondván otthon sem jönnek ki olcsóbban. Nos, én is felkerekedtem.
Az egykori szakszervezeti üdülő jegyeit magán viselő szálló legnagyobb előnye, hogy zárt folyosón közelíthetők meg a kezelőhelyek, fedett gyógyfürdő, nem kell kabátban, csizmában vonulni. Előny, hiszen a vendégek zöme gyógykezelésre szóló beutalóval érkezik Maga a szállás elég fapados,a személyzet egy része kimondottan udvariatlan. Az étterem kellő választékú reggelit és ebédet vagy vacsorát kínál a félpanzió keretében. Sokféle húst, a szokásos köretekkel,süteményeket, gyümölcsöt, látszik az igyekezet, de nem az igaz. A húsok,halak csaknem mindig valamilyen rántásszerű mártásban úsznak, kéthetes ottlétem alatt egyszer sem volt főzelék (sült, párolt zöldség igen). Délben levesbüfével várják a vendégeket, az előző napi maradék pürésítve, felhígítva.
2015. március 7., kollégákkal járt itt 15 2014 nyarán, júniusban és augusztusban is próbálkoztunk a nagyhírű füredi étteremmel. A kerthelyiség tényleg kellemes, a pincérek is gyorsan és udvariasan hozták a halászlét. Igaz, hidegen. Mégis megkóstoltuk, és elképedtünk, egy halászlé kockából készült híg lé volt, némi haldarabokkal. Visszaküldtük.
Ekkor megmelegítve visszahozták, és ajánlották, tegyünk bele csípős paprikát. Mivel az erős ízeket ne kedveljük, tovább "kukacoskodtunk". Ekkor már nem szerettek annyira, mint amikor másodmagammal beültünk. Megint visszavitték, kaptunk bele némi sót, és ételízesítőt. Persze ettől sem lett igazi halászlé, de nem volt mit tennünk. Beleettünk. Aztán csalódottan távoztunk. Néhány héttel később újabb próbát tettünk. Ekkor egy rendezvény vendégei voltunk. Kétféle ajánlatból választhattunk. Egyikünk halat, másikunk csirke sültet választott. Meg lehetett enni. A desszert - pudingos tésztaköltemény ehetetlen volt. Nos, mi többet nem megyünk a Halászkertbe.
2015. január 8.barátokkal járt itt 55 Baráti társasággal rendszeresen - két-háromhavonta itt találkozunk, és jókat eszünk, iszunk. Úgy tűnik, mások is gyakran járnak ide, mert mindig teltház van. Csak akkor áll el a lélegzetünk, amikor fizetésre kerül sor. Mondhatni nem olcsó. Mi többnyire csak szendvicset, hideg ételeket (kaszinótojás)és süteményeket ettünk.
A cukrászsütik, krémek, habok nagyon gusztusosan sorakoznak a pultban és gyorsan fogynak. Tetszik, hogy cukormentes sütik is vannak és azok is jó ízűek. A kávék és a forrócsokik sokféle változatban kaphatók. Ez jó hír, mert két éve még alig volt ilyen válaszék.
2015. január 5.családjával járt itt 55 Tavasszal és nyáron is jártam családommal ebben a szállóban. Ami ugyan nagyon igyekszik, de azért meglátszik rajta az évtizedek pora/nyoma. Egyik alkalommal nekünk sikerült egy felújított apartmant kifognunk. Az elég jó volt. A másik alkalommal, két egymás melletti szobát kaptunk, amely korábban egy lehetett, mert a szekrény volt a válaszfal, és minden áthallatszott.
Szép volt viszont a sok virág a kertben, kellemes az étterem, nagyon udvarias a személyzet. Nagy előnye, hogy néhány lépésnyire van a tófürdő és a távolsági busz állomása is.
2015. január 5.családjával járt itt 45 Azon kevés éttermek közé tartozik az Akácfa utca híres étterme - egykor Seres Rezső zongorázott itt - amelyik karácsony első napján is nyitva tartott. Mi egy négy fős családi ebédet költöttünk el, mindannyian elégedettek voltunk. Udvarias, családias kiszolgálás. Egy felszolgáló nő volt ugyan csak az étteremben, de mindent pillanatok alatt megkaptunk.
Igen jó ízű ételeket választottunk - maceszgombócleves, marhapofa vadasan, töltött káposzta, pulykacomb. Szép volt a teríték, rendes a mellékhelyiség, ünnepi a hangulat.