2017. december 7.a párjával járt itt 25 Ide sem jövünk vissza. Ez egy thai ételeket utánzó étterem. Ha valakinek nincs összehasonlítási alapja a thai ételeknél, lehet, hogy megfelelő lesz. Akinek van, még véletlenül se térjen be ide. A Tom yum és a Tom ka levesekben sok kemény, fás, elrághatatlan gyömbér szár karikák vannak, és ugyanilyen zöld hagyma szár darabok.
A zöld leveleket mintha most akasztották volna le a bokorról, kb. olyan kemények mint a babérlevelek. A levesek egyébként íztelenek és hatalmas csirkemell darabok vannak benne, gusztustalanul. A klasszikus Thai pad egy katasztrófa, savanyú ananászdarabokkal, ízetlen összedobált étel, és a savanyú-édes sem különb. A koronát az uborka limonádé tette fel, a dominens uborka ízével. Thaiföldön az utolsó utcasarki sátoros büfében is különb az étel, mint itt. Sajnáljuk, hogy itt ebédeltünk 8500-ért. Maga az étterem a Mammut II. 2. emeletén egy szép látvány, a berendezése egyszerű, de praktikus, nagy a tér és tele van vendégekkel. Csábító a nyitott rálátás a bejáratra és az étterem belsejére. De javasolnánk a tulajdonosoknak, hogy ha voltak már Thaiföldön és ismertik az autentikus ételeket, akkor folyamatosan ellenőrizzék a konyhát, mert ez így nagyon gagyi. És ahhoz képest, hogy ez egy önkiszolgáló fast food étterem, elég drága is.
2017. november 28.a párjával járt itt 45 Ismerőseinktől hallottunk a helyről. Állítólag évtizedek óta ott működik, és a környék legolcsóbb és legjobb konyhájú helye. No lássuk csak miről beszélnek. Felhívtam vasárnap délben, hogy nyitva van-e. Közölték, hogy persze, de ne menjünk, mert tele vannak. Esetleg, ha nagyon ragaszkodunk hozzá 14h-kor ebédelhetünk ott.
Ezt elfogadtuk és meg is bizonyosodtunk róla, hogy még kettőkor is majdnem tele volt az étterem. Pedig elég szép nagy, tágas terem. Ez a Pénzügyőr sportpálya étterme, nem könnyű megtalálni, egy zsákutca végéről van a bejárat, semmi étteremre utaló felirat nincs, mintha a sportpályára lenne ott bejárat. Belépve egy szockóból ottmaradt csumi étterem látványa fogadott bennünket, szabvány székek és asztalok. A felszolgálók rohangálása a rengeteg vendég között, röptében a hangedlivel lesodort ételmaradékok az asztalról és székről, röptében megkérdezve "Kérnek egy üveg szódavizet? "
Ennek ellenére aránylag gyorsan kaptunk étlapot, ami elég szép választékot tartalmazott méltányos árakon. Az étlap elején a NAV Pénzügyőr felirat szerepel. A poharak és tányérok nagyon egyszerűek, semmi flanc. Amikor kihozták a két húslevest egy levestálban, ami kb. 5 nagy tányér levesnek felelt meg, csak néztünk, ilyen is régen volt. . . Főételként rántott harcsát petrezselymes burgonyával és tartárral, és óvári szeletet rendeltünk. Első kóstolásra felragyogott a szemünk. Egymásra néztünk és megállapítottuk, hogy itt tudnak főzni! Az ételek a standardnak megfelelőek és nagyon ízletesek voltak. A túrós palacsinta szintén. Az adagok elégségesek. A nagyfröccs is olaszrizlingből volt, vastag falú pohárban. A gyorsan elköltött ebéd után a fizetésnél sem csalatkoztunk, ebben az étteremben sokat dolgoznak alacsony árakon. Szerintünk Pasarét összes alacsony keresetű polgára ide jár évtizedek óta étkezni. És milyen jól teszi! Ilyen konyhát nem nagyon találni a környéken! Köszönjük Pénzügyőr étterem.
2017. november 28.a párjával járt itt 55 Sokáig nem hittük igazán, hogy jó lehet, mert a facebook-on terjesztett önreklámoknak nem nagyon hiszünk. Egy szerencséje volt, a mindig változó választékot is közzétette és ez mindig csábító is volt. Pasaréten kis piros kockás? Hm. . . . Eléggé ismeretlen, itt sem szerepelt. Végül elszántuk magunkat és nagyon jól tettük.
Ebédfőzés helyetti hétvégi gasztro kirándulásaink során ide foglaltunk asztalt. A bejáratot alig találni meg, mintha egy bezárt régi létesítmény lenne a címen. De nyitva van a kapu és belül minden rendben van. Egy helyes kisvendéglőt találtunk, nyáron kerthelyiséggel. Sok hely nincs, ezért érdemes előre foglalni. A helyiség hangulatos és rendezett. Az étlap egy fekete táblára írt aznapi választék a falon. Nem egy több oldalas tábla. . . . . De a rajta lévő ételek az egyszerűtől a standard elegánsig terjednek. Mi választottunk két húslevest, egy rántott borjúlábat és egy Stroganof bélszín ragut. Az ételek gyorsan érkeztek, a felszolgálás kedves és megfelelő volt, és a konyhában is kitűnő munkát végeztek. (Sajnos a kapribogyót nem sikerült beszerezniük. . . . )
Desszertként rakott palacsintát ettünk, soha rosszabbat! Ide még visszatérünk. . . . bár azzal kalkulálni kell, hogy az árak nem a piros kockás abroszos kisvendéglők áraihoz hasonlítanak.
2017. november 26.a párjával járt itt 45 Nekünk már régen hiányzott egy ilyen hely, ahova büfé lévén bármikor bárhogyan beugorhatunk és a közelben van. Mint ismert a tengeri állatok nagykereskedelme van mögötte, ezért a választék is ennek megfelelő és mindig friss. Szeretjük a halat, rákokat, itt pedig látványkonyhában a szakácsok ott grillezik frissen a rendelt ételt.
Semmi fakszni, egy nagy fűtött sátrat csatoltak a főépülethez és padok, asztalok, önkiszolgálás, tálca, rajta papíron az étel. Az tény, hogy nem olcsó hely, de el kell fogadni, hogy az import tenger gyümölcsei mindig drágák, máshol is. Egyetlen kifogásunk van, a fish&chips halán a bunda kicsit vastag, mi már ettünk Angliában több helyen is és ott több hal van kisebb bundában. Hát igen, az árrésre is gondoltak. . . . No és a fish&chips teszi ki a forgalmuk 3/4 részét.
2017. október 22.a párjával járt itt 35 Régen tervezzük, hogy meglátogatjuk ezt az éttermet, és eszünk egy igazi olasz menüt a szokott olasz tészták helyett. Sajnos csalódnunk kellett. Maga az étterem Budapest banknegyedében van, mind kívülről mind belülről igényesen kialakított, tágas nagy helyiségek, látványkonyha a nagy üvegablakon túl, rusztikus, hangulatos enteriőr.
Kellemes olasz zene. Gondoltuk a konyha sem lehet rossz, ha már ennyit fordítottak a helyiségre. Véleményünk szerint nem a látvány kedvéért megy az ember étterembe, hanem az étkezés kedvéért. Rendeltünk 2 vadgomba levest, amelynek alig volt íze, és a gomba rágós tönkjeit is beledarabolták. Főételként 2 libamájjal töltött gyöngytyúk mellett rendeltünk krumplipürével és rozmaringos pirított burgonyával. Mint ismert, a gyöngytyúk barna húsú szárnyas, tehát nem nehéz megkülönböztetni a fehér húsú szárnyasoktól. Elég megdöbbentő módon kaptunk nagyobb méretű tányéron elrendezve 1 kis fehér húsú alsó tyúkcombot és 1 fehér húsú tyúk mell darabot, a libamájat nem sikerült felfedeznünk benne, bár tény, hogy valamilyen kevés töltelék volt benne, de semmi máj íze nem volt. Tény, hogy az egész művészien, szépen volt elrendezve és megtálalva. A krumplipüré kifogástalan volt, de meglepetésként a rozmaringos pirított burgonya egyszerű pommes frites volt száraz rozmaringgal megszórva. Attól tartunk, hogy mirelitből. Még egy hozzá nem értő vendég is meg tudja különböztetni ezeket, már csak az alakjuknál fogva is, és a pirított nem azt jelenti, hogy hasábburgonyát teljesen átsütünk. Desszertként két gorgonzolával töltött meleg csokitortácskát rendeltünk körte sorbettel. Tényleg tortácska volt, de semmi körte ízzel a sorbetben, egy különleges névvel ellátott teljesen átlagos desszert volt. És ez a jellemző az ételekre. Különleges nevek, kis adagban szépen tálalt, de nem minőségi ételek, és az a kedves vendég, aki nem tudja megkülönböztetni, hogy mit kap, pórul is járhat, mint mi. Szégyen, hogy nem tudja ez az étterem a saját magára kitalált nívóját tartani, lehúzza a vendéget apró átverésekkel, bár ha az árakat nézzük, nem is olyan aprók. A felszolgálás rendkívül kedves és gyors volt, a milliő, a tisztaság elérte a megfelelő színvonalat, de nem ezért mentünk oda ebédelni. . . . a konyhával komoly gond van, hogy engedheti ezt meg magának az étterem?
2017. augusztus 20.a párjával járt itt 45 Általában évenként 1x-2x látogatunk el ide, ha steak-et akarunk enni és nagyon ki vagyunk éhezve rá, mert mint ismert, a jobb steakek nem kis adagok. Tanácsos előre foglalni, ha asztalt akarsz kapni, főként hét végén. A tapasztalataink azonosak az utóbbi években, a színvonalat tartják, sajnos azonban ennek a szintje kívánnivalót hagy maga után.
Le kell szögezni, hogy a steak mindig úgy volt megsütve, ahogy azt kell, bármilyen módra, annak megfelelő adagra és bármilyen sütési mód (rare, medium, well done) szerint kértük. És mivel ez a ház speciálisan steak house, ez egy nagyon lényeges momentum. Végül is ez az, ami miatt oda megyünk, ha steak-ról van szó. Az étlap szerkezete és választéka is jó, praktikus és egymáshoz illő kiegészítők is megtalálhatók. A borlap is illeszkedik az ételválasztékhoz, a vörösborok szortimentjéből könnyen lehet választani a steak-ekhez. A helyiség western stílusa egy átlagos kocsmaberendezésnek felel meg, azonban ha az árakkal vetjük össze, kicsit lehetne kifinomultabb. Az amerikai mogyorót már igazán el lehetne tüntetni, unalmas, és túl "egyszerű". Mi ettünk egy francia hagymalevest, egy ököruszály levest és két Bélszín Kedvessy-t. Most jön a sajnos. A hagymaleves sűrűre sikerült, kicsit több volt a tejszín benne, ezért elvitte a hagyma ízét is, pedig volt benne rendesen hagyma. Az standard ököruszály leves szintén egy sűrített pirospaprikás leves volt, csak az örökusztály/marhafarok megléte miatt lehetett annak nevezni. Még az is jobb megoldás lett volna, ha a kész marhafarokra más húslevest szűrnek rá. Egyik leves sem felelt meg a karakterének, még ha a standard-től eltekintünk, akkor sem. A két Kedvessy bélszínje kiváló volt ízre, állagra és adagra is. De! nem kellett volna a gombakonzervből kihalászni két gombát és rátenni a húsra, tekintettel arra, hogy gombapép jár ehhez, le kéne gyártania az étteremnek a pirított krutonokat, ennél az ételnél szintén gombapépesen a hús alá, a borjúvesét nem tették rá a libamáj mellé, a vajas zöldborsó szintén hiányzott. A mártásban ugyan volt kapor, de maga a mártás nem volt friss, és nem jött át a kapor üde íze. Hasonló problémákat már többször tapasztaltuk itt, ideje lenne levizsgáznia a szakácsnak, vagy továbbképezni. Nos lehet egy standard receptet átgondolni, de akkor már nem annak hívják. Persze, ha arra gondolnak, hogy a kedves vendég úgysem tudja megkülönböztetni. . . . . Kedves Tulajdonosok, nem szép dolog átlódítani azt a vendéget aki nem ért hozzá! Ezekhez az árakhoz már illene korrektnek lenni. Bár igaz, az étlap tartalmaz alacsonyabb árú ételeket is, de ugye Önök Steak house-nak gondolták ezt az éttermet?
2017. június 29.a párjával járt itt 55 Véletlenül estünk be, hazafelé az M7-sen. Csak bekanyarodtunk ebédelni, semmit nem tudtunk róluk. Nagy szerencsénk volt! Biztosan vagyunk benne, hogy a környék legjobb éttermét fogtuk ki. Hangulatos szőlő pergola alatt a hűvösben ebédeltünk a nagy kánikulában, két húslevest házi májgaluskával.
A leves kiváló volt, a májgaluska pedig tényleg házi és nagyon finom volt. Ettünk még egy rántott szeletet lepirított krumplival és egy Cordon Bleu-t rizzsel, káposztasalátával. Minden kifogástalan volt, finom házi ízek, ilyen pirított krumplival már régen találkoztunk. Örülünk, hogy megismertük ezt a vendéglőt és a kedves tulajdonos családot. Állítólag már ott vannak 20 éve, mi kívánunk nekik legalább még ennyi sikeres évet. Máskor is beugrunk, ha arra járunk!
2017. június 29.egyedül járt itt 15 Séta közben beugrottam bekapni egy palacsintát. 2 vendég ücsörgött a teraszon, körben eldobált szemét. Benn senki sehol. A pultban sem. Ácsorogtam pár percig, már éppen el akartam menni, amikor megjelent egy ápolatlan fiatal lány és kedvetlenül megkérdezte, hogy mit szeretnék? Rendeltem 1 db. kakaós palacsintát, bár már ahhoz sem volt kedvem.
Elővett előre lesütött palacsintákat, megkérdezte, hogy felmelegítse-e a mikrowelle-ben? Közben csörgött a telefonom, felvettem, csak integettem a fejemmel, hogy ne melegítse. Belelapátolt kb. 3 kanál por nesskakaót, rátette egy műanyag tálcára, beborította folpack-kal, fizettem és kijöttem. Az autómban lehúztam a folpackot, beleharaptam a palacsintába, amiből kiömlött a por kakaó a blúzomra, a tészta rágós volt és ízetlen. Kiszálltam a kocsiból kidobtam a szemétbe a palacsintát, és hazamentem kimosni a blúzom. Az életben nem megyek többet be ebbe az üzletbe! Fogalmuk nincs a palacsintáról, vagy lusták frissen elkészíteni. Hideg palacsintába hideg kakaóport? Tényleg be kéne zárniuk.
2017. június 7.a párjával járt itt 35 Osztozva az előttem író véleményével, csak meg tudom ismételni azt. Másodszor voltunk a Kistücsökben, csak azért, hogy az első csalódásunkat felülírjuk - hátha jobb lesz. Hiszen az összes szakmai site-on ez az étterem az elsők között van, a Balatonon főképpen. Szintén bedugtak a kerthelyiség egyik zsúfolt asztalához, alig bírtunk leülni, pedig máshol is volt hely.
Rendeltünk fejenként 2 fogást és két fröccsöt, összefoglalva elmondhatjuk, hogy teljesen átlagosan elkészült ételek voltak, - elmondhatjuk, hogy a Balatonon is találunk hasonlóakat más nem felkapott kisvendéglőkben - amire még vártunk is félórát. A felszolgálók tele vannak önbizalommal, hogy ők ezen a csoda helyen dolgozhatnak - de semmi alázat a vendégek iránt. Ezt már egyszer két évvel ezelőtt megtapasztaltuk, nos semmi nem változott, ezzel le is írtuk ezt az éttermet. Bár lehetséges, hogy a fine dining jeles képviselőinek csodás nouvelle cuisin költeményeket is elő tudnak állítani, de ami a magyar átlagos polgártársak igényeit kiszolgálná azt inkább máshol kell keresni. Ár-érték arányról ne beszéljünk, mert nem vagyunk ellene a magas áraknak, ha azokhoz olyan minőség és technológia társul. De nem itt.
2017. június 7.a párjával járt itt 25 Balatonszemestől Balatonlelle irányában a 132 km kőnél le a part felé, közvetlen a vasút tövében található ez a büfé, állítólag már évtizedek óta. Parkolóhely zsúfolt, tele. Mi szeretjük a halakat, és mivel arra jártunk, megvizsgáltuk ezt a helyet is.
Pont ebédidőben értünk oda pünkösdhétfőn, amikor is hosszú sor állt, halászlé nem volt, hekk, sült krumpli nem volt, maradt mint lehetőség a süllő, fogas, keszeg sülve, vagy kolbász, rántott szelet, krumplisaláta, kenyér, kovászos uborka. Mi két süllőt ettünk krumplisalátával és kovászos uborkával, italt nem fogyasztottunk. A süllők darabonként - az ő bevallásuk szerint is - max. 30-40 dekásak voltak, amik- 40 dkg/max. 833,- Ft. a Balaton Halászati Zrt nagykereskedelmi beszerzési árán kerülhettek oda, és mi a két süllőért, a krumplisalátáért és a két kovászos uborkáért fizettünk összesen 8. 500,- Ft-ot egy büfében. Ha minden beszerzési árat összeadunk, akkor sem lehetett több 3000,- forintnál, tehát 185 % körüli haszonkulccsal dolgozik ez a nagyon egyszerű kis büfé. Persze a mérleg csak befelé mutat, a vevő nem látja a súlyt. . . . Persze csak készpénzt fogadnak el. . . . Persze semmi olcsóbb megoldás, pl. Hekk, vagy sült krumpli nincs. . . Tetejében várd végig a hosszú sort, a fejedre tűző nap alatt, mert az asztaloknál napernyő sincs. Nos ennyit a büfé rentabilitásáról és a vendégeknek nyújtott szolgáltatásról. Hogy pozitív véleményt is írjunk, a süllő jól volt megsütve! Máskor inkább egy kellemes kisvendéglőbe ülünk be, ahol az ár-érték arány valamivel kedvezőbb lesz talán.