2017. április 20., kollégákkal járt itt 25 Csapatépítő tréningen voltunk a szállodában, ennek részét képezte egy ebéd a hotel éttermében. Maga az étterem egy bazi nagy hodály, valószínűleg ilyen rendezvényekre lehetnek szakosodva, mert nagyon sok asztalon kitéve különböző cégek neve, valószínűleg ezek munkatársai is a miénkhez hasonló programon tartózkodtak a szállodában.
Az ebéd svédasztalos jellegű volt, felejthető egyenhúsleves, különböző kinézetű, de ugyanolyan ízű sajtfalatkák, TESCO-gazdaságos melegételpult. Nem vagyok nagyon válogatós, de a melegételekből alig tudtam választani (nem a hatalmas választék, hanem annak hiánya miatt), végül valami rántott csirkecombot ettem krumplival. Kiszolgálásról nem lehet beszélni, amikor leültünk, mindenki kapott egy üveg valamit, amit kért, aztán többet nem jöttek kínálni, biztos annyi járt. Nekem leginkább egy kiglancolt menzára emlékeztetett, már annyiban, hogy ilyen ételeket a céges menzán is kapok. Persze aztán lehet, hogy ez a választék csak a céges rendezvények résztvevőinek szól, aki az utcáról bemegy annak egész más a kínálat és a minőség - sajnos erről nem tudtam meggyőződni, mert amíg ott voltunk (kb. 3/4 órát) az utcáról nem jött be senki (ebédidőben).
2017. április 10.a párjával járt itt 55 Szombatonként a leggyakrabban Gödöllőre megyünk bevásárolni, ilyenkor mindig beülünk reggelizni a Jókenyérbe. A bolt Gödöllő szívében, rendkívül jó helyen van, hidegben a helyiségen belül lehet leülni, de nyáron az üzlet előtt is vannak asztalok, székek. Nagy és változatos a szendvicsválaszték, de jó a kávéjuk, van frissen facsart narancslé, különleges cukrászsütemények is.
Na és hát természetesen a jó minőségű, finom kenyerek, pogácsák, a klasszikus túrós és a kakaóscsiga és még százféle termék. Húsvét előtt mindig rendelünk a teljesen házias jellegű vajas-mazsolás kalácsukból, tényleg a régi idők ízeit idézi.
2017. április 9.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Az IttJártam-on kerestem hozzánk viszonylag közel eső vietnami éttermet, itt fedeztem fel a Kőbánya központjában, a templommal szinte szemben lévő Hoan Nam-ot. Az ételek rendkívül finomak, és irdatlan nagy adagok. Vietnami étteremben először mindig nagy kedvencemet a Pho levest kóstolom meg, nekem tökéletes, igazán harmónikus ízvilágú volt.
A nagy adagot egy kisebb lavórnyi méretű tálban hozzák ki, úgyhogy aki nem hozzám hasonló Pho imádó, az kérjen inkább kis adagot. Nagyon finom, ropogós volt a Hanoi tekercs, utána pedig az öntött vas lapon tálalt (amikor hozzák, még serceg, annyira friss) sült zöldségek marha, illetve csirkehússal. Hozzá köretnek akkora adag sült tésztát, illetve rizst hoztak, hogy szerintem önmagában elég lenne két embernek. (A tésztát és a rizst el is csomagoltattuk, mert nem bírtunk már vele. )
Bár mi foglalás nélkül mentünk, vasárnap ebédidőben érdemes helyet foglalni, mert délre szinte teljesen megtelt a helyiség. És jöttek vietnami vendégek is, ami nekem önmagában is garancia arra, hogy kitűnő helyről van szó. A kiszolgálás gyors, mosolygós, a pincérek mind vietnamiak, de jól tudnak magyarul. A minőséghez és az adagokhoz képest kifejezetten olcsó volt, én elégedettségem jeléül adtam borravalót is (annyit, amennyit magyar étteremben is szoktam adni), nekem nem szóltak, hogy ez zavarná őket, megköszönték, eltették (ezt csak azért írom külön, mert több véleményező hangsúlyozta, hogy nem szabad borravalót adni, nekem nem így tűnt. De ha elégedett voltam mindennel, miért ne adnék? )
Ez lenne az elit bevásárlóközpont? -
Szamos Csokoládé - Hegyvidék Bevásárlóközpont Budapest
2017. április 7.a párjával járt itt 35 A közelmúltban autóztunk el kíváncsiságból az egyik ismerősünk által elit bevásárlóközpontnak tartott Hegyvidékbe. Háááát nem tudom. Az kétségtelen, hogy a mélygarázsban parkoló nagyszámú fullextrás terepjáró között végignézve látható volt, hogy nem egy borsodi falucskában járunk és egyes üzletek árai is abból indulnak ki, hogy ide budai milliomosok járnak.
. . :)
Úgy látszik viszont, a korábbi értékelő tapasztalata nem egyedi, mert én is hasonlót tapasztaltam a Szamos elárusító helyén a kiszolgálás terén. A választék, minőség ugyanaz, mint minden más Szamosnál, erről nem tudok többet mondani (szerintem aki egy Szamost értékelt, az kb. az összeset értékelte, különbség tényleg csak a kiszolgálásban van. )
De érdekes módon több más helyen is ilyen stílust tapasztaltunk (pl. az ismert gasztroműsorban sztárolt hentesnél is elég mogorvák voltak, de a legjobb, hogy a hentesgyerek nem tudta mit akarok, amikor egy olyan húst kértem, amelyiknek a neve a cégérjükre is ki van írva. . . . ) , nem tudom, lehet, hogy látszott rajtunk, Pestről jöttünk, a készséges kiszolgálás itt meg csak a budai elitnek jár. . . :))))
2017. április 7.a párjával járt itt 35 Az Allee-hoz közeli piacon voltunk bevásárolni, és mivel a közeli beülős tejivó még zárva volt, ezért a PrimaPék Allee üzemegységében akartunk reggelizni. Mit mondjak, nem egy vendégcsalogató hely. Annak ellenére, hogy kávét, szendvicseket, finompékárut, üdítőt árulnak, amit sok hasonló helyen helyben is el lehet fogyasztani (ugyanis kitesznek asztalokat, székeket), itt erre semmi fajta lehetőség nincs.
Tekintve, hogy meglehetősen csípős tavaszi reggel volt, az Allee és a piac közötti sétálóutca padjára sem volt kedvünk kiülni elfogyasztani a (meglehetősen felejthető) szendvicseinket, ezért végül lementünk a mélygarázsba, és az autóban ettük meg. . . . A vendégtaszító körülményekhez jól passzolt az elárusító hölgy modora, úgy tűnt, mintha ránk haragudna, mert szombat reggel ott kell állnia álmosan a pult mögött, és olyan seggfejeket kiszolgálni, mint mi. . . :)
Úgyhogy csak azok menjenek erre a helyre, akik nem helyben akarnának reggelizni a termékeikből, hanem megveszik, és húznak. . .
2017. március 23.gyerekekkel járt itt 25 A hely Gödöllő felől autózva nem sokkal Máriabesnyő után található a régi 3-as út mellett baloldalt. Nekem hatalmas nagy csalódás volt, talán a legnagyobb negatív éttermi „élményem”.
A családdal kifejezetten nagy kedvencüket, a hely cégéreként is hirdetett sült malacot enni mentünk ide (külön ügyelve arra, hogy korán menjünk, hogy biztosan legyen), ehhez képest közölték, hogy aznap nincs sült malac (a MALACkertben), mert egy autós megállt, és az aznapra sütött összes malachúst elvitte (? ! ). Ezt értettem is meg nem is, mert az étteremnek ez biztosan nagyon jó volt egy bizonyos szempontból, viszont ezzel jól megszívatták az összes vendéget, aki aznap azért ment ki és autózott nem keveset, hogy finom parázson sült malachúst egyen. Szerintem aki kereskedelmi mennyiségű sült malacot akar venni, az rendelje meg előre, süssenek a részére külön annyit, amennyit rendelt, de ne a betérő vendégeknek szánt teljes aznapi ételkészletet adják oda egyben. Úgy gondolom ilyet egy olyan étterem nem csinálhat, amelyik kifejezetten a sült malacával hirdeti magát, csábítja a vendégeit, az nem cseszhet ki így a többi vendéggel. Én is hetekig hülyítettem előtte a nagybátyámékat, hogy ide el kell jönniük, mert ilyen sült malacot máshol nem esznek, ehhez képest rohadt nagy lebőgés volt előttük is. Végül aztán jobb híján sült oldalast ettünk, mert (gyúrva a sült malacra) nagyon éhesek voltunk, és nem volt kedvünk már elmenni máshová, ez a maga nemében nem volt rossz, de ilyet bármikor tudok csinálni otthon is, ezért biztosan nem autóztam volna ki a Domonyvölgybe. Úgyhogy végül is rossz szájízzel, nagyon csalódottan távoztunk, azóta nem is mentünk vissza, ki tudja mikor jár arra megint vastagbukszájú Józsi, és veszi meg egyben az étterem teljes aznapi kajakészletét. Erre lehet mondani, hogy egyedi eset, de mi pont ezt az egyedi esetet szívtuk meg (de gondolom ha erre aznap sor kerülhetett, sor kerülhet rá máskor is). Az időpontra pontosan nem emlékszem, de a mai napig nem felejtettem el.
2017. március 23.a párjával járt itt 55 Az Illés (közkeletű néven Garfield) Cukrászda Kistarcsán (a 3-as útról nézve) a HÉV túloldalán található. Mi alapvetően a rendkívül finom saját készítésű kenyérért, pékáruért, kalácsért járunk ide, de van nagyon sokfajta kitűnő pogácsájuk is, nekem a gouda sajtos a kedvencem, ilyen szenzációs pogácsát máshol nem sokat ettem még.
Ugyancsak kedvencünk a hájastésztára emlékeztető lekvárral töltött nagymama lekvárosa nevű aprósüteményük is, tényleg nagyon házi jellegű. Természetesen van nagyon sokfajta klasszikus cukrászsütemény és fagyi is, nagyon jók azok is, de mi itt cukrászsüteményt ritkábban veszünk. Van elég nagy beülős részük és gyerekjátszó hely is, így helyben fogyasztásra is nagyon alkalmas (bár én helyben is a pogácsát szoktam eszegetni).
2017. március 23.egyedül járt itt 45 A Lipóti Pékség ezen elárusítóhelye az Aréna Plázában, közvetlenül a TESCO-val szemben helyezkedik el. A kenyérválaszték jó, régebben nagyon szerettük a nagy fehér kerek parasztkenyerüket, amely a régi idők kenyereire emlékeztetett, de egy idő óta leszoktunk a fehérlisztes kenyerekről, így itt is inkább a kornspitz jellegű rozsos péksüteményüket vesszük.
Külön pult van szendvicseknek, tejtermékeknek, de láttam kolbászt, szalonnát is, nyilván ezek nem a pékség termékei, hanem valakiknek a dolgait is forgalmazzák. A kiszolgálás itt is a plázák ilyen jellegű elárusítóhelyein tapasztalt egykedvű, személytelen, hangulattalan, de úgy tűnik ehhez manapság már hozzá kell szokni (a napokban voltam az egyik korábban véleményezett cukrászdában, ott hangosan köszöntek, mosolyogva szolgáltak ki, tényleg a szívesen látott „kedves vendég”-nek éreztem magam, nem pedig a „na mit akar ez itt, most miatta nem tudom befejezni a csevelyt a telcsin a Marcsival” ábrázattal néztek rám - totál megdöbbentem, kerestem is a szívatós műsor rejtett kameráját a háttérben…. :) )
2017. március 23.a párjával járt itt 35A kínai gyorséttermek értékelésével az a gondom, hogy magyar szemmel nézve nagyon „egyenkaják” vannak mindenütt, egyformának kinéző és ízű hígzselé-szerű édes-savanyú leves, mindenféle csuszpájzos készítmények (gondolom valamilyen szójaszósz lehet az alap, mert egyenletes sötétbarnásak az ételek), sült tészták, zöldségek és bundázott frissensültek (csirkemell, zöldség, de sok helyen van banán is).
Úgyhogy ha ránézek egy kínai gyorskajálda kínálatára, én szinte mindenütt „ugyanazt” látom, persze nyilván vannak eltérések (különösen, ha egy kínai nézi). Ez a gyorsétterem is ezt hozza, én nem igazán tudok különbséget tenni, hogy mennyiben más pl. a közelmúltban értékelt, Pólusban található kínai gyorsétteremtől. Én biztonság kedvéért itt is ugyanazt ettem, mint más kínaiban (érdekes módon ez is minden kínai gyorsban megtalálható): az „illatos-omlós” sörtésztaszerű valamiben (ha az embernek szerencséje van) frissen kisütött csirkemellet, „picicíp” szósszal és káposztasalátával. Ez itt (is) jó volt (tényleg frissen sültet sikerült kifogni, nem órák óta ott szottyadó valamit), de sok egyedit nem tudok mondani a helyről, olyan, mint a többi kínai gyorsétterem. Aki az Árkádban kínait akar enni, annak ajánlom.
2017. március 23.gyerekekkel járt itt 45 A korábban már értékelt étterem mellett másik kedvenc gödöllői helyünk a Napsugár. Hétvégén be lehet fizetni „annyit ehet, amennyit bír” jellegű svédasztalos ebédre, nagyon jó levesek, hidegkonyhai készítmények, pörkölt jellegű készételek, rántott dolgok vannak és többfajta desszert.
Az ár jóval mérsékeltebb, mint a hasonló jellegű nagy étteremlánc hétvégi árai, viszont itt frissen süttetés nincs, de nem kell aggódni, attól még jól lehet lakni a svédasztalról. Ugyanakkor itt a svédasztal mellett lehet étlapról is rendelni, nagyon nagy a választék, szerintem mindenki megtalálja a kedvére valót. Nekem az étlapról a báránycsülök a kedvencem. Működik úgy is a dolog, hogy van aki étlapról rendel, és van aki svédasztalos kajálást. Azt nem tudom, figyelik-e, hogy a „svédasztalos” pakol-e át kaját az étlapos rendelőnek, mi nem próbáltuk ki, egyrészt mert nem szeretem az ilyen „trükközést” (hogy csúnyább szót ne használjak), másrészt meg az étlapról rendelt étellel is degeszre zabálhatja magát az ember.