2016. december 30.a párjával járt itt 45 Az étterem belső terének kialakítása nagyon egyedi, hangulatos, valóban egy alpesi fogadóban érezheti magát az ember. Az ételek között találni számos nagyon finom bajor specialitást (csülök, rántott oldalas, bajor kolbász), a gond, hogy eléggé drágán.
Amikor mi voltunk, az átlagosnál jóval többet kellett várni, itt is tapasztaltam amitől minden étteremben falnak megyek: volt egy ismerős brancs, amelyet látványosan jóval figyelmesebben, kitüntetettebben szolgáltak ki, mint más vendégeket. Ez addig nem baj, amíg nem megy a többi vendég kiszolgálásának rovására - de itt érezhetően arra ment. Na most, amíg tőlem ugyanannyi pénzt kérnek el a szolgáltatásukért, mint a haveri társaságtól, addig szolgáljanak ki ugyanúgy, ugyanolyan figyelmesen, gyorsan és ha előbb érkezünk, mint haverék, akkor ne jóval később kapjunk már meg minden ételt. A környezet és az ételek miatt ajánlom kipróbálásra.
2016. december 29.a párjával járt itt 35 Az előételek (tatár, hidegkonyhai készítménye) jók, bár pl. tatár csak hétvégén van. A készételek is finomak bár olyan hatalmas választék nincs. Ami nem jött be: kitesznek melegítőlámpa alá előre megsütött csülköt és oldalast, amelyikből mindenki maga vághat.
Azt nem tudom, hogy már eleve ilyen szárazra sütik, vagy a forró lámpa alatt szárad ki, de többször is eléggé nagy gondot okozott, hogy egy szaftosabb darabot vágjak, így egy idő után inkább nem erőltettem. Elvileg lehet pácolt húst is frissen süttetni, de a választék kicsi, és amikor mi ott voltunk (ez jó pár alkalom), soha nem állt ott senki, aki sütötte volna a húst (lsd. más étteremben [moderálva - a szerk. ], ahol mindig két szakács áll folyamatosan a hússütő pultnál), így a hússüttetés soha nem jött össze. (Bár lehet, hogy jobban jártunk, mert a szomszéd lánya ott tartotta az érettségi bankettjét, nekik sikerült a hússüttetés, ők meg arról panaszkodtak, hogy pl. a süttetett pisztráng totál nyers maradt). Desszertnek van egy nagy fagyis pult, amelyből mindenki maga szedhet fagyit, a gyerekek ezt nagyon élvezik. Viszont aki nem szereti a fagyit, az nem nagyon tud mit választani, a további desszertkínálat ugyanis nem éttermi színvonalú. A kiszolgálás elég változó, volt eset, hogy nagyon készséges, figyelmes pincérünk volt, de volt, hogy nekünk kellett elmenni szólni, hogy hozzanak már valamit (egyébként korlátlan italfogyasztásunk volt), mert a kajára inni szeretnénk. Úgyhogy én rászoktam, ha arra vetődik egy pincér, megrendelem egyszerre az italt. Összefoglalva: olcsóbb valamivel, mint a más, hasonló étterem [moderálva - a szerk. ], de a választék és a minőség meg sem közelíti azt.
2016. december 29.gyerekekkel járt itt 45 Több Trófeában is jártunk (zuglói, Király utcai, Margit hídnál lévő), de a Szerémi úti kiemelkedik valamennyi közül. Az ételek kitűnőek, a választék talán a legnagyobb az összes közül. Kedvencemet, a tatárbifszteket nagy tálban tették ki, nem kis köpet adagokban, mint a Király utcában, amely így gyorsan elfogyott és úgy kellett vadászni rá.
De kifogtunk már itt isteni pacalt és sült csülköt is, nem is beszélve a pizzájukról. Mi általában szombat vagy vasárnap megyünk, akkor nagyon sokan vannak, de általában nem zavaró, mert az étterem elég nagy. Az ételeket folyamatosan töltik fel, így mindenből jut, ezért kicsit vicces, amikor egyes étkezőtársak ahogy megérkeznek, kirohannak kaját szedni, és bizony már láttam olyat is, aki a tányérjára halmozta a franciasalátát, mellé a pörköltet és a libatöpörtyűt, és hogy biztosra menjen, még egy kis adag somlóit is. Nem vicc! ! Csak azt csodálom, hogy a pincérek az ilyet hogyan tudják megállni röhögés nélkül. Először picit zavaró volt, de aztán már csak röhögtünk azon is, hogy egyesek fontosnak tartják tudatni mindenkivel, hogy éppen születésnapjuk van, ezért vasárnaponként általában 4-5-ször is meg kell hallgatni minden beszélgetést elnyomó iszonyatos hangerővel Halász Jutka "Boldog születésnapot" című örökbecsűjét. De egyszer belefutottunk olyanba is, hogy egy hölgy egy általa elénekelt számmal köszöntött valakit, ami még nem lett volna baj, az viszont igen, hogy a hölgynek az X Faktor legmélyebb bugyrait idéző fahangja volt, és a virnyákolást percekig kellett hallgatnia a több száz vendégnek totál hangerőn. . . :)
2016. december 28.a párjával járt itt 55 Már évek óta járunk a Spiritbe, lehetőség szerint minden évben elmegyünk. Ez volt eddig az a hely Magyarországon, amelyiknél első alkalommal bár a belépésnél is tátva maradt a szánk, olyan gyönyörű kialakítású. A szobák tiszták, jól berendezettek. A fürdő részleg minden igényt kielégít, tökéletes pihenést biztosít minden korosztálynak.
Az étterem reggelinél és vacsoránál is svédasztalos jellegű, próbálnak minden igényt kielégíteni. Már nagyon tervezzük, hogy 2017-ben is eljutunk ide pár napra.
2016. december 28.családjával járt itt 55 A Solier értékelésénél külön kell választani a földszinti cukrászdát és az emeleti éttermet. A cukrászda szerintem szenzációs, a torták változatosak, könnyűek, nagyon jóízűek. Ennél már csak a sós sütemények a jobbak, ennyire finom, pillekönnyű, napok múlva is ropogós sós rúddal máshol még sehol nem találkoztam.
DE nagyon finom a pogácsa, a Solier krémes és a fagyi is. Ezen kívül készítenek sokféle házi bonbont is, amely szintén különleges. Most voltunk vendégségben Karácsonykor, a házigazda a Daubner nagy rajongója, így a bejgli Daubner készítmény volt. Nem volt rossz, de szerintem a Solier diós sokkal jobb. Áttérve az emeleti étteremre: van egy állandó étlap, és egy viszonylag gyakran változó séf ajánlata ételsor. Utóbbiban mindig törekednek arra, hogy szezonális ételek legyenek. Levest mindig eszem, még nem volt rá eset, hogy csalódtam volna, de ugyanez elmondható a főételekről is. Minden ételük nagyon minőségi, jóízű, voltunk már jópárszor, de az ételekkel még soha semmilyen gond nem volt. Desszertnek felhoznak bármit a cukrászdából is, de az étteremnek is vannak desszert specialitásai, a somlói gömb kipróbálását mindenkinek ajánlom. A kiszolgálás is udvarias, figyelmes, gyors, nekem a pincérekkel sem volt itt eddig problémám.
Solier Étterem válasza
Köszönjük szépen szíves visszajelzését és dicsérő sorait!
Nagyon örülünk, hogy elégedettek velünk és jól érezték Magukat nálunk!
Legközelebb is szeretettel várjuk Önöket!
Köszönettel és Üdvözlettel:
Szoljár Csaba étterem igazgató
2017. január 3., Solier Étterem, solier
2016. december 28.a párjával járt itt 35 Egy időben szinte törzshelyünk volt a Nosztalgia, most már úgy egy éve nem voltunk. A hely specialitása a lávaköves sütögetés. Kap a vendég egy tálat a közepén egy forró lávakővel, sült krumpli körettel, mártogatós szószokkal körben, mellé a kiválasztott bepácolt húst, aztán sütögetheti magadnak a lávakövön a húsokat.
Nekem mindig kihűlt a kő, mielőtt az ízlésem szerint meg tudtam sütni rendesen a húst, úgyhogy nem sokat próbálkoztam vele. Ez korábban nagy durranás volt, de ma már mindenki kaphat elektromos lávaköves asztali grillt is, és sütögetheti otthon is ugyanezt, ugyanígy. Ezen kívül nagyon szerettük a leveseket, különösen a kis fazékban kitálalt orjalevest. Ebből elég egyet rendelni, két embernek bőven elég. Az étterem egyébként a jellegzetes magyaros/házias vonalat képviseli, fine dining rajongóknak nem fog bejönni. . . :)
Mi egy időben nagyon szerettük, azonban néhány kellemetlen apróság és néhány közeli, ugyancsak nagyon jó étterem miatt eléggé elszoktunk. Volt, hogy a feleségemnek háromszori kérés ellenére sem hozták ki a főételéhez a megrendelt salátát, viszont a számlához hozzáírták, és amikor szóltam, a pincér még vágta a pofát. Általánosságban is megfigyelhető volt, hogy amikor a tulaj bent volt, mindenki kedves volt, pörgött az étterem, amikor pedig nem, háááát, hogy is mondjam, nem annyira. Aztán volt olyan eset is, hogy mert mire hazaértünk, mindkettőnkre rájött a cifraf*sás (már bocs), valószínűleg a húsleves nem lehetett a legfrissebb, ugyanis csak az volt, amiből mind a ketten ettünk. De volt olyan is, hogy vettünk egy rohadt drága házi hamburgert, és a hamburgerben találtunk pár szenes "kozma" darabot. Nem maga a mi hamburger húsunk kapott oda, hanem gondolom előtte sütöttek valamit a sütőlapon, aminek pár darabkája már teljesen elszenesedett, aztán ezt csesztek letisztítani, hanem belepakolták az elszenesedett sz*rt a hamburgerbe. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy a mai napig is, ha elmegyünk arra ebédidőben, az út mindkét oldalán hosszan parkolnak az autók, így lehet, hogy csak a mi fene kényes ízlésünkkel és gyomrunkkal volt a baj. . . :)) Ezért is írtam, lehet, hogy megnézzük újra.
2016. december 26.családjával járt itt 45 Azoknak ajánlom, akik szeretik a húst. Nem ezzel kezdtük, van egy salátabár/előétel pult, rendkívül finom előételekkel, de van leves is (én ilyen jó eperlevest még nem ettem). De nem érdemes sokat enni (bár nehéz megállni), mert utána megkezdődik a kardon sült húsok felszolgálása, amikor mi voltunk volt barbecue oldalas, valamilyen baconba csavart szárnyas, bélszín, libamáj, többfajta marhahús, bárány, kardon sült fahéjas ananász.
Ekkor úgy 12-14 féle volt, de állítólag a vacsoránál még több féle hús van. A pincérek nagyon figyelmesek, folyamatosan járnak a különböző kardokkal, abból és annyit kérsz, amennyit akarsz. Mindehhez többféle köret, szószok, stb. Bár meghívás volt megnéztem utána, a vasárnapi ebéd 8000 Ft/fő, ebben minden benne van, vasárnap még frissen facsart narancslé és prosecco is. Nagyon egyedi mégis meghitt, mert ha jelzed, a pincérek nem jönnek, és (az elején a salátabár kivételével) odahozzák a húsokat az asztalodhoz. Ja, és nincs időkorlát sem.
2016. december 25.a párjával járt itt 35 A nyitástól (2013. tavasza) járunk a Hekkbe, első időkben hetente többször is. Sokáig az volt a működési elv, hogy van egy állandó étlap és mellette egy szinte hetente változó "Konyhafőnök ajánlata", cca. 6-8 étellel. Így nagyon változatos volt, bármikor mentünk lehetett valami újat találni és minden nagyon finom volt.
Ja, és hát persze nyáron volt fagyi is, így már csak a gyerek miatt is be kellett ugrani. Aztán szép lassan eléggé megváltozott a hely, nem tudom ennek mi az oka, de valószínűleg így olcsóbb, kényelmesebb (már a tulajnak és a szakácsnak) működtetni, kérdés, ez meddig tartható fenn. Egyrészt az állandó étlapot a nyitás óta, azaz most már több mint három és fél éve alig újították meg, így - mivel már oda-vissza többször végigettük - most már eléggé unjuk. A hetente változó "Konyhafőnök ajánlata" ételek megszűntek, helyette lett egy havonta változó 2-3 ételből álló ételsor, de már ezt is feladták, a jelenlegi "havi" változó kaják is cca. 3 hónapja fenn vannak a honlapjukon. Ja, és fagyi sincs már, az épületről szerintem le is szedték a "fagyizó" megjelölést,nyilván az sem volt gazdaságos. Így akik először, vagy évente két-háromszor ugornak be, azoknak ajánlom, de (és ezt nem csak én mondom, hanem ismerősök is) az évek óta odajáró vendégeknek nagyon unalmas már az évek óta változatlan étlap. Persze erre mondta egy ismerős, hogy végül is a piaci falatozó is meg tud élni évekig az állandó hurka-kolbász-sültoldalas ételsorból,csak azt sajnáljuk, hogy a Hekk nem ennek indult. . .
2016. december 25.gyerekekkel járt itt 55 November közepén voltunk először a Malomban, majd azóta többször is, az ételekkel, a kiszolgálással, a hely hangulatával is meg voltunk elégedve. Alapvetően a magyaros jellegű ételek dominálnak, de a találnak kedvükre valót a kifinomultabb fogások kedvelői, a fogyókúrázók (több húsétel is van zöldségkörettel) és a vegák is.
Az étlap közepes hosszúságú (azaz nem három fajta étel van rajta, de nem is 120), de havonta cserélik, így legalább havonta egyszer el kell menni megkóstolni valamit. Követendő gyerek(és felnőtt)barát megoldás, hogy a kicsiknek egy külön rész van, ahová elmehetnek játszani, ha már unják magukat, egy hölgy foglalkozik velük. Így az anyukának sem folyamatos gyerekcsitításból áll az ebédje és a szomszéd asztaltól sem szólnak át, hogy halkítsuk már le a gyereket, mert szeretnék egymás szavát érteni. . . .