2018. november 28.a párjával járt itt 55 A hely a Szentendrei úton található az árpád híd felől Szentendre felé menve a jobb oldalon az Auchan előtt. Az épület eléggé beleolvad a környezetébe, nekünk is kellett tenni egy kört, mire megtaláltuk. A helyiségbe belépve rögtön a BBQ jellegzetes füstszaga csapta meg az orrunkat.
Jó időben mentünk (vasárnap egy után), mert éppen nem volt senki (hétköznap többen vannak, de nagyobb a választék is). Szerencsére minden volt, amit szeretünk (BBQ oldalas, császár, tarja, tépett hús és marhaszegy), így mindenből tudtunk venni. A húsokhoz saját készítésű öntetek járnak, köretnek babsaláta és mustáros krumplisaláta. A húsok nagyon finomak, puhák, omlósak voltak, az öntetekkel és köretekkel kiegészítve egész különleges íz élményt adtak. Mi elvittük haza vasárnapi ebédnek (hogy a sofőr is tudjon inni hozzá egy kis sört), de természetesen helyben is lehet fogyasztani a bárpult-szerű asztaloknál. A kiszolgáló srác is nagyon kedves, udvarias volt, ha jól értettük ő készítette a BBQ húsokat is.
2018. szeptember 29., kollégákkal járt itt 45 Régebben, amikor sokat jártam a Bajcsy-Zsilinszky útnak ezen a részén, mindig beugrottam a Duranba egy pár szendvicsre. A szendvicseiket nem úgy kell elképzelni, mint amikor régen nagymama készített egy nagy karaj kenyérből párizsis szendvicset paprikával, és kb. vacsorára ebből egy elég is volt, hanem kis picike bizbaszok a szendvicseik, én kb.
két-három harapással eltüntetek egyet, úgy kb. öt-hat után kezdem érezni, hogy ettem valamit. Aztán sokáig nem jártam arra, a közelmúltban egy céges rendezvényre rendeltünk tőlük vagy 250 darabot. A választék és a minőség most is kitűnő (volt téliszalámis, sajtos, halas, sajt/túróhabos - már amennyire meg tudtam állapítani -, májkrémes és még több fajta). Az áraik most is eléggé húzósak (persze jócskán nőttek azóta, amióta náluk voltam), de mivel a cég fizette, ezzel most nem foglalkoztam. . . . :)
A szendvicsek mérete viszont nem nőtt, igaz nem is lett kisebb - úgy tűnik a gyomrom sem, mert ahhoz, hogy kezdjen érezni, ettem valamit, most is el kellett tüntetnem vagy 8-10 Durant. . . :))
2018. szeptember 29.egyedül járt itt 45A hely egy kis retrohangulatú cukrászda a Népszínház utcában, a Blaha és a Teleki tér között. Itt nem szoktunk fogyasztani (bár olyan sok hely nem is lenne rá), mivel közel van munkahelyemhez, a különböző megbeszélésekre, névnapokra sokszor hozzuk a Jezsekből a különböző fajta pogácsákat több kilós mennyiségben, mind nagyon finom, elfogynak az utolsó morzsáig.
2018. szeptember 29.a párjával járt itt 35 Amikor a 90-es években Szegedre jártunk egyetemre, nagyon sokszor kötöttünk ki a Hatos Rétesben, rendkívül finom pogácsájuk, réteseik voltak, sokat emlegettük azután is, ha rétes volt a téma. Húsz év után néztünk be újra a helyre, bár most nem volt módunk annyi fajta rétest végigkóstolni, mint korábban, de már önmagában annak is örültünk, hogy a hely még létezik.
A nosztalgia kedvéért csomagoltattunk egy pár darab ezt-azt, most ettük meg itthon, háát, egyet kell értsek az előző értékelővel, az a semmi különös kategória, az biztos, hogy kifejezetten a Hatos Rétes miatt nem megyünk Szegedre.
2018. szeptember 29.a párjával járt itt 45 Őszintén szólva nem követtem a szegedi Virág Cukrászdák körüli történéseket, amikor a 90-es években sokat jártam Szegedre a Virág Cukrászda működött, a vele pontosan szemben lévő, mint most láttam, rendkívül fantáziadúsan KIS Virág Cukrászdára keresztelt hely nem. Aztán állítólag a Virág is bezárt, az biztos, hogy most mind a kettő működött.
Mi a nosztalgia kedvéért (a 90-es években sokat jártunk ide) a Virág Cukrászdába mentünk be egy kis fagyira és sütire, minden jó volt. Érdekes, hogy egy hétköznap délután elég üres volt a hely (pedig a 90-es években mindig tömve volt ilyenkor is), lehet, ennek az is az oka, hogy a szegedi Klauzál téren három cukrászdát + egy rétesezőt sikerült felfedeznünk (illetve a rétesezőt nem most fedeztük fel, de erről majd külön, ha van lehetőség értékelni) cca. 50 méteres körzetben, úgy látszik a turistaszezon után a helyi diáksereg ennyi cukit jelenleg már nem tölt meg.
2018. szeptember 29., kollégákkal járt itt 45 Egy rendezvényre érkeztünk a Tisza Riverbe, ami egy rendezvényhelyszín étteremnek berendezett lakóhajó a szegedi Felső-Tiszaparton, a régi Pick gyárnál (a térképpel, ami az Ittjártam oldalon mutatja a helyet, valami baj van, mert Szeged belvárosánál, a Tiszától jóval beljebb jelöli, érdekes lenne, ha ott lenne egy lakóhajó.
. . . :)) )
Alapvetően az étterem elhelyezkedése az egyedi, lényegében egy szinten ültünk a folyóval, a panorámaablakoknak köszönhetően pedig gyönyörű kilátás nyílik Újszegedre, a folyóra, és a Belvárosba is, háttérben a kivilágított Dómmal. Egy dolog, ami szöget ütött a fejünkben: a hideg szeptemberi este ellenére még mindig volt néhány harcedzett szúnyog, vajon mi lehet itt
egy júliusi forró, párás éjszakában megtartott esküvőn? ? ? Érdekes lehet a menyasszony egy centi vastagon bekenve szúnyogriasztóval és a "Most csaptam le az ezrediket" című szúnyogcsapkodós csárdást járó vendégsereg. . . . :))
Egyébként az étel is nagyon finom volt, húslevest, roston sült harcsát, és egy kicsit csípős töltelékű "szegedi" töltötthúst ettünk.
2018. szeptember 23., csoporttal járt itt 15 Most egy (egyébként igen drága) tanfolyam kapcsán vetődtem ismét a Hotel Hungária éttermébe (és a tanfolyam árában elég húzós árral felszámolták az ebéd árát is, úgyhogy azt gondoltam, ennyiért kapunk egy minőségi ebédet), reménykedve abban, hogy jobb lett a múltkori látogatásom óta. Háááát, hiába reménykedtem.
Az ebéd a korábbihoz hasonlóan svédasztalos rendszerű volt, de sorstársaimmal átkereszteltük etióp Hungária asztalra. . . :))
Levesnek húslevest ettem - volna, de csak a levestároló alján volt néhány grízgaluska, semmi más, úgyhogy a leves kifújt. Örömmel fedeztem fel, hogy van vadas, de egyik asztaltársam azt szedett, és közölte, hogy az étel egyenletes minőségű, egyenletesen szar a hús és a mártás is, úgyhogy letettem róla. Na, végül felfedeztem egy jónak kinéző sült húst, abból meg az orrom előtt szedték le az utolsó darabot. No mindegy, a pincérek jól látták, hogy leürült a tál, gondoltam, mindjárt feltöltik (mint minden svédasztalos helyen szokás), de nem, hiába vártam, biztos a pincérek gondolták, "így jártál öcsi, legközelebb legyél gyorsabb". Egy gluténérzékeny asztaltárs is nagyon panaszkodott, semmilyen gluténérzékenyeknek való meleg étel nem volt, mindkét nap csak gyümölcsöt és sajtot tudott enni. Én már nagyon-nagyon sok szállodában voltam svédasztalos ebéden/vacsorán de ennyi tré még sehol nem volt az ellátás.
2018. augusztus 25.családjával járt itt 55 Ma a nagymarosi Csípős Fesztiválra mentünk, gondoltam megreszkírozom a 2/A. autóutat, de az útépítők így szombat délelőtt is megbízhatóan garantálták a részleges útlezárást és az abból adódó cca. 20 perces araszolgatást. (Tényleg, a 2/A. néhány kilométeres szakasza hány éve is épül?
Szerintem kishazánknál szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban ennyi idő alatt összehoznak egy 2 X 3 sávos 300 km-es autópályát. . . )
Na mindegy, visszafelé irány a régi 2-es, és mivel éhesek voltunk (a chili önmagában nem túl laktató. . :) ) véletlenül rátaláltunk az Ilka Csárdára Gödön. Mit mondjak, egy útlezárásnak is vannak előnyei. Annak ellenére, hogy nem volt foglalásunk, szívélyes fogadtatás, a nagyon kellemes, hangulatos berendezésű helyen. A kiszolgálás gyors, udvarias. Nagyon sokan voltak, de a zsúfoltság nem érződött, és a kiszolgáláson sem látszott meg. Gomba-, ragu és gulyáslevest ettünk, mind nagyon finom volt. Utána pacal, cigánypecsenye, libamájjal töltött karaj, szintén minden nagyon finom. Mindenből hatalmas adagot kaptunk, jó áron. Szerintem visszamegyünk, most már célzottan.
2018. augusztus 21.egyedül járt itt 35 Őszintén szólva, nem teljesen értem, hogy a két nagy, nem kézműves hamburgerláncról miért nem egy-egy helyen lehet értékelést írni, ugyanis aki egy éttermükbe bement, az bement az összesbe. A kaják ugyanazok, a kiszolgálók ugyanazok, a berendezés ugyanaz.
Itt is Whoppert ettem hagymakarikával (a szerencsekarikával itt nem volt szerencsém: mind szottyadt volt), és minő döbbenet: ugyanolyan volt mint máshol. Fentiek ellenére a tömegtendenciától eltérően én Kingék hambijait jobban szeretem, mint a másik hasonló nagy láncét, de aztán lehet, hogy ugyanazt eszem mind a két helyen. . . . .
2018. augusztus 21.a párjával járt itt 45 Mindig őszinte örömmel tudok rácsodálkozni az olyan helyekre, ahol 20-30 éve nem jártam, és látom: még mindig megvannak. Így jártam a rétesezővel is a Normafánál, ahol már biztosan nem jártam vagy 25 éve. Most is, amikor a távolból láttam a kis fabódét, mondtam, hogy itt régen milyen finom rétesek voltak.
És láss csodát, most is vannak! Viszonylag elfogadható áron többfajta rétes, mind jó volt. Gondolom már nem azok üzemeltetik, akik egykor (bár ki tudja), de ezek szerint még mindig jó üzlet rétest árulni a kirándulóközpontban.