2018. augusztus 21.családjával járt itt 35 Idén nyáron eljutottunk Szigligeten a sokak által egyszerűen csak a Balaton legjobb halsütődéjének titulált helyre, amely még B. Mária gasztrofőmegmondó asszony műsorában is szerepelt. A nevében keszegsütőde, de lehetett kapni még süllőt, pisztrángot, harcsát és pontyot is.
Az eredeti hamisítatlan balatoni argentin hekktől valamiért herótjuk van, mert azt nem árulnak, pedig igény lenne rá (és az alábbiakra figyelemmel nem is teljesen értem). Bennem egyébként a balatoni halsütődék kínálatát nézegetve és eszegetve mindig egy nagy kérdőjel van. Pár éve ugyanis egy BALATONI halfesztiválon (a parttól 100 méterre) sikerült eredeti hamisítatlan balatoni KAZAH süllőt fogyasztanom, ismerősük szerint ha a halsütő betart egy remek törvényt, igazi, Balatonból fogott halakat nem is árulhat. A Balatonból ugyanis csak a pecások foghatnak halat, de ők meg csak saját fogyasztásra, elvileg nem adhatják el a halsütődéseknek, halászni meg nem lehet. Úgyhogy Oszi bácsitól süllőt vettünk, amit úgy ettünk, hogy balatoni süllő, finom volt. Azt inkább nem kérdeztem meg, hogy a hal honnan van, mert arra egy halsütődés a Balaton partján úgysem tud jó választ adni (azt nyilván nem fogja mondani, hogy kazah vagy román, azt meg nem mondhatja, hogy balatoni, mégha netán az is. . :) )
2018. augusztus 5.egyedül járt itt 25 A helyzet az, hogy a kérdésre sajnos én sem tudom a választ, sokszor megfogadtam már, hogy többet nem megyek az egyenízű egyenhamburgerek Mekkájába, de ha éhesen egy Mekk előtt visz el az utam, erről néha hajlamos vagyok megfeledkezni. A választékról nem írok, bárki bemegy bármelyik Mekkbe, ugyanazt kapja, jelzőt inkább nem használok, mert úgyis kimoderálnák.
. . :) Úgyhogy a különbségtétel alapja a hely és a kiszolgálás lehet, őszintén szólva ez a Mekk üzemegység nem nagyon lopta be magát a szívembe. Először is rohadt sokat kellett várni (az előző értékelést olvasva, úgy tűnik itt ez nem ritkaság), és hát a kiszolgálókról is kb. ugyanaz a benyomásom támadt, mint az előző értékelőnek. Én csak azt az egyet nem értem, hogy van az, hogy egyes honfitársaink álmai netovábbja, hogy ugyanezt az ótvar munkát végezze, csak tőlünk néhány száz/ezer kilométerre nyugatabbra, pl. Londonban. Netán ugyanez a Mekk Londonban ugyanannak a krumplinak a megsütéséért többet fizetne? Ha igen, akkor vajh miért? Ha meg nem, akkor az itteni krumplisütők vajon miért vágynak nyugatra krumplit sütni? Én sem vettem tervbe, hogy Donáldék ezen üzemegységébe visszatérek, ha mindenáron rá akarok fanyalodni egy kis Mekkhúsra, próbálok az egészségemnek ártani máshol. . . :))
2018. augusztus 5.családjával járt itt 45 Meghívásra mentünk a pesti Vakvarjúba. A helyiség nagyon kellemes, a klimatizálása is megfelelő, kellemes, nem fújatják direktben az ember nyakába a hideg levegőt, mint sok helyen. Az ételek finomak voltak (ahogy mondani szokás, "korrektek"), nekem a vargányapaprikással tálalt szűzpecsenye jött be a legjobban.
Legközelebb a húslevesüket fogom kipróbálni, azt most a meleg miatt nem mertem bevállalni. Egyetlen zavaró (persze csak nekünk, az étteremnek biztosan nem), hogy a kínai turisták annyian voltak, mint az oroszok. . . . vagy nem is, a kínaiak annyian voltak mint a kínaiak. . . :) Úgyhogy a meghitt családias belvárosi vendéglő kategóriában nem nagyon indulhatna az étterem, de a rengeteg turista ellenére a kiszolgálás megfelelő volt, a láthatóan nem turistákkal is foglalkoztak, az étterem szerencsére nem ment át "turistakoppasztásra" szakosodott magyarosch étterembe.
2018. július 17.a párjával járt itt 55 Gödöllő központjában található "A Sonkás" vidéki üzlete, amely tényleg egy kis gyöngyszem. Nem túl nagy a helyiség, de hatalmas a választék különleges sajtokból, magyar, spanyol, olasz, stb. sonkákból, szalámikból (itt egy helyen kapni mindent), olajbogyókból, olivaolajokból, olasz tésztákból, fűszerekből, különféle egyéb különleges termékekből.
A teljes áruválasztékot lehetetlen leírni, ahogy mondani szokták, ezt látni kell. Általában mindig sokan vannak, de a kiszolgálók "pörgetik", így elég gyorsan halad a sor.
2018. július 8.a párjával járt itt 45 A Sulyán Cukrászda Gödöllő főterén található, nagyon jó helyen, közel a piachoz. Mi leginkább a pogácsáik, sós süteményeik miatt járunk (leginkább a szombati piacnapon), illetve néhanapján fagyizni is szoktunk itt. A tortáik nem jönnek be annyira, nekünk eléggé édesek. Régebben a Sulyán volt Gödöllőn a törzshelyünk, de cca.
100 m-es körzetben nyitott egy fagyizó és egy másik szuper cukrászda, így ma már kevesebbet járunk ide (persze ezt úgy is fel lehet fogni, hogy Gödöllő nagyon jól el van eresztve fagyizókból, cukrászdákból, de egyenlőre úgy tűnik, mindegyik meg tud élni).
2018. július 7.a párjával járt itt 45 Végre eljutottunk Bíró Lajos mester Hold utcai piacon lévő kajáldájába is. Több ok miatt is adódott a párhuzam egy másik, szintén alapvetően rántotthúsáról elhíresült, bádogról nevezett piaci kajáldával. A médiatámogatottság mindkét helynek abszolút megvan, szerintem nem is tudnék mondani még két olyan piaci falatozót, amelyeket ennyire nyom a média, élükön B.
Máriával, a köztv gasztroügyi főmegmondó nagyasszonyával. A marketingben azért Bíró bácsi leheletnyivel jobb, már hiányérzetem van, ha hetente legalább egyszer nem jön szembe valamelyik médiában és nem mond valami okosságot. A rántotthús Bíróéknál is nagy, de azért nem akkora baszomnagy, mint a másik helyen. Itt darabra/adagra van az ár megállapítva, nem dekára, mint "kétkilós rántotthúséknál". Nem mértem le Bíróék húsát, de ha az árat átszámítanám dekára, a másik hely nyilvánvalóan olcsóbb. Ugyanakkor az ár-érték arány nekem ennek ellenére itt jobb volt, Bíróék rántotthúsa ugyanis sokkal jobban bejött. Bíróéknál tisztaság, rendezettség volt, kényelmesen le lehetett ülni és tisztelettudóan, udvariasan beszéltek a vendégekkel, a másik helyen ezek mind némi kívánnivalót hagytak maguk után. Úgyhogy összességében nálam a magasabb ár ellenére Bíró mester piaci falatozója győzött.
2018. július 4.a párjával járt itt 55 A médiában agyondícsért, a köztv gasztroműsorában bemutatott cukrászdák között sosem lehet hallani a Solier-ről, pedig. . . . . a sósrúdjaik szerintem a legjobbak, amit Magyarországon kapni, könnyűek, finomak, megfelelő tárolás esetén több nap után is ropogósak. A tortaszeletjeik is könnyűek, finomak, ötletesek (összefoglalóan: profik), de a fagyijuk is rendkívül finom.
Az alapanyagot a környékbeli termelőktől veszik (saját szememmel láttam, amikor egy nénitől vettek át vagy 10 kiló diót). Azon meg majd a sósrúdjuk ropogtatása közben elgondolkozom, hogy B. Mária a köztv gasztrofőmegmondó nagyasszonya miért mindig egy jól behatárolható személyi kört mutat a műsoraiban (nyilván nem a reklám miatt), ilyen szuper helyeknek meg esélyük sincs, hogy megmutathassák magukat szélesebb körben.
2018. július 4.a párjával járt itt 55Újra Rákospalotára vitt az utunk, így nem hagyhattuk ki a Kemencés Pizza "anyaboltját" sem. Az az egy gondunk, hogy a "Szarvas" fantázianevű pizzájuk annyira bejön, hogy - bár mindig elhatározzuk, hogy most már kipróbálunk valami mást is - mindig ezt kérjük. Na mindegy, majd legközelebb talán eszünk valami mást. . . :) Nagyon finom volt a házilekvárral feldobott pannacottájuk is.
2018. július 4.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Korábbi Ittjártam értékelések alapján kerestük fel a helyet, mit mondjak, a különböző nemzetiségű és fajtájú sonkák, kolbászok és szalámik közötti tobzódásnak csak az ember anyagi lehetőségei szabnak határt (illetve az sem, mert az ember még ebből is venne, meg még abból is, aztán a számla meg viharsebesen kúszik fel az egekbe, de a jó minőséget itt is meg kell fizetni).
. . :)
Sikerült beszereznünk egy kis olasz, spanyol és magyar szalámikóstolót (az olasz szarvasgombás elképesztően finom, de a békési szalámi sem kutya), meg egy kis olasz sonkát, amelyhez vétek kenyeret vagy mást enni.
2018. július 4.családjával járt itt 55 A Jókenyér tőlünk eléggé távol eső budakeszi boltjába véletlenül estünk be, egy kirándulás során. Magát a céget és termékeit jól ismerjük, leginkább gödöllői egységükbe szoktunk járni. A termékek, illetve azok minősége itt is hozta a megszokott Jókenyér színvonalat, lényegében "ugyanazokat" a szendvicseket kaptuk, mint Gödöllőn szoktuk.
Azaz ezek szerint a szendvicskészítők nem kreatívkodhatnak a Jókenyér hálózat boltjaiban (sem), vélhetően nekik is leírás alapján kell dolgozni, nem változtathatnak egyik boltban sem a szendvicsek összetételén. Ez végül is jó, mert így a megszokott termékeket, minőséget kapja az ember minden boltjukban. Ez persze pl. a nagy hamburgerláncok esetében már teljesen természetes, de az ember azt hinné, hogy egy ilyen helyen tapasztalhat kisebb eltéréseket a szendvicsekben - de nem. Természetesen a kenyerek, péksütemények, finompékáruk (túrós, kakaós, stb. ) választéka, minősége is ugyanaz, mint Gödöllőn.