2024. február 17.barátokkal járt itt 45Hétköznap lévén nem volt nagy a forgalom. Mi a barátnőmmel bementünk egy jó kávéra és sütire. Ez a cukrászda kívülről is nagyon tetszetős, belül is kellemes hangulatú. A választás nehéz volt a sok szép édesség között, de mindketten meg voltunk elégedve az ízvilággal. Különleges volt ez a krémes. Máskor is bejövünk!
2024. február 3.barátokkal járt itt 55Most 4-en jöttünk fel. A túrát én vezettem. Kő-hegyi kolbászos-káposztalevest ettünk. Forrón kaptuk, kenyérrel. Nagyon laktató leves és finom. Mindenkinek ízlett és elég is volt az adag. Így vidáman túráztunk tovább. Ajánlom ha erre jártok fogyasszátok ti is e régi igazi turistaházban.
2024. január 31.barátokkal járt itt 55A Ballai-híd Csudabala falu emlékét őrzi, amely területet egykor birtokló Bala-családról kapta a nevét. Most e szép kis híd,Túrkevét köti össze Túrkeveifaluval, alatta a Hortobágy-íBerettyóval. A híd lábánál az Alföldi Kék-túra pecsételőhelye található.
2024. január 31.barátokkal járt itt 55 Túra után érkeztünk e patinás szálloda éttermébe. Igaz, már elmúlt az ebéd idő, talán ezért is egy darabig csak mi voltunk a vendégek. Nagyon szép tiszta, rendezett belső. A mosdó is ugyanezt tükrözte. Kedvesen jött a pincérnő, választottunk és harcsákat rendeltünk. Finom volt mindkettő. Ez a narancsos egy új megközelítés, de nagyon ízlett.
Andris még gesztenyés palacsintát evett én meg egy kávé különlegességet ittam. Jól lakottan és elégedetten távoztunk.
2024. január 26.a párjával járt itt 55Kívülről sokszor elmentem mellette, de most e szép januári napon be is mentem a monumentális építménybe. Különös és felemelő érzés volt az aréna közepén állni és elképzelni az akkori kort. Sajnos a mai kor lenyomatai is mindenfelé megtalálhatók, nagyon szemetes. Jobban kéne vigyázni erre a ritka műemlékre!
2024. január 24.a párjával járt itt 45 A Zsinagógánál hirdetik, hogy a belépőjeggyel kedvezményesen lehet fogyasztani ebben az étteremben. Kosher ételt még nem ettünk, így elmentünk megkóstolni. Szép kis hely, még csak kevés vendég volt. A maceszgombócos leves mindkettőnknek nagyon ízlett. Utána lapos kenyeret ettünk, mely olívás-fokhagymás volt. Ez is jó volt.
Azt gondoltam nagyobb választék lesz kosher ételekből, de vannak még tésztafélék, pizzák, reggelire való étkek és menüt is főznek. Ha erre járunk újra bejövünk!
2024. január 24.barátokkal járt itt 55Sokadszor vagyunk itt, de mindig varázslatos ez a táj, így nem is csoda, hogy több túrázóval is találkoztunk. A csúcs mostmár sajnos emlékhely is. Lefelé jövet is visszatekintettünk a hegyvonulatra.
Érdekes
2024. január 24.barátokkal járt itt 45 XIV. és XV. századi források említik e plébániatemplomot. 1698-ban a svábok ennek romjaiból alakítják ki első templomukat 1756-ban, a régi templom anyagát is felhasználva építik fel a birtokos klarisszák támogatásával a 14 segítő szent, kiváltképpen Szent Vid tiszteletére a plébániát. A templom műemlék jellegű.
1946-ban a tiszta sváb és katolikus lakosság 80%-át kitelepítették, és helyükre Szigetmonostorról vegyesvallásúakat, Mezőkövesdről katolikusokat telepítettek be. Jellegzetes tornya messziről is feltűnik.
2024. január 24.barátokkal járt itt 55A várfelé igyekeztünk, de e helyet nem lehetett kihagyni. Csodás helyen van ez a kálvária, a 278m magas Vendel-hegyen, szépen rendben tartva.
Érdekes
2024. január 22.a párjával járt itt 45Picike kis állatparadicsom Újpest szélén. Mókusokat nem láttunk, ők reggel járna errefelé, de különféle madarakat annál többet. Laci bácsi a hely megálmodója, éppen töltötte fel az etetőket és folyamatosan mesélt. Almát vittünk, ezt is szétvagdosta a madaraknak. A rigónak tetszett. Példamutató, hogy Újpesten ennyire szeretik és tisztelik az állatokat. Jó ezt látni!