2023. május 9.a párjával járt itt 45Étlapról lehet reggelit választani és kis változtatásokat is rugalmasan kezelnek aminek örültünk. Finom volt és elég is. Vacsorázni is tudtunk itt. Jó a konyha, családias a hangulat. Tulajdonos váltás volt, fiatalosabb lendület és jó volt újra itt lenni!
2023. május 3.barátokkal járt itt 55Nem aludtam ott. 1 napot töltöttem el lovas-meditációs programon ezen a csodás helyen. Fantasztikus élmény volt, igazi feltöltődés.
2023. május 3.a párjával járt itt 55 Ferenc Pápa Szentmisén vettünk részt a Kossuth téren. Fantasztikusan felemelő volt itt lenni, ahova szinte fél Európa eljött. A hatalmas tömeg rendben várta a Pápát aki időben meg is érkezett és üdvözölte a tömeget. A Mise, ami több nyelven folyt, nem érződött különbség, mintha mindenki ugyanazt érezte volna.
Jókor, jó időben jött el a Pápa és Áldásával térhettünk haza. A szervezés is remek volt, fennakadás nélkül lehetett elhagyni a teret.
Érdekes
2023. április 25.a párjával járt itt 45Rögtön a híd lábánál, központi helyen található e szép harangtorony parkosított környezetben. Bronz harangja 140 kilogramm súlyú, Gombos Miklós őrbottyáni harangöntő mester munkája, villamosítását Kapui Gyula taksonyi villamosmérnök végezte. A harang jeles Nemzeti ünnepeinken meg is szólal.
Érdekes
2023. április 25.a párjával járt itt 45A község tábláját elhagyva érkeztünk meg a szépen gondozott parkba. A park a gát mellett található, azon is ide lehet jutni. Az 1947-es nagy tiszai árvíz 50. évfordulójára készült el az emlékmű, melyet Balogh Géza szobrászművész alkotott. Sajnos az árvízben 3 ember a halálát lelte több ezer ház ment tönkre, jónéhány össze is dőlt a gátszakadás miatt. Erre emlékezzük itt és mondjunk egy imát a halottakért.
2023. április 22.a párjával járt itt 55Tiszakóródnál van a Túr-bukógát ott már jártunk, így a "kistestvérét" se hagyhattuk ki. Sonkád község határában található. Itt is találunk campinget, nyári tábort. A víz illata, csillogása, habzása megkapó látvány.
Érdekes
2023. április 22.a párjával járt itt 45Fehér, fatornyos református templom melynek első írásos emlékei még az 1700-as évekből való. Manapság is állagmegóvási munkák vannak folyamatban. Kis parkja rendezett, kellemes hely.
2023. április 19.a párjával járt itt 45 Nem volt egyszerű e térségben éttermet találni Húsvét vasárnapi ebédhez, de ide sikerült, így előre asztalt is foglaltam. Jól tettem, mert nem lett volna helyünk. Nagyon szerettük volna megkóstolni a Kötött tészta levest e hagyományos beregi ételt. Itt megtehettük. Csípős, finom, érdekes étel. 2.
-nak a helyi kastély tálat kértük amivel bőven jól laktunk. A rózsás latte kávé, hát az valami fenséges ital, méltó a kastélyhoz. A kiszolgálás a hely az ebéd tetszett, szívesen bejövünk ha erre járunk.
2023. április 19.a párjával járt itt 35 A szálláson e helyet ajánlották, de nekünk nem jött be. Tanuló pincér lány jött oda hozzánk rágózva. Férjem szóvá tette, így elment a kitette a rágót. A helyzet nem sokat javult, mert annyira halkan beszél, hogy alig hallani, a kérdésekre nem igazán tud válaszolni. Miután éhesek voltunk rendeltünk.
Nem volt vendég rajtunk kívül, így hamar kaptunk mindent. Az ételek jól néztek ki, finomak voltak. Mire fizetésre került a sor a beszélgető pincérek egyike előkerült. Kaptak borravalót, de ez nem a felszolgálásnak az érdeme, hanem a szakácsé.
2023. április 18.a párjával járt itt 55 Nagyszombaton érkeztünk a szabadtéri múzeumba. E napon sárga túrót és kalácsot lehetett kóstolni. Nagyon finom volt e görögkatolikus jellegzetes húsvéti édesség. Több múzeumfalut láttunk már, de ami itt igazán érdekes és különleges volt, a földbe vájt aprócska házak. Tetszettek még a szeméttartó edények, egyet le is fotóztam.
Az időjárás nem volt a legjobb, így kevés látogató volt. Ennek előnyös oldala, hogy több helyen is el tudtunk beszélgetni, sok érdekes dolgot elmeséltek.