2023. március 19.a párjával járt itt 55Magyarország legidősebb fája ma már erős támasztékokkal, de tartja magát. Belül nagyon üreges, de nagy ága most rügyekben állt. Tisztelettel néztük, hogy tovább küzd és élni akar, bármilyen sérülések is érték.
2023. március 19.a párjával járt itt 55Hédervárral való ismerkedésünk alkalmával jöttünk be. Kávét kértem és szódát, melyhez citromot is kaptam. Ez tetszett. Férjem egy sört kért. Nyitás után voltunk, így csak mi voltunk vendégek. Nézegettük a szép belső teret majd beszélgetésbe elegyedtünk a tulajdonosnővel a kastélyról, mely manapság sajnos magára van hagyva. A kávé is jó volt, így elégedetten távoztunk.
2023. március 19.a párjával járt itt 55A belváros felé igyekeztünk és megszomjaztunk. Ez a borozó nyitva volt, így bementünk. Kellemes és szép belső tér fogadott minket néhány helybélivel. Vörös hosszúlépést és fehér bort kértünk. A pultos hölgy adta , vittük és helyet foglaltunk egy asztalnál. Mindekettő couve volt. Jól esett az ital, így vidáman folytattuk utunkat.
2023. március 18.a párjával járt itt 45 Kávézó a neve, de többféle étel is kapható. Főként hamburgerek, de mi is találtunk számunkra megfelelőt. Csapolt sört kértünk, parmezános csirkét édes burgonyával és salátával tálalták. Pecek alatt kaptuk, frissen sütve. Az egyik hús kicsit túlsült, nehezen tudtam elvágni, a másik kettő pont jó volt.
A saláta is finom volt, a kávé meg még szép is. Miután a számlához 12,5% felszolgálási díjat is számolnak, így csak a maradék aprót hagytam ott.
Érdekes
2023. március 18.a párjával járt itt 45 Az a ritka eset, hogy ez az épület kifejezettül múzeumnak épült és azóta is így használják. Sokrétű, érdekes leletanyagához a kiírásokat olvasva tudunk haladni saját tempónkban. Mi a Cselley-házban kombinált jegyet vettünk, ezt ajánlották, így kedvezőbb a belépő. Jól tettük, érdemes volt végig nézni.
Az épület külső falán a hatalmas Petőfi portré, úgy nézzétek, hogy fonalból kötötték. Remek lett.
Érdekes
2023. március 18.a párjával járt itt 45Kívülről nem néz ki nagynak az épület, de belül hosszú és tágas, szemet gyönyörködtető tárlatokkal tele. A rácsos ablakok senkit se rémisszenek el, szánjon rá időt és nézze végig. Fotóim magukért beszélnek.
2023. március 16.a párjával járt itt 55Fekete István szobra már messziről is jól látszik, de igazán csak akkor láthatjuk az alkotást ha felmegyünk a hídra. Kutyájával együtt lettek megörökítve. Nagyon szép kompozíció!
Érdekes
2023. március 15.a párjával járt itt 45 Ez egy komplexum. Működő Egyetem, múzeum, park, kávézó, minden egyben. Mindent körbejártunk és jókor, mert pár évvel ezelőtt lett felújítva. A múzeum érdekes, modern. Kevés tárgy látható, inkább leírások vannak.
Az Egyetem épületén táblák jelzik a volt professzorokat, körülötte pedig modern tárlat mutatja be a hírneves volt diákokat A kávézóban a sütemények nagyon finomak, de drágák és szervízdíjat is számolnak, így 2 db süti+ 1 presszó= 3. 155 Ft. Szóval egyszer kipróbáltuk. A park nagyon szép, gondozott, minden fán és növényen rajta a neve, ez nagyon tetszett. Játszótér és rovarhotel is található itt. Most jártunk itt először, érdekes volt mindezt végig nézni.
2023. március 7.a párjával járt itt 45 Árpád Vendéglő lett a neve, mert 1 éve tulajdonos váltás volt. Turista érmet is itt árultak, de most a szomszédos dohányboltban kaphatók. Én foglaltam előre asztalt, de nem volt forgalom mikor odaértünk a jó idő ellenére sem. Nagyon finom húslevest ettünk, Árpád-szeletet és Súrit. Szeretjük megkóstolni a helyi specialitásokat.
Minden finom volt és elég, csak az elkészülési időt sokaltuk kicsit. A mosdó is rendben volt, a pincér egy vidám illető, így majd visszetérünk.
2023. március 7.barátokkal járt itt 55 Bodajk központi részén található ez a cukrászda. Turisták körében jól ismert, mi is többször jártunk itt, így most is betértünk. Szép, tiszta hely, sokféle édességgel és kávéval. Gyümölcsös diabetikus is volt, finom, friss. A fiúknak is nagyon ízlettek a sütemények.
Zárás előtt érkeztünk, de türelmesen, udvariasan szolgáltak ki minket és a túrafüzetünkbe is megkaptuk a hely pecsétjét. Ide biztosan jövünk még!