2023. január 30.egyedül járt itt 55Ha valaki ASzódon jár, vagy a Petőfi család nyomában, ne hagyja ki ezt az emlékhelyet, A Fő tér, gyógyszertár felőli oldalán található. Már csak a "beszédes" cégért is érdemes megcsodálni, kevés helyen látni már hasonlót. Sajnos nemrégiben vandálok összefirkálták, de az önkormányzat intézkedett így most olyan, mint újkorában.
2023. január 29.a párjával járt itt 55 Dégen néztük meg a kastélyt és a parkot, mely több órás program volt, így sikerült megéheznünk. Tulajdonképpen ez volt a legközelebb. Kívülről a vendégváró figuránál parkoltam le. Bementünk és csak néztük a bőséges választékot. Kis levest kértem, de itt az annyi, mint máshol az egész adag.
Zöldborsó volt és nagyon finom, mondhatom, hogy jobb nem is lehetett volna. Nekem a hal megtetszett, jól volt átsütve, de a salátával is csak felét tudtam megenni. Férjem és barátunk és roppantul meg voltak elégedve az étellel és a hellyel. Ha máskor erre járunk, biztosan ide jövünk!
2023. január 29.a párjával járt itt 55A karbantartás lejárt, így újra látogatható a kastély. Mi idegenvezetéses látogatásra jelentkeztünk be, de lehet szabadon is megtekinteni. Nagyon sok az érdekesség és a hatalmas kastélyparkban is több órát járkáltunk. Sok tábla is van, melyeket elolvastunk, megnéztünk, gyönyörködtünk a hatalmas ősfákban, figyeltük a kacsákat a jó levegőn. Tartalmas nap volt.
2023. január 29.a párjával járt itt 55A kastélyból is jól látszik e szépen felújított házacska, melyet Festetics Pál építtetett a tüdőbeteg sógornője részére, hol hosszú ideig elkülönítve élt a családtól. Akkoriban csónakkal lehetett átkelni, ma már hídon sétáltunk át a szigetre. a ház berendezett kiállítótér, amit igazán kár kihagyni ha valaki erre jár. Körülötte csodás természeti környezet és úszáló kacsák társasága.
2023. január 25.a párjával járt itt 55 Székelykapun keresztül, stációk mellett érjük el a templomot. Sok-sok gyógyulásról tesznek tanúbizonyságot a Hála-táblák. 1759-ben építkezés közben egy kisméretű csontfaragású Mária-szobrot találtak. Ez indította el a búcsújárást, majd a múlt század végén hivatalosan is zarándokhellyé nyilvánították.
A templom különlegessége, hogy kétszintes és a főoltárán őrzik a kegyszobrot. A szentkút a templom előtt van. Lelkigyakorlatos ház is van, szállást is adnak ki, így el lehet mélyülni e szép helyen.
2023. január 25.a párjával járt itt 55Budapesten a II. kerületben található e nagyméretű templom, hatalmas pakkal körülvéve. Szabadtéri oltár és szobrok találhatók a parkban. A hozzá tartozó Szentkút, pár száz méterrel lejjebb, a Zsíroshegyi út és az Egres utca sarkán található.
2023. január 25.a párjával járt itt 55 Varázslatos, békés hely a Cserhát egyik vadregényes völgyében. A legenda szerint 1092-ben forrás fakadt Szent László király lovának patája nyomán. Temploma a XVI. századtól búcsújáró hely. VI. Pál pápa a kegytemplomot 1970 04. 26. -án "Bazilika Minor" rangra emelte és teljes búcsút engedélyezett az év minden napjára.
Ide nem lehet úgy jönni, hogy senki se legyen. Mára már nagyon kiépítették. Van zarándokház, különféle szálláslehetőségek, étterem, árusok stb. Misék idején dugig a templom, de a kinti rész is teljesen foglalt szokott lenni. Ha valaki ide ellátogat, érdemes felmenni a remete barlangokhoz, a kereszthez és le a túloldalra a völgybe egy kis sétát tenni és a Szentkút vizéből haza is vinni.
2023. január 25.a párjával járt itt 45Barátunk hívott be minket ide kávézni, sütizni. Diabetikus torták is voltak, a választásom a szedresre esett. A kávé nagyon finom volt, jó erős, ahogy szeretem, és ahogy jobb helyeken illik, kis pohár szóda is mellé. Ők is vidáman eszegették a tortáikat, de nagyon nehezen választották ki a hatalmas választékból. Szép, kulturált, kellemes hely.
2023. január 25.a párjával járt itt 45Ebédidő lévén újra itt álltunk meg. Sokféle étel közül lehetett választani és mindhármunknak ízlett. A húslevesben kicsit túl sok volt a tészta, de az íze finom. A rántott hús is pont jó volt. Barátunk halat evettt zöldséggel, mind egy szálig elfogyasztotta, ízlett neki. Ami nem rugalmas megoldás, hogy a savanyús tálkát külön kell kérni, egyébként tetszik a hely.
2023. január 25.a párjával járt itt 45 Már jártunk itt, aludtunk is itt, így újra bejöttünk. Asztalt foglaltam előre, vártak is minket, bár e napon nem volt túl nagy a forgalom. Barátunk is velünk volt, így 3-an voltunk. Én csak kis adag ételt fogyasztottam, de bőven elég volt és a szokott minőség! Előtte még Májgaluska levest ettünk, jó ízű volt, pont ahogy kell.
A téli időben jól esett. Nézzétek meg a fotókat, az ízekért el kell oda menni.