2022. december 14.a párjával járt itt 55 3-an együtt látogattuk meg a kastélyt, így a kávézót sem hagytuk ki. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen is. Nagyon szépen felújított térbe léptünk, melynek külön ékessége a kályha és a hatalmas tükör. Kényelmes székek asztalokkal és kedves személyzet. Húhh, a süteményes szekrényke nagyon szépen nézett ki, Ti is láthatjátok.
Minden finom volt. Az árak, hát a helyhez igazodnak, de egyszer ki lehet fizetni.
2022. december 11.a párjával járt itt 55Itt még most jártunk először, és nagyon tetszett. December lévén kevesebb növény virágzik és az állatok is elbújva, de így más érdekességek bukkantak elő. Hát ez is olyan hely, hogy más évszakban is vissza kell jönni. Végig cölöpsétányon haladtunk és a sok-sok táblát olvasgatva élveztük a természet csodáit. Gyönyörű az országunk!
2022. december 11.a párjával járt itt 55 Épülete már messziről feltűnik, vakító fehérségével tündököl a tó partján. Nagyrésze fel lett újítva, látogatható. Interaktív kiállítás van benne így korabeli levelet is lehet küldeni az e-mail címre. Meg is kaptuk. Az egész nagyon tetszett 3 órát töltöttünk ott. A büfét sem lehetett kihagyni.
A személyzet kedves és türelmes, pedig volt egy-két érdekes vendég. Jó volt ott lenni.
2022. december 5.a párjával járt itt 55 Átutazóban jártunk erre ebédidőben és ezt a helyet találtam. A kívülről is szép épület és a kiszűrődő illatok már jó kedvre derítettek. Az étlapot olvasva meg csak néztünk, hogy a menü mennyibe kerül. Beljebb lépve kellemesen berendezett, kulturált, étterem, a belső terem foglalva is volt.
/Temetésről jöttek ide/ A pulthoz lépve kértük ezt a menüt, plusz a savanyúság. Megmelegítették és már ehettünk is. Finom, jó ízű volt és bőven elég is. Elégedetten távoztunk.
2022. december 5.a párjával járt itt 55 A Gúti romnál jártunk és ezt igazolandó pecsétet kerestünk a Templomromok nyomában füzetbe. A romhoz legközelebb ez a kocsma volt, így bementünk. Nagyon hangulatos és szép belső fogadott kedves kocsmárossal. Férjem egy rövid italt kért, én egy kávét, na meg a kocsma pecsétjét.
Vendéglátónk érdekesnek találta füzetünket, így beszédbe elegyedtünk pecsételés közben. Kellemesen telt az idő, italunk elfogyott, így köszöntünk és jó élménnyel távoztunk e helyről.
2022. december 2.barátokkal járt itt 55Ez a felhagyott kőbánya a Gyöngyös felé vezető út mellett, a régi kisvasút útvonalán található. Mindig lenyűgöznek e meredek sziklafalak és a rajtuk megbúvó növényzet. Minden évszakban érdekes, de jó időben piknikező hely.
2022. november 25.egyedül járt itt 55 Hatvan egyik szép épülete a Városháza. Legrégebbi része a XIII. században épült premontrei kolostor, mely sajnos az idők folyamás kétszer is elpusztult. 1729-ben a kapucinus szerzetesek építették át zárdává. 1907-ben az életveszélyessé vált épületet lebontották és 1910-ben szecessziós stílusban a jelenlegi lett megépítve, megtartva a régi részeket.
Az épületen belül a város címere, kívül pedig a november végén is virágos bejárat.
2022. november 4.a párjával járt itt 55 Nagyon régen voltunk már itt, így most utunkba esett, bejöttünk. Éppen dél múlt. Nem volt tömeg november lévén. a pincérek nagyon figyelték a vendégeket, hogy mit is szeretnének még. A limonádé már megjelenésében is felbvidított, hátmég e jó, meleg húsleves amit perceken belül kaptunk!
Nézzétek meg a fotót a saját szalvétával együtt, ami már-már kuriózum számba megy. Férjem cigánypecsenyét kért, én Fogasfilét fűszervajjal és egy érdekes köretet választottam, krokettet szilvával töltve. Remekül illett a halhoz, vidáman falatoztam. Az adagok pont jók, jóllakottan távoztunk.
2022. november 4.a párjával járt itt 55 Olvastam e helyről, mentem is volna már, de most végre kijött a lépés. November lévén és szemerkélő időben ketten voltunk a parkban. Örültem is az automatizált beléptetésnek, mert így sokáig nyitva lehet, sőt talán záróra sincs. A várak csodásak, olyan jó látni mégha kicsiben is, hogy milyenek voltak.
Érdekes lehet sötétben is, mert a mai kor vívmányaként villany világítás is került beléjük. Sok vár azért tetszik, mert jártunk a romterületükön, mostmeg itt tündököltek teljes szépségükben, szóval engem elvarázsolt. A hősök plakettjei után a kutatókat tekintettük meg az oklevelekkel együtt, majd a skanzenba léptünk. Hát itt 24 órás szolgálatot teljesítő "fűnyírók" vannak, az egyik hagyta magát megsimogatni. Vastag bunda az tuti, de jön is az ideje! A skanzen is remek, 600 Szent őrzi a határát. látható, hogy különféle foglalkozásokat jó időben tartanak is, tehát élővé is varázsolják. Sok sikert és jó munkát a készülő két várhoz! Gratulálok!
2022. november 4.a párjával járt itt 45 Ezen az oldalon nyeretem 2 éjszakát, reggelivel és vacsorával! Így november 2. -án mentünk és 4. -én jöttünk haza. Kicsit zavaros a tájékoztatás, mert először írtak, hogy 14-től foglalhatjuk el a szobát, utána 15-től. Jó, még véletlenül sem érkezünk korán. Majd megkaptuk, hogy a szauna fizetős, a minibár is.
Na erre írtam, ha nem használom a minibárt akkor miért is? Visszaírtak, hogy akkor nem. Megérkeztünk, kedvesen fogadtak, megmutatták, hogy mi merre van, és a pici lakosztályt kaptuk. Szoba, fürdő kis teakonyhával. Kellemes és tiszta volt. Az udvarra parkoltam kerítésen belül jobbnak találtam. Természetesen ezt fizettem a végén. A sókamra nagyon tetszett, ott időztünk, jót is tett. A jakuzziban is voltunk, de az úszó medence túl hideg volt. Hajszárító a folyosón van, ez elég huzatos. A vacsora és a reggeli finom volt, zöldség volt a gyümölcs az lekvárban. Az áfonya az remek volt. Ezeket pedig a konyhán készítik, szezonban. A reggelinél a 3 tányér nagyon tetszett, nézzétek meg a fotón. Ebédelni is lementünk, jó volt és elég is, szóval itt nem lehetett éhesen maradni. Vacsoránál 2 féle leves 2 főétel, köretek, 2 féle desszert, de kevesen is voltunk és jó koktélt is tudnak készíteni! Gyorsan eltelt, kellemesen pihentünk és nagyon szépen köszönjük!