2021. szeptember 27.a párjával járt itt 55 Túránk során esett utunkba ez a hely. A kapun belépbe kis tó, parszerű kialakítással. Már meresztgettük szemünket, hogy ez nem szokványos egy sörözőnél. Belépve a pultnál kedves hölgy fogadott minket. Bámultuk a berendezést és a választékot. Több sörcsap, több nagy öblös üvegben minőségi pálinkák, rengeteg féle sör a polcon és különféle nemes italok.
Húhh. Nagy nehezen Válsztott férjem egy csapolt belga sört, én egy málnásat. Itt némi egyszerű étel is kapható, de most én kértem még egy sörperecet meg egy kávét, férjem meg a pörci snac-ek kedveli, ő azt fogyasztott. Finom volt minden. Közben néztük a szép faburkolatos berendezést. III. osztályú hely, ez Pesten simán tarolna sok sörözőt. A mosdóba el kellett mennem. A nőihez kulcsot kell kérni, ez rendben is van. Berendezése nem illik a sörözőhöz, mert ez még maradt úgy a 70-es évek szinvonalán. Tiszta, de régi és a csempe is némely helyen hiányzik. Ettől függetlenül, ha erre járunk újra bejövünk, mert ez egy különleges hely!
2021. szeptember 25.a párjával járt itt 15 Éhesen tértünk be ide egész napi túra után. A felszolgáló hamar jött, az italokat is rendben megkaptuk és rendeltünk leveseket és második fogást is. Ahogy hallottuk állandóan csörgött a telefon, jöttek az újabb pizza rendelések. 25 perc elteltével sem kaptuk meg a levest. Rajtunk kívül 1 asztalnál ültek, ők már vacsoráztak.
Férjem szóvá tette, hogy hol a levesünk? Hát készül. Na ne. Mi készül egy húslevesen meg egy gyümölcs levesen? Ezeknek készen kéne lenni. Erre kifizette az italunkat és távoztunk. Mivel én kis gyümölcslevet ittam, már régen üres volt a palack, de ez is csak engem zavart, senki nem kérdezte meg, hogy hozhatok-e még valamit? Szomorú, hogy mindez idő alatt a főnökasszony is jelen volt. Nem kívánatos vendégek voltunk, így nem is jövünk máskor.
2021. szeptember 20.a párjával járt itt 55Örölök, hogy rátaláltam erre a helyre. Az a régi klasszikus kisvendéglő, egyszerű, jó ízű ételekkel és vasárnap is 3 fogásos menüvel jó áron! Barátunkkal jártunk itt kétszer. Amit az étlapról választottunk az is finom volt, vasárnap a menü is ízlett és bőven elég volt. Itt nincs flanc, de gyorsan és jót lehet enni. Ha a városba jövünk újra benézünk.
Érdekes
2021. szeptember 20.a párjával járt itt 45 Túrázni jöttünk, de a városba érve esett az eső és nem volt kilátás jobb időre e napon, így felkerestük e múzeumot. Érdekes, sokrétű, interaktív kiállítás. A gyerekek bizonyára órákig el tudnak szórakozni. Érdekes módon most nem voltak gyerekek. Nekem az ásványok tetszettek a legjobban és néhány festmény.
Több,mint 2 órát töltöttünk az intézményben. Azt hiányoltam, hogy büfé nincs, de még egy kávé automata sem annak ellenére, hogy a táskákat, esernyőt be kellett adni a ruhatárba.
2021. szeptember 13.a párjával járt itt 55 Gyerekkoromban sokszor voltam itt e világon egyedülálló tóban, azóta csak 1-szer így már nagyon vártam. A bejutás a tóhoz most kissé körülményes, mert az egész parkot rendezik, sok a lezárás, terelés, de ki van táblázva, azt kell követni. 3 órás jegyet vettünk ami elég is, tekintetbe véve, hogy 20 perc a javasolt idő.
Naná, hogy rátettem, de tényleg fárasztó, így 30 perc után kicsit kijöttem. Az épület őrzi a régi klasszikus stílusát aminek nagyon örültem, mert gyönyörű. A tavirózsák gyerekként is megbabonáztak, most is úszkáltam, hogy felfedezzem őket. Van fehér, sárga, ciklámen és lila színű is. Virágoztak szépen. A lila az édeskés illatú. Fagyitunk, azt a vegyes csavartat, meg végig próbáltuk a tornaszereket és a kavicsos talpmasszírozó ösvényt is. Hát ez azért kemény menet volt. Jó volt újra itt lenni.
2021. szeptember 13.a párjával járt itt 55 Már messziről is megnyerőek a hatalmas kábeldom asztalok ez vitt minket közelebb. Elolvastuk a kiírást és rendeltünk egy sült halat, egy sült krumplit és egy kevert salátát, sört és koktélt. Az italt hamar kaptuk. A koktél jól nézett ki és finom volt. A hal inkább cápa, mint halacska volt, jó 50 dkg-os, jól átsütve.
A pincér mondta, hogy nem kicsik, ezért csak 1-et rendeltünk. A sült krumpli is frissen sült, a saláta igazán kitűnő volt a marinált lilahagymával. Nagyon finom vacsoránk volt.
2021. szeptember 13.a párjával járt itt 45A kisvonatról leszállva már nagyon szomjasak voltunk, így ide tértünk be. A régi épület felújítva, de belül az eredeti festést meghagyták, sőt megvilágították. Már ezért érdemes volt bejönni. Sört és én gyömbéres limonádét kértem, ami nagyon finom volt. A nagy pohár hamar kiürült, de mi még csodáltuk az épületet. Máskor majd betérünk enni is.
2021. szeptember 13.a párjával járt itt 45 Egyszobás kis tiszta ház ez tulajdonképpen. Az udvarra be lehetett parkolni. Belépve érdekes volt, mintha a 60-as évekbe kerültünk volna olyan a berendezés. Nincs TV és Internet, tehát aki ilyeneket akar annak nem lesz jó. 2 éjszakát töltöttünk itt és jól pihentünk, mert csendes utcában van.
A vendéglátónk nagyon kedves volt, sütivel szőlővel várt minket, rózsa a szobában, konyhában, kávé és tea kikészítve reggelre. Jó volt itt lenni.
2021. szeptember 12.a párjával járt itt 45Már a fürdőbe menet kinéztük e helyet. A táblájuk hirdette, hogy menüt is lehet kapni. Így is volt. Több féle leves és többféle második fogásból lehetett választani. Húslevest, Ananászos csirkemellett és majorannás csirkemájat ettünk. Finom volt és pont elég is. Csapolt söt kért férjem én meg egy gyümölcsös limonádét. Ez is jó volt, de az ára kicsit húzós.
2021. szeptember 12.egyedül járt itt 45Többször ettem már itt. A legtöbbször kis adag főzeléket feltéttel. Most éppen spenótot kértem egy fasírttal. Ízlett és elég is volt, ezért szoktam itt étkezni. Lehúzó véleményeket olvastam, de érdekes, hogy itt mindig sorba kell állni annyian vannak a többi helyen meg alig, alig. Menürendszer és gyorsan finomat fogyaszt el az ember.