Érdekes
2021. szeptember 12.a párjával járt itt 45Felültünk e szép nagy kerékre. Nem volt tömeg, percek alatt megvettük a jegyet. Ketten ültünk a kabinban. Helyenként festékhiány több helyen felfedezhető, de ettől még jól éreztük magunkat. Tiszta idő volt, teljesen beláttuk a várost és a tó hatalmas vízfelületét. 3 kör 1 menet, így többször megcsodálhattuk a tájat. Jó volt innen körbenézni.
2021. szeptember 12.a párjával járt itt 45Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Jókat olvastunk e helyről így betértünk. Gyönyörű a kilátás, már ezért megérte eliszogatni itt egy kellemes koktélt, férjem meg egy sört ivott. Hamar jött a pincér meg ia kaptuk italunkat. A koktél szép volt és jó is. Állatbarát hely, mert a szomszéd asztalnál a kutyus vizet is kapott egy edényben. Nagyszerű!
Egy jól viselkedő állatot nem is kell kitiltani. Fizetésre kicsit várnunk kellett, de nem rohantunk. Vissza jövünk még ide.
2021. szeptember 12.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Nem nagyon voltunk éhesek, de kicsit ettünk volna, így ide tértünk be. Több oldalon is nagyon jókat írtak a helyről. Férjem kis adag húslevest választott, én rántott hagymakarikát mártással. Hamar kaptuk és nagyon jóízű volt. A többi asztalhoz is szép ételeket vittek, vidáman faltoztak is a vendégek. Senkinek sem volt panasza. Majd máskor betérünk nagyobb étkezésre is.
2021. szeptember 12.a párjával járt itt 45Sok tervünk volt ismét a városban, így újra ide tértünk be. Sokféle választék, menü rendszer, gyorsan pörög az ételkiadás. Finom és meleg ebéd, gyorsan. Járnak ide munkások, háziasszonyok visznek haza ételhordóban és ilyen időnként betérő vendégek is. Az adagok jók, az ízek háziasak így jól lakottan távoztunk.
Érdekes
2021. szeptember 12.a párjával járt itt 45 Sajnos a főépület nem volt nyitva, de a többi rész látogatható volt. Jó, nagy terek vannak az állatoknak és kilátók a vendégeknek, hogy jobban megfigyelhessék őket. Vadállatokkal kezd a látogató, majd az út túlfelén az őshonos állatok birodalmába léptünk. Állateledelt a pénztárban vásároltunk, de sok állat a zöld füvet is nagyon értékelte.
Ottjártunkkor a szarvasok nagyon élénkek voltak, aganccsal mentek neki a kerítésnek, párzási időszakuk van. Gyönyörű, kecses állatok. A kis csahos puli már messziről üdvözölt. Itt nyugalomban élik napjaikat az állatok. A büfé pénzbedobós, ittunk egy üditőt. Visszafelé sajnos az út mellett lehet csak menni, jó lenne egy gyalogos sávot kialakítani. Kellemes volt itt lenni.
2021. augusztus 23.a párjával járt itt 45 Mikor ezt választottam tudtuk, hogy nincs kiszolgálás, nincs ezzel gond. Elvettük az étlapot, bementem rendelni és az italokkal tértem vissza. Férjem csirkehúslevest evett. Ez gazdagon volt és jó ízű. Szóltak, hogy mehetek a következő fogásért. Férjem csirkemellcsíkokat kért, krumplipürével, uborka salátával, én pedig vegyes halból egy halászlét.
Nagyon finom volt és egyetlen szálka sem volt benn és bőr sem. Az edényeket visszavittem és a pultnál fizettem. Ottlétünket cukorkával jutalmazták. Az ételek finomak voltak, az árak kedvezőek és a nagy forgalom ellenére összesen 3/4 óra alatt megebédeltünk. Ha erre járunk újra betérünk.
2021. augusztus 23.a párjával járt itt 45Szállás foglaló oldalon foglaltam ide a hosszú hétvégére. Ott még panzió-étteremnek írták, de az étterem már nem üzemel. Panzióként rendben van ,fel lett újítva. Az udvaron lehetett parkolni is. A légkondi sajnos azért maradéktalanul nem tudta ellátni a feladatát, ha meg kinyitottuk az ablakot akkor aludni nem lehetett a zajtól. Reggelit jót ettünk, sonkás-tojást sajttal, zöldségeket és teát ittunk.
2021. augusztus 23.a párjával járt itt 45 A fürdő területén van egy kinti ilyen büfé, meg bent is. Mi bent voltunk. Fitnesz salátát ettem csirkemellel, öntettel és férjem rántott csirke mellet sült hagymakarikával. Amíg elkészült sört és üdítőt fogyasztottunk. A meggyes sör, Békésszentandrási, nagyon kellemes és nem túl erős.
Az étel frissen sült mirelittből, de ez büfé, szerintem itt elfogadható. Mikor elkészült kihozta a kedves hölgy az asztalunkhoz és jó ízűen elfogyasztottuk.
2021. augusztus 21.a párjával járt itt 55 Az épületben kiállítások láthatók a területen honos állatokból, kisfilmeket nézhettünk a különböző területekről, élőlényekről és növényekről. Kint érdekes játszótér van a gyerekeknek. Tulajdonképpen egy nagy körrel járható be az állatpark. Láthatóak itt különféle madarak és emlősök.
Szegény rénszarvas elbújt a házban a nap elől, hiszen ez tényleg nem az Ő klímája. A bölény ugyanígy tett. Az állatsimogatót szeretem én is. Füvet téptem, úgy mentem be a kecskéhez, birkához és őzikéhez. Örültek a friss zöldnek. Hamar kiették a tenyeremből így kimentem és újra hoztam nekik. Nagyon szelidek, nyugodtan lehet őket simogatni. A Csáky-kastély kívülről körbejárható, de ez az igazgatóság épülete. Jó volt itt lenni!
Érdekes
2021. augusztus 21.a párjával járt itt 45 Sok-sok éve voltunk az arborétumban, így újra eljöttünk. Sok utat kiköveztek, leaszfaltoztak azóta. Kőszobor kiállítás is lett azóta, ez nagyon érdekes, különleges látnivaló. A kilátó egyre jobban belevész a kertbe, mert hatalmasra nőttek a fák körülötte. A monumentális fák és a tiszta levegő, a holt Kőrös illata ilyenkor, így nyár végén is üdítő.
30 fok felett volt a hőmérséklet, a növények is szomjaztak, sok helyen berepedve volt a föld. A mi szomjunkat oltottuk a csapokból meg a büfénél. Útközben a fák között pávákkal találkoztunk éppen most vannak kicsinyeik is. Nagyon közelről láthattuk őket. Kellemes, pihentető környezet volt!