2021. augusztus 21.a párjával járt itt 55 Láttam néhány képet róla, hallottam is és most végre személyesen is eljutottunk. A Szarvasi arborétum területén található, így mi kombinált jegyet vettünk, de lehet külön-külön is látogatni. Nyitás után kicsivel érkeztünk, így még kevesen voltak. Ahogy beléptünk csak pislogtunk, gyönyörű!
Sok-sok nevezetes épület, templom, vár, malom, vasútállomás élethű makettja. Hegyek-dombok megépítve, vonatok közlekednek, el is indíthatja a látogató. A templomokat zenéltetheti, a vár ajtót nyihatja, szóval nagyon interaktív és mindez gyönyörűen elhelyezve, hasonlatosan, mint ahogy a valóságban van. A történelmi Magyarország területéről a leghíresebb, legszebb épített örökségünk makettjai. Ahogy telt az idő egyre többen lettek a parkban. Mi addigra körbe jártunk mindent, kétszer is, így indultunk tovább. Fantasztikus, gyönyörű, nagyon szép, precíz munka az egész park. Gyereknek, felnőttnek nagy élmény az egész!
2021. augusztus 20.a párjával járt itt 55 Séta közben megláttuk a hírdetőtáblán, hogy korlátlan ebéd fogyasztás 1890 Ft-ért. Hihetetlennek tűnt, de közel volt így bementünk. 1 órát lehet enni és ételt nem szabad a tányéron hagyni, ezt olvastuk bennt. Ez teljesen rendben van. A pultnál egy sört és egy tonicot kértünk, fizettük. 3 féle leves volt és nem is tudom, de vagy 10 féle 2.
fogás, saláták, savanyúk és 1. desszert. Na valaki ezt keveselte. Nem mi, mert a desszertet meg sem kóstoltuk. Ettünk egy zöldborsó levest, én egy gyümölcslevest, finom volt mindkettő. Miután itt mindenki maga szed, annyi sűrűt és levet szed bele amennyi jól esik. Még rántott májat ettünk, rántott pdalizsánt, brokkoli-salátát, kis uborkát, majorannás-májat és két rántott csirkecombot. Minden jó volt, friss, mert a szakács folyamatosan pótolja a fogyást. Az 1 órát kitölteni sem tudtuk és a csonton kívül más nem maradt a tányéron. A használt tányérokat közben a pincérek folyamatosan elhordják az asztalról és kérdezik kérünk-e még inni valamit. Finomat ettünk, elégedetten távoztunk a fizetés után. Ezt is a pultnál lehetett. Aki itt éhes marad, vagy az meg is érdemli!
Érdekes
2021. augusztus 20.a párjával járt itt 45 Délelőtt érkeztünk a városba és láttuk, hogy 16 órára végzünk a többi programunkkal és jöhetünk fürdőzni kedvezményesen. Itt a camping a gyógyfürdő az élmény és a strand egy területen van és egy jeggyel lehet is mindent igénybe venni. A kinti rész fákkal tele, szép zöld több medencével és büfével, játékokkal.
Mi az épületben a gyógymedencét és a lazító medencét vettük igénybe. A gyógyból a 36 fokost, van melegebb is, de ez nekünk teljesen megfelelt. A büfét is kipróbáltuk, kis vacsorának elég volt. Kellemesen telt az időnk, jó volt itt lenni.
2021. augusztus 12.a párjával járt itt 15 Ide el se fogunk menni. Hónapokkal ezelőtt szállásportál oldalon foglaltam le két éjszakát. Vissza is igazolták. 3 hét múlva mentünk volna, de ma értesítést kaptam, hogy az akkor elfogadott és visszaigazolt ár tévedés volt nem is foglalkoztak vele mostanáig. Az az ár 16. 000 Ft volt, most 33.
000 lenne, de miután tévedtek és amúgyis vírusos időben foglaltam, fogadjuk el ezt most 28. 000 Ft-ért. Nagyon dühös lettem, hiszen elfogadták a dátumot, az összeget ők adták meg a tévedésük árát meg mi fizessük ki? Még én vagyok a hibás, mert vírus alatt terveztem és mertem későbbre szállást foglalni? Na ezt nem! Lemondtam a szállást és máshol foglaltam.
2021. augusztus 11.a párjával járt itt 45 Ózdon nem egyszerű jó szálláshoz jutni, de sikerült és telefonon foglaltam. A gondnok egy kedves asszonyság. A kulcsátadás-átvétel gördülékenyen ment, pontos a hölgy. 3-an voltunk és ez tulajdonképpen egy 2 szobás, külön bejáratú, konyhás-zuhanyzós, ez egybe volt, a Wc külön. Az ajtón, ablakokon rács.
Nagy szobák hidegburkolattal ellátva, az egyikben volt a TV. A matracok jó vastagok és nem szétnyúzottak jól lehetett pihenni. A konyhában hűtő, mikro, asztal, székek és néhány edény van. 2 éjszakát töltöttünk itt. A túrázáshoz pont megfelelt, mert külön voltunk mindenkitől és akkor keltünk-feküdtünk amikor nekünk jó volt.
2021. augusztus 9.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
3 vacsorát fogyasztottunk el barátunkkal ebben az étteremben, A város üde színfoltja, szépen berendezett, modern, kellemes hely. Tömeg nem volt, bent foglaltunk helyet. A pincér hamar jött az étlappal, itallappal, mert sokféle koktélt is készítenek. Különféle ételeket fogyasztottunk, mindegyik ízlett ezért is ide jöttünk vissza.
A pincérek figyelmesek. Az ital után a levest rögtön meg is rendelte, míg a következő fogást kiválasztottuk. A koktélok is finomak, az alkoholmentes is és tökéletes kinézetűek, mint a fotón. 10% szervízdíj felszámolásra kerül, de külön borravalót már nem fogadnak el. Korrekt hozzáállás, mindennel elégedettek voltunk. Jó itt vendégnek lenni.
2021. augusztus 2.barátokkal járt itt 55 Nagyon kevés igazi, klasszikus turistaház van az országunkban, de ez az! A büfé is a régi berendezés, szépen tisztán, rendben tartva, így mindenképp érdemes bemenni ha csak egy inni valóra is. Legutóbb kedves turista barátunkkal ismertettem meg e helyet. Ő rendelt egy kis gulyáslevest és egy sztrapacskát, én kis adag sztrapacskát fogyasztottam.
Üdítőt ittunk és én egy kávéval zártam az ebédet. Hamar kaptuk az ételeket jó hőmérsékleten. A leves kinézete is kívánatos volt, sűrű és nagyon ízlett is Andrisnak. A sztrapacska pont olyan, mint amilyennek lennie kell, juhtúróval és sült szalonnával rendesen nem csak imitt-amott. Én a kis adaggal is nagyon jól laktam. Sokszor ettem már itt, többféle ételt és mindig minden nagyon ízlett, így visszajárunk és megmutatjuk barátainknak is.
2021. július 20.a párjával járt itt 35 Esett az eső és hűvös volt így jöttünk ebbe a fürdőbe. Karórás rendszerű az öltöző, no ezzel is többünknek gondunk támadt. Ezen túljutva beértünk a medencékhez. Termál és élmény is van bugyogókkal, dögönyözőkkel és csúszda. Büfé csak kint van 1, korlátozott választékkal, a benti nincs nyitva.
Az egyik termál jó hőmérsékletű volt, abban sokat tartózkodtunk, meg az élményben is a bugyogóknál, az jó volt, kellemes. Ebéd idejére csitult az eső így vettünk a büfében sült halat, kenyeret, uborkát. Elfogyasztani a galérián lehet, ami csalódás. Két rozsdás asztal és néhány szék van, ezen kívül ágyak. Fura, hogy megyeszékhelyen ilyen legyen.
Érdekes
2021. július 20.a párjával járt itt 45 Jelenleg nagy az építkezés, folyik a fürdő bővítése, így bent az élménymedence üzemel és a kinti medencék. Az élménytér kellemes bugyogókkal, sok gyerek csúszdázott is. A kinti gyógyvíz sok vendéget vonzott és mintha nem is itthon lettünk volna, németek, szlovénok leginkább.
Az energiaparki séta feltöltődés, nagyon érezhető az energia-áramlás, szerintem még az is érzi aki nem hiszi.
2021. július 20.a párjával járt itt 45 Ez a hely a szállásunk szomszédságában van, így ide tértünk be vacsorázni. Nyár lévén a kinti részen foglaltunk helyet, ez egyszerű, semmi különös. A pincér hamar jött az étlappal. Az étlap szép kivitelü és bő választékú. Aminek örültem, hogy van kisebb adag is, mely nekem bőven elég is volt.
Sört ittunk és húslevest ettünk, finom ízletes volt. Göcseji pecsenyét kértünk, hát ez igazán különleges étek! Pácolt karaj szelet, töltve hagymával, sonkával, kolbásszal és így kisütve, fokhagymázva. Nagyon jó volt. Salátát ettünk hozzá, melyet mindenki maga választ a salátabárból. Ide még visszajövünk!