Felszolgálás tekintetében érdekes módon az utóbbi 2 évben nem volt problémánk. Kedvesek voltak, figyelmesek a magyarokkal is. Nem igyekeztek mindenáron borravalót kicsikarni, mint korábban, amikor szinte nem akartak visszaadni 10 ezresekből. Korábban fémtartóba tetették a pénzt, elmentek és várták a távozást. Volt, hogy döbbenten forgolódtunk, kerestük őket mindenfele, mert 4 ezer forintokat csak nem akar az ember borravalónak hagyni. Elérhetetlenek voltak az urna kihozatala után. Ha nem rendeltünk eleget, v elég drágát, pofákat vágtak, lehervadt az arcukról az erőltetett mosoly, lekezelőek voltak régen a magyarokkal. Másodszorra már nem hoztak ajándék előételt stb. . . Tavaly már jobb volt a helyzet, igaz akkor csak egyetlen fiatal srác tartózkodott bent, és ijedten közölte, hogy az egész személyzet lelépett valami szomszédos rendezvényre, de azért össze tudnak nekünk, mint egyetlen vendégeknek dobni valamit. Rendkívül kedves, készséges és barátságos volt. Ez a tavalyi volt az első középkori éttermes jó tapasztalatunk Eger és Siófok középkori éttermeiben. Most a minket figyelő pincér olyan sokszor ment el mellettünk, és járt fel-alá, hogy az már zavaró volt. Ill. az állandó figyelés is. Kaptunk előkét, fel is akarták kötni, szó nélkül kaptunk ajándék előételt, nem várták meg először, milyen értékben rendelünk. Igaz csak 2 aprócska pirítós volt a jókora adaghoz, és nem sikerült még kenyeret kérni. A nói és férfi felszolgálók is barátságosak, és készségesek voltak voltak. Nem volt megkülönböztetés (mert nem ffi-val mentünk, hanem csak nők, vagy mert nem 10ezrekért rendelő külföldiek voltunk, vagy mert csak ketten mentünk. ) A kardon feltálalt 2 személyest kértük, mint tavaly is. Szinte 4 emberes mennyiség volt, pedig mi is sokat tudunk enni. Még hús is maradt, pedig éhesen mentünk oda. Mintha zárás előtt rápakoltak volna minden konyhai maradékot. :) A pincér kedvesen és nagyon lelkesen ajánlotta, magyarázott, mi micsoda, bár mindenképp azt akartunk enni. Az étel viszont összetételre, és minőségre kicsit csalódás volt. A negatívum, hogy bár grill, stb dolgok voltak a tálon, elvileg csak a nevük volt az, nem érzett a grill/kemencés/füstös íz. Rengeteg héjában főtt krumplit kaptunk, négybe bevágva, kevés vaj belecsorgatva. De sima íztelen főtt krumplik voltak, nem piros/fonnyadt kemencés/sütős sültek. Így fura volt. Más krumpli köretet nem kaptunk (hasáb, chips, cikkekre vágott, sült stb). Ezt találtam a legnagyobb negatívumnak. Volt a kardon parázs felett sült nagy mennyiségű hagyma, alma stb. De sületlen mindegyik, és a parázs felett sült jelleg sem érződött. Héj alatt teljesen nyers. . . . A köret nagy részét a rengeteg főtt krumpli, és sületlen hagyma/alma alkotta. Mivel az volt a legnagyobb mennyiségben, krumplit vettem ki, hagymát, és szalonna szeletet először. Meg is jegyeztem, hogy olyan mint egy "régi szegényes otthoni" főtt krumpli-szalonna-nyers hagyma vacsora 8000-ért :))). A savanyúság túlnyomó részét a káposzta alkotta. Változatosabb is lehetett volna, úgy ahogy a krumpli, vagy egyáltalán a köret is. A krumplimennyiséget 3 fele vehetik hasáb-parázson sült/fött/chips pl és akkor talán azt mondtam volna az egész tálra, hogy "HŰHA". :) Egerben pl ehhez hasonlóan, változatosan adják a 2 személyes, vegyes tálakat a középkoriban. A húsok finomak voltak. A borda nagyon zsíros. . . Röviden, a tavalyi kardos 2 személyes jobb volt, és akkor még kukorica is volt rajt. :( A kiszolgálás viszont javult. Sőt. Élőzenét, vagy "műsort" sajnos sosem tudtunk még itt kifogni, most sem.