Régen sokan és sok jót meséltek a Club Tihanyról és mi még sosem jártunk ott, úgyhogy úgy döntöttünk most kipróbáljuk ! Csak kb 25km a másnap reggeli úticél és még szép helyen is van. . . gyerünk ! Teniszütőt is vittünk, mert azt mondták az ismerősök,hogy van pálya bőven és az árban is benne van ! Megérkezésünk után azonnal a szállodához tartozó strandra mentünk, aminek nagy előnye,hogy közvetlen Balatonparti, nagy, tiszta és rendezett és napozó ágyak is voltak bőven ! Szaunamániások lévén, megnéztük a wellness részleget is : kiábrándító volt sajnos ! A szaunában értelmetlenül álldogáló asztalok helyett, bármilyen hangulatos odaillő dolgot rakhatnának . . . egy kopár és nagyon elhanyagolt szaunában nem is érzi jól magát az ember,még akkor sem, amikor a meztelen nők bátran rohangálhatnak és ott végezhetik el az esti fürdésüket is,hiszen erre ott lehetőség van ! Nekem ez nem tetszett, bár nem vagyok konzervatív, de mivel elég sok gyerek is szaladgál ott ki -be, ezt nem kéne ! A wellness rész még két kicsi jakuzziból áll, az egyikbe mire bejutottunk addigra leállították . . . és koszos is volt, így már a "nagymedencébe" nem is volt kedvünk bemenni, mert hemzsegtek az emberek - a kinti jó idő ellenére ott is ! Teniszezni nem tudtunk elmenni: az árban nem volt benne, de pálya sem volt. . . így ennek fuccs ! Az esti vacsorához egy négycsillagos szállodában illik felöltözni ! Mi úgy gondoljuk ! Itt, strandpapucsban és joggingban is szabad vacsorázni menni . . . én nem engedném, de ez más kérdés ! Mi nem az első vacsorázók között mentünk- mert már talán fél hétkor is lehetett volna menni - csak kb este 20h-kor . . . de ekkor már a legtöbb ételből csak a maradék volt és nem is hoztak utánpótlást, csak a borsófőzelékből ! :( . . . "Sajnos" igényesek vagyunk és az itteni konyháról, a választékról semmi jót nem tudok mondani: ízetlen, fantáziátlan ételeket láttunk és kóstoltunk ! Jól nem laktunk, pedig szerettünk volna ! :) A vacsora közben jutott eszünkbe, hogy teljesen a SZOT Üdülők hangulatát érezzük és látjuk ! . . . olyan a kínálat, az összetétel és minden ! A vacsora végén a süteményekben bíztam : abból volt néhány, de pl a dinnye elfogyott és közölték,hogy nincs több,nem hoznak ! Bort is kértünk a "vacsoránkhoz": kimértet és a ház borát ajánlotta a pincér,aminek örültünk, de utána derült ki,hogy az ára nem az amit az árlapon láttunk és a pincér sem szólt ! A legdrágább volt, amit lehetett volna közölni ! Mivel a Foci VB idejére esett ez az egy éjszakánk a németek meccsét nem hagyhattuk ki :)ezért a közösségi focinézés élményét választottuk a hallban ! A párom gondolta, majd iszik egy jó csapolt sört közben. . . háát. . . a hallban lévő "presszóban" mindössze egyféle üveges sört lehetett kapni. . . amitől kiborultunk kicsit. . de nem csak mi, hanem számos más külföldi vendég is, akik kénytelenek voltak gyorsan csoportosan elindulni egy külső ABC felé,hogy dobozos söröket hozzanak a focihoz ! Szerencsére csak egy félidőt kellett a nem túl hangulatos és kényelmetlen hallban töltenünk . . . a szoba is a múltat idézi ! Az ágyba szerelt retro -rádiót külön ajánlom a retrót kedvelők figyelmébe ! Nagyon egyszerű, tiszta, de hogy még tusfördő és köntös sincs, azért az már nagyon ciki ! A reggeli is a legegyszerűbb - szokásos dolgokból állt, így semmi emlékezetes nem maradt ebből az egy éjszakás élményből. . . legfeljebb csak annyi, hogy nagy csalódás ! Kár ezért az egykor oly elismert és annyira "ajnározott", VIP-vendégekkel tömött szállodáért ! Minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy jót csináljanak belőle. . . és mégse . . . Legközelebb . . . nem tudom mikor megyünk oda . . . talán ha küldenek meghívót az ujjászervezés bulijára ! üdv, A Sajtós- Szabó Gabi - Budapest