Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
4 Évszak Palóc Bistorant válasza
Kedves Vendégünk!
Nagyon köszönjük a bejegyzését, számunkra minden visszajelzés fontos, arra biztatjuk vendégeinket, hogy mindent, amit éttermünkben tapasztalnak, osszanak meg másokkal is, ennek is betudható a sok értékelés.
Különösen komolyan vesszük, amikor a visszajelzések kritikusak, és tesszük ezt ennél a bejegyzésnél is, annál is inkább, mert a gasztronómia magas szintű művelése számunkra lételem, s szeretnénk, ha minden vendégünk nem csak a jóllakottság érzésével, hanem a kulináris élvezetek okozta örömmel is távozna.
Bizonyára tudja, hogy a Palócleves valójában nem tradicionális palóc étel, s bár az eredeti kreációt ürühúsból alkotta meg Gundel János (Mikszáth Kálmán kérésére), a levest készítik marhahúsból és sertéshúsból is.
(Utána néztünk és felszolgáló munkatársunk a rendelés alapján egyértelműsítette, hogy Ön Mangalica levest rendelt és evett, ami természetesen sertéshúsból készül nálunk is. )
Az ételek alapanyagiról séfünk kérésének eleget téve munkatársaink szívesen adnak a vendégnek felvilágosítást, annál is inkább, mert ezek minőségére igen nagy hangsúlyt fektetünk.
A lazac és a csirke bár furcsa, de a kreol, a francia, a spanyol, vagy akár a karibi konyhákon alapuló receptek több évszázados történelmi viharok során változtak, s mivel éttermünk felvállaltan 21. századi ételmegfogalmazásokban gondolkodik, így ezeket is adaptáltuk.
Külön sajnáljuk, hogy a koktél díszítésének „minimál stílusa” nem tetszett, reméljük, az íze annál inkább, s bár ezt az ananászra építő, de több variációban is létező long drinket sokféleképpen készítik, esetében még díszítésként is elhibázottnak gondoljuk a narancs, a kiwi, de főképp az eper használatát, a klasszikus recept ugyanis ananászt, ennek levelét vagy koktélcseresznyét tartalmaz. A vendégünk által hiányolt díszítések egy egészen más ízvilág irányába módosítják a koktélt, mi azonban nem ezt az ízvilágot kívánjuk létrehozni benne.
Önt bizonyára megtévesztette, hogy éttermünk egy modern komplexum része, ami azt jelenti, hogy nálunk nem az ételek high-techek, hanem az ugyanitt található sportbázis által nyújtott szolgáltatások és a berendezések.
Ízlések és pofonok – tartja a mondás, s mi is ehhez tartjuk magunkat, ezért sem kívánjuk az Ön gasztronómiai elvárásait, kulináris előképeit ily módon, direkte, szavakkal formálni.
A mi tetteink a konyhában formálódnak, s ez a meggyőzésünk eszköze is és nem szeretnénk, ha a hozzánk látogatók olyan bejegyzésekből vonnának le tanulságokat, amelyek megírása mögött akár más motiváció – esetleg a konkurencia által mesterségesen gerjesztett – indulatok és nem saját gondolatok állnának.
2016. december 9., 4 Évszak Palóc Bistorant, üzletvezető