2018. augusztus 31.a párjával járt itt 15 Az érkezésünkkor nem az előzetesen lefoglalt földszinten lévő szobába helyeztek el bennünket (oda külföldi vendégeket tettek! ), hanem rokkant-nyugdíjasként felküldtek a párommal a tetőtérbe! ! ! Sem szellőzés (37 Celsius volt 2018. aug. 22. -én érkezésünk napján a szobában ! ! ! !
), sem normális hűtő nem állt rendelkezésre ( leeső ajtajú minibár utánzat van minden szobában, amibe még 2 db ásványvizes palack sem fér be! ! ! ). A két tetőablakon volt ugyan "barkács-szúnyogháló", a szemben nyíló fürdőén már nem, nehogy huzatot tudjunk éjjel csinálni a hőség ellen. A tisztaság gyalázatos! ! ! Elnagyolt takarítás, penészfoltos csempefugák. A WC-tartály feltöltése "csurgatóra" volt állítva, így mért-idő alapján éppen 4,5 perc alatt töltődött újra, az öblítésnél pedig úgy szivárgott le a papír. . . is! A mosdócsapokat úgy használhattuk, hogy tenyérbe kellett csurgatni a szájöblítéshez a vizet (vagy pohárba felfogni), mert nem folyt, csak csurdogált a csapból a víz! A tetőtéri elhelyezés ellen nyomatékosan tiltakoztunk, ezért a következő napon meg kellett várnunk a délelőtti takarítás végét és végre, már másfél napot "elherdálva" az 5-ből, megkaptuk az eredetileg lefoglalt szobát és mi is elkezdhettünk "nyaralni" a Balatonnál. A földszinti szobánk ugyanolyan lelakott, megépítése óta gépészetileg nem karbantartott ,stb. , stb. . . A wifi az 6 nap alatt egyetlen egyszer sem volt elérhető profi laptopokkal sem! (A tulaj, aki állítólag informatikai mérnök, nem került elő, hogy a hibát orvosolja, csak az ígéret maradt minden nap! ) Kérem az érdeklődőket, csak erős megfontolás után válasszák ezt a szálláshelyet!
2016. november 6.a párjával járt itt 55 Na, végre! Íme egy igazi VENDÉGLÁTÓ étterem, ahol az ételek nem okoznak csalódást, ahol a személyzet az előírt protokoll szerint tevékenykedik. Itt köszöntik a betérőt! Nem akarnak csicsás, főúri majomkodást, zavarni a vendéget, nincs pökhendiség, de annál inkább tapasztalható előzékenység, segítőkészség, VENDÉGLÁTÁS!
Ilyen éttermeket szeretnék látni mindenhol az országban, akár Tatán, akár Kőszegen, Esztergomban, Debrecenben, a Balatonnál, bárhol! . . . Mert ezek a VENDÉGLÁTÓK többet tesznek az ország jó híréért, mint millió reklám-kampány. Gratulálok TERCIA Kópháza! EZ szuper volt! Ajánlom mindenkinek!
2016. október 7.barátokkal járt itt 15 Hát tegnap megkóstoltuk a soproni Royal Bisztró menüjét. . . Bárcsak ne tettük volna. Hárman voltunk és mindhárman különböző főételt választottunk. A sárgaborsóleves jellegtelen, íztelen majdnem hideg, a benne úszó 2 db bacon chips. . . felejthető volt. Na de a főételek. . . !
Az, hogy a lucskos káposzta is hideg volt hagyján, a tetejére apró kockára vágott csülökbőr darabkák. . . , összesen 14 kockácska, hagyján de hogy a szakács nem látta a tányér közepén éktelenkedő egész, gusztustalan főtt fokhagymát,. . . hát ahhoz minimum látássérültnek kell lenni, vagy rosszindulatú amatőrnek. Na és akkor a másik főétel: rakott karfiol. Ez az étel itt szó szerint értelmezendő, vagyis a karfiolt a fedőleveleikkel együtt (! ) szecskázták az ételbe, de a zöld levelek többsége ügyes volt, mert megúszta az aprítást, így egészbe került a "rakásba" ! Végül, de nem utolsó sorban jött a "c" menü: bazsalikomos pulykamell csőbe-sütve, főtt-sült burgonyával. . . Nos a hús rendben volt (leszámítva, hogy hidegen hozták ki- lehet, hogy hideg sültnek szánták? ) na, de a burgonya ! az már valami volt! ! ! Hogy ezt hogy sikerült főzés és sütés után is ilyen gumis, kemény ehetetlen csúzli lövedékké edzeni, örök titok marad ! Az már csak vidított a kedvünkön, hogy amikor sót kértem, a megszólított pincér (hölgy) alig negyed óra múlva, valószínű a hosszú idő eltelte miatt, elfelejtette, hogy ki kérte a sót, hát kedvesen odavitte a tőlünk kicsit messzebb lévő asztalhoz :-) ! Így maradt a "B"-terv, megkértem egy ifjú titánt, hogy mielőtt teljesen befejezzük az ebédet, érjen vissza egy kis sóval. Sikerült! Hát kérem! Én tudomásul veszem, hogy 1000 Ft körüli áron nem lehet nagy lakomát "rittyenteni"! . . . na,de azért talán ennél még csodák nélkül is többet, de leginkább ehetőbbet lehet produkálni! Az pedig hab a tortán ( azt nem ettünk! :-) ) hogy ez a vendéglátó egység a város vendéglátó szakképzőjének gyakorlati oktató helye! Bravó ! ! ! !
Royal Bisztró – Széchenyi Étterem és Kávézó válasza
Tisztelt Vendégünk! Sajnos Sopronban és Nyugat-Magyarországon nehéz a helyzete a vendéglátó egységeknek, lényegében szinte mindenki Ausztriában dolgozik jelenleg. A napi menüt jövő héttel megszüntetjük, hogy ne legyen ilyen érdemtelen helyzet. A fő tevékenységünket (reggeli és félpanzió) a kollégák kiváló felével továbbra is igyekszünk magas színvonalon nyújtani.
Üdvözlettel:
Szilágyi Pál
2016. október 18., Royal Bisztró – Széchenyi Étterem és Kávézó, tulajdonos
2016. szeptember 18.a párjával járt itt 15 Néhány napja jártunk a vendéglőben. Abrosz nélküli, (bocs'! : egy asztalon volt kék-fehér kockás abrosz,. . . a többire képzeljük oda! :-( ), a párnák ételmaradékosak ( mindenki pucolja le maga! ), az asztalok kétes tisztaságúak. Amíg ott voltunk, a távozók után egyetlen asztalt sem töröltek le.
Az étlap szép, az ételelnevezések fantáziadúsak. . . , de ami bennük volt. . . A parajpürés, rumos-diós-barackos húsin volt 1 ! fél barack, aminek a közepébe áfonya dzsemet töltöttek ! ! ! Rumos-dió még az utcában sem található, nem még vendéglőben! A parajpüré pedig simán serpenyőben fonnyasztott parajlevelek voltak, mindenféle pürésítés nélkül, ja, és a köret 4 (! ) azaz négy db rudacska volt. A másik ételünk egész jó lett volna, amíg a fűszervajas marha húst ettük, ám a mellé tett tarja széle furcsán állott hús ízét mutatta. Nekünk nagy csalódás volt ez az ebéd! Úgy látszik így múlik el a világ dicsősége. Nem mennék még egyszer oda! ! !
2016. augusztus 19.gyerekekkel járt itt 15 Cifra nyomorúság! ! ! Tipikus esete a teátrális külcsín és gyalázatos belbecs találkozásának. Semmitmondó, még jó indulattal is "szegényesnek" nevezhető, gusztustalan megjelenésű (fénymásolt) "Étlap" ! A produkált étel pedig,. . . hát sokat láttam már, de, hogy a párolt(! ) és nem sült(! ) kacsa comb felső-comb részéről levágják a felét.
. . , úgy nézett ki, mint egy megcsonkított madártetem! A párolt káposztát valószínű összekeverték a kacsacombbal, mert azt nem sikerült megpárolni, inkább sütötték. A kérésünknek eleget téve, a gyermekünknek vajas-burgonyát hoztak köretként, de párolt káposztát már neki nem adtak. . . ! "Hab a tortán" : a tányérjaink körül száguldozó zöld döglegyek (fúj! ). . . A szomszédos asztalnál a gyermek-etetőszék gyerekestől,ételestől szétesett, és a pincérek egyikének sem sikerült azonnal segíteni, sőt, sugdolózva kivonultak a teraszra, majd egy hölgy-alkalmazott jött oda -miközben az anyuka próbálta a rémült kicsit nyugtatni- és még csak annyit sem mondott senki, hogy elnézést, vagy sajnáljuk az esetet. Szóval összességében: akárki is a főszakácsuk, ahhoz nagyon-nagyon sokat kellene változni és változtatni, hogy VENDÉGLÁTÓ étterem legyen a Platán. Kerüljék el nagy ívben ! ! ! !