2014. október 8.gyerekekkel járt itt 45 Budapesten úgy alakult a napunk,hogy a vonatunk indulásáig 3 óránk volt,így a Keleti pályaudvar melletti Aréna plázát választottuk,hogy a nem túl barátságos időben eltöltsük ezt az időt. Mivel épp ebédidő volt,megnéztük a kínálatot és mivel gyermekem nagy spagetti rajongó,az Il Treno-nál kötöttünk ki.
Gyermekem Bolognai spagettit kért,én pedig füstölt sajtos csirkés pennét. A Bolognai tulajdonképpen átlagos volt,a Füsti fantázianevű tészta tejszínes szószát brokkoli és kukorica is gazdagította. Én mindenképpen pozitívumként értékelem,hogy a tésztát - amelyet gondosan lemérnek minden egyes alkalommal,adagonként - átforrósítják,a szósszal és a többi alapanyaggal forró wokban készítik. Ami negatívum,hogy valószínűleg új volt még a kolléga és eléggé ügyetlen-tanácstalan volt,ami nem lett volna baj (én azt vallom,hogy mindenkinek el kell kezdenie valahol), sokkal inkább bajnak tekintettem,hogy a "tapasztalt" kolléganő hangot adott az új kolléga "bénázásának",ami szerintem a fogyasztók előtt semmiképp sem sportszerű,az étkeztetésben nincs helye morc "durrogásnak" - szerintem. Valamint a déli sok vendéghez képest talán kicsi a "készítő-tér",kevés a személyzet. Összességében az ár-érték arány helyén volt véleményem szerint,a tészták olyan adagban készültek,amelyektől jól lehetett lakni és amint már említettem,elég sokan választották a helyet délidőben,valószínűleg korábbi jó tapasztalataik alapján.
2014. október 8.családjával járt itt 55 Az Oázis Cukrászda 2 helyen is megtalálható,Akasztón,illetve Solton is. Először a soltiban voltunk,átutazóban. Túrótorta-mániás :-) vagyok,szeretem nagyon,készítem is,de szívesen megkóstolom több helyen is. Hát Solton a túrótorta rabul ejtett. Olyan a krémje,amilyennek én szeretem,a krém alatt vékony lekvárréteg,szóval gondoltam,hogy nem az lesz az utolsó találkozásunk.
Kislányom fagyit evett,amelyek nagyon finomak,vannak közöttük igazi különlegességek,a tulajdonos-cukrászmester Hölgy Olaszországban is részt vett fagyikészítő-kurzuson. A Facebookon elindították a saját oldalukat,így adódott,hogy meglátogattuk tudatosan az akasztói cukrászdájukat is és ugyanez a sok finomság fogadott - igaz,kisebb belső térben,mint Solton - de kellemes terasza mindegyik cukinak van. Túrótorta rendben,fagyi rendben mindkét helyen,sőt tavaly szeptemberben esküvői tortát is készíttettünk ott,nagyon jól sikerült,ízre is,illetve a külső kinézet is megegyezett azzal,amelyet kértünk,pontosan sikerült a meghívó fotóját ráapplikálni a szívtortára. Minden évben részt vesznek a magyar fagyi napján,ami szerintem mindenképpen jó pont,olyannyira,hogy mi a szomszéd településről is átmegyünk ilyenkor - a fagyi finom és nagyra értékeljük,hogy a mi településünk cukrászdáival ellentétben ők részt vesznek ebben a nagyszerű kezdeményezésben. Tematikus édességeik is vannak,úgymint pl. Halloween-kor "pók-muffin",sütőtökös süti,amelyek nagyon ízlettek nekünk,valamint karácsonykor finom az igazi házias habkarikájuk,csodás mézeskalács-házikókat építenek. Összességében mind az akasztói,mind a solti cukrászdájuk megér egy látogatást,kinek melyik esik útba! Vidéki viszonylatban a csúcson vannak,akár összehasonlítva pl. a szomszéd vár cukrászdáival (direkt nem írok településnevet),akár önállóan is. A hangulatot azért értékeltem "csak" jóra,mert mindkét helyiségre ráférne egy kis "újítás",kreatív díszítés,de mindez az észrevételem természetesen a minőségre nem vonatkozik,csupán még "cukibbá" tehetné a belső teret!
2014. május 28.gyerekekkel járt itt 45 Eljött a fagyiszezon ideje,eljött újra a soltvadkerti túrák ideje is. Azért írok újra erről a helyről,mert egyetlen pozitívummal tudok a tavalyi értékelésemhez képest szolgálni: újra vannak desszertfagyik! :-) Úgy látszik,nem csak én hiányoltam egyedül ezt a fajta különlegességet.
A desszertfagyi egyébként is egy nagyon jó találmány,azoknak is,akik szeretik a süteményeket,de nyáron inkább mégis a fagyi hűvösségét választanák,mert összetételükben benne vannak az adott fantázianévre jellemző sütidarabok(pl. Rigó Jancsi) és persze a gyümölcsök,csokidarabok,krém is. Az idei szezonban már 2 alkalommal volt szerencsém enni belőlük,a narancsos gesztenyét mint régi ismerőst üdvözöltem,hiányoltam viszont az egzotikus túrót,helyette beállt a kedvenceim sorába a szőlős sajttorta! :-)
A kiszolgálás a "megszokott",unott maradt sajnos,de hátha jön majd a jó idő és a sok turista,velük együtt hátha megjön a jókedv is. Június 2. -án hétfőn egyébként országos fagyiverseny a cukrászdában,du. 4. -től ingyen kóstolhatja a közönség a "pályaműveket"!
2014. május 28., csoporttal járt itt 45 Május hónapban a szerencsének köszönhetően alkalmam nyílt itt egy tematikus menüsort végigkóstolni. Az éttermet ismertem régről,többször voltam itt a családommal. Azért előző nap megtekintettem a honlapjukat,amely kellő információval szolgál,pl. étlap,itallap,csak azt nem tudom feledni,h.
a feltöltött fotók egytől-egyig 2008-as dátummal készültek,úgy vélem,nem valami naprakész. A menüvel összességében elégedett voltam,a krémleves amolyan átlagos-semmi extra,bár a füstölt-sajtos pirítós és a pirított mandula nagyot dobott rajta. A főétel finom volt,a hús omlós,egyetlen hibája az volt,h. inkább langyosan,mint melegen érkezett,ez úgy vélem,a modern vendéglátásban elég nagy hiba. A desszert óriási pozitív pontja a friss eperöntet volt. . . A felszolgálás első osztályú,a személyzet érti a dolgát,úgy vélem,örömmel is teszik,kifogást nem lehet benne találni. A környezet is nagyon szép,a mandarinfa,a csobogó,mind-mind kellemes hangulatú keretet ad egy jó kis bőséges családi étkezésnek. Kiváló borokat kóstolhattam a tulajdonos saját pincészetéből,különösen a desszerthez kínált muskotály nyerte el a tetszésemet. Következésképpen beterveztem,h. a családdal újra elmegyünk,akár egy vasárnapi ebédre is. Az étterem igazán jó helyen van,a parkolás megoldott.
2014. március 3.gyerekekkel járt itt 45 A solti Kurta Kocsma nagyon jó helyen van. Akárhányszor keresztül autózunk Solton - és ez elég sokszor előfordul,bármelyik nagymamához is utazzunk,v agy a férjem kamionnal - biztosan mindig megállunk. Sietősebb utakon elmaradhatatlan valamelyik szendvics - mindegyik friss,remek ízkombinációkkal,úgymint sonkás-tükörtojásos, Kurta-burger,vagy a személyes kedvencem a frissen sült rántott-húsos.
Bármilyen meglepő,a legnagyobb sláger itt a zsíros kenyér lilahagymával,friss,puha kenyérből,kérhető kétféle zsírral is,hagyományos és "piros". A férjem szereti a nagy alakú fasírtjukat,friss,puha kenyérrel,azért szívesen megáll még a kamionnal is - már ha van parkolóhely,hiszen a Kurta kocsma kedvelt megállója a nagy autóval érkező kollégáknak is. Személygépkocsik parkolására az udvarban is lehetőség van,tavasztól-őszig kellemesen lehet enni-inni a teraszon is,sőt,most éppen bővítenek-építkeznek,kíváncsian várom,hogy mi készül. Ha nem sietünk,akkor érdemes a melegkonyhát is kipróbálni,a férjem nagyon szereti a különböző pörköltjeiket,mi a frissen sülteket,minden adag bőséges,valóban frissen sült,jól lehet lakni vele,mindezt úgy,hogy a pénztárcánkat nem terheljük meg túlságosan. Egyszóval igazán ajánlom az átutazóknak,hogy 1x ne sajnálják az idejüket és álljanak meg a Kurta kocsmánál Solton! Dohányosoknak külön jó hír,hogy dohányboltot is üzemeltetnek.
2014. január 28.a párjával járt itt 55 Párommal tölthettem el itt egy nagyon kellemes hétvégét. Mindenképpen nagy várakozással tekintettünk eléje,hiszen -bár a férjem a tokaji borok nagy rajongója - még személyesen nem volt alkalmunk a környéken járni. Nekünk elég messze van,ezért hosszas utazás után érkeztünk meg,de megérte.
A bekamerázott parkoló tágas és ingyenesen áll a vendégek rendelkezésére. A személyzet kedves,mosolygós,segítőkész. A közeli Illés-pincében a borkóstoló - mely a csomagunk része volt - szintén minden igényt kielégített. Nagyon jól érzetük magunkat a wellness-részlegen,amely kis méreténél fogva alkalmas volt a kényelmes,meghitt együttlétre. A reggeli bőséges volt,nem lehetett hibát találni a választékban. A szoba kettőnkre kényelmes,a fürdőszoba szintén és tiszta mindkettő. A környező táj csodaszép,a novemberi hideg idő ellenére jó kis sétákat tettünk. Összességében nagyon elégedettek voltunk mindennel,szívesen visszamennénk esetleg egy nyári alkalommal,amikor használni lehetne a méretes kinti medencét is!
2013. november 27.a párjával járt itt 55 Két hete töltöttünk egy nagyon kellemes hétvégét Erdőbényén a Magita Hotelben. A csomaghoz tartozott egy három boros kóstoló a közeli Illés pincében. Már péntek este átsétáltunk a férjemmel,mert valóban csak egy nagyon rövid kis sétára van a szállodától.
Nagyon kedvesen fogadtak,bár a fönti helyiség elég szűkös,mindössze két asztal van,de persze lent a pincében több ember fogadására alkalmas kóstoló-helyiség található. Mint ahogy említettem,a személyzet maximálisan kedves,hozzáértő,barátságos. A borokról,illetve magáról a pincészetről korrekt,laikus számára is érthető leírást adtak szóban is,majd "töltögetéssel" alátámasztották az elmondottakat. A kóstolt borok korrekt,jóízű,nevüknek megfelelőek voltak,sőt,a kóstoló-sorhoz sajttálat is kaptunk,illetve sós pálcikát. Összességében véve nagyon jól múlattuk ott az időt mindkét estén a férjemmel,jó hangulatban,hangulatos helyen borozgattunk,sőt,vasárnap hazautazván a barátainknak és a családunknak is hoztunk bort tőlük,stílszerűen,Illés-pince logós táskában! Az árak megfizethetőek,természetesen vannak minőségi palackos boraik,ill. 2 literes kiszerelésben lepalackozottak is,ezek valamivel olcsóbbak. Kaphatók még továbbá tokajis,ill. ízesített borecetek. Egyetlen "szívfájdalmam",hogy ugyan kapható gravírozott borospohár náluk,mégsem vásároltam. Hogy miért? Mert csupán annyi van belegravírozva,hogy Illés. Na már most. Ez egy férfinév. Van itthon a keresztnevünkkel gravírozott poharunk. . . Tehát én a pince helyében hozzátenném azt a szót is,hogy pince és ha lesz Illés pince névvel gravírozott borospoharuk,akkor a legközelebbi látogatásunkkor nagyon szívesen és fenntartás nélkül vásárolok belőle! :-)
2013. július 16.családjával járt itt 55 Többször jártunk már itt,nagyon szeretünk itt enni - az esküvőnk után is itt ettünk a szűk Családdal! :-) Sem akkor,sem most pénteken nem csalódtam,mikor ott jártunk. Az ételek valóban frissen sültek,az adagok óriásiak,nagyon éhesek voltunk,mégis elhoztuk egy dobozban a maradékot!
A leves adagja is kimondottan nagy volt és a gyümölcsleves,valamint a májgaluska leves sem okozott csalódást. Úgy vélem,az ár-érték arány is rendben van,a személyzet nagyon kedves,készséges a tulajdonossal együtt. Kínálnak kedvező áron nagyon klassz napi menüt is,többször van,hogy akár még én is elkészítem itthon,ha meglátom a Facebook-on,hogy aznap itt mi a menü,gondolatébresztésnek is jó és persze akár betérni is a menüre. Remélem,mindez még sokáig így marad,lesz egy jó étterem városunkban továbbra is,ahol jót eszünk,jó áron,nyugodt környezetben!
2013. július 11.gyerekekkel járt itt 55 Tavaly abban a szerencsében volt részem,hogy egy újság nyereményjátékán ide nyertem egy hétvégét. Kiemelten hangsúlyoznám a szálloda segítőkész hozzáállását,hogy mivel 2013. május 31-ig lehetett volna csak az ajándékutalványt,kérésemre meghosszabbították június végéig,hogy gyermekünket az iskola végeztével magunkkal vihessük.
A szállodai apartszobánk nagyon klassz volt,maximálisan kielégíti egy család igényeit. A svédasztalos reggeli ill. vacsora élménye is csak a fenséges,óriási,szuper jelzőkkel illethető,amit a vendég azon nem talált meg,olyan nincs is :-) Szerintem legalábbis minden igényt kielégített,bár a somlói galuskára vonatkozóan nem értek egyet sem a szálloda sem az egyik itteni értékelő jelzőivel,ettem már finomabbat ebben az országban,de nyilván ízlések és pofonok különbözőek. A pincérek és a teremfőnök is abszolút kedvesek,pozitív hozzáállással. . . A wellness-részleg,valamint az Acapulco kinti medence is kiválóra értékelhető,11 éves gyermekem is nagyon jól érezte magát! :-) A tisztaság is abszolúte rendben volt. Azért ide bemásolnám az egyik értékelő egyetlen mondatát: "Ajándékba kaptuk a szálláslehetőséget, és akár mennyire szép és jó, én magyar pénztárcához viszonyítva drágának találom a hotelt. " Hát ezzel én is így vagyok,függetlenül attól,hogy én pedig megnyertem a hétvégét,úgy gondolom,hogy mi sem jutottunk volna el ide a családommal másként. . . Ez persze nem panasz,hanem ténymegállapítás és sajnos nem csak a szállodára vonatkozik ez,hanem mondjuk Hévíz egészére,ahol gyermekként sokszor voltam a szüleimmel,most borzasztó drága minden és valóban nem a magyarok pénztárcájához igazítva,hanem a külföldiekéhez. . . Tisztelet a szerencsés kivételnek! Egyetlen apróságot kell megemlítenem - apró bosszúságként - hogy ugyan az ajándékutalványon is szerepelt,valamint az e-mailben kapott visszaigazoláson is,az üdvözlőitalt "elfelejtették" nekünk felszolgálni,mert érkezéskor a recepciós nem jelölte be a menükártyánkon. Tapasztalt utazóként úgy vélem - bár mondjátok,hogy Te ezt úgy nyerted,mit fanyalogsz - hogy egy ilyen kategóriájú szállodában ez nem okozhatna gondot. . . Összességében véve minden rendben volt és ha újra megnyernék ide egy hétvégét,nem haboznék,újra elindulnék. . .
2013. április 26.gyerekekkel járt itt 55 A mi barátaink,ha jönnek hozzánk Szlovákiából,mindig itt álltak meg fagyizni,mert szerintük itt a legfinomabb a fagyi. Úgyhogy ahogy lehetőségünk volt rá,mi is megálltunk itt,hogy teszteljük a cukrászdát. Elsőként is nagyon jó benyomást tett ránk a cukrászda belseje,nagyon ötletes a dekoráció is,szép,harmonikus színekkel.
A kiszolgáló személyzet nagyon kedves,a mosoly nem hiányzik,jó érzés,hogy az ember érzi a törődést. . . :-) A fagyikínálat nagyon színes,sokféle és mind valóban nagyon-nagyon finom. Ötletesek az ízek,van diabetikus fagyi is,úgy gondolom,valóban kijelenthetjük,hogy az egyik legjobb fagyi az országban! :-)Jó ötletnek tartom azt is,hogy valami vicces mondat van kiírva mindig a faliújságra! Meg aztán kiírták pont,hogy a jeges kávénkat kóstoltad-e már,hát bátorkodtam azt is kipróbálni és mondhatom,valóban remek,az igazi vaníliafagyival! :-) Azóta ha tehetjük - átutazóban - mindig megállunk ott,személykocsik parkolására van lehetőség a cukrászda előtt,egyébként is nagyon jó helyen van,a főúton,könnyen megközelíthető. Szóval: nekünk nagyon bejött a hely és az is beigazolódni látszik a seregélyesi Melódia cukrászdában,hogy szívvel,jókedvvel,vidámsággal meg lehet fogni az embereket - hogy még isteni fagyi is társul hozzá? ? ? Az már csak a hab a tortán! :-)
14 fotózott hely / 2 oldalon