Ez többé kevésbé sikerült is, bár akad még egy két finomítható gazdagítható terület. Ha jól tudom a hely tankonyha és tanéterem szerepet is vállalt, s ez igen dicséretes. Vannak vérprofi felszolgálóik, de a tanulók is általában aranyosak. Figyelnek a vendégre, bár a hely elosztása miatt ez nem is mindig egyszerű. A gyorsasággal azonban már az első alkalommal sem voltam elégedett. Nem azt mondom, hogy kimondottan lassú, de azért elég kényelmes a tempójuk. Lehet persze, hogy ebben a konyha a ludas, de a vendég számára ez már teljesen közömbös. Pár szót az ételekről
Egy kifogástalan, harmonikusan fűszerezett, kellemes gulyásleves alapozta meg a hangulatomat. Bőséges, vaj-puha hús mellett éppen a kellő arányban jelent meg a burgonya és a répa is. Ez azonnal megnyugtatott, hiszen első alkalommal már a leves is problémás volt. (Akkor egy egries húslevessel próbálkoztunk. A leves íze a zöldségek, a betét mind zseniális volt, ám a hús benne sajnos ehetetlen, állott, csaknem savanyú ízű volt. Lehetett vagy három napos. Amikor ezt szóvá tettem a pincérnek, némi zavarral elment, hogy megkérdezi a konyhát. Kisvártatva visszaérkezett s mondta, hogy a szakács szerint a hússal minden rendben van. Javasoltam, hogy esetleg kóstolják meg, de nagyon nem akartam tovább vitatkozni, gondoltam, hogy majd a számlázásnál gondolnak a kifogásomra. Hát nem gondoltak, sőt a leveshúst sem valószínű, hogy megkóstolták. ) Szóval most kiválóra sikerült a leves. A második fogás azonban már nem tetszett ennyire. A sültre valami érdekes ízű mártás került a köret meg ízetlenre sikeredett. (Első alkalommal egy ígéretes harcsapaprikást rendeltem csuszával. Nos ennek az ízével semmi baj sem volt. E nagyszerű ízű, pompás fogás élvezeti értékét azonban a csaknem hidegen történő felszolgálás tette tönkre. A leveses affér után ezt már nem is tettem szóvá. Pedig azt hiszem kellett volna. )
Minden egybe vetve felemás érzéseim vannak. Igazából tetszik a hely, jó az atmoszférája, nem tolakodó a környezet, tisztaság van, némi nosztalgikus derű jellemző a hangulatra és kiváló ízekkel találkoztam, ami bizony a tehetségre utal. Nagyon kedvezőek az árak, barátságosak a felszolgálók is. Az viszont nem tetszik, hogy a hibák mellett még át is akarnak verni. Az ugye lehet hiba, hogy hidegebb a kaja a kelleténél, az is előfordulhat, hogy valamit nem sikerül tökéletesen ízesíteni, de hogy háromnapos húst akarnak eladni az már felháborító, a vendég semmibe vevésére utal és szerintem egy tanétteremben megengedhetetlen. Ennek ellenére sem írnám le a helyet, időről időre vissza fogok térni, hogy lássam, mi változott. Szerintem egy kicsit több odafigyeléssel, nagyobb szigorúsággal és kreatívabb étlappal a város legnépszerűbb, és legjobb helyévé nőheti ki magát. Próbálják ki Önök is, de ha valami nem tetszene, ne hagyják annyiban. Én is így fogok eljárni, mert ez lehet a legnagyobb segítség ahhoz, hogy a hely a legjobb lehessen.