2017. december 22.a párjával járt itt 55Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Szinte minden! Gyönyörű környezetben egy szépen berendezett hotel, barátságos, segítőkész személyzettel. A tulajdonos Gyuri bácsit külön dicséret illeti, soha nem felejtett el érdeklődni hogyan érezzük magunkat, segíthet-e valamiben.
Az étel annyira bőséges - és nem mellesleg finom - hogy teljes panzió lett a félpanzióból, mert a négyfogásos ételsort meg lehetett osztani: délben megettük a levest és a desszertet, este pedig a másodikat a savanyúsággal. A wellness részleg is nagyon jó, ha kértük, kettőnknek is bekapcsolták a szaunát, jakuzzit stb. Több mint egy hetes tartózkodásunk végén egy rúd csabai vastag kolbászt (kuláré) kaptunk ajándékba. Az ár/érték arány kiváló! Száz szónak is egy a vége: mindenkinek jó szívvel ajánlom, és biztos, hogy a gyerekekkel, unokákkal még visszatérünk hozzájuk. Addig is köszönet a szíveslátásért, további munkájukhoz minden jót kívánnak a tízes szoba volt lakói :)
Amit hiányoltunk: felvonó, mert így gyalog kellett fölvinni a másodikra a csomagot, és ez bizony egy hetven felé közelgő embernek elég nehéz. Az úszómedence vizét kicsit hidegnek találtuk.
felemás benyomások -
Castrum Termálpanzió & Kemping Lenti
2016. augusztus 26.a párjával járt itt 35 Elsősorban azért választottuk ezt a helyet, mert állandó (napi többszöri belépésre jogosító) lehetőséget kínált a fürdőbe, így lehetőség nyílt a környék látnivalóinak megtekintésére. Még Szlovéniába is átruccantunk orchideákat nézni, és a fürdés is megvolt. A fürdő nem volt túlzsúfolt, a víz nagyon jó.
A szoba tágas és megfelelő, az ágy kényelmes volt. Hiányoltuk a máshol automatikus törölközőcserét, de aztán megtaláltuk erre is a megoldást okosba :) Itt a takarítás alapból ugyanis csak a szemetes kiürítésére szorítkozik. Ami a félpanziót illeti, azzal több gond is akadt, sajnos. Az ételt - mint később megtudtuk - egy külsős cég szállítja, emiatt bizony a megszabott étkezési idő kezdetére oda kell menni, ha a teljes választékból akarunk valamit! Reggelinél bizonyos péksütemények (kakaós csiga, töltött tészták) hamar elfogynak és nem pótolják azokat. Mindegy, ettünk mást. A vacsorával már több a gond! Egy kirándulás miatt egy órával a vacsoraidő kezdete után érkeztünk, s a három második fogásból kis jóindulattal is már csak másfél volt! A rántott karfiolból néhány darabka maradt, 2-3 centinél egyik sem volt nagyobb. Ha az összeset összeszedtem volna sem tett volna ki egy tisztességes karfiolrózsát! A másik fogásnál a köret fogyott el. Kérdésemre a külső beszállító képviselője közölte: korábban kellett volna jönni! Rá két nappal a leves fogyott el mire odaértünk! Ekkor azt mondta a képviselő, nem ő ette meg! Ez semmiképpen nem megengedhető, ha fizetünk valamiért, elvárunk valamit a pénzünkért! Hab a tortán, hogy egyik alkalommal sem mondta: bocsánat! Azért a pénzért amit itt kértek a vacsoráért, máshol különb kajákat ehettünk volna (és legalább kaptunk volna! )
2016. augusztus 26.a párjával járt itt 55 Kedves, segítőkész személyzet, a pincetúra nagyon jól sikerült. A borvacsora is tetszett, a pincészetben tett látogatáson sok érdekes dolgot megtudtunk, a gyümölcsborok pedig kiválóak! A félpanziós ellátás bőséges és minőségi. A programajánlat változatos (a lovaskocsizástól a gyalogtúráig, kerékpározástól a drávai hajókázásig).
A recepción mindig mosolygós arcok fogadtak és szívesen segítettek. Ezúton is köszönjük és megyünk máskor is! Amit megjegyeznék: a poggyász felvitele a lépcsőkön nem egyszerű feladat, egy idősebb párt szinte megoldhatatlan feladat elé állítana! Ezt valahogy meg kellene oldani! Jó néhány barátunk kedvet kapott beszámolónk alapján, hogy felkeresse a helyet, sajnos olyan is van, aki a fent említett lépcsőzési probléma miatt nem teszi. Az akadálymentesítésen érdemes lenne elgondolkodni! Az étterem leveskínálata elég szűk, hét alkalomból háromszor gombalevest kaptunk. Mi szeretjük, de lehet nem mindenki így van vele! :)
2015. december 8.a párjával járt itt 35 Egy másik (ide kb. 60 km-re levő) wellness szállóból mentünk ide(felderíteni, hogy az unokákkal nyáron érdemes lenne-e felkeresni ezt a helyet) és mivel az ország másik felében lakunk, előzetesen meg akartuk nézni. Nos, talán az volt a baj, hogy előzetesen eltöltöttünk egy hetet egy - számunkra legalább is - jobban tetsző helyen és az elvárásainkat ahhoz igazítottuk.
A fürdőrészekkel - leszámítva, hogy nekünk hidegebbnek tűnt a víz a kelleténél - nem volt baj. Az étel minősége elfogadható, de csak ennyi, semmi négy csillag! A szobában hideg volt, de végül megoldódott ez is. A személyzet hozzáállása többségében megfelelő. Az, hogy külön parkolási díjat kérnek, furcsálltuk, hiszen a szobaár bizony majd kétszerese annak, amit az előző helyen fizettünk, ahol nem volt ilyen felár! Az italárak a sallangokkal együtt bizony magasak, de ne igyon, aki nem bírja (kifizetni :) Mindent figyelembe véve, ha már jövünk, akkor talán csak egy élménybirtok látogatásra a gyerekekkel.
2015. december 6.a párjával járt itt 55 Egy hetet töltöttünk itt, kiválóan éreztük magunkat, eltekintve néhány apróságtól. Sorban:
szoba: földszintre kértük és kaptuk, még nagyobbat is mint igényeltük :)
tisztaság: nem volt vele gond, sőt! a fürdőszobai szerelvények közül némelyiket már nem ártana cserélni, de hangsúlyozom: minden tiszta és használható volt, csak kopottabb!
a tévéműsor kínálaton nem ártana bővíteni: a "kötelezők" m1-m2-m4-Duna-Duna World RTL és tv2 magyarokon kívül pár (4-5) idegen nyelvű. Sehol egy "igazi" sportcsatorna, egy filmcsatorna, egy-két ismeretterjesztő adó. Az árba beleférne! wellness- fürdőrészleg kiváló és mivel hét közben voltunk, alig volt vendég, de minden élményrész működött
az étteremben a kiszolgálás kifogástalan. A reggeli választék kicsit talán lehetne szélesebb (és nem minden nap ugyanaz! ) de itt meg kell jegyeznem: ami van az jó minőségű! Az újratöltésre lehetne jobban odafigyelni. És még valami: ottlétünk alatt egy kivételével minden este a Hungária együttes muzsikája szolgált aláfestésül (ugyanazok a dalok! ), szóval az ötödik alakalommal a "napfény a jégen" már igen zavaró volt! Amikor megemlítettem a pincérnek, csak annyit mondott: Ön biztosan nem Hungáriát hallgat az autóban. Ezután minden maradt a régiben :(
A szálloda környezete szép és rendezett, vissza szeretnénk még menni nyáron is, hogy akkori pompájában is lássuk a tájat! Bátran ajánlom mindenkinek!
2014. szeptember 12.a párjával járt itt 55 Először véletlenül tértünk be éppen ide, utána már célzatosan ide mentünk. Finom ízek, nekünk éppen megfelelő választék, jókora adagok és néhány közeli más étkezőhelyhez hasonlítva lényegesen megfizethetőbb árak! A kiszolgálás gyors (csak a palacsintára kellet picit várni), a személyzet mosolygós, így aztán biztos hogy ha legközelebb arra járunk ismét betérünk ide!
Sajnos a szabadtéri színházi nézőtér építése miatt a szép főtérből semmit sem láthattunk, de ez nem az étterem hibája :)
2014. augusztus 22.a párjával járt itt 45 Nem tudom a kedves előző vendég melyik szállodában járt júliusban, nekünk augusztusban homlokegyenest ellenkező tapasztalataink voltak itt! A személyzet kedves, segítőkész, a svédasztalos ellátás jó és ízletes volt, a klíma működött, fürdőnek meg ott volt a szabadtéri, ahová belépőket kaptunk a szállodától :) Való igaz, nem élményfürdőnyi a wellnessrészleg, de ezt nem is ígérték.
A szauna és a masszázságy jó volt, a jakuzzit nem próbáltuk. Néhány apróbb kifogás: kevés a tévécsatorna, a wifi internetkapcsolat szakadozik, de összességében jó benyomást tett ránk a szálloda, bármikor visszamennénk
2014. január 6.a párjával járt itt 55 Az előző értékelések alapján nagy elvárásokkal mentünk, nem csalódtunk! Kellemes, szép színvilágú környezet, mindenre odafigyelő - de cseppet sem tolakodó - személyzet, bőséges reggeli, szauna és jakuzzi a panzióban, zárt parkoló, szóval minden a vendégért.
Mindössze néhány apró megjegyzés: az előszobában a szekrény mellett éppen elférne egy nagyobb tükör és a reggeli mellé jobban kedveltük volna a narancs dzsúszt! A tévécsatorna kínálat lehetne nagyobb. A félpanzió részeként a vacsora a fürdőben fogyasztható el, ahol 16 féle ajánlatból választhattunk. Az adagok bőségesek, az ízek kiválóak. Bennünket egyáltalán nem zavart, hogy önkiszolgáló az étterem, a kaja a fontos! Hozott már nekünk ki puccos étteremben egész pincérsereg ehetetlenül rossz ennivalót! Egy szó mint száz: bárkinek jó szívvel ajánlom a Royal panziót, mi is biztosan visszatérünk még hamarosan!
2013. december 20.a párjával járt itt 45 A wellness részleggel maximálisan elégedettek voltunk, csodásan éreztük magunkat. Az all inclusive ellátás már picit kevésbé: a süteményválaszték egyhangú és gyér, egy jobb menza szintű volt. Az italkínálat a vacsoránál jó, azzal semmi gond. A leveseken lenne még mit javítani, némelyik hagy kívánnivalót maga után.
Összességében meg voltunk elégedve, szívesen visszamennénk, de csak ha kedvezményes ajánlatot találunk
2013. december 7.barátokkal járt itt 45 Tavaly többet jártunk ide barátokkal, hatalmas és finom kajákat ettünk és bizonyos kedvezménnyel féláron is lehetett fogyasztani. Aztán sajnos bezárt egy időre, most újra megnyitott, de elmentek a gyorsétterem felé (valszeg gazdasági okokból), csekély választékkal. A déli svédasztalos kaját egyszer próbáltuk, jó volt és jó áron!
Mások más nap próbálták (naponta változik a kínálat) kevesebb jót mondtak. Majd még tesztelgetjük :)