2016. május 29.a párjával járt itt 55 Nem is tudtam, hogy ilyen gasztronómiai élményben lesz részem, itt Miskolctól nem is olyan messze. Őszintén szólva, egy benzinkúti ingyenes kiadványból találtam rá erre a helyre. Szombat délután estünk be, vendég alig volt, mintegy 20%-os volt a kihasználtság.
A hely elsősorban borház jellegű, kifogástalanul felújítva, és kifogástalan tisztasággal - még a mosdó is olyan tiszta és tágas, hogy sok pesti helyen nem látni ilyen kulturáltságot. Viszont ebédelni jöttünk! A séfüdvözlet pirított kenyéren borsos tojáskrém, igazán üdítő falatka. Amit ettünk:
Spárga erőleves, nyúlmáj flan: a spárga erőteljes íze jól passzolt a nyúlmáj édeskés ízéhez. Elegáns a zöldségágyra helyezett máj flan. Gyerekkorom emlékei. . . otthon mindig sok nyulat tartottunk. Mádi nyakleves: a kép magáért beszél. Az apró pirítósra helyezett velő szép meglepetés volt. Mindkét leves íze osztályon felüli, semmi nem hiányzott, semmi nem tolakodott. "Kacsatoros", medvehagymás burgonyapüré, idei káposzta, bébi római saláta. Rafinált ízek, még mindig a számban van. . . Ötfűszeres marha stefánia, karotta nudli, zöldek. Kicsit inas volt a marha lapocka, én ezt kivettem volna, mert az íze annak eléggé belerondított a fűszerezett színhúsba. . . , de csak hogy kötekedjek. Tudom, hogy nehéz ezzel mit kezdeni, mivel a többi étel minősége magasra tette a mércét, ez a dolog zavaró volt. Citromnádas créme brulée, mogyoróvajas kalács málna sorbet: egy élmény volt. . . a créme brulée sóval megbolondított karamell rétege ütős volt. Kecske ordakrém, szamóca, bodza, bazsalikom: meglepetés. Igazából azért rendeltem, mert kíváncsi voltam, hogy egy kecskesajt hogy jön ide. Jelentem sikerült! Rafinált édesség, emlékezetes. Házi bodzaszörp - a környékbeli bodzások miatt. Aki minőségi gasztronómiai élményt szeretne, csak ajánlani tudom!
2016. május 29.a párjával járt itt 55 Egy esős, szeles délután estünk be ide, inkább csak az idő elől menekülve. Meglepetésünkre telt ház volt, pedig igencsak kevés turista lézengett az egri főtéren. A nagyüzem ellenére igen finom ételeket ettünk: Bélszín steak libamáj szeletekkel, vaja karottával, dijoni mustáros burgonyapürével, illetve Fogas mandulabundában, friss salátával, citromos vinegrettel.
A fogások minőségére nem lehetett panasz, külön kiemelem, a dijoni mustáros burgonyapürét: ezzel a trükkel jó kísérőízt adtak a steaknek. A fogas a mandula nagyon feldobta, élvezettel fogyasztottuk. Desszertként somlóit ettünk: rendkívül könnyed édesség volt, nyoma sem volt a kommersz cukrászdai állományjavítóknak és a semmitmondó lapos íznek. Visszatérünk még ide!
2016. május 29.a párjával járt itt 45 Hangulatos olasz étterem. Bár nem folt előzetes foglalásunk, szerencsére jutott hely. A fogadtatás előzékeny. A leves finom meditterán ízesítésű volt, nemcsak a parmezán miatt. A főfogás Vajhallal töltött ravioli citrommal ízesített sült paradicsommal, illetve Linguine tészta fokhagymás szürke kagylóval, koktélparadicsommal volt.
Üdítő, könnyű fogások, meglepetések nélkül. Azaz az ismert ízeket, minőséget kaptam. Desszertként Tradicionális Tiramisut fogyasztottunk. Ez viszont tényleg jó meglepetés volt; ilyen finom tiramisut eddig nem fogysztottam. Külön öröm volt, hogy az étkezés végén egy-egy limoncellot kaptunk a személyzettől. Ez igazán jól zárta az étkezést! Összességében csak ajánlani tudom a helyet.
2015. november 27.egyedül járt itt 35 Már többször jártam itt az évek során, és ahogy egy előttem értékelő kolléga írta, tényleg javult a minőség, de néhány apróság nagyban rontja az összképet. Maga az étterem és környéke, valamint a belső berendezés, az enteriőr szép, és harmonizál az épület klasszicista stílusával, de a belső kialakításában már van egy apró hiba: az étterem két helyisége közötti átjáróban vannak a kabátakasztók.
Így hideg időben a sok kabát kényelmetlenül leszűkíti az átjáró teret. Más: a levest kis piros zománcos fazékban hozták, amiről kívülről már lepattant egy foltnyi helyen a zománc - mondhatom, könyű szökött a szemembe. . . Mint otthon falun nagyanyámnál - nála ki is lukadt anno, viszont jött a drótos tót, aztán tüchtig módon megreparálta. . . Szóval ennyire azért nem kéne autentikusnak lenni :). A személyzet eléggé enervált "jó munkahely ez, csak az a sok vendég ne lenne" érzés jött le nekem. Egyszóval: a vendégre jobban odafigyelő stílus kellene. Az ételsor:
Húsleves háziasan, töltelékkel. Átlagos ízek, jó forró leves, dicséretes az erőspaprika. Grillezett libamás juhtúrós sztrapacskával, sült hagymával: ez egész jó volt. A sztrapacska a libazsírral és libatepertővel határozottan ízlett. A grillezett libamáj belül nyers volt: nem hiszem, hogy ennek olyannak kell lennie, mint egy steaknek - medium rare fokozatnak felelt meg. Azért elég ízletes volt. Az más dolog, hogy nekem a nyersebb húsok bejönnek. Sárga Borház túrós palacsinta kemencében sütve: na, ez tűzforró volt, a palacsinták széle ropogósra pirulva. Szép és ízletes, bár én egy picivel kevesebb cukrot képzeltem volna el - az is megoldás lenne, ha a vendég ízlés szerint édesítené. Kicsit sok volt, itt a kevesebb is elég. Egy kapucsínóval zártam - ittam jobbat is. Összességében megfelelő ár-érték arányú a hely, aki betér nagyon nem fog mellé.
2015. november 15.egyedül járt itt 45 Kellemesen csalódtam az amerikai éttremlánc West-End beli éttermében. A bejárattól szabad asztalhoz kísérnek, az ital megbeszlése után az alábbikát választottam:
Előétel:
Tomato feta bruschetta: Grillezett bagett-szeletek oliva olajjal megkenve, fokhagymás, marinált paradicsommal és friss bazsalikommal. Feta sajttal és rukkolával.
Főétel:
Cajun Angels: Két darab nyárs baconbe tekert rákokkal, cajun fűszerben kisütve, spanyol rizzsel és zöldség körettel. Creol mustárral. Desszert:
Island Breeze Sundae: Vanília fagylalt, édes és ropogós sült wonton tészta, megszórva ananásszal, mangóval és eperrel. Karamell öntettel és tejszínhabbal. Minden frissen készült, a várakozási idő ehhez mérten viszonylag hosszú, de ez csak amiatt volt elsőre zavaró, mert valahol egy gyorséttermet vártam, de ez nem az. A minőségre pedig várni kell. Már többször fogyasztottam itt, de a minőség egyenletesen jó volt minden alkalommal. A személyzet kedves, érdeklődő. Összességében: ahhoz képest, hogy egy pláza étterméről van szó, nem egy átlagos lánc része, hanem egy minőségi hely. Ajánlom mindenkinek, aki gyorsan, előzetes foglalás nélkül is szeretne minőséget fogyasztani.
2015. november 15.a párjával járt itt 55 Igen, "unalmas" a hely. . . mert bizony ugyanazt a színvonat, minőséget hozza, mint a Bock Bisztró Pesten. Persze ez egy más stílus, ahogy a weblapon is olvastam, ez egy étterem, nem bisztró. A belépés után a személyzet lesegítette a kabátokat, az asztalhoz lettünk kísérve, majd diszkrét távolságból megvárva míg elhelyezkedünk, egyeztettük az italokat.
Az ételválasztás után friss házi kenyeret kaptunk és fűszeres disznózsírt májjal gazdagítva. A rendelt ételsor egyébként ez volt:
Előétel:
Káposztás cvekedli variáció kacsarilettel
Lazactatár wasabis uborkával
Főétel:
Borjúnyak borsókkal, óriás tintahalcsáppal
Vargányás-diós borjúcomb + almás bulgur
Desszert:
Sütőtökös trüffelpiskóta sós karamellel
Izgalmas és igen finom ízek, pl. a lazactatár és a sós karamelles sütemény igazán élmény volt - de ez személyes vélemény, mert a többi fogás is élmény volt. Emellett a főfogásra várva is kaptunk egy falatot. A berendezés ízléses, az asztalok és a teríték kifogástalan, a helyhez illően damszt szalvéták vannak. A kiszolgálás udvarias és diszkrét. Nem tolakodó élőzene adta meg a hangulatot, kár, hogy a zongorista az alsó szinten játszott, hozzánk erősítőn keresztül jutott el a hangzás. A mellékhelység tiszta, külön jó pont, hogy a kellően nagy előtérben a hölgyek meg tudják igazítani a sminkjüket. A parkolás megoldott, számomra ez is szempont - jó a belvárosi Bock ebben a tekintetben erős hendikeppel indul :)
2015. október 17.a párjával járt itt 25 Miskolciként már régebben kinéztem a helyet, de most kerítettünk sort rá, hogy egy szombati ebéd erejéig megismerjük az éttermet. A parkolással nem volt gond, kemény 10m és már benn is voltunk. Az előtérben ruhatár várt, ez jó pont. Az étterembe érve tanácstalanul álldogáltunk, míg az egyik alkalmazott észre nem vett és a foglalt asztalunkat meg nem mutatta (nem odakisért, megmutatta).
A pincérre várva szemügyre vettem a berendezést: igazán hangulatos, a bútorzat és a világítás, a székek és az asztalok is kényelmesek. Külön tetszett a kávézósarok a könyvekkel és az ülőgarnitúrával. Aztán megérkezett a pincér leadtuk az italrendelést. A kért koktél és limonádék émelyítően cukrosak voltak, a szirup a pohár alján leledzett, a szívószállal azért kihívás azt fölkeverni. Aztán jött a leves: "Egri húsleves kisfazékban" kiadós volt, kettőnknek elegendő mennyiség. Az íze átlagos, akár egy önkiszolgáló étteremben - a lé zavaros, az ízek jellegtelenek. . . na, de a zöldpaprika ereje ápol és eltakar! - raktam is bele rendesen. Aztán itt kezdődött az a dolog, ami aztán az egész ott tartózkodásra rányomta a bélyegét: az étteremnek két bejárata van. Egy normál szélfogós, kvázi téli, és egy sima nyári amin keresztül a kerthelységben is felszolgálhatnak. Na, a vendégek egy jó része ezen keresztül járkált ki-be, és dőlt a hideg a hátamra. Amikor szóvá tettem, vállvonogatás volt a válasz, illetve az, hogy ez már csak ilyen. A második fogás "Ropogós lazac, ananászos bébi spenót salátával", illetve "Kínai mogyorós csirke gyömbérrel szójaszósszal, jázmin rizzsel" volt. Ezekben a fogásokban nem csalódtam, a mennyiség, a minőség az ízek megfeleltek az elvárásaimnak. A desszertek még a főételeknél is jobb minőségűek voltak (Barackos Panna Cotta, Fehér csokis sajttorta szederszósszal), igazán szépen zárta a a menűsort. Végül a ház kávéját a Drót kávét próbáltuk ki, amely a Tokaji Kávépörkölő Manufaktura speciálisan a Drót Bisztró részére kialakított keverékéből készült. A kávéra elég érzékeny vagyok, sokfélét ittam, kóstoltam, ez az ízvilág és jelleg számomra egy szürke világot jelenített meg. Végezetül egy kis szociográfia: a hely nem egy olcsó kifőzde, tehát az idejáró népek meg tudják fizetni ezt az éttermet. Körbenézve melegítős, edzőcipős, fakult trikós, igénytelen közeget láttam. Azért egy minimális dress code-t megkövetelhetne a menedzsment - persze az szigorúan magánvélemény, akinek nem tetszik nem megy oda - tudom :)
2015. május 9.a párjával járt itt 55 A Magyar Konyha 2012-es "A legjobb halászcsárdák a Tiszánál" felsorolásából választottam a Kancsal Harcsát Nagyon kíváncsi voltam, mert tapasztalatom szerint ezek a felsorolások rendkívül szubjektívek: pl. ugyanazt a helyet láttam az egekig magasztalni, és lehúzni is. Persze ez igaz a vendégek véleményére is - no, nem vagyunk egyformák smile hangulatjel !
Ma május 3-án délben csak mi ketten voltunk vendégek, ennek ellenére egy rendkívül szívélyes, vendégszerető családot ismerhettünk meg. Én falun nőttem föl, tényleg úgy éreztem magam, mint otthon. . . A rendelés után minden FRISSEN készült el, ennek megfelelően kellett várni a fogásokra. Közben elmerengtem a retro hangulatú enteriőrön. . . A vendéglő konyhája egyszerű ízvilágú, de rendkívül finom. Tényleg, jobb, mint otthon. A fogások:
- gyümölcsleves: csak a sokféle - helyi - gyümölcs ízét éreztem, hogy egyszerűen élvezetes volt. Nem volt szegfűszeggel, szegfűborssal elnyomva, de volt olyan gyümölcs is benne, amit bizony eddig csak névről ismertem - ez volt a som. Kaptunk egy tállal, és üresen adtuk vissza! - már féltem, hogy ezzel jóllakunk! - süllő egészben: olajban és csak só - mást nem éreztem. DE: ez az amikor a kevesebb több! Még ilyen ropogós bundát (talán sör is volt a háttérben a bundához? ), omlós halhúst, gyönyörű tálalást csak sokkal exkluzívabb helyeken láttam. Csak mindenkinek ajánlhatom ezt a helyet. A háziak kedvessége - mert erre tényleg nincs jobb kifejezés a feeling miatt -, igazán megható volt. Visszatérők leszünk ezen a helyen!
18 fotózott hely / 2 oldalon